Brasilien Peru
Start » Sydamerika » Brasilien » Det bästa av Peru & Brasilien, 15 dagar

Det bästa av Peru & Brasilien, 15 dagar

I den här resan har vi valt att ta med några av våra favoriter i Peru och Brasilien. Under resans gång upplevs allt från fantastisk natur och spektakulära vyer till historiska världsarv och stadsliv. Efter en händelserik upptäcktsresa avslutas den med några sköna dagars avslappning på stranden.

Prisexempel

59,900 kr

Din Resekonsult till Sydamerika

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Ella så hjälper vi dig mer än gärna

Det bästa av Peru & Brasilien

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa och ett program som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i resan till Peru &Brasilien

 • Flyg Skandinavien–Lima och Rio de Janeiro–Skandinavien.
 • Flygskatter.
 • Samtliga flyg och transfers inom rundresan.
 • 14 nätters boende i dubbelrum i mellanklasshotell.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Nedanstående program 15 dagar.
 • Utflykter och inträden enligt programmet.
 • Flyg Lima – Cusco.
 • Flyg Cusco – Lima
 • Flyg Lima – Rio de Janeiro
 • Flyg Rio de Janeiro – Iguazu
 • Flyg Iguazu – Rio de Janeiro

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Lima
Vid ankomst till flygplatsen i Lima möts ni av en transfer som tar er till ert hotell för incheckning.
Boende:  Hotel Radisson RED
Måltider: –

Dag 2: Lima stadstur / Lima – Cusco
På förmiddagen får ni en guidad rundtur i Lima. Ni börjar med att utforska Miraflores där ni bland annat ser ruinen Huaca Pucllana, därefter beger ni er mot havet för besök av parken Parque del Amor som har spektakulär utsikt över Stilla havet. Ni fortsätter sedan till centrala Lima och San Martintorget, uppkallat efter Perus nationalhjälte, frihetskämpen Don Jose De San Martin. Ni promenerar till stadens största torg Plaza Mayor, varifrån ni kan se katedralen, regeringspalatset och stadshuset, vilka ger er en aning om varför Lima kallats ‘Kungarna stad’. Denna historiska del av Lima har utsetts till världsarv av UNESCO. Efter turen lämnar ni Lima och reser vidare med flyg till Cusco.
Boende: Hotel Radisson RED
Måltider: Frukost.

Resa till Peru lima katedral

Dag 3: Cusco stadstur
Ni får en guidad tur för att upptäcka staden och besöker bland annat Coricancha, även kallat “Soltemplet”. Coricancha byggdes av inkafolkets ledare Inka Pachacutec och under spanjorernas erövring blev detta basen för uppbyggnaden av Santo Domingo-klostret. Turen fortsätter till det ceremoniella centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle ovanför Cusco. Sacsayhuamans storlek är imponerande med stora väggar byggda av individuellt uthuggna stenar som omringar platsen. Det är ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att se.
På väg från Sacsayhuaman besöker ni de välbevarade inkastäderna Quenco och Puka Pukara innan ni återvänder till ert hotell.
Boende: Casa Andina Catedral Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Resa till Peru Inkaleden vandra Machu Picchu

Dag 4: Cusco – Sacred Valley –  Machu Picchu
Efter frukost börjar ni er utflykt till Inkas heliga dal. Ni börjar med att besöka en alpackafarm och beskådar olika typer av alpacka och lamadjur, samt även vicuñas. Ni kommer att lära er hur ullen från djuren färgas på ett naturligt sätt och får se traditionell vävteknik från de lokala yrkesskickliga kvinnorna. byn Yucay äter ni en lunchbuffé på en lokal restaurang som serverar traktens specialiteter. Lunchen avnjutes i restaurangens trädgård. Ni fortsätter sedan till den gamla inkastaden Ollantaytambo som anses vara en levande museistad där invånarna fortfarande bibehåller sina förfäders traditioner och lagar. Efter att ni bekantat er med staden Ollantaytambo fortsätter ni med tåg från Ollantaytambo till Machu Picchu. Under resan kommer ni att få se många betydelsefulla platser i det sagolikt vackra omgivningarna. Vid ankomst checkar ni in på ert hotell som ligger vid floden.
Boende: Casa Andina Catedral Hotel 3*
Måltider: Frukost och lunch.

