Asien Sri Lanka
Start » Asien » Sri Lanka » Det bästa av Sri Lanka, 14 dagar

Det bästa av Sri Lanka, 14 dagar

Utforska Sri Lankas förtrollande landskap, från djungeldjup till gyllene stränder. Denna exotiska destination i Indiska oceanen bjuder på historiska tempel, vilda safaris och solkyssta kustlinjer. Upplev resan med en kunnig, engelsktalande guide som visar dig undangömda pärlor. Dyk in i pulserande städer, samspela med varmhjärtade invånare och upplev en rik kultur. Sri Lanka väntar, redo att fylla varje stund med äventyr och lugn.

Prisexempel

30,800 kr

Din Resekonsult till Asien

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Upptäck Sri Lankas betagande skönhet, en oas av upplevelser. Denna pärla i Indiska oceanen erbjuder allt från frodiga djungler och buddhistiska tempel till skimrande sandstränder och spännande safaris. Njut av personlig frihet på din resa med en privat, engelsktalande chaufför/guide, expert på Sri Lankas dolda skatter. Utforska fascinerande städer, möt lokalbefolkningen och fördjupa dig i en kulturrik värld. Varje ögonblick i Sri Lanka är en inbjudan till äventyr och avkoppling.

Programmet är en av våra tre favoritresor till Sri Lanka, som vi personligen varmt rekommenderar. Om du önskar anpassa resan, skräddarsyr vi med glädje ett program som passar perfekt för dig och dina önskemål. Du har full frihet att välja när du vill resa, vilka aktiviteter du vill uppleva, och hur du föredrar att bo.

Detta ingår i resan till Sri Lanka

 • Flyg Skandinavien–Colombo t/r i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Boende i 3–4* hotell/resorter enligt programmet.
 • Privat rundresa 14 dagar/13 nätter enligt nedan program.
 • All transfer inom programmet.
 • Engelsktalande chaufför och lokala guider.
 • 2 flaskor mineralvatten per person/dag.
 • Måltider enligt programmet.
 • Lokala skatter.
 • Utflykter inkl. entréavgifter enligt nedan:

– Pinnawala Elephant Orphanage
– Sigiriya
– Minneriya nationalpark
– Pidurangala Vihara
– Sri Lankas kryddträdgårdar
– Kandy
– Teproduktion i Sri Lanka
– Nuwara Eliya
– Tågresa till Ella
– Nine Arch Bridge
– Little Adam’s Peak
– Ravana Falls
– Galle
– Stadstur Colombo

Detta tillkommer

 • Alla luncher ej angivna i programmet.
 • Dryck.
 • Visumavgifter.
 • Kamera- och videotillstånd.
 • Tidig incheckning och sen utcheckning.
 • Egna utflykter utöver de i programmet.

DAGSPROGRAM

Dag 1: Ankomst Sri Lanka – Pinnawala – Dambula
Ankomst till Sri Lanka på morgonen. En representant från Tropical Asia Tours välkomnar. På väg mot Dambula där resans första övernattning sker  besöker du  Pinnawala Elephant Orphanage.
Pinnawala Elephant Orphanage är en hjärtevärmande och inspirerande plats i Sri Lanka, där övergivna och skadade elefanter får en andra chans i livet. Sedan öppningen 1975 har detta center växt och nu är hem åt fler än 65 elefanter. Tack vare ett framgångsrikt uppfödningsprogram har över 25 små elefanter fötts här, vilket belyser centrets hängivenhet till elefanternas välfärd. Besökare som kommer till Pinnawala under förmiddagen eller tidig eftermiddag har den unika möjligheten att bevittna elefanternas matningsrutiner och hur de lekfullt badar i floden intill centret. Det är en upplevelse som inte bara är underhållande utan också ger en djupare förståelse och uppskattning för dessa majestätiska varelser.
Utflykten varar cirka 2,t timme, därefter reser ni vidare till Dambula.
Boende: Tropical Life -4*, standardrum.
Måltider: Middag

