Resa till Vietnam Hanoi Water Puppet Show
Resa till Vietnam Mekongfloden båtResa till Vietnam Cu Chi-tunnlarna VietnamkrigetResa till Kambodja Angkor Wat tempelResa till Kambodja Tonle Sap sjö

Upplev Hanoi, Ho Chi Minh City & Angkor Wat, 15 dagar

Prisexempel: 28 700 kr

Här får du se Vietnam från Hanoi i norr till Ho Chi Min City i söder. Bland höjdpunkterna finns världsarvet Halong Bay, en tur i Mekongdeltat och de fascinerande Cu Chi-tunnlarna. Plus några härliga dagar på stranden i Mui Ne. Resan avslutas med några dagar i Phnom Penh och magiska Angkor med sina fantastiska tempel. Ni besöker också de ökända Dödens fält som minner om det fasansfulla folkmordet under Pol Pots styre. Resan ger en inblick i de båda ländernas kultur, historia och traditioner liksom fina naturupplevelser längs vägen.

Artikelnr: ASI2 Kategorier: , Etiketter: ,

Upplev Hanoi, Ho Chi Minh City & Angkor Wat

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras alla dagar året om. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall då guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra på något skräddarsyr vi gärna en ett program enligt dina önskemål.

Detta ingår i resan till Vietnam & Kambodja

 • Flyg Skandinavien–Hanoi och Phnom Penh–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Lokala flygsträckor inom programmet i ekonomiklass.
 • Boende 14 nätter på hotell i dubbelrum.
 • Nedan program med utflykter inkl. inträden.
 • Måltider enligt programmet.
 • Privat transfer under rundturen, inkl. flygtransfer.
 • Privat båtresa på Halong Bay, Mekongdeltat och Siem Reap.
 • Engelsktalande guide.
 • Mineralvatten och kall handduk dagligen i bussen.

Detta tillkommer

 • Visum.
 • Dryck till måltiderna.
 • Tidig incheckning på hotell samt sen utcheckning.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Hanoi
Vid ankomsten till Noi Bai Internationella flygplats får ni transfer till ert hotell. Ni beger er sedan ut med en cykeltaxi för att utforska Hanois gamla kvarter och se en traditionell dockteater som utspelar sig i vatten. Middag och övernattning på hotellet i Hanoi.
Måltider: middag.

Dag 2: Hanoi stadsrundtur – Halong Bay
Efter frukost väntar en stadsrundtur med besök till Ho Chi Minhs mausoleum, One Pillar Pagoda och Temple of Literatur som är Vietnams första universitet. Till fots utforskar ni sedan Hanois gamla delar samt sjön Hoan Kiem och templet Ngoc Son som ligger på en liten ö i sjön. Ni fortsätter sedan till Halong Bay där ni äter middag på en lokal restaurang. Övernattning på hotell i Halong Bay.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay

Dag 3: Halong Bay – Hanoi
Denna dag bjuder på en fem timmars kryssning i den fascinerande Halong Bay. Från båten har ni en fantastisk utsikt över det pittoreska landskapet. Passa på att njuta av vyerna över de cirka 3 000 kalkstenar som sticker upp som små öar ur det klara smaragdgröna vattnet. Bland dessa klippor finns mängder av stränder och vackra grottor att beskåda. Efter turen återvänder ni till Hanoi där ni övernattar.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Ho Chi Minh City

Dag 4: Hanoi – Ho Chi Minh City – Cu Chi-tunnlarna
Ni flyger idag vidare till Ho Chi Minh City. Vid ankomsten beger ni er på en två timmars resa norrut genom ett frodigt landskap till de fantastiska Cu Chi-tunnlarna. Detta komplex av tunnlar grävdes ut redan 1948 som ett gömställe för gerillan som ville undkomma de franska flyg- och marktrupperna. Under Vietnamkriget användes tunnlarna som transportvägar för mat och vapen. De användes även som sjukhus och bostäder åt Vietcong. Ett besök i tunnlarna ger en större förståelse för dess historia och hur livet var där nere. Ni övernattar i Ho Chi Minh City.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa Vietnam Cai Be floating market

