Upplev Hanoi, Ho Chi Minh City & Angkor Wat, 15 dagar

Prisexempel: 42 400 kr

Här får du se Vietnam från Hanoi i norr till Ho Chi Min City i söder. Bland höjdpunkterna finns världsarvet Halong Bay, en tur i Mekongdeltat och de fascinerande Cu Chi-tunnlarna. Plus några härliga dagar på stranden i Mui Ne. Resan avslutas med några dagar i Phnom Penh och magiska Angkor med sina fantastiska tempel. Ni besöker också de ökända Dödens fält som minner om det fasansfulla folkmordet under Pol Pots styre. Resan ger en inblick i de båda ländernas kultur, historia och traditioner liksom fina naturupplevelser längs vägen.

Upplev Hanoi, Ho Chi Minh City & Angkor Wat

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras alla dagar året om. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall då guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra på något skräddarsyr vi gärna en ett program enligt dina önskemål.

Detta ingår i resan till Vietnam & Kambodja

 • Flyg Skandinavien–Hanoi och Phnom Penh–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg inom programmet i ekonomiklass.
 • Boende 14 nätter på hotell i dubbelrum.
 • Nedan program med utflykter inkl. inträden.
 • Måltider enligt programmet.
 • Privat transfer under rundturen, inkl. flygtransfer.
 • Privat båtresa på Halong Bay, Mekongdeltat och Siem Reap.
 • Engelsktalande guide.
 • Mineralvatten på turerna.

Detta tillkommer

 • Visum.
 • Dryck till måltiderna.
 • Tidig eller sen in- och utcheckning på hotell.
 • Dricks.

[/one_half_last]

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Hanoi
Vid ankomsten till Noi Bai Internationella flygplats får ni transfer till ert hotell. Ni beger er sedan ut med en cykeltaxi för att utforska Hanois gamla kvarter och se en traditionell dockteater som utspelar sig i vatten. Middag och övernattning på hotellet i Hanoi.
Boende: Bonsella Hotel 3* (Deluxe City View) eller La Casa Hotel 4* (deluxerum).
Måltider: –

Dag 2: Hanoi stadsrundtur – Halong Bay
Efter frukost väntar en stadsrundtur med besök till Ho Chi Minhs mausoleum, One Pillar Pagoda och Temple of Literatur som är Vietnams första universitet. Till fots utforskar ni sedan Hanois gamla delar samt sjön Hoan Kiem och templet Ngoc Son som ligger på en liten ö i sjön. Ni fortsätter sedan till Halong Bay där ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Sai Gon Ha Long Hotel 3* (superiorrum) eller Novotel Halong Hotel 4* (standardrum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay

Dag 3: Halong Bay – Hanoi
Denna dag bjuder på en fem timmars kryssning i den fascinerande Halong Bay. Från båten har ni en fantastisk utsikt över det pittoreska landskapet. Passa på att njuta av vyerna över de cirka 3 000 kalkstenar som sticker upp som små öar ur det klara smaragdgröna vattnet. Bland dessa klippor finns mängder av stränder och vackra grottor att beskåda. Efter turen återvänder ni till Hanoi.
Boende: Bonsella Hotel 3* (Deluxe City View) eller La Casa Hotel 4* (deluxerum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Hanoi – Ho Chi Minh City – Cu Chi-tunnlarna
Ni flyger idag vidare till Ho Chi Minh City. Vid ankomsten beger ni er på en två timmars resa norrut genom ett frodigt landskap till de fantastiska Cu Chi-tunnlarna. Detta komplex av tunnlar grävdes ut redan 1948 som ett gömställe för gerillan som ville undkomma de franska flyg- och marktrupperna. Under Vietnamkriget användes tunnlarna som transportvägar för mat och vapen. De användes även som sjukhus och bostäder åt Vietcong. Ett besök i tunnlarna ger en större förståelse för dess historia och hur livet var där nere.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller Harmony Hotel 4* (Junior Premier).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa Vietnam Cai Be floating market

