Borneo orangutangsafari och avkoppling på resort, 12 dagar

Prisexempel: 39 900 kr

Upplev underbar natur och snorkla i Sydkinesiska havet. Möt orangutanger, malajbjörnar och njut av de magiska omgivningarna i Borneos regnskogar.

Borneo orangutangsafari med avkoppling på resort

Bästa tid för denna resa är april – november.

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kota Kinabalu t/r i ekonomiklass
  • Alla flygskatter
  • Alla inrikesflyg och inrikes transfer inom programmet
  • Boende 11 nätter i dubbelrum
  • Måltider enligt program
  • Nedan program med guidade utflykter
  • Engelsktalande guider

Dagsprogram

Dag 1: Kota Kinabalu Shangri La’s Tanjung Aru Resort
På flygplatsen möter vår lokala representant upp för transfer till hotellet. Det ligger vackert beläget vid Sydkinesiska havet, cirka 15 minuter från Kota Kinabalu.
Boende: Shangri La’s Tanjung Aru Resort 5* (sea view room).
Måltider: –

Dag 2: Shangri La’s Tanjung Aru Resort
Fri tid för avkoppling eller stadsbesök.
Boende: Shangri La’s Tanjung Aru Resort 5* (sea view room).
Måltider: frukost.

Resa till Borneo Selingan Island

Dag 3: Shangri La:s Tanjung Aru Resort – MY Nature Resort
Transfer från resorten till flygplatsen och flyg vidare till Sandakan. Vid ankomst hämtas du av en transfer som tar dig till MY Nature Resort. Resorten ligger i regnskogen som gränsar till Sepiloks skogsreservat, ett skyddat område med ett rikt djur- och växtliv. till hamnen för en timmes båtresa till Selingan Island nationalpark. Resten av dagen är fri att på egen hand utforska resortens omgivningar eller slappa vid poolen.  I området bor det stora, röda flygekorrar. De kommer fram nästan varje natt, men det är inte säkert att man alltid kan se dem. Personalen på resorten kommer visa vilka träd ekorrarna sover i och tala om när de brukar börja komma fram ur sina gömställen. Om du har tur kan du få se dem komma ut ur sina bon och glida fram över himlen. Efter middagen får du möjlighet att gå en guidad nattvandring på resortens boardwalk.
Boende: MY Nature Resort
Måltider: frukost och middag.

Resa till Borneo sepilok orangutanger

Dag 4: MY Nature Resort – Selingan Island
Efter tidig frukost tar ni er vidare till Sandakans hamn för en timmes båtresa till Selingan Island nationalpark. Dagen är fri att på egen hand utforska ön, simma och snorkla. Efter middagen får du tillsammans med personalen i parken se sköldpaddor lägga sina ägg på stranden, ta hand om äggen och släppa ut nykläckta sköldpaddsungar i havet.
Boende: Selingan Island Chalets i dubbelrum.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Selingan Island – Sepilok – Sukau
Ni återvänder till Sandakan med båt och fortsätter till Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre. Efter en tio minuters promenad genom regnskogen får ni vara med när orangutangerna matas. Ni får också se en film om reservatet och dess djurliv. Därefter gör ni också ett besök på Bornean Sun Bear Conservation Centre (BSBCC) som rehabiliterar små malajbjörnar.

Ni fortsätter sedan till Sandakans färjeterminal för en båtfärd upp längs Kinabatanganfloden. Upplev orörda mangroveskogar och flodens rika djur- och naturliv. Ni kommer sedan fram till Abai Jungle Lodge och blir serverade lunch. Efter lunch kan ni spendera lite tid på egen hand för att vila eller varför inte upptäcka omgivningarna? Innan kvällen kommer får ni också åka ut på en båtsafari för att förhoppningsvis få se näsapor, fåglar, reptiler och andra djur som trivs i området. Allt medan mörkret faller tänds mangroveträden glittrande upp av eldflugor. Middagen serveras tillbaka på lodgen och för de som vill finns möjligheten att följa med guiden på en nattvandring runt lodgen för att titta på insekter, fåglar och andra djur som visar sig under natten.
Boende: Abai Jungle Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Varan vid Sukau Rainforest Lodge Borneo

Dag 6: Pitas Lake – Abai Village – Sukau – Menanggul River
Ni vaknar upp tidigt till ljudet av apor och fåglar. Klockan 06.30 ger ni er ut på en båtsafari på Pitas-sjön för att vara med när fåglar och andra djur vaknar till liv, innan det är dags för frukost. Mätta och belåtna ger ni er ut på dagens utflykt till närliggande byn Abai för att ta del av ett trädplanteringsprojekt. Här får ni även avnjuta en lunch på lokalt vis. Efter lunchen går utflykten vidare med båt längs Sukaufloden. Utflykten avslutas vid Kinabatangan Riverside Lodge. Checka in och njut av lodgen och omgivningarna. På kvällen åker ni på ännu en båtsafari, denna gång längs Kinabatanganfloden och Menanggulfloden. Middag på lodgen.
Boende: Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 7: Oxbow Lake – Menanggul River
Ni stiger upp tidigt för en båttur på närliggande Oxbow-sjön innan ni återvänder till lodgen för frukost. Nästa planerade aktivitet sker inte förrän senare på eftermiddagen, så här finns gott om tid för att vila, umgås eller promenera i området. Vid ungefär 16:30 går nästa båtsafari längs Menanggulfloden. Ni glider tyst fram på vattnet och förhoppningsvis får ni se flera vilda djur.
Boende: Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 8: Sandakan – Gaya Island
Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt. Ni äter lunch på en lokal restaurang därefter transfer till flygplatsen för flyg vidare till Kota Kinabalu. Vid ankomst möter personal upp er för transfer till den 5-stjärniga resorten på Gaya Island.
Boende: Bunga Raya Resort 5* (superior villa).
Måltider: frukost.

Dag 9-11: Bunga Raya Resort
Fri tid för avkoppling med sol och bad.
Boende: Bunga Raya Resort 5* (superior villa).
Måltider: frukost.

Dag 12: Hemresa
På eftermiddagen transfer till flygplatsen i Kota Kinabalu och avfärd till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 39 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MALAY2

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.