Paket: Centralamerikas koloniala skatter, rundresa 14 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Följ med på en skattjakt genom Centralamerikas koloniala pärlor! Resan börjar i Guatemala, fortsätter genom El Salvador och avslutas i Nicaragua. Under två veckor får ni uppleva storstäder, historiska monument, lokala marknader, vulkaner, sjöar, pittoreska små byar, båtturer, öar och paradisstränder. Om du är nyfiken på Centralamerika så stillas den nyfikenheten på den här resan. Resan är två veckor och avgår varje tisdag året runt med deltagare från hela världen och engelsktalande guider.

Centralamerikas koloniala skatter

Detta ingår i resan till Centralamerika

  • Flyg Skandinavien–Guatemala City och Managua–Skandinavien.
  • Alla flygskatter. Flygplatsskatter och gränsavgifter ingår ej.
  • Båt La Unión – Potosi.
  • Boende 13 nätter på hotell i dubbelrum, inkl. frukost. Välj mellan standard 3* och deluxe 4*. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedanstående program med guidade utflykter inkl. inträdesavgifter.
  • All transfer.
  • Engelsktalande lokal guidning.

Dagsprogram

Dag 1 (tis): Skandinavien – Guatemala City
Flyg från Skandinavien. Du möts upp vid flygplatsen i Guatemala City och får transfer till hotellet.
Boende: Best Western Stofella 3* eller Barceló Guatemala Hotel 4*

Dag 2 (ons): Guatemala City – La Antigua – Lago Atitlán
Frukost. På morgonen reser ni mot Antigua Guatemala där ni får en guidad tur genom staden och dess största koloniala monument: katedralen, La Mercedes och San Francisco. Efter besöket åker ni mot höglandet och sjön Atitlán. Ni checkar in på ert hotell i Panajachel och har därefter fri tid.
Boende: Villa Santa Catarina 3* eller Porta del Lago 4*

Dag 3 (tor): Lake Atitlan – Chichicastenango – Lake Atitlán
Frukost. Ni åker till Chichicastenango, känd för sin färgrika utomhusmarknad. Här får ni en guidad tur och har därefter egen tid att strosa runt i staden. Ni återvänder till Panajachel på eftermiddagen där ni övernattar.
Boende: Villa Santa Catarina 3* eller Porta del Lago 4*

Dag 4 (fre): Lake Atitlán – Santiago Atitlán – Antigua
Frukost. På morgonen tar ni en båt till den lokala byn Santiago de Atitlán som är belägen mellan vulkanerna Toliman och San Pedro. Efter en spektakulär färd på sjön återvänder ni till Panajachel och fortsätter resan till Antigua Guatemala där ni övernattar.
Boende: Villa Colonial 3* eller Porta Antigua 4*

Dag 5 (lör): Antigua
Frukost. Fri dag att via kullerstensgatorna utforska staden som är ett av UNESCO:s världsarv. Upptäck torg, kloster, hantverksmarknader och andra undanskymda men förtjusande platser i staden. Övernattning i Antigua.
Boende: Villa Colonial 3* eller Porta Antigua 4*

Dag 6 (sön): Antigua – San Salvador (El Salvador) – Suchitoto
Frukost. Ni ger er iväg kl. 08.00 på morgonen och åker mot El Salvador, ett land som anses var den bäst bevarade hemligheten i Centralamerika. När ni klarat av formaliteterna vid gränsen anländer ni till den arkeologiska platsen Joya de Cerén där ni får en guidad tur. Det är ett av UNESCO:s världsarv och den viktigaste arkeologiska upptäckten de senaste åren i Latinamerika. Efter besöket fortsätter ni till Suchitoto där ni övernattar.
Boende: Posada de Suchitlan 3* eller Los Almendros de San Lázaro 4*

Dag 7 (mån): Suchitoto
Frukost. Denna morgon får ni en guidad promenad i Suchitoto. Medan ni strosar längs kullerstensgatorna passerar ni dörröppningar till gamla men välbevarade hus, museum, hantverksbutiker och konstgallerier.  Ni besöker också Parque Central, Santa Lucia kyrkan och hantverksbutikerna. Eftermiddagen är fri att på egen hand utforska El Salvadors bäst bevarade koloniala skatt, och njuta av den vackra utsikten över Suchitlansjön som kan skymtas bortom de koloniala byggnaderna.
Boende: Posada de Suchitlan 3* eller Los Almendros de San Lázaro 4*

Dag 8 (tis): Suchitoto – Gulf of Fonseca – León (Nicaragua)
Frukost. Ni startar tidigt i dag och åker mot La Unións hamn (El Salvador). När gränsformaliteterna är avklarade går ni ombord på en snabb båt och korsar Fonsecaviken till Nicaragua. På väg genom skärgården passerar ni öar, vulkaner och små fiskebyar liksom de många arter av sjöfåglar som lever här. Ni anländer till Potosis hamn och fortsätter efter gränsformaliteterna till León där ni övernattar.
Boende: Las Mercedes 3* eller El Convento 4*

Dag 9 (ons): León
Frukost. I dag besöker ni denna underbara, koloniala stad där den intellektuella poeten Rubén Dario föddes. Ni besöker La Recolecciónkyrkan, El Calvariokyrkan och katedralen som är den största i Centralamerika. Ni besöker också Rubén Darios gravplats. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning i León.
Boende: Las Mercedes 3* eller El Convento 4*

Dag 10 (tor): León – Masaya – Granada
Frukost. Ni reser i dag till Masaya, känd som ”Blommornas stad”, där ni besöker marknaden. På eftermiddagen fortsätter ni till Granada. Det är den första staden som grundades på det västra halvklotet av Francisco Hernandez de Córdoba. Övernattning i Granada.
Boende: Patio del Malinche 3* eller Plaza Colon 4*

Dag 11 (fre): Granada
Frukost. På morgonen får ni en härlig båttur till öarna på Centralamerikas största sjö. Här får ni möjlighet att beskåda den stora mängden av flyttfåglar och lokala fåglar som besöker det naturligt vackra området. På eftermiddagen är ni fria att på egen hand undersöka hemligheterna i den koloniala juvelen Granada. Övernattning.
Boende: Patio del Malinche 3* eller Plaza Colon 4*

Dag 12–14 (lör–mån): Granada – San Juan del Sur
Transfer från Granada till badorten San Juan del Sur. Badorten är känd för sina vita sandstränder och avkopplande atmosfär. Övernattning i San Juan del Sur.
Boende: Posada Azul 3* eller Posada Azul 4*

Dag 14 (mån): Hemresa 
Egen tid och sedan transfer till Managuas flygplats för hemresa till Skandinavien dit ni ankommer dag 15.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum:

  • Med boende i standard 3*: 25 900 SEK.
  • Med boende i deluxe 4*: 29 600 SEK.

Enkelrumstillägg: från 4 000 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: VAP1

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.