Costa Rica
Start » Centralamerika » Costa Rica » Costa Rica à la carte, 14 dagar

Costa Rica à la carte, 14 dagar

Följ med oss till Costa Rica på en spännande resa till vulkaner, regnskogar och stränder vid Stilla havskusten. Resan är två veckor och innehåller en stor valfrihet mellan olika aktiviteter under resan. Resans namn “A La Carte” innebär just att du kan välja mellan olika aktiviteter/utflykter på resmålen. Du väljer också om du vill avsluta resan i Samara eller i Tamarindo. Välj mellan två olika boendestandarder. Resan går att genomföra året runt med minimum två deltagare.

Prisexempel

31,200 kr

Din Resekonsult till Centralamerika

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Costa Rica à la carte

Denna resa är en fristående resa på privat basis. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna du besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dina önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien−San José t/r i ekonomiklass.
  • Alla flyg- och hotellskatter.
  • Boende 13 nätter på 3* hotell inkl. frukost. Uppgradera till 4* eller 5* mot pristillägg.
  • All transfer. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide.
  • Nedan program med guidade aktiviteter inkl. inträden, transfer och hyra av utrustning.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till San José
Vid ankomst till San José välkomnas du av vår lokala representant som tar dig till hotellet i San José.
Boende: Hotel Colonial 3* eller likvärdigt, alternativt Park Inn by Radisson San Jose 4* eller likvärdigt.

Costa Rica resa

Dag 2: San José − Arenal
Efter frukost åker du vidare till Fortunaområdet med den imponerande vulkanen Arenal. Efter incheckning kan du utforska området på egen hand eller ta en valfri rundtur i området (ej inkluderad i priset).
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Vulkan i Arenal, Costa Rica

Dag 3: Utforska Fortunaområdet
Denna dag väljer du en valfri halvdagstur i Fortunaområdet, se alternativ nedan. Du blir upphämtad av en engelsktalande guide som tar dig dit och efter turen återvänder du till hotellet i La Fortuna och tillbringar resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Valbara turer dag 3

Alternativ 1: Arenals vulkanpark, guidad tur
En stillsam vandring längs foten av detta fantastiska ”eldberg”. Vandringen börjar vid vulkanens aktiva sida där man kan se nya lavaflöden och ödelagd skog och mark som sakta återhämtar sig.
Vandringsskor, solskyddsmedel, hatt och kikare rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: Sengångare & fåglar
Följ med på en enastående upplevelse till Costa Ricas mest förtjusande och ludna invånare, där de lugnt hänger bland trädtopparna i närheten av den majestätiska Arenalvulkanen. Våra certifierade naturguider är mästare på att lokalisera vilda djur och regionen är känd för sitt rika och varierade djurliv, inklusive de två sengångararter som finns i Costa Rica. Huvudmålet är att observera så många sengångare som möjligt i deras naturliga miljö, vilket ger dig den ultimata chansen att se dessa unika djur i det vilda.
Under expeditionen kommer guiden att köra dig genom La Fortunas förtrollande naturområden och möjligheten finns även att upptäcka fler vilda djur såsom tukaner, pilgiftsgrodor, kolibrier, leguaner och apor. På vissa ställen kan du behöva gå längre in i den frodiga grönskan till fots för att finna dem.
Lätta och bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar

Alternativ 3:  Forsränning på Sarapiqui floden
I regnskogens lågland, med hisnande utsikt över fåglar och frodiga djungellandskap är denna del av Sarapiquifloden perfekt för alla nivåer av paddling, från nybörjare och familjer till experterna. Det kristallklara vattnen och de 2 ½ timmar actionfyllda klass II och III forsarna längs den 14 km långa sträckan kommer att ge en oförglömlig upplevelse för alla forsränningsentusiaster. Turen avslutas vid Family Sibajas property där du har möjlighet att ta en dusch och byta kläder innan du äter en landstypisk lunch på Soda Marielos.
Badkläder, handduk, sandaler, klädombyte, bekväma kläder, solskyddsmedel och insektsmedel rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.
OBS! För detta val tillkommer en kostnad på cirka 400 SEK per person.

