Borneo
Start » Asien » Borneo » Borneo – utforska Sabahs regnskogar, 13 dagar

Borneo – utforska Sabahs regnskogar, 13 dagar

Denna resa passar dig som vill uppleva Borneos fantastiska natur och djurliv. I öns regnskogar lever flera utrotningshotade djurarter, bland annat näsapan och merparten av världens återstående orangutanger. Under resan runt delstaten Sabah bor ni på två djungellodger där ni utforskar regnskogens vilda djurliv. Ni besöker också världsarvet Kinabalu nationalpark, och två organisationer som tar hand om tillfångatagna orangutanger resp. malajbjörnar och återanpassar dem till det vilda. Resan avslutas med några dagar på en fin strandresort.

Prisexempel

43,900 kr

Din Resekonsult till Asien

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Borneo – utforska Sabahs regnskogar

Denna resa är en fristående resa och kan genomföras året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för utflykterna kan vi arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dina önskemål.

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kota Kinabalu t/r.
  • Inrikesflyg Sandakan–Kota Kinabalu.
  • Flygskatter.
  • Boende 12 nätter i dubbelrum.
  • Måltider enligt programmet.
  • Nedan program med utflykter och aktiviteter inkl. inträden.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande guidning.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst
Vid ankomst till Kota Kinabalu flygplats möts ni av en lokal guide som tar er till ert hotell i city.
Boende: Jesselton Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 2: Kota Kinabalu
Spendera dagen på egen hand för att vila ut och komma över jetlagen.
Boende: Jesselton Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Kinabalu Park

Dag 3: Kota Kinabalu – Poring Hot Spring – Kinabalu nationalpark – Kundasang
Tidig morgon lämnar ni hotellet och åker cirka tre timmar till de heta källorna i Poring. På vägen dit stannar ni till i den lilla staden Nabalu för att njuta av deras lokala frukter och titta på hantverk. I Poring går ni en tur på hängbroarna för att beskåda regnskogens djur och växtliv. Ni kan också ta ett dopp i en av de rogivande, varma källorna i de vackra omgivningarna. Därefter fortsätter ni till världsarvet Kinabalu nationalpark. Tillsammans med er guide utforskar ni bergsträdgårdarna med dess stora variation av ordkidéer, kannrankor, fåglar, insekter och fjärilar. Ni checkar sedan in på hotellet i Kundasang.
Boende: Celyn Resort Kinabalu 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Resa till Borneo sepilok orangutanger

Dag 4: Kundasang – Sepilok
På morgonen fortsätter ni resan till Sepilok (restid cirka fem timmar). Vid ankomst äter ni lunch och checkar in på MY Nature Resort. Resorten ligger i regnskogen som gränsar till Sepiloks skogsreservat, ett skyddat område med ett rikt djur- och växtliv. Resten av dagen spenderar ni som ni vill. Ni kan till exempel ta ett dopp i poolen eller ta en promenad på resortens egna promenadstråk i regnskogen. Ni äter middag på hotellet.
Boende: MY Nature Resort
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Labuk Bay & Rainforest Discovery Centre
Idag väntar två spännande utflykter. Första utflykten går till Labuk Bay som är ett privatägt skyddat område för de utrotningshotade näsaporna. Eftersom maten i det vilda inte räcker till får aporna kompletterande mat här. När maten läggs ut på morgonen kommer näsapor från närliggande skogar och mangrover på besök för att äta. Aporna är vilda men vana med människor och kommer ofta nära sina besökare. Ni får därför en unik möjlighet att komma nära dessa djur som i vanliga fall är skygga. Kanske får ni också se en grupp silverbladsapor och näshornsfåglar som rör sig i området. Efter besöket på Labuk Bay återvänder ni till My Nature Resort för lunch.

Resa till Borneo Sepilok Röd Jätteekorre

På eftermiddagen åker ni till Rainforest Discovery Centre (RDC), ett utbildningscenter i Kabili Sepiloks skogsreservat. Här får ni uppleva regnskogen från ovan, och förhoppningsvis se de rödbruna jätteflygekorrarna som kommer ut från sina nästen vid skymningen. Ni kommer att följa den höga gångbron som vid den högsta punkten är cirka 28 meter ovanför marken. Uppifrån bron har man en fantastisk överblick över Sabahs regnskog. Det är också en perfekt plats för fågelskådning då det finns över 250 fågelarter här. Flygekorrarna är nattdjur och kommer oftast ut när det börjar bli mörkt. Ibland har man turen att få se dem medan det fortfarande är ljust, och kan då se dem glida genom luften från träd till träd. När mörkret fallit lämnar ni RDC och återvänder till MY Nature Resort där ni äter middag.
Boende: MY Nature Resort
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 6: Sepilok – Kinabatangan River – Sukau
Idag lämnar ni MY Nature Resort och åker vidare till Sukau. På vägen dit besöker ni Sepilok Orangutan Sanctuary där orangutanger som hållits i fångenskap återanpassas till det vilda. Ni får se orangutangerna vid deras utfodringsstationer i regnskogen. Om ‘barnhemmet’ där de yngsta orangutangerna bor är öppet för besökare får ni även se dem där.

Resa Malaysia Sepilok

Ni fortsätter sedan till Bornean Sun Bear Conservation Centre. Här räddar man malajbjörnar från fångenskap och arbetar för bevarande, rehabilitering och utbildning. Över 30 björnar bor i centrets björnhus och i de inhägnade områdena utomhus. Efter besöket här åker ni vidare till Sukau för lunch och incheckning. På eftermiddagen åker ni på en flodkryssning på Kinabatanganfloden och Menaggulfloden för att söka efter näsapor, fåglar, reptiler och andra djur.
Boende: Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 7: Oxbow Lake – Menanggul River – Sukau
Tidigt på morgonen åker ni på en båttur till den närbelägna Oxbowsjön. Här skådar ni fåglar och fortsätter att utforska naturen och djurlivet i regnskogen. Efter turen återvänder ni till lodgen för frukost. Ni har sedan egen tid fram till eftermiddagen då ni åker ni på ytterligare en båttur, denna gång på Menanggulfloden. Ni återvänder till lodgen vid skymningen.
Boende: Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

 

Dag 8: Sukau – Kinarut
Efter frukosten åker ni vidare till Sandakan och flyger därifrån till Kota Kinabalu. Vid ankomsten får ni transfer till hotellet som ligger i Kinarut, söder om Kota Kinabalu. Beringgis Beach Resort & Spa ligger i lugna omgivningar vid en fin strand vid det Sydkinesiska havet. På hotellet finns restaurang, pool, gym, spa och möjlighet att åka till Kota Kinabalu med hotellets egna minibussar.
Boende: Beringgis Beach Resort & Spa
Måltider: frukost och lunch.

Dag 9–12: Beringgis Beach Resort
Fri tid att spendera som ni vill.
Boende: Beringgis Beach Resort & Spa
Måltider: frukost.

Resa till Borneo Beringgi Beach Resort

Dag 13: Hemresa
Transfer till Kota Kinabalu flygplats och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 43 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste perioden, lägsta flygpris och när minst två personer reser tillsammans. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BADV1

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.