Resa till Brasilien Rio de Janeiro
Resa till Argentina Buenos AiresResa till Argentina Buenos Aires Casa RosadaResa till Brasilien Rio De Janeiro SockertoppenResa till Brasilien utsikt JesusstatynResa till Chile kyrka

Det bästa av Chile, Argentina & Brasilien, 16 dagar

Prisexempel: 32 900 kr

Följ med på en resa från Atacamaöknen i Argentina till Sockertoppen i Rio! Du startar i Santiago de Chile och åker till Atacamaöknen som är jordens torraste plats. Resan fortsätter till Mendoza, berömt för sina utmärkta viner. Här kan du gå på vinprovning och utforska bergen och de vackra dalgångarna. Du fortsätter till tangons hemstad Buenos Aires och vidare till de mäktiga Iguazúfallen. Slutligen väntar Rio de Janeiro med sin Kristusstaty, Sockertoppen, Copacabana och naturligtvis sambaskolorna. Välkommen att följa med på en underbar resa i Sydamerika!

Artikelnr: EST1 Kategorier: , , Etiketter: , ,

Det bästa av Chile, Argentina & Brasilien

Resrutt: Santiago de Chile – San Pedro de Atacama – Santiago de Chile – Mendoza – Buenos Aires – Iguazú – Rio de Janeiro

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa och ett program som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i resan till Chile, Argentina & Brasilien

  • Flyg Skandinavien–Santiago de Chile, Rio de Janeiro–Skandinavien.
  • Alla inrikesflyg i programmet.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 15 nätter på mellanklasshotell 3*, dubbelrum inkl. frukost. Möjlighet att uppgradera hotellstandard.
  • All transfer.
  • Nedanstående program inkl. utflykter (ej tillvalsutflykterna).
  • Måltider enligt programmet.
  • Engelsktalande guidning.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Santiago de Chile
Vid ankomst till Santiago får ni transfer till hotellet.
Boende: Atton El Bosque Hotel 3+*  eller likvärdigt.

Dag 2: Santiago De Chile – Calama – San Pedro de Atacama 
Transfer till flygplatsen och flyg till Calama i norra Chile. Vid ankomsten möts ni av er lokala guide och åker cirka 1,5 timme till San Pedro de Atacama. Staden ligger 2 438 m ö.h. och är det viktigaste arkeologiska centret i Chile. I San Pedro kan man strosa längs de pittoreska gatorna och titta på den vackra koloniala kyrkan byggd 1577. En annan sevärdhet är Father Le Paige- museet som visar över 4 000 arkeologiska fynd som hittats i området.
Boende: Hosteria La Casa De Don Tomas 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 3: San Pedro de Atacama
Idag väntar en heldags tur till Salar de Atacama, Miscanti & Meniques Lagoons och Toconao. Turen startar vid den enorma saltsjön vid Atacama, en torkad insjö daterad miljoner år bakåt i tiden. Atacamaöknen är jordens torraste plats, och det är en unik upplevelse att vara här. Ni följer därefter vägen i riktning mot Argentina, och snart möts ni av The Lagunas Miscanti & Menigues vid foten av två enorma vulkaner. Dessa sjöar är kantade av salt som skapar en speciell visuell upplevelse. Färden fortsätter till den lilla indianbyn Toconao, där invånarna producerar vackra skulpturer av vita vulkaniska stenar.
Boende: Hosteria La Casa De Don Tomas 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 4: San Pedro de Atacama
Dagen är fri att spendera på egen hand. Du som vill kan ta en tillvalsutflykt till El Tatio och Baños de Puritama (bokas och betalas på plats). Turen startar tidig morgon (kl. 04.00) och färden tar dig cirka 13 mil nordost till de imponerande Tatio-gejsrarna som ligger på 4 321 m ö.h. Ångan på geysern ser man bäst mellan kl. 06.30-08.30. På väg tillbaka till San Pedro stannar ni vid Baños de Puritama där du kan njuta av ett varmt bad i naturlig pool.
Boende: Hosteria La Casa De Don Tomas 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 5: San Pedro – Calama – Santiago de Chile
Idag väntar en halvdagstur på morgonen till Geiseres del Tatio. Därefter transfer till Calama flygplats för att flyga till Santiago, där du får transfer till hotellet. Santiago de Chile är en stad med kontraster som påminner om det koloniala förflutna till den ultramoderna och finansiella centret. Chiles huvudstad kommer att överraska dig.
Boende: Atton El Bosque Hotel 3+*  eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6: Santiago de Chile
Idag ingår en halvdags rundtur i mångmiljonstaden Santiago de Chile. Här finns sevärdheter som kyrkan San Francisco, byggd mellan 1572 och 1618, och det lilla området Barrio Paris-Londres med sina två kullerstensgator och europeiska arkitektur från 1920-talet. I Santiago finns också hästkapplöpningsbanan Club Hipico som är en av Sydamerikas vackraste.
Boende: Atton El Bosque Hotel 3+* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: Santiago de Chile – Mendoza
Idag reser du hela dagen med en bekväm panoramabuss genom de majestätiska Anderna till Mendoza i Argentina. Efter frukost får du transfer från hotellet till bussterminalen där du går ombord på bussen. Resan sker utan guide.

