Resa till Costa Rica regnskog sengångare
Resa till Costa Rica Monteverde regnskog hängbroResa till Costa Rica PapegojaResa till Costa Rica forsränningResa till Costa Rica Sköldpadda

Costa Rica à la carte, 14 dagar

Prisexempel: 23 900 kr

Prisexempel jul och nyår 28 900 kr.

Följ med oss till Costa Rica på en spännande resa till vulkaner, regnskogar och stränder vid Stilla havskusten. Resan är två veckor och innehåller en stor valfrihet mellan olika aktiviteter under resan. Resans namn “A La Carte” innebär just att ni kan välja mellan olika aktiviteter/utflykter på resmålen. Ni väljer också om ni vill avsluta resan i Samara eller i Tamarindo. Välj mellan två olika boendestandarder. Resan går att genomföra året runt med minimum två deltagare.

Artikelnr: CRDT10 Kategori: Taggar: , , , ,

Costa Rica à la carte

Denna resa är en fristående resa på privat basis. Observera att vi har platser över jul och nyår 2021 med utresa 26 december (läs mer längre ner). Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Minimum två resenärer för denna resa.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien−San José t/r i ekonomiklass.
  • Alla flyg- och hotellskatter.
  • Boende 14 nätter på 3* hotell inkl. frukost. Uppgradera till 4* eller 5* mot pristillägg.
  • All transfer. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide.
  • Nedan program med guidade aktiviteter inkl. inträden, transfer och hyra av utrustning.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till San José
Vid ankomst till San José välkomnas ni av vår lokala representant som tar er till hotellet i San José.
Boende: Hotel Sleep Inn San Jose 3* eller likvärdigt, alternativt Park Inn by Radisson San Jose 4* eller likvärdigt.

Costa Rica resa

Dag 2: San José − Arenal
Efter frukost åker ni vidare till Fortunaområdet med den imponerande vulkanen Arenal. Efter incheckning kan ni utforska området på egen hand eller ta en valfri rundtur i området (ej inkluderad i priset).
Boende: Hotel San Bosco eller likvärdigt, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Vulkan i Arenal, Costa Rica

Dag 3: Utforska Fortunaområdet
Denna dag väljer ni en valfri halvdagstur i Fortunaområdet, se alternativ nedan. Ni blir upphämtade av en engelsktalande guide som tar er dit och efter turen återvänder ni till hotellet i La Fortuna och tillbringar resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel San Bosco eller likvärdigt, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt
Måltider: Frukost.

Valbara turer dag 3

Alternativ 1: Arenals vulkanpark, guidad tur
En stillsam vandring längs foten av detta fantastiska ”eldberg”. Vandringen börjar vid vulkanens aktiva sida där man kan se nya lavaflöden och ödelagd skog och mark som sakta återhämtar sig.
Vandringsskor, solskyddsmedel, hatt och kikare rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: Sengångare & fåglar
Sengångarna är en symbol för Costa Ricas djurliv! Dessa små och graciösa djur är söta  med ett evigt leende som gör att de alltid ser glada ut. Ingenting stressar dem.
Vi hoppas ni vill följa med på en kort vandring genom skogen i ett försök att hitta sengångare. På den speciella stigen ni följer – anpassad för hela familjen – ser man vanligtvis de små, gröna däggdjuren även om de försöker smälta in i vegetationen, våra guider vet hur man hittar dem. Ni kan även se flera fantastiska plantor och få lära er märkvärdiga saker om dem. Tack vare vegetationstypen får ni även se många olika sorters fåglar. Rekommenderas för er som älskar sengångare och fåglar! Ladda kameran och var beredd på att ta fantastiska bilder!
Lätta och bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar

Alternativ 3:  Forsränning på Sarapiqui floden
I regnskogens lågland, med hisnande utsikt över fåglar och frodiga djungellandskap är denna del av Sarapiquifloden perfekt för alla nivåer av paddling, från nybörjare och familjer till experterna. Det kristallklara vattnen och de 2 ½ timmar actionfyllda klass II och III forsarna längs den 14 km långa sträckan kommer att ge en oförglömlig upplevelse för alla forsränningsentusiaster. Turen avslutas vid Family Sibajas property där ni har möjlighet att ta en dusch och byta kläder innan ni äter en landstypisk lunch på Soda Marielos.
Badkläder, handduk, sandaler, klädombyte, bekväma kläder, solskyddsmedel, insektsmedel och rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.
OBS! För detta val tillkommer en kostnad på cirka 300 SEK per person.

Alternativ 4: Guidad vandring till La Fortuna-fallen
Gömt ute i regnskogen ligger detta över 70 meter höga vattenfall som är ett måste att se! Här finns också en mängd djur och växter att beskåda. Det går bra att bada i floden, men inte för nära vattenfallet. Vandringen rekommenderas bara för resenärer i god form.
Bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Resa till Costa Rica La Fortuna vattenfall

Alternativ 5: Trädtoppsturen
Upplev regnskogen från ovan med zipline högt uppe bland djungelns trädtoppar. Den tre kilometer långa leden är uppdelad i åtta etapper som är mellan 80 och 750 meter långa. Till och från susar ni fram i över 60 km/h. Ett riktigt magkittlande äventyr!
Lätta kläder, långbyxor och gymnastikskor rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

linbana Costa Rica

 

Dag 4: Fortunaområdet
Dagen spenderar ni på egen hand. Utforska området, hotellets anordningar eller ta en valfri aktivitet Fortunaområdet (ej inkluderat i priset).
Boende: Hotel San Bosco  eller likvärdigt, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt
Måltider: Frukost.

Dag 5: Arenal − Monteverde
Efter frukost åker ni vidare till Monteverdeområdet. Ni blir hämtade i lobbyn av chauffören som kör er till Arenalsjön, under vägen har ni en fantastisk utsikt över sjön och vulkanen. Vid ankomsten går ni ombord på en pontonbåt som tar er över sjön till den lilla staden  Rio Chiquito, båtresan tar ca 30-40 minuter, ni kan under färden få se olika fåglar, däggdjur och vid klart väder fina vyer över vulkanen. När ni kommit till Rio Chiquito tar ni en kort paus innan ni fortsätter till hotellet i en minibuss.  Efter incheckning kan ni utforska området på egen hand.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Dag 6: Molnskogens hemligheter
Idag får ni åka på en valfri halvdagstur i området, se alternativ nedan. Ni blir upphämtade av en engelsktalande guide som tar er dit och efter turen återvänder ni till hotellet i Monteverde och tillbringar resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel Monteverde Country lodge 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Valbara turer dag 6

Alternativ 1: Hängbroarna
Vandra längs med de berömda hängbroarna i Monteverde, en kombination av hängbroar och plattformar högt uppe bland trädtopparna. Under denna tur kommer ni de trädlevande djuren riktigt nära, och ni får en ordentlig inblick i molnskogens hemligheter.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: Canopy Tour
Njut av ett unikt perspektiv över skogen när ni glider över det vackra landskapet, utsikten är oslagbar! De nio standard ziplinorna är häpnandsväckande men den extra upplevelsen får ni när ni åker de två stålmans ziplinorna som inkluderar den längsta ziplinan i Costa Rica! Sväng er som Tarzan i en långt rep, “flyg” över vattenfall  och håll balansen på en hängbro. Äventyret blir vad du gör det till!
OBS, restriktioner:
Lägsta ålder för deltagande är 5 år.
Maxvikt för deltagare är 108 kg.
Vandringsskor, lätta kläder, myggmedel och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 3: Besök El Trapiche sockerrörsplantage
Trapiche är det spanska ordet för socker. Denna rundtur leds av en lokal familj som lär er mer om Costa Ricas kultur. Utöver besök vid ett sockerraffinaderi får ni också se hur kaffe produceras och lära er mer om andra grödor som traditionellt odlas i trakten.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 4: Don Juan Kaffetur
Denna rundtur leds av en lokal familj och räknas som en av de bästa guidade turerna i Costa Rica. Under denna underhållande tur får ni lära er mer om hur kaffe odlas och bereds. Ni får också lära er mer om områdets traditioner.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera.
Varaktighet: cirka tre timmar.

 

Dag 7: Välkommen till Stilla havet!
Efter frukost lämnar ni Monteverde och åker till stränderna vid Samara eller Tamarindo på Nicoyahalvön eller Manuel Antonio i söder. Efter incheckning på hotellet väntar härliga dagar vid Stilla havet!

Resa till Costa Rica Strand Tamarindo

Boende i Samara: Hotel Giada 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Montelaguna Boutique 4* eller likvärdigt mot pristillägg.
Måltider: Frukost.

Boende i Tamarindo: Hotel Pasatiempo 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Tamarindo Diria 4* eller likvärdigt mot pristillägg.
Måltider: Frukost.

Boende i Manuel Antonio: Hotel Karahe eller likvärdigt, alternativt Hotel Shana eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Dag 8−13 : Fria dagar vid Stilla havet
Spendera dagarna på stranden, åk på någon spännande utflykt eller koppla bara av på hotellet.

Boende i Samara: Hotel Giada 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Montelaguna Boutique 4* eller likvärdigt mot pristillägg.
Måltider: Frukost.

Boende i Tamarindo: Hotel Pasatiempo 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Tamarindo Diria 4* eller likvärdigt mot pristillägg.
Måltider: Frukost.

Boende i Manuel Antonio: Hotel Karahe eller likvärdigt, alternativt Hotel Shana eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Dag 14: Samara/Tamarindo/Manuel Antonio − San José
Efter frukost lämnar ni kusten och åker till San José. Efter incheckning är resten av dagen fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel Sleep Inn San Jose 3* eller likvärdigt, alternativt Park Inn by Radisson San Jose 4* eller likvärdigt mot pristillägg.
Måltider: Frukost.

Dag 15: Hemresa
Privat transfer till flygplatsen för ert flyg hem.
Måltider: Frukost.

Pris

Prisexempel per person: 23 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden (3*) enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Pris jul och nyår 2021

Prisexempel per person: 28 900 SEK.

Prisexemplet avser utresa 26 december 2021 och hemresa 9 januari 2022. Boende del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden (3*) enligt programmet.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT10

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Costa Rica à la carte, 14 dagar”