Dag 5: Machu Picchu – Cusco
Ni intar en tidig frukost för att därefter ta en av de första bussarna till det legendariska Machu Picchu. Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring 1430 e. kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Den förblev i stort sett okänd för omvärlden innan Hiram Bingham, en känd amerikansk historiker, återupptäckte den 1911. Ni börjar ert besök med en guidad tur på cirka två timmar och som tar er till de viktigaste platserna på denna arkeologiska plats. Er kunnige guide berättar om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Ni utforskar Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. På eftermiddagen tar ni tåget till Ollantaytambo och därifrån vidare med buss till Cusco för övernattning.
Boende: Casa Andina Catedral Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Resa till Peru Machu Picchu

Dag 6: Cusco – Lima
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att fortsätta resan till Lima. Vid ankomst möts ni av en transfer som tar er till ert hotell.
Boende:  Hotel Radisson RED
Måltider: frukost.

Dag 7: Lima – Rio de Janeiro
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att fortsätta resan till Rio. Vid ankomst möts ni av en transfer som tar er till ert hotell.
Boende: Augustos Rio Copa Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Dag 8: Rio de Janeiro stadstur
Ni äter frukost på hotellet innan ni beger er ut i staden för att utforska Rio de Janeiro. Under dagen får ni en tur till fots som börjar i centrum och tar er till bland annat Catedral Metropolitana och Flamengoparken. Ni avslutar i stadsdelen Ucra där ni hittar det välkända berget Sockertoppen och dess utsikt över Rio de Janeiro. För att besöka Sockertoppen tar ni er dit med linbana. Njut av den spektakulära utsikten!
Boende: Augustos Rio Copa Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Resa till Argentina Iguazu vattenfall

Dag 9: Rio de Janeiro – Iguazú
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att fortsätta resan till Iguazú. Vid ankomst möts ni av en transfer som tar er till ert hotell.
Boende: Mérit Iguazú Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Dag 10: Iguazú
Efter frukost besöker ni den argentinska sidan av Iguazús vattenfall som 1984 utsågs till världsnaturarv av UNESCO. Här finns tre olika leder att välja mellan och i nationalparken finns mer än 200 vattenfall som tillsammans bildar Iguazúfallen. Utöver detta finns här också enorma träd, vinrankor, ormbunkar, fåglar och fjärilar i regnbågens alla färger.
Efter ett besök till det lokala museet börjar vi med en av de tre vandringslederna. Härifrån ser ni flera forsande vattenfall och får en vacker utsikt över San Martin Island. Vi fortsätter sedan med den andra leden för att få utsikt över den brasilianska sidan av fallen innan vi slutligen tar det ekologiska ”djungeltåget” ner till slutet av den tredje leden, Devil´s Throat. Här hörs Igazúfloden med all dess kraft och det fallande vattnet reflekterar ljuset till magiska regnbågar.
Boende: Mérit Iguazú Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Resa till Brasilien Rio de Janeiro

Dag 11: Iguazú – Rio de Janeiro
Idag får ni en tur av den brasilianska delen av nationalparken. Även här är miljöerna häpnadsväckande vackra och fyllda av biologisk mångfald. På grund av att 80% av området tillhör Argentina har den brasilianska delen av parken endast en vandringsled, ca 1 km lång. I slutet av denna led finns en hiss med vilken ni kan få en fantastisk utsikt över parken och vattenfallet Floreano. På eftermiddagen får ni transfer till flygplatsen för att resa vidare till Rio de Janeiro.
Boende: Augustos Rio Copa Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Dag 12: Rio de Janeiro – Buzios
Idag lämnar ni storstadspulsen och åker till den exotiska oasen Buzios för att avsluta resan med några dagars sol och bad.
Boende: Aguas Claras Pousada Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Dag 13 – 14: Buzios
Dessa dagar är fria för aktiviteter på egen hand.
Boende: Aguas Claras Pousada Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Resa till Brasilien strand sol och bad

 

Dag 15: Hemresa
Ni får transfer tillbaka till Rio de Janeiro i god tid för att påbörja er hemresa.
Boende: –
Måltider: Frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 59 900 SEK.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EST23

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.