Under den 6–7 timmar långa färden får du beskåda ett spektakulärt landskap medan ni passerar Andernas bergsmassiv. Ni åker genom staden Los Andes och fortsätter uppför till huvudvägen Ruta 60 som går längs med Andernas rygg och bjuder på en fantastisk panoramavy. Bussen passerar skidorten Portilla och Aconcagua som är Sydamerikas högsta berg. Gränsen mellan Chile och Argentina passeras genom en tunnel, och bussen åker sedan nerför kullarna och passerar Puente del Inca (Inkas bro), Mendozafloden och skidorten Los Penitentes innan ni når Mendoza. Obs! Vid dåligt väder (vår/höst) kan det i stället för buss blir flyg denna sträcka då regnet gör vägen oframkomlig. Vid ankomst till Mendoza får du busstransfer från bussterminalen till hotellet.
Boende: Hotel Crillon 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Mendoza
Idag utforskar du Mendoza under en stadsrundtur på cirka 3,5 timme. Mendoza är en stad som delar sin kultur och historia med de spanska kolonisatörerna som kom hit på 1500-talet. Här finns sevärdheter som det centrala Plaza Independencia, regeringskvarteren Civic Center, den stora, vackra Parque General San Martín och det lilla berget Cerro de la Gloria. Som tillval till stadsturen kan du besöka en vingård med vinprovning. Turen bokas och betalas på plats.
Boende: Hotel Crillon 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 9: Mendoza – Buenos Aires 
Idag fortsätter resan till Buenos Aires. Du får transfer från hotellet till flygplatsen och flyger till Buenos Aires där du får transfer till hotellet. På eftermiddagen väntar en cirka tre timmar lång stadsrundtur i Argentinas huvudstad.

Under rundturen får du bland annat se Plaza de Mayo, Casa Rosada (Det rosa huset), guvernörens residens, Catedral Metropolitana och ärkebiskopens residens. Ni fortsätter sedan till stadsdelen  San Telmo där tango dansas på gatorna, och sedan till arbetardistriktet La Boca som är berömt för sina färggranna hus. Ni ser också kyrkogården Recoleta där den berömda Evita Perón vilar. Efter en stadsrundtur fylld med upplevelser återvänder du till hotellet.

Som tillvalstur kan du på kvällen se en tangoshow på restaurang Viejo Almacen. Middag ingår. Turen bokas och betalas på plats.
Boende: Hotel Bristol 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10: Buenos Aires
Spendera dagen på egen hand. Du som vill kan på plats boka någon av följande tillvalsturer.

