Resa till Borneo Lankayan Dive Resortresa till Borneo hav utsiktResa till Borneo Sukau Rainforest Lodge varanResa till Borneo OrangutangResa till Borneo Malaysia sköldpaddsungar

Borneo orangutangsafari och avkoppling på resort, 11 dagar

Prisexempel: 39 900 kr

Upplev underbar natur och snorkla i Sydkinesiska havet. Möt orangutanger, malajbjörnar och njut av de magiska omgivningarna i Borneos regnskogar.

Artikelnr: MALAY2 Kategorier: , Etiketter: , , ,

Borneo orangutangsafari med avkoppling på resort

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kota Kinabalu t/r i ekonomiklass
  • Alla flygskatter
  • Alla inrikesflyg och inrikes transfer inom programmet
  • Boende 10 nätter i dubbelrum
  • Måltider enligt program
  • Nedan program med guidade utflykter
  • Engelsktalande guider

Dagsprogram

Dag 1: Kota Kinabalu Shangri La’s Tanjung Aru Resort
På flygplatsen möter vår lokala representant upp för transfer till hotellet. Det ligger vackert beläget vid Sydkinesiska havet, cirka 15 minuter från Kota Kinabalu.
Boende: Shangri La’s Tanjung Aru Resort 5* (seaview room).
Måltider: –

Dag 2: Shangri La’s Tanjung Aru Resort
Fri tid för avkoppling eller stadsbesök.
Boende: Shangri La’s Tanjung Aru Resort 5* (seaview room).
Måltider: frukost.

Resa till Borneo Selingan Island

Dag 3: Shangri La:s Tanjung Aru Resort – Selingan Island
Transfer från resorten till flygplatsen och flyg vidare till Sandakan. Vid ankomst transfer till hamnen för en timmes båtresa till Selingan Island nationalpark. Dagen är fri att på egen hand utforska ön, simma och snorkla. Efter middagen får du tillsammans med personalen i parken se sköldpaddor lägga sina ägg på stranden, ta hand om äggen och släppa ut nykläckta sköldpaddsungar i havet.
Boende: Selingan Island Chalets i dubbelrum.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Borneo sepilok orangutanger

Dag 4: Selingan Island – Sepilok – Sukau
Ni återvänder till Sandakan med båt och fortsätter till Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre. Efter en tio minuters promenad genom regnskogen får ni vara med när orangutangerna matas. Ni får också se en film om reservatet och dess djurliv. Därefter gör ni också ett besök på Bornean Sun Bear Conservation Centre (BSBCC) som rehabiliterar små malajbjörnar.

Ni fortsätter sedan till Sandakans färjeterminal för en båtfärd upp längs Kinabatanganfloden. Upplev orörda mangroveskogar och flodens rika djur- och naturliv. Ni kommer sedan fram till Abai Jungle Lodge och blir serverade lunch. Efter lunch kan ni spendera lite tid på egen hand för att vila eller varför inte upptäcka omgivningarna? Innan kvällen kommer får ni också åka ut på en båtsafari för att förhoppningsvis få se näsapor, fåglar, reptiler och andra djur som trivs i området. Allt medan mörkret faller tänds mangroveträden glittrande upp av eldflugor. Middagen serveras tillbaka på lodgen och för de som vill finns möjligheten att följa med guiden på en nattvandring runt lodgen för att titta på insekter, fåglar och andra djur som visar sig under natten.
Boende: Abai Jungle Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Varan vid Sukau Rainforest Lodge Borneo

Dag 5: Pitas Lake – Abai Village – Sukau – Menanggul River
Ni vaknar upp tidigt till ljudet av apor och fåglar. Klockan 06.30 ger ni er ut på en båtsafari på Pitas-sjön för att vara med när fåglar och andra djur vaknar till liv, innan det är dags för frukost. Mätta och belåtna ger ni er ut på dagens utflykt till närliggande byn Abai för att ta del av ett trädplanteringsprojekt. Här får ni även avnjuta en lunch på lokalt vis. Efter lunchen går utflykten vidare med båt längs Sukaufloden. Utflykten avslutas vid Kinabatangan Riverside Lodge. Checka in och njut av lodgen och omgivningarna. På kvällen åker ni på ännu en båtsafari, denna gång längs Kinabatanganfloden och Menanggulfloden. Middag på lodgen.
Boende: Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Oxbow Lake – Menanggul River
Ni stiger upp tidigt för en båttur på närliggande Oxbow-sjön innan ni återvänder till lodgen för frukost. Nästa planerade aktivitet sker inte förrän senare på eftermiddagen, så här finns gott om tid för att vila, umgås eller promenera i området. Vid ungefär 16:30 går nästa båtsafari längs Menanggulfloden. Ni glider tyst fram på vattnet och förhoppningsvis får ni se flera vilda djur.
Boende: Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Sandakan – Gaya Island
Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt. Ni äter lunch på en lokal restaurang därefter transfer till flygplatsen för flyg vidare till Kota Kinabalu. Vid ankomst möter personal upp er för transfer till den 5-stjärniga resorten på Gaya Island.
Boende: Bunga Raya Resort 5* (superior villa).
Måltider: frukost.

Dag 8–10: Bunga Raya Resort
Fri tid för avkoppling med sol och bad.
Boende: Bunga Raya Resort 5* (superior villa).
Måltider: frukost.

Dag 11: Hemresa
På eftermiddagen transfer till flygplatsen i Kota Kinabalu och avfärd till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Bästa tid för denna resa är april – november.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 39 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MALAY2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Borneo orangutangsafari och avkoppling på resort, 11 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm