Borneo sköldpadds- och orangutangtur med sol & bad, 11 dagar

Prisexempel: 42 900 kr

Upplev underbara stränder och snorkla i Sydkinesiska sjön. Vi tar er med på en fantastisk resa för att se havssköldpaddor lägga sina ägg på stranden på Selingan Turtle Island och studera orangutanger på Sepilok Orangutan Center följt av stadsrundtur i Sandakan. Koppla sedan av på Hotel Nexus & Spa Karambunai i Kota Kinabalu med dess underbara strand.

Borneo sköldpadds- och orangutangtur med sol & bad

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kota Kinabalu t/r.
    Avresa från Arlanda, Köpenhamn, Göteborg, Oslo.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg/inrikes transporter.
  • Boende 10 nätter inkl. frukost.
  • Nedanstående program.

Dagsprogram

Dag 1: Kota Kinabalu – Shangri-La’s Tanjung Aru Resort
Vår lokala arrangör möter er på Kota Kinabalu flygplats och ordnar transfer till ert hotell . Det ligger vackert vid Sydkinesiska havet cirka 15 minuter från Kota Kinabalu. Boende: Shangri-La’s Tanjung Aru Resort 5* (Kinabalu seaviewrum)
Måltider: –

Dag 2: Shangri-La’s Tanjung Aru Resort
Fri tid för egna aktiviteter.
Boende: Shangri-La’s Tanjung Aru Resort 5* (Kinabalu seaviewrum)
Måltider: frukost

Dag 3: Shangri-La’s Tanjung Aru Resort – Selingan Island
Tidig morgon får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Sandakan. Härifrån tar ni båt cirka en timme till Selingan Turtle Island där ni checkar in i er chalet. Därefter har ni fri tid att utforska ön, bada och snorkla.

Till Selingan Islands stränder kommer varje kväll havssköldpaddor för att lägga ägg. För att skydda sköldpaddorna från utrotning utsågs ön till naturreservat år 1977. Efter middagen tar parkvakten med er till stranden för att titta på när sköldpaddorna lägger sina ägg. Ni får också se hur äggen flyttas till äggkläckningsanläggningar, och hur nykläckta sköldpaddor får hjälp med att ta sig till havet.
Boende: Park chalet på Selingan Island.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Selingan Island – Sepilok – Kota Kinabalu
Ni åker idag tillbaka till Sandakan och fortsätter till Sepilok Orangutang Rehabiliteringscenter. Här väntar en tio minuters promenad genom regnskogen för att vara med när orangutangerna matas med mjölk och bananer. Ni får också se en videofilm om reservatet och dess djurliv.

Efter lunch fortsätter ni med en stadsrundtur i Sandakan. Ni hinner även med att besöka Agnes Keith House och The Australian War Memorial. Därefter transfer till flygplatsen för avfärd till Kota Kinabalu för nästan en veckas avkoppling på en fin strandresort.
Boende: Hotel Nexus & Spa Karambunai 5* (Borneo Garden Deluxerum)
Måltider: Frukost, lunch

Dag 5–11: Hotel Nexus & Spa Karambunai
Tid för avkoppling med sol och bad.
Boende: Hotel Nexus & Spa Karambunai 5* (Borneo Garden Deluxerum)
Måltider: Frukost

Dag 11: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemfärd till Skandinavien.

Pris

Prisexempel per person: 42 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET3

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.