Heldag för besök på en typisk estancia och i San Telmo, inkl. lunch
Njut av en hel dag på pampas. Först besöker ni den berömda loppmarknaden (öppen på söndagar) i San Telmo och tar en kort promenad på huvudgatan. Ni åker sedan cirka två timmar till Los Cordales och Estancia Santa Susana. Där välkomnas du med en drink, och får sedan en rundtur för att se det dagliga livet på estancian. Till lunch blir det en typisk argentisk asado. Under dagen får du också uppleva agility med hästarna. Efter eftermiddagens kaffe/te återvänder ni till hotellet.

Besök marknaden i San Telmo
San Telmo är Buenos Aires äldsta distrikt, och det är en charmig stadsdel full av personlighet. Här kan du strosa på de smala kullerstensgatorna och titta på marknader och de koloniala arkitekturen. San Telmo är centrum för tangon i Buenos Aires, och det dansas på gator och torg till smäktande toner. Behöver du vila benen kan du slå dig ner på ett café och bara ta det lugnt och titta på folklivet.

Boende: Hotel Bristol 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 11: Bueno Aires 
Idag gör du en halvdagstur till Tigre cirka 3,5 mil nordväst om centrala Buenos Aires. De är en charmig hamnstad som ligger i utkanten av det stora Paranadeltat, ett unikt ekosystem med hundratals öar och flodförgreningar. Här tar du en båttur i deltat och ser ett helt annorlunda liv än det i hektiska Buenos Aires.
Boende: Hotel Bristol 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 12: Buenos Aires – Iguazú 
Du får transfer till flygplatsen för att flyga till Iguazú där ni möts upp av våra lokala representanter. Ni åker sedan genom Iguazús nationalpark som är utsett till världsarv av UNESCO. Målet är den brasilianska sidan av Igúazufallen, ett av världens mest spektakulära vattenfall. Väl framme följer ni stigarna som går längs vattenfallen och gångbron som går ner mycket nära botten av Devil’s Throat. Här har man en fantastisk utsikt över de mäktiga vattenfallen. Efteråt tar vi hissen upp till vägen igen där bussen väntar på att ta er till hotellet. Eftermiddagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Orquideas Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 13: Iguazú 
Idag väntar ett besök på den argentinska sidan av Igúazufallen. Ni gör ett kort besök vid besökscentret. Ni fortsätter sedan till stigen som leder till de nedre vattenfallen, och går sedan till de övre fallen. Ni åker med det ekologiska tåget som går genom regnskogen för att kunna se vattenfallens mest imponerande utsiktspunkt, Garganta del Diablo (Djävulens gap). Här kan man beskåda detta fantastiska naturfenomen med ett 80 meter högt vattenfall.
Boende: Orquideas Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Iguazú – Rio de Janeiro 
Transfer till flygplatsen för att flyga till resans sista anhalt Rio de Janeiro, där du får transfer till hotellet. Efter incheckning spenderar du resten av dagen på egen hand, kanske med att strosa längs Copacabana.
Boende: Bandeirantes Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 15: Rio de Janeiro 
Idag lär du känna Rio med en halvdags stadsrundtur inkl. Sockertoppen. Ni kommer att besöka affärskvarteren i hjärtat av Rio med sina moderna skyskrapor. Ni passerar Rio Branco Avenue och kyrkan Igreja da Candelária som byggdes färdigt runt 1898. Du får också se det ståtliga operahuset Tetro Municipal, Rios kollektiva hjärta Largo da Carioca och kyrkan Convento de Santo Antonio från 1592. Turen fortsätter till den långsträckta parken Parque do Flamengo som går längs havet, och härifrån ser du den berömda Sockertoppen. Detta berömda 394 meter höga berg når man med linbana, och det är en oförglömlig färd högt ovan marken. Från toppen ser du Rio med omnejd, och utsikten är spektakulär.
Boende: Bandeirantes Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 16: Rio de Janeiro – Skandinavien 
Transfer till flygplatsen och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 32 900 SEK.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris och del i dubbelrum på mellanklasshotell 3*. Du kan uppgradera till 4–5*hotellstandard mot pristillägg.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EST1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Det bästa av Chile, Argentina & Brasilien, 16 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm