Resa till Brasilien, Rio de Janeiro
Resa till Brasilien Rio De Janeiro sockertoppenResa till Brasilien, BuziosResa till Brasilien, Rio de JaneiroResa till Peru, Lima, San MartinResa till Peru, Machu Picchu

Det bästa av Peru & Brasilien, 15 dagar

Prisexempel: 37 900 kr

I den här resan har vi valt att ta med några av våra favoriter i Peru och Brasilien. Under resans gång upplevs allt från fantastisk natur och spektakulära vyer till historiska världsarv och stadsliv. Efter en händelserik upptäcktsresa avslutas den med några sköna dagars avslappning på stranden.

Artikelnr: EST23 Kategorier: , Etiketter: , ,

Det bästa av Peru & Brasilien

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa och ett program som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i resan till Peru &Brasilien

  • Flyg Skandinavien–Lima och Rio de Janeiro–Skandinavien.
  • Flygskatter.
  • Samtliga flyg och transfers inom rundresan.
  • 14 nätters boende i dubbelrum i mellanklasshotell.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Nedanstående program 15 dagar.
  • Utflykter och inträden inom programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Lima
Vid ankomst till flygplatsen i Lima möts ni av en transfer som tar er till ert hotell för incheckning.
Boende: Hotel El Tambo 2 3*
Måltider: –

Dag 2: Lima stadstur
Efter frukost får ni en guidad tur i UNESCO-världsarvet Lima. Ni börjar dagen vid Casa Aliaga. Byggnaden har varit i familjen Aliagas ägo i generationer, ända sedan år 1535 då Lima grundades, och är det enda huset som sedan dess funnits kvar i samma familj.

Ni tar er sedan vidare till Limas katedral vid Plaza Mayor och sedan till San Isidro och Miraflores – två historiska kvarter som idag utvecklats till exklusiva stadsområden på grund av deras viktiga kommersiella, finansiella och turistiska områden. Ni avslutar turen i Parque del Amor, “kärleksparken”, vid Miraflores klippor. Härifrån får ni en fantastisk vy över Limas bukt.
Boende: Hotel El Tambo 2 3*
Måltider: Frukost.

Resa till Peru lima katedral

Dag 3: Lima – Cusco
Idag lämnar ni Lima och reser vidare med flyg till Cusco. Ni får en guidad tur för att upptäcka staden och besöker bland annat Coricancha, även kallat “Soltemplet”. Coricancha byggdes av inkafolkets ledare Inka Pachacutec och under spanjorernas erövring blev detta basen för uppbyggnaden av Santo Domingo-klostret. Turen fortsätter till det ceremoniella centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle ovanför Cusco. Sacsayhuamans storlek är imponerande med stora väggar byggda av individuellt uthuggna stenar som omringar platsen. Det är ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att se.
På väg från Sacsayhuaman besöker ni de välbevarade inkastäderna Quenco och Puka Pukara innan ni återvänder till ert hotell.
Boende: Casa Andina Catedral Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Resa till Peru, Sacsayhuaman

Dag 4: Cusco – Sacred Valley
Efter en god frukost väntar en heldag i inkafolkets heliga dal, Sacred Valley. Här besöker vi det levande Yucaymuseet där vi får se hur tillverkning av textiler, keramik och bestick går till. Vi får också se sydamerikanska kameler och får. Vi tar oss sedan vidare till den traditionella byn Chinchero där vi bland annat får se den vackra kyrkan. På söndagar går det även att göra ett besök på den lokala marknaden.
Vi äter lunch på restaurangen Chunchi som erbjuder traditionella smaker och närodlade ingredienser i en mysig atmosfär. På eftermiddagen besöker vi byn Ollantaytambo och utsiktsplatsen Raqchi innan vi beger oss till hotellet.
Boende: Hotel Agustos 3*
Måltider: Frukost och lunch.

Dag 5: Sacred Valley – Machu Picchu
På morgonen får ni transfer till tågstationen och reser vidare till Machu Picchu. Ni äter lunch på Café Inkaterra och påbörjar sedan turen med en ca två timmars tågresa till Aguas Calientes. Under resan kommer ni att se många betydelsefulla platser i de sagolikt vackra omgivningarna. Spänningen ökar ju närmare ni kommer Machu Picchu som skymtar i fjärran. Aguas Calientes är också känd som “Machu Picchu pueblo” och är sista stoppet innan ni börjar närma er kvarlevorna av Perus viktigaste arkeologiska plats. Ni fortsätter härifrån med en kort busstransfer tills ni till slut ankommer till världsarvet Machu Picchu. Ni övernattar i Aguas Calientes.
Boende: Hatun Intu Hotel 3*
Måltider: Frukost och lunch.

Resa till Peru Machu Picchu

Dag 6: Machu Picchu – Cusco
Idag reser ni tillbaka till Ollantaytambo och därefter vidare till Cusco.
Boende: Casa Andina Catedral Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 7: Cusco – Iguazú
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att fortsätta resan till Iguazú. Vid ankomst möts ni av en transfer som tar er till ert hotell.
Boende: Mérit Iguazú Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Dag 8: Iguazú
Efter frukost besöker ni den argentinska sidan av Iguazús vattenfall som 1984 utsågs till världsnaturarv av UNESCO. Här finns tre olika leder att välja mellan och i nationalparken finns mer än 200 vattenfall som tillsammans bildar Iguazúfallen. Utöver detta finns här också enorma träd, vinrankor, ormbunkar, fåglar och fjärilar i regnbågens alla färger.
Efter ett besök till det lokala museet börjar vi med en av de tre vandringslederna. Härifrån ser ni flera forsande vattenfall och får en vacker utsikt över San Martin Island. Vi fortsätter sedan med den andra leden för att få utsikt över den brasilianska sidan av fallen innan vi slutligen tar det ekologiska ”djungeltåget” ner till slutet av den tredje leden, Devil´s Throat. Här hörs Igazúfloden med all dess kraft och det fallande vattnet reflekterar ljuset till magiska regnbågar.
Boende: Mérit Iguazú Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Resa till Argentina Iguazu vattenfall

Dag 9: Iguazú – Rio de Janeiro
Idag får ni en tur av den brasilianska delen av nationalparken. Även här är miljöerna häpnadsväckande vackra och fyllda av biologisk mångfald. På grund av att 80% av området tillhör Argentina har den brasilianska delen av parken endast en vandringsled, ca 1 km lång. I slutet av denna led finns en hiss med vilken ni kan få en fantastisk utsikt över parken och vattenfallet Floreano. På eftermiddagen får ni transfer till flygplatsen för att resa vidare till Rio de Janeiro.
Boende: Augustos Rio Copa Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Dag 10: Rio de Janeiro stadstur
Ni äter frukost på hotellet innan ni beger er ut i staden för att utforska Rio de Janeiro. Under dagen får ni en tur till fots som börjar i centrum och tar er till bland annat Catedral Metropolitana och Flamengoparken. Ni avslutar i stadsdelen Ucra där ni hittar det välkända berget Sockertoppen och dess utsikt över Rio de Janeiro. För att besöka Sockertoppen tar ni er dit med linbana. Njut av den spektakulära utsikten!
Boende: Augustos Rio Copa Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Resa till Brasilien, Rio de Janeiro

Dag 11: Rio de Janeiro
Dagen är fri för aktiviteter på egen hand.
Boende: Augustos Rio Copa Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Dag 12: Rio de Janeiro – Buzios
Idag lämnar ni storstadspulsen och åker till den exotiska oasen Buzios för att avsluta resan med några dagars sol och bad.
Boende: Aguas Claras Pousada Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Dag 13 – 14: Buzios
Dessa dagar är fria för aktiviteter på egen hand.
Boende: Aguas Claras Pousada Hotel 3*
Måltider: Frukost.

Resa till Brasilien, Buzios

Dag 15: Hemresa
Ni får transfer tillbaka till Rio de Janeiro i god tid för att påbörja er hemresa.
Boende: –
Måltider: Frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 37 900 SEK.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EST23

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Det bästa av Peru & Brasilien, 15 dagar”