Dag 5: Ho Chi Minh City – Cai Be – Vinh Long
Tidig morgon beger ni er till Cai Be för att med en privat båt kryssa runt på den kända flytande marknaden. Det är en unik upplevelse där ni får se lokalbefolkningen sälja, köpa och byta varor från sina båtar. Ni besöker även en lokal trädgård för att titta på orkidéer och hur risodling går till. Resten av dagen kryssar ni nedför floden för att uppleva det stilla livet i byarna och beundra den fantastiska naturen runt Mekongdeltat. Ni får också tid att utforska marknaden i Vinh Long innan det är dags att återvända till Ho Chi Minh City för övernattning.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Ho Chi Minh City – Mui Ne Beach
Dagen börjar med en stadsrundtur i Ho Chi Minh City där ni tittar på de största sevärdheterna. Operahuset och det före detta Hotel de Ville byggdes båda för fransmännen under Vietnams tid som koloni. Katedralen Notre Dame är en slående vacker och massiv tegelbyggnad med två spiror som också påminner om att fransmännen en gång regerade i staden. Det vackra centrala postkontoret är influerat av renässansen, och det före detta presidentpalatset var huvudkvarter för Saigons regering under Vietnamkriget. Efter lunch fortsätter ni till Mui Ne Beach i Phan Thiet. Vid ankomsten checkar ni in på hotellet, och sedan är det bara att koppla av och njuta!
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Vietnam Mui Ne Beach

Dag 7–10: Mui Ne Beach
Spendera dagarna som ni vill. Här finns en långsträckt, vacker strand perfekt för avkoppling. Ett tips är att besöka de enorma sanddynerna i närheten som är ett populärt utflyktsmål.
Måltider: frukost

Dag 11: Mui Ne Beach – Siem Reap
Ni lämnar idag Mui Ne Beach och åker till Ho Chi Minh City för att flyga till Siem Reap i Kambodja. En lokal guide möter upp er på flygplatsen och tar er till hotellet.

På eftermiddagen besöker ni två av templen i den magiska ruinstaden Angkor. Ni börjar med Ta Prohm som ligger insnärjd i djungeln och är en imponerande syn. Stora fikonträd och gigantiska rankor slingrar sig runt det som finns kvar av tempelruinen. Det är en magisk plats som ger en känsla av att naturen med sin otroliga kraft försöker återta det som människan en gång härskat över. Ni fortsätter sedan till Phnom Bakheng för en vandring i solnedgången. Därefter väntar middag på en lokal restaurang då ni också får se en dansshow med den traditionella dansen apsara. Övernattning i Siem Reap.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 12: Angkor och Tonle Sap-sjön
Idag väntar en heldagstur till Angkor. Här får ni först utforska de fantastiska tempelruinerna i Angkor Thom. Vid Södra porten finns de berömda stora stenansiktena som står på rad fram till porten. Här finns också flera imponerande tempelruiner och andra strukturer som var en del av det forna Khmerriket.

Ni fortsätter sedan till det mest kompletta och imponerande templet av dem alla, Angkor Wat. Detta historiska mästerverk byggdes på 1100-talet och täcker en yta av cirka 210 hektar. Här strosar ni runt och förundras över alla pelargångar, bibliotek, paviljonger, borggårdar och dammar vars vatten reflekterar det massiva templet.

Efter en magisk dag i Angkor fortsätter turen med tuk tuk till Tonle Sap-sjön. Här får ni se den flytande byn Chong Khneas med sina skolor, sjukhus, restauranger och flytande skogar. Övernattning i Siem Reap.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Res till Kambodja Angkor Bayontemplet

Dag 13: Siem Reap dagstur – Phnom Penh
På förmiddagen åker ni till det välbevarade templet Banteay Srei. Dess detaljrika reliefer anses vara några av världens mest enastående stenarbeten. På vägen dit besöker ni byn Preah Dark. Ni besöker även templet Banteay Samre där man kan se imponerande reliefer som visar scener av legender om Vishunu och Krishna.

På kvällen lämnar ni Siem Reap och flyger till Phnom Penh. Efter incheckning på ert hotell äter ni middag på en lokal restaurang.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 14: Phnom Penh stadsrundtur
På förmiddagen väntar en stadsrundtur i Phnom Penh med omnejd. I turen ingår Toul Sleng folkmordsmuseum och de ökända Dödens fält i Choeung Ek. Dessa båda platser vittnar om Kambodjas blodiga historia under Pol Pots styre. Det är svårt att tänka sig att en sådan grymhet utspelade sig i detta annars så fridfulla land. Buddisternas minnesmärke vid Choeung Ek påminner om de 1,7 miljoner människor som föll offer för Pol Pots styre mellan 1975 och 1979. Besöket här kan upplevas som otäckt, men det är en viktig del av Kambodjas historia och dess kulturella pussel.

Turen fortsätter sedan till marknaden Toul Tom Pong, känd som den ryska marknaden. Här är ett utmärkt ställe att handla souvenirer, silke och annat. Övernattning i Phnom Penh.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 15: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i respektive hotellkategori:

 • 3* boende: från 28 700 SEK
 • 4* boende: från 29 800 SEK
 • 5* boende: från 34 900 SEK

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och beroende boendekategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Upplev Hanoi, Ho Chi Minh City & Angkor Wat, 15 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm