Costa Rica – från regnskog till strand, 14 dagar

Prisexempel: 34 100 kr

Häng med till Costa Rica – ett unikt resmål som erbjuder något för hela familjen! Costa Rica bjuder på fantastiska aktiviteter för alla åldrar: bada i Stilla havet, vandra på hängbroar högt upp bland molnskogens trädtoppar, besök det vulkaniska området Arenal och utforska storstaden San Josés sevärdheter. Costa Rica har något för alla! Detta program är utformat och anpassat för att passa ett äventyrslystet sällskap med olika intressen.

Costa Rica – från regnskog till strand

Denna resa är en fristående resa på privat basis. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass
  • Alla flygskatter.
  • Boende 13 nätter på hotell inkl. frukost. Allt boende sker i dubbelrum med extrasäng och familjerum i mellanklass- alternativt superiorstandard.
  • Nedan program med utflykter. Engelsktalande guider.
  • Måltider enligt programmet.
  • All transfer. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide.
  • Utflykter enligt programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
Vid ankomst till flygplatsen möts ni av vår lokala, engelskspråkige representant som tar er till ert hotell i San José.
Boende: mellanklass Hotel Colonial 3* , alternativt superior Hotel Holiday Park Inn by Radisson eller likvärdigt boende.
Måltider:

Dag 2: Från San José till Arenals vulkanområdet
Efter frukost är det dags att påbörja ditt Costa Ricaäventyr på riktigt. En delad transfer tar dig vid meddelad tid vidare till Arenals vulkanområde. Väl där är resten av dagen är fri för egna aktiviteter – koppla av, njuta av hotellets tjänster eller utforska La Fortuna på egen hand. Valet är ditt.Transfertid ca 3,5 timme.
Boende: mellanklass Hotel San Bosco , alternativt superior Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 3: Vandringstur till La Fortuna-vattenfallet & La Finquita
Idag väntar dig en fantastisk vandring till La Fortuna-vattenfallet och La Finquita Farm.
Från toppen av det imponerande 70 meter höga vattenfallet kommer du att vandra nerför cirka 530 steg genom en skog full av inhemska träd ackompanjerad av dånet från fallet. Väl nere har du möjlighet att avnjuta ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet i fallets naturliga pool.
Vandringen tar dig vidare till La Finquita Farm & Restaurant. Här väntar en lugn promenad genom egendomens ägor, där en autentisk och  unik upplevelse av det costaricanska livet väntar dig. Du kommer utforska den fascinerande världen av ekologisk odling och avnjuta dess produkter under en god lunch.
Denna vandring kräver en viss kondition.
Efter turen återvänder du till hotellet och resten av dagen står till eget förfogande.
Boende: mellanklass Hotel San Bosco , alternativt superior Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost och lunch.

La Fortuna waterfall

Dag 4: Caño Negro djungelbåtssafari
Denna dag kommer din guide att vänta på dig på ditt hotell och ta dig till en av de mest avlägsna och ekologiskt heliga delarna av Costa Rica som kallas Caño Negro längs Río Frío! Caño Negro Wildlife Refuge  ligger i närheten av byn Los Chiles bara några kilometer från den nicaraguanska gränsen, en busstur som tar ungefär 1 timme och 45 minuter.
Här börjar din båttur genom Caño Negro Wildlife Refuge . Ett våtmarksområde som är en av de bästa platserna på kontinenten för fågelskådning. Förutom ett överflöd av fåglar är Caño Negro också hem för många spännande djur, som sengångare, tre typer av apor, kajmaner, ödlor, fladdermöss och en mängd våtmarksflora.
Runt middagstid kommer du att stanna längs floden för en typisk costaricansk picknicklunch innan du åker tillbaka till Los Chiles för att ta bussen tillbaka till La Fortuna och  ditt hotell.
Boende: mellanklass Hotel San Bosco, alternativt superior Hotel Magic Mountain eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, lunch.

Dag 5: Från Arenal till den fantastiska molnskogen
Efter avslutad frukost reser ni vidare till er nästa destination – Monteverde. Ni blir hämtade i lobbyn av chauffören som kör er till Arenalsjön, under vägen har ni en fantastisk utsikt över sjön och vulkanen. Vid ankomsten går ni ombord på en pontonbåt som tar er över sjön till den lilla staden Rio Chiquito, båtresan tar ca 30-40 minuter, ni kan under färden få se olika fåglar, däggdjur och vid klart väder fina vyer över vulkanen. När ni kommit till Rio Chiquito tar ni en kort paus innan ni fortsätter till hotellet i en minibuss. Efter incheckning kan ni utforska området på egen hand.
Resan tar ca. 4,5 timmar.
Boende: mellanklass Hotel Cala Lodge, alternativt superior  Hotel El Establo eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 6: Monteverde, hängbroar i molnskogen
Idag får du möjlighet att njuta av en promenad bland molnen på hängbroarna mellan trädtopparna. På stigar och inte mindre än 7 hängbroar kommer din guide lotsa dig och berätta om regnskogens flora och fauna. Under turen, som är ca 2,5 km, kommer ni de trädlevande djuren riktigt nära, och ni får en ordentlig inblick i molnskogens hemligheter.
Rekommenderad utrustning Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera.
Varaktighet: cirka tre timmar.
Boende: mellanklass Hotel Cala Lodge, alternativt superior  Hotel El Establo eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 7: Natttur till Monteverde-reservatet
Idag har du hela dagen för att koppla av, utforska staden Monteverde och/eller njuta av hotellets tjänster.
Efter solnedgången blir du upphämtad på ditt hotell för en nattlig vandring genom Monteverde Cloud Forest Reserve.
Denna tur är en utmärkt möjlighet att se den enorma biologiska mångfalden i Monteverde ur ett nattligt perspektiv. Vid den här tiden dyker många arter upp och visar unikt skådespel där bara du, mörkret och den fantastiska skogen kommer att vara vittnen.
Turen börjar med en introduktionsvideo av Monteverde Cloud Forest; därefter ger guiden  dig all nödvändig information och utrustning för att göra denna tur till en oförglömlig upplevelse. Vandringen börjar i Hummingbird Gallery och fortsätter via en stig på cirka 1,8 km där olika insekter, fåglar och nattliga däggdjur kan ses.
Boende: mellanklass Hotel Cala Lodge, alternativt superior  Hotel El Establo eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 8: Välkommen till Stilla havet!
Efter frukost checkar ni ut och åker till Samara i en minibuss. Nu väntar härliga dagar vid havet!
Boende: mellanklass Hotel Sámara Pacific Lodge, alternativt superior Hotel Nammbu eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost

Samara Beach Costa Rica

Dag 9-12: Samara
Lediga dagar att avnjuta på stranden eller på hotellet. Och om du blir rastlös på stranden erbjuder Samara en mängd olika typer av aktiviteter som delfinsafari, snorklingsutflykter, utflykt till vattenfall, ridning, surf & yoga.
Boende: mellanklass Hotel Sámara Pacific Lodge, alternativt superior Hotel Nammbu eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Samara Beach Costa Rica

Dag 13: Åter till San José
Transfer med minibuss till San José. Efter incheckning är resten av dagen fri för egna aktiviteter. Transfern tar ca 5,5 tim.
Boende: mellanklass Hotel Colonial 3* , alternativt superior Hotel Holiday Park Inn by Radisson eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost

Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen för ert flyg hem.
Måltider: Frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen med hotell 3*  34 100 SEK

Prisexempel per vuxen med hotell 4-5* 39 400 SEK.

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT3

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.