Alternativ 4: Guidad vandring till La Fortuna-fallen
Gömt ute i regnskogen ligger detta över 70 meter höga vattenfall som är ett måste att se! Här finns också en mängd djur och växter att beskåda. Det går bra att bada i floden, men inte för nära vattenfallet. Vandringen rekommenderas bara för resenärer i god form.
Bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Resa till Costa Rica La Fortuna vattenfall

Alternativ 5: Trädtoppsturen
Upplev regnskogen från ovan med zipline högt uppe bland djungelns trädtoppar. Den tre kilometer långa leden är uppdelad i åtta etapper som är mellan 80 och 750 meter långa. Till och från susar du fram i över 60 km/h. Ett riktigt magkittlande äventyr!
Lätta kläder, långbyxor och gymnastikskor rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

linbana Costa Rica

 

Dag 4: Fortunaområdet
Dagen spenderas på egen hand. Utforska området, hotellets anordningar eller ta en valfri aktivitet Fortunaområdet (ej inkluderat i priset).
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Dag 5: Arenal − Monteverde
Efter frukost åker du vidare till Monteverdeområdet. Du blir hämtad i lobbyn av chauffören som kör dig till Arenalsjön, under vägen har du en fantastisk utsikt över sjön och vulkanen. Vid ankomsten går du ombord på en pontonbåt som tar dig över sjön till den lilla staden  Rio Chiquito, båtresan tar ca 30-40 minuter, under färden får du se olika fåglar, däggdjur och vid klart väder fina vyer över vulkanen. Vid ankomst till Rio Chiquito blir det en kort paus innan färden fortsätter till hotellet i en minibuss.  Efter incheckning har du möjlighet att utforska området på egen hand.
Boende: Hotel Cala Lodge Monteverde 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel El Establo 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Dag 6: Molnskogens hemligheter
Idag kan du åka på en valfri halvdagstur i området, se alternativ nedan. Du blir upphämtad av en engelsktalande guide som tar dig dit och efter turen återvänder du till hotellet i Monteverde och tillbringar resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel Cala Lodge Monteverde 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel El Establo 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Valbara turer dag 6

Alternativ 1: Hängbroarna
Vandra längs med de berömda hängbroarna i Monteverde, en kombination av hängbroar och plattformar högt uppe bland trädtopparna. Under denna tur kommer du de trädlevande djuren riktigt nära och får en ordentlig inblick i molnskogens hemligheter.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: Canopy Tour
Njut av ett unikt perspektiv över skogen när du glider över det vackra landskapet, utsikten är oslagbar! De nio standard ziplinorna är häpnandsväckande men den extra upplevelsen får du när du åker de två stålmans ziplinorna som inkluderar den längsta ziplinan i Costa Rica! Släng dig som Tarzan i ett långt rep, “flyg” över vattenfall  och håll balansen på en hängbro. Äventyret blir vad du gör det till!

OBS, restriktioner:
Lägsta ålder för deltagande är 5 år.
Maxvikt för deltagare är 108 kg.
Vandringsskor, lätta kläder, myggmedel och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 3: Besök El Trapiche sockerrörsplantage
Trapiche är det spanska ordet för socker. Denna rundtur leds av en lokal familj som lär dig mer om Costa Ricas kultur. Utöver besök vid ett sockerraffinaderi får du också se hur kaffe produceras och lära dig mer om andra grödor som traditionellt odlas i trakten.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 4: Don Juan Kaffetur
Denna rundtur leds av en lokal familj och räknas som en av de bästa guidade turerna i Costa Rica. Under denna underhållande tur får du lära dig mer om hur kaffe odlas och bereds. Du får också lära dig mer om områdets traditioner.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera.
Varaktighet: cirka tre timmar.

 

Dag 7: Välkommen till Stilla havet!
Efter frukost lämnar du Monteverde och åker till stränderna vid Samara eller Tamarindo på Nicoyahalvön eller Manuel Antonio i söder. Efter incheckning på hotellet väntar härliga dagar vid Stilla havet!

Boende i Samara: Hotel Samara Pacific Lodge 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Nammbu 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Boende i Tamarindo: Hotel Luna Llena 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Wyndham Tamarindo 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Boende i Manuel Antonio: Hotel Karahe 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Parador Resort and Spa 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Resa till Costa Rica Strand Tamarindo

Dag 8−12: Fria dagar vid Stilla havet
Spendera dagarna på stranden, åk på någon spännande utflykt eller koppla bara av på hotellet.

Boende i Samara: Hotel Samara Pacific Lodge 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Nammbu 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Boende i Tamarindo: Hotel Luna Llena 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Wyndham Tamarindo 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Boende i Manuel Antonio: Hotel Karahe 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Parador Resort and Spa 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Dag 13: Samara/Tamarindo/Manuel Antonio − San José
Efter frukost lämnar du solkusten och åker tillbaka till San José.
Boende: Hotel Colonial 3* eller likvärdigt, alternativt Park Inn by Radisson San Jose 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Dag 14: Hemresa
Efter frukost hämtas du av en transfer och åker till flygplatsen för att resa vidare hem. Trevlig hemresa!
Måltider: Frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen med hotell 3* i standard dubbelrum: 31 200 SEK.
Prisexempel per vuxen med hotell 4* i standard dubbelrum: 36 200 SEK.

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT10

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.