Botswana Wild Parks, 14 dagar

Prisexempel: 52 900 kr

Följ med på en 14-dagars lodge- och tältsafari genom Botswana! Upplev Makgadigkadis stora saltslätter, Okavangodeltat i traditionella kanoter och det mångfaldiga djurlivet i Moremi game reserve. Utforska Chobe med båt och njut av Victoriafallens fantastiska vyer! Resan har engelsktalande guidning och är en gruppresa med minimum två deltagare och max tolv deltagare.

Botswana Wild Parks

Denna resa har fasta avgångar ungefär två till tre gånger i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i resan till Botswana

  • Flyg Skandinavien–Johannesburg och Victoriafallen–Skandinavien.
  • Alla flygskatter.
  • Nedanstående program med 13 nätters boende, inkl. angiven måltidsplan.

Dagsprogram

Dag 1: Johannesburg – Khama Noshörningsreservat 
Resan börjar i Johannesburg efter frukost, och ni tar er in i Botswana till Khhama Noshörningsreservat. Reservatet ligger i utkanten av Kalahariöknen och har flera naturliga vattenhål där man ofta kan hitta vit noshörning, zebra, och gnu. Övernattning i bungalow.
Måltider: lunch, middag.

Dag 2: Maun
Ni kör genom Kalahariöknen till Maun, inkörsporten till Okavangodeltat. Maun är Batawanafolkets huvudstad och påminner en del om Vilda Västern. Övernattning i lodge.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3–4: Okavangodeltat
Ni kör in i Okavangodeltat till den avsides belägna tältcampen, mitt i världens största inlandsdelta. Här kan man skåda buffel, elefant, och en stor mängd fåglar, särskilt kungsfiskare. Ni får också möjlighet att se deltat från en mokoro, en traditionell kanot som stöts fram genom vattnet av en skicklig guide. Guiden delar också med sig av sin kunskap om områdets flora och fauna. Övernattning i tältcamp.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5–8: Moremi
Nu följer fyra dagars game drive i jeep i Moremireservatet. Där kan ni beskåda det mångfaldiga djurlivet, inklusive elefanter, flodhästar, buffel, lejon och mycket annat, både i själva Moremireservatet och i mindre reservat utanför området. På kvällen den åttonde dagen återvänder ni till Maun och går på restaurang (för egen bekostnad). Övernattning i tältcamp i Moremireservatet, lodge i Maun.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 9: Makgadigkadislätterna
Innan ni åker till Nata finns tid till att ta en frivillig flygtur över Makgadigkadi, en enorm gnistrande vit saltslätt. Besökare under regnperioden kan få uppleva slätternas förvandling från en gnistrande vit saltöken till ett grönskande slättland där zebror och flamingos flockas. Övernattning i lodge eller bungalow.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10–11: Chobes nationalpark
Chobefloden är en av Botswanas mest häpnadsväckande sevärdheter, och den är fokus för de kommande två dagarna. Här samlas några av Afrikas största elefanthjordar, som ni får se under kvälls- och morgonutflykter i jeep. Övernattning i lodge.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12–14: Viktoriafallen (Zimbabwe)
Victoriafallen, eller Mosi oa unya som betyder ”Den åskande röken”, är ett av världens sju naturliga underverk. Över ravinen nedanför fallen sträcker sig den otroliga Victoriafallsbron, som man kan hoppa bungyjump från. Man kan också åka på forsränning eller någon av flera andra utflykter på egen bekostnad. Turen slutar efter frukost dag 14. Övernattning på hotell.
Måltider: frukost.

Läs detaljerat program på engelska. (pdf)

I safarin ingår:

  • Professionell engelsktalande safariguide och chaufför.
  • Transport i minibuss/safaritruck & 4WD.
  • 13 frukostar, 11 luncher, 6 middagar.
  • Alla inträdesavgifter.
  • 11 nätter i lodge/tältlodge/bungalow och 2 nätter i tältcamp.
  • Campingutrustning inkl. sovsäckar vid övernattningarna i tältcampen.
  • Utflykten i Okavangodeltat och 4WD utflykten i Moremi.

Möjligt finns  att mot pristillägg lägga till nätter i Johannesburg innan programmet och i Victoriafallen efter programmet.

Tillkommer:
Lokala avgifter 300 USD för parkavgifter.

Pris

Prisexempel per person: 52 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 6 300 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

En i stort sett likadan resa kan erbjudas som campingalternativ till ett lägre pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SUNW   BTa14

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.