Resa till Malaysia Borneo Selingan Island
Resa till Borneo Malaysia Kinabatangfloden näsaporResa till Malaysia Borneo Kinabatangan flod pygméelefanterResa till Malaysia Borneo Labuk Bay Proboscis SanctuaryResa till Borneo sepilok orangutangerResa till Malaysia Borneo GomantonggrottornaResa till Malaysia Borneo Rainforest Discovery CentreResa till Malaysia Borneo Manukan Island Resort strand

Borneo: regnskog & hav, 13 dagar

Prisexempel: 49 900 kr

Borneo har en unik biologisk mångfald, och bästa platsen att uppleva den är i delstaten Sabah på nordöstra Borneo. Under denna resa får du en vecka fylld av naturupplevelser med chansen att se vilda orangutanger, näsapor, tropiska fåglar och andra djur. Du bor på två ekolodger i regnskogen där flodsafari och andra utflykter väntar. Ni åker också till sköldpaddsön Selingan Island. Resan avslutas med sex nätter på en fin strandresort med ekoprofil som ligger på någon av de rofyllda öarna utanför Kota Kinabalu.

Artikelnr: BET9 Kategorier: , Etikett:

Borneo: regnskog & hav

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum, och kan genomföras alla dagar året om.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa som passar just dig. Du kan till exempel boka några extra nätter i Kuala Lumpur eller Singapore. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Sandakan och Kota Kinabalu–Skandinavien i ekonomiklass.
  • Inrikesflyg Sandakan–Kota Kinabalu i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende 12 nätter i dubbelrum inkl. frukost.
  • Nedan dagsprogram med guidade utflykter och inträden.
  • Måltider enligt programmet.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Sandakan
Ankomst till Sandakan flygplats och transfer till Sepilok Nature Resort där ni äter middag och övernattar.
Boende: Sepilok Nature Resort (standard chalet)
Måltider: frukost.

Dag 2: Labuk Bay Probosics Sanctuary & Rainforest Discovery Centre
Idag åker ni till Labuk Bay som är ett skyddat område för de utrotningshotade näsaporna. Ni kommer att gå en bit in i regnskogen för att se näsapor och silverbladsapor när de kommer för att hämta mat som lagts ut till dem. Aporna här är vilda men vana vid människor, så ni har en unik möjlighet att se djuren på nära håll.

Efter lunch besöker ni Rainforest Discovery Centre i Kabili Sepiloks skogsreservat. Här finns en hög bro varifrån man kan se regnskogen från ovan. Det är också en perfekt plats för fågelskådning av de många fågelarter som lever här. Ni kan också besöka den botaniska trädgården. Ni åker sedan tillbaka till Sepilok Nature Resort.
Boende: Sepilok Nature Resort (standard chalet)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 3: Sandakan – Selingan Island
Ni åker idag vidare till Selingan Island. Ön är en del av ett naturreservat där man arbetar för att skydda och bevara de utrotningshotade havssköldpaddorna. Båtturen dit tar cirka en timme. Fram till middagen kan ni utforska ön på egen hand, bada och snorkla. Efter middagen får ni följa med parkvakten och se de gröna havssköldpaddorna lägga sina ägg på stranden. Ni får också se äggen flyttas till öns kläckningsanläggning och vara med och släppa ut små nykläckta sköldpaddor i havet. Notera att under november–februari kan turen till Selingan Island skjutas upp eller ställas in på grund av dåligt väder. Vid inställd tur erbjuds en annan utflykt.
Boende: Selingan Island Turtle Chalet (standardrum)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 4: Selingan Island – Sukau Rainforest Lodge
Ni återvänder till Sandakan med båt och fortsätter till Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre. Här rehabiliteras orangutanger som levt i fångenskap och återanpassas till det vilda. Ni får lära er mer om orangutangernas svåra situation och det arbete som centret bedriver för att rädda dem. Ni tar också en tio minuters promenad genom regnskogen för att få se när orangutangerna utfordras. Om ‘barnkammaren’ är öppen för besök får ni även se de allra yngsta orangutangerna. Ni åker därefter till Borneo Sun Bear Conservation Centre. Här får ni lära er mer om arbetet med att bevara malajbjörnen som är världens minsta björn.

Efter lunch väntar en 2,5 timmars båttur från Sandakan till den flerfaldigt prisbelönta ekolodgen Sukau Rainforest Lodge. Färden går längs den långa Kinabatanganfloden, och chansen finns att ni får se fåglar och andra vilda djur längs vägen. Området kring Kinabatangfloden har ett rikt djurliv. Här lever bland annat orangutanger, näsapor, pygméelefanter och andra däggdjur liksom krokodiler och över 300 fågelarter.

På kvällen äter ni middag med utsikt över floden, och får sedan lyssna på en naturguide som berättar om lodgen och området.
Boende: Sukau Rainforest Lodge (superiorrum).
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Sukau Rainforest Lodge
Klockan 06:00 tar ni en lugn flodsafari uppför Kinabatanganfloden till Kelananap oxbowsjö. Längs vägen skådar ni efter regnskogens fåglar och andra vilda djur som vaknar till liv efter natten. Ni återvänder sedan till lodgen för frukost. Därefter får ni en guidad tur längs lodgens 450 meter långa trägång som går genom regnskogen. Efter lunch får ni höra en av naturguiderna berätta om Borneos mest kända primat, orangutangen. På eftermiddagen åker ni på ytterligare en flodsafari för att skåda djur.
Boende: Sukau Rainforest Lodge (superiorrum).
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 6: Gomantonggrottan
Ni börjar dagen med en tidig morgontur på Menanggolfloden för att se mer av djurlivet. Efter lunch åker ni 27 km landvägen till Gomantonggrottan. Den sista biten går ni på en stig djupt in i regnskogen. Gomatonggrottan har ett unikt ekosystem och bebos av miljoner fladdermöss och salanganer liksom många andra djurarter. Vissa tider på året kan man se lokalbefolkningen plocka salanganernas bon som säljs till Kina där de är en delikatess. Ni återvänder sedan till lodgen.
Boende: Sukau Rainforest Lodge (superiorrum).
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 7: Sukau – Kota Kinabalu
Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt. Här äter ni lunch innan ni fortsätter till flygplatsen och flyger till Kota Kinabalu. Där väntar er transfer som tar er till en strandresort med ekoprofil där ni bor sex nätter. Frukost ingår. Välj mellan följande fyra resorter:

Dag 8–12: Avkoppling på egen hand
Boende: Gayana Marine Resort, Gaya Island Resort, Bungaraya Island Resort eller Manukan Island Resort.
Måltider: frukost.

Dag 13: Hemresa
Transfer till Kota Kinabalu flygplats och flyg till Skandinavien.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 49 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong, med lägsta flygpris och då två personer reser tillsammans. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, ändrade valutakurser och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Bra att veta

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Kameraavgifter tillkommer på Selingan Island (RM 10 per enhet) och Sepilok Orangutan Centre (RM 10–1000 per enhet beroende på kameratyp). Avgiften betalas kontant på plats.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Borneo: regnskog & hav, 13 dagar”