Resa till Vietnam Hanoi Water Puppet Show
Resa till Vietnam Ho Chi Minh CityResa till Vietnam kryssning i Halong BayResa till Vietnam Mui Ne Beach fiskeby

Paket: Det bästa av Hanoi, Saigon och Angkor Wat, 15 dagar

Prisexempel: 28 700 kr

På den här turen får ni uppleva Hanois och Ho Chi Mins (Saigon) sevärdheter. Några härliga dagar på stranden i Mui Ne eller upplev de röda och vita sanddynerna. Avsluta dagarna med en härlig middag vid havet. Resan avslutas med underbara dagar i Phnom Penh och Angkor Wat med sina fantastiska tempel.

Artikelnr: ASI2 , ,

Det bästa av Hanoi, Saigon och Angkor Wat

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide. Er lokala, engelsktalande guide/chaufför har stor kännedom för platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida, så anlitas andra lokala guider och då kan den aktiviteten/utflykten ske i lokalt sammansatta turistgrupper. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar, men går som sagt att skräddarsy.

Detta ingår i resan

– Flyg Skandinavien – Hanoi
– Flyg retur från Phnom Penh – Skandinavien
– 14 hotellövernattningar, del i dubbelrum
– Måltider enligt program
– Privata transfers och transporter under rundturen inkl. flygplatstransfers
– Privat båtresa vid Ha Long Bay, Mekong deltat och Siem Reap
– Flygbiljetter i ekonomiklass
– Hanoi – Ho Chi Minh city
– Ho Chi Minh city – Siem Reap
– Siem Reap – Phnom Penh
– Entréavgifter
– Engelsktalande guide
– Mineralvatten och kall handduk dagligen i bussen

Tillkommer

– Visum till Vietnam och Kambodja
– Tidig incheckning på hotell samt sen utcheckning
– Reseförsäkring
– Dryck på måltiderna
– Dricks

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Hanoi
Vid ankomsten till Hanoi och Noi Bai Internationella flygplats hämtas ni av vår representant och får transfer till ert hotell.
Ni beger er sedan ut med en cykeltaxi för att utforska Hanois gamla kvarter och se en traditionell dockteater på vatten. Middag serveras på hotellet.
Ni övernattar i Hanoi.
Måltider: middag.

Dag 2: Hanoi stadsrundtur – Ha Long
Efter frukost beger ni er ut på en stadsrundtur med besök till Ho Chi Minh Mausoleum, One Pillar Pagoda och Temple of Literatur.  Till fots utforskar ni sedan Hanois gamla delar samt Hoan Kiem Lake och Ngoc Son Temple.
Ni får transfer till Halong Bay där ni äter middag på en lokal restaurang.
Ni övernattar i Halong Bay.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3: Halong Bay – Hanoi
Denna dag bjuder på en fem timmars kryssning i den fascinerande Halong Bay. Från båten har ni en fantastisk utsikt över det pittoreska landskapet. Passa på att njuta av vyerna över de ca 3 000 kalkstenar som sticker upp som små öar ur det klara smaragdgröna vattnet. Bland dessa klippor finns mängder av stränder och vackra grottor att beskåda. Efter turen beger ni er tillbaka till Hanoi där ni övernattar.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Hanoi – Ho Chi Minh City – Cu Chi-tunnlarna
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags att bege sig till flygplatsen för ert flyg till Ho Chi Minh City. Vid ankomsten beger ni er på en två timmars resa norrut, genom ett frodigt landskap till de fantastiska Cu Chi-tunnlarna. Detta komplex av tunnlar grävdes ut redan 1948 som ett gömställe för gerillan som ville undkomma de franska flyg och mark trupperna. Under Vietnamkriget, kallat “The American War” i Vietnam, användes dessa tunnlar som kommunikationsvägar där man kunde transportera mat och vapen. Men de användes även som sjukhus och bostäder åt Viet Cong. Ett besök i tunnlarna ger en större förståelse för dess historia, hur livet där nere var samt Vietnameserna motståndskraft under krigen.
Ni övernattar i Ho Chi Minh City.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Ho Chi Minh City – Cai Be – Vinh Long
Tidig morgon beger ni er till Cai Be för att gå ombord på en privat båt och kryssa runt i dess flytande marknad. Cai Be Floating Market är en unik upplevelse där ni får vara med om att se lokalbefolkningen sälja, köpa och byta sina varor från sina båtar. Ni besöker även en lokal trädgård för att se orkidéer och risodlingsprocesserna. Resten av dagen kryssar ni nedför floden för att uppleva det stilla livet i byarna och beundra den fantastiska naturen runt Mekong Deltat.  Vid tretiden på eftermiddagen kommer ni fram till Vinh Long Market där ni får tid att utforska marknaden innan det är dags att återvända till Ho Chi Minh City.
Ni övernattar i Ho Chi Minh City.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Ho Chi Minh City – Mui Ne Beach
Dagen börjar med en stadsrundtur i Saigon/Ho Chi Minh City. Under turen besöker ni bland annat Operahuset, en klassisk trevåningsteater byggd att underhålla fransmännen under Vietnams tid som koloni. Det före detta Hotel de Ville byggt åt fransmännen 1901, som numera är en stäng byggnad och används av “The People’s Committee”. Notre Dame Cathedral är en slående vacker och massiv tegelbyggnad med två spiror som påminner om att fransmännen en gång regerade i staden. The Central Post Office, vilket är influerat av renässansen samt det före detta presidentpalatset vilket var huvudkvarter för Saigons regering under Vietnamkriget. Efter lunch får ni transfer till Mui Ne Beach i Phan Thiet. Vid ankomsten checkar ni in och sedan är det bara att koppla av och njuta!
Ni övernattar i Phan Thiet.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7–10: Mui Ne Beach
Dagarna är fria för egna aktiviteter.
Ni övernattar i Phan Thiet.
Måltider: Frukost