Dag 5: Dagstur till Mekong
Efter frukost beger ni er iväg på en dagsutflykt till Ben Tre och Mekongdeltat. Vid ankomst till Ben Tre välkomnas av en lokal guide vid foten av Phong Nẫm-bron och sedan glider ni fram med båt längs floden Chẹt Sậy. Första stoppet är vid ett lokalt tegelbruk där ni får se den traditionella produktionen av tegelstenar och hur man använder kokosnötsskal för att göra aktivt kol. Medan ni sedan avnjuter färskt kokosvatten tar båten er vidare genom Cái Sơn-kanalen är lokalbefolkningen fiskar. Nästa stopp är vid kokosgodisugnen där ni får smaka varmt, nygjort kokosgodis. Turens sista stopp innan ni återvänder till Ho Chi Minh är vid mattvävningsbyn Nhon Thanh, där ni äter lunch. En motorbåt tar er sedan till kajen för återresa.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller Harmony Hotel 4* (Junior Premier).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Ho Chi Minh City – Mui Ne Beach
Dagen börjar med en stadsrundtur i Ho Chi Minh City där ni tittar på de största sevärdheterna. Operahuset och det före detta Hotel de Ville byggdes båda för fransmännen under Vietnams tid som koloni. Katedralen Notre Dame är en slående vacker och massiv tegelbyggnad med två spiror som också påminner om att fransmännen en gång regerade i staden. Det vackra centrala postkontoret är influerat av renässansen, och det före detta presidentpalatset var huvudkvarter för Saigons regering under Vietnamkriget. Efter lunch fortsätter ni till Mui Ne Beach i Phan Thiet. Vid ankomsten checkar ni in på hotellet, och sedan är det bara att koppla av och njuta!
Boende: Muong Thanh Holiday Mui Ne Hotel 3* (superiorrum) eller Pandanus Resort 4* (superiorrum).
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Vietnam Mui Ne Beach

Dag 7–10: Mui Ne Beach
Spendera dagarna som ni vill. Här finns en långsträckt, vacker strand perfekt för avkoppling. Ett tips är att besöka de enorma sanddynerna i närheten som är ett populärt utflyktsmål.
Boende: Muong Thanh Holiday Mui Ne Hotel 3* (superiorrum) eller Pandanus Resort 4* (superiorrum).
Måltider: frukost

Dag 11: Mui Ne Beach – Siem Reap – Tonle Sap
Ni lämnar idag Mui Ne Beach och åker till Ho Chi Minh City för att flyga till Siem Reap i Kambodja. En lokal guide möter upp er på flygplatsen och tar er till hotellet.

På eftermiddagen åker ni med tuk tuk till Tonle Sap-sjön. Här får ni se den flytande byn Chong Khneas med sina skolor, sjukhus, restauranger och flytande skogar. Därefter väntar middag på en lokal restaurang då ni också får se en dansshow med den traditionella dansen apsara. Övernattning i Siem Reap.
Boende: The Sanctuary Residence 3* (deluxerum) eller Metta Residence and Spa 4* (deluxerum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 12: Angkor Wat
Idag väntar en heldagstur till Angkor. Här får ni först utforska de fantastiska tempelruinerna i Angkor Thom. Vid Södra porten finns de berömda stora stenansiktena som står på rad fram till porten. Här finns också flera imponerande tempelruiner och andra strukturer som var en del av det forna Khmerriket.

Ni fortsätter sedan till det mest kompletta och imponerande templet av dem alla, Angkor Wat. Detta historiska mästerverk byggdes på 1100-talet och täcker en yta av cirka 210 hektar. Här strosar ni runt och förundras över alla pelargångar, bibliotek, paviljonger, borggårdar och dammar vars vatten reflekterar det massiva templet. Efter en magisk dag återvänder ni till hotellet i Siem Reap.
Boende: The Sanctuary Residence 3* (deluxerum) eller Metta Residence and Spa 4* (deluxerum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Res till Kambodja Angkor Bayontemplet

Dag 13: Siem Reap dagstur – Phnom Penh
På förmiddagen åker ni till det välbevarade templet Banteay Srei. Dess detaljrika reliefer anses vara några av världens mest enastående stenarbeten. På vägen dit besöker ni byn Preah Dark. Ni besöker även templet Banteay Samre där man kan se imponerande reliefer som visar scener av legender om Vishunu och Krishna.

På kvällen lämnar ni Siem Reap och flyger till Phnom Penh. Efter incheckning på ert hotell äter ni middag på en lokal restaurang.
Boende: Home Chic Hotel 3* (superiorrum) eller Phnom Penh Katari Hotel 4* (superiorrum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 14: Phnom Penh stadsrundtur
På förmiddagen väntar en stadsrundtur i Phnom Penh med omnejd. I turen ingår Toul Sleng folkmordsmuseum och de ökända Dödens fält i Choeung Ek. Dessa båda platser vittnar om Kambodjas blodiga historia under Pol Pots styre. Det är svårt att tänka sig att en sådan grymhet utspelade sig i detta annars så fridfulla land. Buddisternas minnesmärke vid Choeung Ek påminner om de 1,7 miljoner människor som föll offer för Pol Pots styre mellan 1975 och 1979. Besöket här kan upplevas som otäckt, men det är en viktig del av Kambodjas historia och dess kulturella pussel.

Turen fortsätter sedan till marknaden Toul Tom Pong, känd som den ryska marknaden. Här är ett utmärkt ställe att handla souvenirer, silke och annat.
Boende: Home Chic Hotel 3* (superiorrum) eller Phnom Penh Katari Hotel 4* (superiorrum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 15: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person:

 • 3* boende: från 42 400SEK
 • 4* boende: från 44 400 SEK

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI2
Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.