Rundresa Sri Lanka

Dag 2: Dambulla – Sigirya – Minneriya – Dambulla
Efter frukost startar din dag med ett besök till den majestätiska 180 meter höga Sigiriya-klippan, ett UNESCO-världsarv och även känd som “Lejonklippan” för de imponerande lejontassarna vid ingången. Denna plats är kanske den mest enastående i Sri Lanka. På toppen väntar dig ruinerna av ett palats och andra byggnader från 400-talet e.Kr., tillsammans med en hisnande utsikt över det omgivande landskapet. Under vandringen upp kan du även beundra antika fresker av 21 livsstora jungfrur, vars färger fortfarande strålar. Klippans omgivningar erbjuder trädgårdar, grottor och sommarhus som är värda ett besök.

Därefter väntar en spännande jeepsafari i Minneriya nationalpark, berömd för sina stora elefanthjordar med 100–150 individer som rör sig genom djungeln och vid sjön. Parken är även hem åt bufflar, vildsvin, leoparder, krokodiler, schakaler och ett myller av fågelarter. Efter ditt äventyr i Minneriya återvänder du till hotellet, fylld av oförglömliga minnen.
Boende: Tropical Life -4*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Rundresa Sri Lanka Rundresa Sri Lanka

Dag 3: Dambulla – Pidurangala – Dambulla
Efter frukost blir ni upphämtade för transfer till by Pidurangala. Klippan som ligger mittemot gårdagens imponerande Sigiriya.

Pidurangala Vihara, ett forntida buddhisttempel i byn Pidurangala, Mataledistriktet, Sri Lanka, är en plats fylld med historia och andlighet. Byggt på den massiva Pidurangala-klippan, bara några kilometer från den historiska Sigiriyafästningen, sträcker sig dess rötter tillbaka till det första och andra århundradet f.Kr. Ursprungligen ett buddhistkloster, blev templet under kung Kashyapas regeringstid (473–495 e.Kr.) en framträdande religiös plats. Denna historiska pärla bjuder på en fängslande resa tillbaka i tiden.

Pidurangala erbjuder en spännande och mer utmanande klättring än Sigiriya, perfekt för äventyrliga besökare som söker en aktiv upplevelse. Vägen till toppen är en mix av branta, ojämna trappsteg och stenblock som kräver lite klättring. Denna äventyrliga resa belönas med en fantastisk utsikt från toppen, där du kan njuta av det vidsträckta landskapet och den imponerande utsikten över Sigiriyaberget. Ett äventyr som lovar både spänning och skönhet. Utflykten tar ca 3 timmar.
Boende: Tropical Life -4*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Rundresa Sri Lanka

Dag 4: Dambulla – Matale – Kandy
Efter frukost inleds din resa till den förtrollande staden Kandy. På vägen gör du ett stopp vid de fascinerande kryddträdgårdarna i Matale, en behaglig 1,5 timmes färd från Dambulla.
Under ditt cirka två timmar långa besök i kryddträdgårdarna, kommer du att uppleva Sri Lankas rika flora. Här frodas kanel, kardemumma, peppar och många andra kryddväxter. Du får också möjlighet att köpa färska kryddor och lokala produkter. Varje trädgård erbjuder en guidad tur, där en kunnig guide presenterar varje växt och förklarar deras användning i matlagning.

Efter denna kryddiga upplevelse fortsätter resan till Kandy, där en stadstur väntar (ca 2 timmar). Denna bergshuvudstad, ett UNESCO-världsarv, är en skattkammare av historia och kultur. Kandy var de singalesiska kungarnas sista starka fäste, ståndaktigt under portugisiskt, holländskt och slutligen brittiskt styre tills det övergick till britterna 1815. För buddhister i Sri Lanka och runt om i världen, är staden helig, hem för Sri Dalada Maligawa – Buddhas Tandtempel.
Runtom finns fascinerande ruiner som det kungliga palatset Maha Wasala, Palle Wasala där drottningarna en gång bodde, nu Nationalmuseet, Meda Wasala för kungliga släktingar, Audience Hall, och de heliga Natha och Vishnu Devala. Mitt i stadens sjö ligger Kiri Samudraya, en ö som användes som kungligt sommarhus. Idag är Kandy en livlig nod för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur.
På kvällen får du möjlighet att bevittna en kulturell dansföreställning med olika typer av danser från Sri Lanka.
Boende: Amaya Hills Resort 4*
Måltider: frukost och middag