Dag 11: Mui Ne – Ho Chi Minh City – Siem Reap
Efter frukost får ni transfer till Saigon för att ta flyget till Kambodja och Siem Reap. Vid ankomsten möts ni av vår lokala guide och får transfer till hotellet där ni checkar in. På eftermiddagen beger ni er ut för att besöka templet “Ta Prohm” vilket ligger insnärjt i djungeln och är en imponerande syn. Stora fikonträd samt gigantiska rankor slingrar sig runt och emellan stenarna, vilket ger känslan av att naturen med sin otroliga kraft försöker återta det som människan en gång härskat över.

Därnäst beger ni er till “Phnom Bakheng” för en vandring i solnedgången vilket sedan följs av middag på en lokal restaurang då ni kan njuta av en “Apsara dance show”.  Ni övernattar i Siem Reap.
Måltider: Frukost/Lunch/Middag

Dag 12: Siem Reap rundtur med Tonle Sap Lake
Efter frukost beger ni er ut för att utforska de fantastiska antika ruinerna vid South Gate of Angkor Thom. Dessa är berömda för dess många stora ansikten som huggits in i stenen samt de imponerande templen Bayon Temple, the Royal Enclosure, Phimeanakas, the Elephant Terrace och the Terrace of the Leper King. Er tur fortsätter sedan med ett besök till det mest kompletta templet Angkor Wat. Detta historiska mästerverk byggdes på 1100-talet och täcker en yta av ca 210 hektar. Strosa runt och förundras över alla pelare, bibliotek, paviljonger, borggårdar och dammar med vatten som reflekterar det massiva templet. Turen fortsätter sedan med tuk tuk till den flytande byn Chong Khneas ca 10 km söder om Siem Reap. Här ligger skolor, sjukhus, restauranger och flytande skogar i sjön Tonle Sap Lake.
Ni övernattar i Siem Reap.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 13: Siem Reap – Phnom Penh
Ni äter frukost på hotellet innan ni beger er till det välbevarade templet Banteay Srei. På vägen dit gör ni ett besök i byn Preah Dark Village. Ni gör även ett besök till templet Banteay Samre där man kan se imponerande reliefer som visar scener av Vishunu samt Krishna legender.
På kvällen får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Phnom Penh. Vid ankomsten får ni transfer till ert hotell i Phnom Penh, checkar in och äter sedan middag på en lokal restaurang.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 14: Phnom Penh stadsrundtur
Efter frukost beger ni er ut på en stadsrundtur med besök till Toul Sleng Genocidal Museum och The Killing Fields of Choeung Ek. Dessa båda platser vittnar om Kambodjas blodiga historia under Pol Pots styre. Det är nästan omöjligt att tänka sig att sådan grymhet skall ha förekommit i detta annars så fridfulla land men buddisternas minnesmärke vid Choeung Ek, påminner om de 1.7 miljoner offer för Pol Pot styret som varade mellan 1975-79. Detta besök kan vara stötande för några men är en viktig del av landets historia och dess kulturella pussel.
Efter detta besöker ni Phnom Penh’s Psar Toul Tom Pong, känd som den ryska marknaden. Här är ett utmärkt ställe att handla souvenirer, kuriosa och silke.
Ni övernattar i Phnom Penh.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 15: Phnom Penh/Hemresa
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags att bege sig till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i respektive hotellkategori:

  • 3* boende: från 28 700 SEK
  • 4* boende: från 29 800 SEK
  • 5* boende: från 34 900 SEK.
ASI2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Det bästa av Hanoi, Saigon och Angkor Wat, 15 dagar”