Paket: Botswana Wild Parks, 14 dagar

Prisexempel: 30 900 kr

Följ med på en 14-dagars lodge- och tältsafari genom Botswana! Upplev Makgadigkadis stora saltslätter, Okavangodeltat i traditionella kanoter och det mångfaldiga djurlivet i Moremi game reserve. Utforska Chobe med båt och njut av Victoriafallens fantastiska vyer!
Resan är med engelsktalande guidning och en gruppresa med minimum 2 deltagare och maximalt 12 deltagare.

Artikelnr: SUNW BTa14 , , ,

Botswana Wild Parks, 14 dagar

Denna resa har fasta avgångar ungefär två till tre gånger i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i vår resa till Botswana

– Flyg Skandinavien-Johannesburg, Victoriafallen-Skandinavien (flera möjliga avreseorter i Skandinavien).
– Alla flygskatter
– Nedanstående program 13 nätter, inkl. angiven måltidsplan (F= Frukost / L = Lunch / M = Middag / – = ingen måltid ingår).

Dagsprogram

Dag 1: Johannesburg – Khama Noshörningsreservat  -/L/M
Resan börjar i Johannesburg efter frukost och tar er in i Botswana till Khhama Noshörningsreservat. Reservatet ligger i utkanten av Kalahariöknen och har flera naturliga vattenhål där man ofta kan hitta vit noshörning, zebra, och gnu. Övernattning i bungalow.

Dag 2: Maun F/L/-
Vi kör genom Kalahariöknen till Maun, inkörsporten till Okavangodeltat. Maun är Batawanafolkets huvudstad och påminner en del om Vilda Västern. Övernattning i lodge.

Dag 3-4: Okavangodeltat F/L/M
Vi kör in i Okavangodeltat till vår avsides belägna tältcamp, mitt i världens största inlandsdelta. Här kan man skåda buffel, elefant, och massor av fåglar, särskilt kungsfiskare. Ni får också möjlighet att se deltat från en mokoro, en traditionell kanot som stöts fram genom vattnet av en skicklig guide som delar med sig av sin kunskap om flora och fauna. Övernattning i tältcamp.

Dag 5-8: Moremi F/L/M
Nu följer fyra dagars game drive i jeep i Moremireservatet där vi kan beskåda det mångfaldiga djurlivet, inklusive elefanter, flodhästar, buffel, lejon och mycket annat, både i själva Moremireservatet och i mindre reservat utanför området. På kvällen den åttonde dagen återvänder vi till Maun och går på restaurang (för egen bekostnad). Övernattning i tältcamp i Moremireservatet, lodge i Maun.

Dag 9: Makgadigkadislätterna F/L/-
Innan vi åker till Nata hinner ni ta en frivillig flygtur over Makgadigkadi, enorma gnistrande vita saltslätter. Besökare under regnperioden kan få uppleva slätternas förvandling från en gnistrande vit saltöken till ett grönskande slättland där zebror och flamingos flockas. Övernattning i lodge eller bungalow.

Dag 10-11: Chobes nationalpark F/L/-
Chobefloden är en av Botswanas mest häpnadsväckande sevärdheter och är fokus för de kommande två dagarna. Här samlas några av Afrikas största elefanthjordar, som ni får se under kvälls- och morgonutflykter i jeep. Övernattning i lodge.

Dag 12-14: Viktoriafallen (Zimbabwe) F/-/-
Viktoriafallen, eller Mosi oa unya som betyder ”Den åskande röken”, är ett av världens sju naturliga underverk. Över ravinen nedanför fallen sträcker sig den otroliga Victoriafallsbron, som man kan hoppa bungyjump ifrån. Man kan också åka på forsränning eller någon av flera andra utflykter på egen bekostnad. Turen slutar efter frukost den fjortonde dagen. Övernattning på hotell.

I safarin ingår:

  • Professionell engelsktalande safariguide och chaufför.
  • Transport i minibuss/safaritruck & 4WD.
  • 13 frukostar, 11 luncher, 6 middagar.
  • Alla inträdesavgifter.
  • 11 nätter i lodge/tältlodge/bungalow och 2 nätter i tältcamp.
  • Campingutrustning inkl.sovsäckar vid övernattningarna i tältcampen.
  • Utflykten i Okavango deltat och 4WD utflykten i Moremi

Möjligt att mot pristillägg lägga till nätter i Johannesburg innan turen och i Viktoriafallen efter turen.

Tillkommer:
Lokala avgifter 300 USD (för parkavgifter).

Pris

Prisexempel per person: 30 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 6 300 SEK.

En i stort sett likadan resa kan erbjudas som campingalternativ.
Prisexempel per person: 22 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Länk till information på engelska: Botswana wild parks (pdf)

 

Artikelnr: SUNW   BTa14

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Botswana Wild Parks, 14 dagar”