Rundresa Sri Lanka

Dag 5: Kandy – Teplantage – Nuwara Eliya – Nanouya – Ella
Tidigt på morgonen lämnar ni hotellet med medavd frukost för att resa till Nanuoya via Nuwara Eliya. Längs vägen, besök ni en teplantage. Teproduktionen i Sri Lanka, en cirka timmeslång utflykt, är en fascinerande resa genom landets rika tehistoria. Sedan James Taylor, en brittisk teodlare, introducerade teodling 1867, har Sri Lanka blivit världens fjärde största teproducent. Te är inte bara en av landets främsta exportvaror, utan också en viktig inkomstkälla för arbetarna, stående för 15 % av landets BNP och genererar cirka 700 miljoner dollar årligen. År 1995 var Sri Lanka världens ledande exportör av te, med 23 % av världsexporten. Tesektorn är en livsnerv i ekonomin, och sysselsätter direkt och indirekt över en miljon människor. Landets centrala högland erbjuder ett idealiskt klimat för odling av högkvalitativt te.

Efter besöket på teplantagen fortsätter resan mot Nanuoya. Resan från Kandy till Nanuoya tar ungefär 2 ½ timmar.  Väl framme i Nanuoya väntar en förtrollande tågresa som tar dig genom Sri Lankas natursköna landskap till Ella. Denna tågresa anses vara en av världens mest natursköna tågresor och tar ca 4,5 timme. Tåget slingrar sig genom Sri Lankas storslagna bergslandskap, förbi teplantager som breder ut sig i ett grönskande täcke. Denna järnväg, byggd under den brittiska kolonialtiden för att transportera te till Colombo Port, erbjuder en unik inblick i landets historia. Under resan kommer du att uppleva hisnande vyer över berg, passera genom mörka tunnlar och njuta av pittoreska omgivningar, vilket skapar oförglömliga minnen.
Boende: Ella Gap Hotel 3*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Rundresa Sri Lanka

Dag 6: Ella
Efter frukost upptäcker du den charmiga bergsstaden Ella. Ella är känt för sina hisnande vyer, vattenfall och vandringsleder. Du börjar dagen i Ella Gap som erbjuder en av Sri Lankas mest spektakulära vyer, där landskapet dramatiskt faller 3 000 fot ner mot de östra slätterna, vilket ger en fängslande och uppfriskande utsikt. I närheten ligger Ella Rock, hem för den mytomspunna Ravana-grottan, som är förknippad med den legendariska kung Ravana. Bara en kort resa från Ella Town hittar du ett 1 080 fot högt vattenfall, känt som ett av landets mest pittoreska.

Dagen fortsätter sedan med ett besök vid Nine Arch Bridge (ca 1 tim), även känd som “Bron i skyn”, är en ikonisk viaduktbro på Sri Lanka och ett strålande exempel på landets koloniala järnvägsarkitektur. Ofta tillskriven den lokala byggmästaren P.K. Appuhami, i samarbete med brittiska ingenjörer, ligger bron vackert placerad i Demodara, mellan Ella och Demodaras tågstation. Området har blivit en populär turistdestination tack vare brons arkitektoniska elegans och den frodiga grönskan som pryder dess omgivande sluttningar.

En spektakulär avslutning på din dag i Ella får du genom besöket till Little Adam’s Peak (ca 3 tim), uppkallat efter sitt större syskon, det heliga Adam’s Peak.  Little Adam’s Peak lockar med sin liknande form och är en fröjd för vandringsentusiaster. Lätt att finna, erbjuder stigen till toppen på 1 141 meter en behaglig promenad och hela vandringen tar ungefär 3 timmar. När du når toppen möts du av en enastående 360-gradersutsikt, med moln som sveper in över landskapet – en verklig njutning för alla sinnen. En tidig morgon- eller sen kvällsvandring rekommenderas för att uppleva den bästa utsikten, och den svalare temperaturen gör vandringen, som är av medelsvårighet, mer behaglig. Kom ihåg att vara försiktig när du tar dina bilder på klipporna – säkerheten är viktig!
Boende: Ella Gap Hotel 3*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Rundresa Sri Lanka

Dag 7: Ella – Galle – Mirissa
Starta dagen med en härlig frukost följt av en resa till de betagande Ravana-fallen. Ravana Falls, ett av Sri Lankas bredaste och mest populära vattenfall, bjuder på en spektakulär syn. Det är uppkallat efter den legendariska kungen Ravana, känd från det berömda indiska eposet Ramayana, och erbjuder besökare en förtrollande naturlig skönhet att utforska och njuta av. Njut av dess naturliga skönhet innan du beger dig till Galle. Den cirka 3 ½ timmar långa färden från Ella till Galle bjuder på ständigt skiftande och förtrollande vyer av Sri Lankas landskap.
I Galle väntar en stadsrundtur (ca 2 tim). Galle, sydkustens största stad, är känd för sitt massiva portugisiska och holländska fort från 1500-talet, ett UNESCO-världsarv som omger stadens hjärta. Denna historiska skatt tros vara äldre än från 1500-talet, med vissa forskare som hävdar att Galle är det bibliska Tarsis, omnämnt i Gamla testamentet.

Om tid medges kan du även här få uppleva den uppleva den traditionella lankesiska fiskemetoden – styltfiske (ingår ej i priset, kostnad tillkommer). Bevittna hur fiskarna tålmodigt sitter på höga styltor i vattnet, en fascinerande och pittoresk syn, och en unik del av Sri Lankas kultur.
Incheckning på hotellet och slappna av innan middagen.
Boende: Mandara Resort Mirissa 4*
Måltider: frukost och middag

Rundresa Sri Lanka

Dag 8-12: Mirissa
Fridagar. Njut några dagar på hotellets faciliteter eller den närliggande stranden.
Boende: Mandara Resort Mirissa 4*
Måltider: frukost och middag

Rundresa Sri Lanka

Dag 13: Mirissa – Colombo
Efter frukost är det dags att checka ut från hotellet för transport till huvudstaden Colombo, en tur på normalt cirka 2,5 timme.
I Colombo står en intressant stadsvandring på programmet (ca 3 timmar). Colombo, ett livligt centrum för företag och handel, är en stad med en fängslande historia som började som en liten hamnstad. Sedan portugisernas ankomst 1505 har dess betydelse stadigt ökat, och under den brittiska perioden blev Colombo en betydande kusthamn. Även om Sri Lankas huvudstad nu är Sri Jayawardenapura Kotte, är Colombos rika arv från tiden under portugisiskt, nederländskt och brittiskt styre fortfarande tydligt. Besökare kan utforska historiska byggnader och kyrkor i områdena Fort och Pettah, där tidens vingslag är närvarande, trots att de ursprungliga portugisiska och nederländska befästningarna inte längre finns kvar.
Efter stadsturen fortsätter resan till hotellet för incheckning och en sista natt.
Boende: Galadari Hotel 4*
Måltider: frukost och middag

Dag 14: Hemresa
Idag är det utcheckning och transfer till flygplatsen för vidare färd hem. Transfer till flygplatsen tar cirka 1 timme.

Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 30 800 SEK.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Mer information

För mer information, förfrågningar och bokning, maila till [email protected]skicka in detta formulär eller ring oss på 021-18 16 17.

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.