Resa till Botswana safari elefant
Resa till Botswana blåkråkaResa till Botswana safarigruppResa till Botswana vildhundarResa till Namibia Sossusvleis sanddynerResa till Namibia safari Etosha nationalpark Oryxantilop

Cape to Victoria falls Grand Explorer, 21 dagar

Prisexempel: 48 900 kr

Följ med på en storslagen treveckorsresa från Kapstaden, genom Sydafrika, Namibia, Botswana och Zimbabwe. Höjdpunkter under resan är bland annat Fish River Canyon, Etosha nationalpark, Okavangodeltat, Namiböknen och de fantastiska Victoriafallen. Resan är på 21 dagar med bekväma övernattningar i lodger, bungalows och hotell. Turen går också att avsluta i Windhoek för att få en kortare och billigare resa.

Artikelnr: SUNW CVa21 Kategorier: , , , Etiketter: , , ,

Cape to Victoria falls Grand Explorer

Denna resa sker i en mindre grupp med max 12 personer och internationellt anslutna deltagare.

Datum

Denna gruppresa har fasta avgångar ungefär två till tre gånger i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i rundresan

 • Flyg Skandinavien–Kapstaden, Victoria Falls–Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • Nedanstående program där ni ansluter till internationell grupp på plats.
 • Boende och måltider enligt programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Kapstaden
Ni börjar dagen med en genomgång av resan, och besöker sedan kolonin med afrikanska pingviner på vägen mot Cape Points naturreservat. Resten av dagen spenderar ni i lugn och ro på Hout Bay Beach. Ni kan också njuta av inhemska läckerheter på Victoria & Alfred Waterfront. Övernattning i gästhus.
Måltider: –

Dag 2: Cedarberg  
Ni beger er idag norrut till Cedarberg, ett klipplandskap med enorma sandstensklippor som formats till märkliga skepnader av vind och regn. Där tar en guide med er på en vandring genom landskapet. Övernattning i bungalow.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3: Gariep River
Ni åker idag in i det torrare Namibia, till lodgen vid Gariep River. Området är nästan helt opåverkat av turism, och floden är ren och klar med sandig botten. Här kan ni bada eller ta en egen kanottur på floden. Övernattning i tältlodge.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Fish River Canyon
Ravinen Fish River är en av södra Namibias vackraste platser. Det är också världens näst längsta ravin. Ni vandrar upp för ravinen och får en spektakulär utsikt över solnedgången. Övernattning på lodge.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5–6: Namiböknen
Den torra Namiböknen består av oändliga orangea sanddyner formade till skarpa åsar av vinden. Ni vandrar till Sossusvlei, utforskar Sesriemravinen och beskådar den dramatiska solnedgången över världens högsta sanddyner. Övernattning i lodge eller tältlodge.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7–8: Swakopmund
Swakopmund är en populär strandresort med en mängd byggnader från kolonialtiden. Staden räknas som Namibias äventyrshuvudstad, och där kan ni åka fyrhjuling, surfa på sanddynorna och mycket annat. Övernattning i gästhus.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9: Damaraland
Damaraland består av förstenade skogar, härdiga slätter, uråldriga dalgångar och höga bergstoppar i Brandbergmassivet. Här får ni en guidad vandring och får även besöka inristningarna i Twyfelfontein. Övernattning i bungalow.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 10–11: Etosha nationalpark
Etosha var en gång i tiden en stor sjö i Kunenefloden. När floden bytte riktning för tusentals år sedan torkade sjön ut, och numer är det en torr lerslätt. Här gör ni game drives runt den stora slätten för att hitta elefanter, antiloper och lejon runt vattenhålen. Övernattning i gästlodge eller tältlodge.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 12: Windhoek
Windhoek är Namibias huvudstad och kombinerar modern arkitektur med mängder av byggnader från perioden då Tyskland koloniserade området. Staden ligger i en dalgång, och här blandas afrikansk och europeisk kultur. Ni besöker stadens centrum och kan på kvällen stilla hungern på en restaurang. Övernattning i gästlodge.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 13: Kalahari
Efter ankomst i Botswana övernattar ni i rustika gräshyddor i hjärtat av Kalahariöknen. Innan natten faller får ni chans att vandra med lokala bushmen som visar sina tekniker för överlevnad i bushen.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 14–16: Okavangodeltat
Okavangodeltat är världens enda inlandsdelta. Istället för att rinna ut i havet sprider sig de årliga översvämningarna genom stora delar av Kalahariöknen som en labyrint av laguner och kanaler. Ni åker djupt in i deltat i traditionella mekorokanoter och spenderar två nätter i ett bekvämt tältläger. Där kan ni bada, gå på vandringsturer, åka på kanotturer eller gå på fågel- och storviltsskådning.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 17: Makgadikgadislätterna
De skimrande Makgadikgadislätterna är under större delen av året en enorm, livlös saltslätt. När regnet kommer ändras området dramatiskt när livet återvänder till slätterna och fåglar och enorma hjordar med zebror, gnuer och springbockar samlas för att frossa på grönskan. Övernattning i tältlodge eller bungalow.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 18: Chobes Nationalpark
Chobe är känt för sina stora hjordar med elefanter och afrikansk buffel. På eftermiddagen åker ni på en båttur där ni kan få se djuren på nära håll. Övernattning i bungalow.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 19–21: Victoriafallen
Victoriafallen, eller Mosi oa unya som betyder ”Den åskande röken”, är ett av världens sju naturliga underverk. Över ravinen nedanför fallen sträcker sig den otroliga Victoriafallsbron som man kan hoppa bungyjump från. Man kan också åka på forsränning eller någon av flera andra utflykter på egen bekostnad. Gruppresan slutar efter frukost dag 21. Övernattning på hotell, inklusive frukost.
Måltider: frukost.

Läs detaljerat program på engelska.  (pdf)

I safarin ingår

 • professionell engelsktalande safariguide och chaufför.
 • transfer i minibuss/safaritruck & 4WD
 • 20 frukostar, 15 luncher, 12 middagar
 • alla inträdesavgifter.
 • 18 nätter i lodge/tältlodge/bungalow och 2 nätter i tältcamp
 • campingutrustning inkl. sovsäckar vid övernattningarna i tältcampen
 • exkursion i Okavangodeltat.

Möjligt finns att mot pristillägg lägga till nätter i Kapstaden före gruppresan samt i Victoriafallen efter resan.

Ungefär samma resa kan också erbjudas som campingalternativ.

Turen kan även avslutas i Windhoek dag 12 för en kortare och billigare resa.

Pris

Prisexempel per person: 48 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SUNW  CVa21

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Cape to Victoria falls Grand Explorer, 21 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm