Det bästa av Tanzania – safari & Zanzibar, 14 dagar

Prisexempel: 52 300 kr

En resa med det bästa av Tanzania – safari i Tarangire, Ngorongoro, Ndutu och Serengeti i kombination med sol och bad på sanslösa Zanibar. Du får uppleva en fantastisk 6-dagars safari med chansen att se the Big 5 och andra vilda djur på riktigt nära håll. Under safarin bor du på intima, små tältlodger som ligger mitt ute på savannen med djuren inpå knuten. Efter safarin väntar sköna avkopplande dagar med sol och bad på Zanzibars vackra, vita stränder. Vill du se mer av ön finns utflykter att boka till.

Det bästa av Tanzania – safari & Zanzibar, 14 dagar

I resans grundprogram ingår totalt 13 nätter på plats med en ankomst dag, 6 dagar som innehåller safari och sju nätter på Zanzibar. Vi skräddarsyr våra resor så justeringar kan göras utifrån dina önskemål. Ni kan även uppgradera rumskategorin eller boendestandarden på Zanzibar, mot pristillägg.

Detta ingår i resan till Tanzania

 • Flyg Skandinavien–Kilimanjaro och Zanzibar–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Seronera–Zanzibar i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Boende på Pazuri Inn, Tarangire Safari Lodge, Hhando Coffee Lodge, Sero Tented Camp och Tanzania Bush Camp. Dubbelrum inkl. halv- eller helpension.
 • Boende på Langi Langi Bungalows i garden room inkl. frukost.
 • 6 dagars safari i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonen har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Två flaskor vatten á 0,5 liter per person och dag.

Detta ingår ej

 • Visum.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.

Dagsprogram

Dag 1: Välkommen till oförglömliga Tanzania!
Äntligen får du sätta dina fötter på afrikansk mark och omslutas av den tropiska värmen. När du kommer ut från Kilimanjaros flygplats möts du av din driver/guide som ska göra dina kommande dagar till ett verkligt äventyr. Ni tar er raka vägen Pazuri Inn, ditt boende för natten, för en stunds vila efter en lång resa. Om ork och lust finns rekommenderar vi varmt en eftermiddagspromenad i den närbelägna byn Kisongo – för ett första möte med det verkliga Tanzania. Middag serveras på hotellet.

Boende: Pazuri Inn. En vacker lodge med stora, trevliga rum och pool.
Måltider: Halvpension

Dag 2: Nu börjar äventyret på riktigt – dags för safari
Efter en tidig frukost börjar äventyret på riktigt och färden går mot Tarangire National Park en ca 2,5 timmars biltur på asfalterade vägar. Längs vägen kan du följa det färgstarka tanzaniska livet passera förbi. Dagen spenderas sedan med djurskådning i Tarangire National Park.

Tarangire National Park: En safari i Tarangire kännetecknas framförallt av sina hjordar av elefanter och hundratals stolta baobabträd. Parken bebos av en otrolig mångfald av djur. Dels de kanske mer vanliga som zebra, giraff och gnu. Men har du tur kan du även få möta den mer sällsynta tofsörade oryxen eller giraffantilopen.
Lunch har ni med i form av lunchbox, kanske intas den i skuggan av ett baobabträd.

Boende: Du bor på  Winters Tented Lodge innästlad i grönskan på sluttningen av Mbesi kopje med en vidunderlig utsikt över Great Rift Valley och Lake Manyara. Strategiskt belägen mellan nationalparkerna Tarangire och Lake Manyara. Du kan möta dagen med en tidig vandring upp på en höj och avnjuta ett av Afrikas magiska skådespel – soluppgången!
Tältkampen erbjuder 10 tält (varav 2 är familjerum) med badrum och dusch. Alla tält har en egen terrass där du kan avsluta och börja dagen omsluten av naturen.
Måltider: Helpension

Winters Tented Lodge, Tarangire National Park Winters Tented Lodge, Tarangire National Park

Dag 3: Safari & tanzaniskt vardagsliv
Efter frukost checkar du ut för fortsatta äventyr. Kanske har du till och med hunnit med en vandringssafari före frukosten. Annars börjar dagen med fortsatt djurskådning genom Tarangire medan ni i sakta mak kör vidare norrut. Innan ni lämnar parken avnjuter du en medhavd picknicklunch någonstans uti i det fria. Kanske under ett av alla ståtliga baobabträd.

Under eftermiddagen får du möjlighet att uppleva det tanzaniska vardagslivet med ett besök i Mtu wa Mbo – Moscito River. Den lilla byn vid Lake Manyara bjuder på en mängd roliga aktiviteter. Här kan du tex lära dig allt om bananodling och möta en familj av chaggafolket som visar hur de brygger öl av bananerna. Du kan lära dig måla med den lokala kisu-tekniken eller besöka den lokala marknaden. Vill du ha en mer aktiv aktivitet rekommenderar vi en cykeltur till en närbelägen massajby.

Boende: Du bor på mysiga  Hhando Coffee Lodge. Som namnet avslöjar är Hhando en kaffefarm som har ett fantastiskt läge med utsikt över den lilla dalen som gränsar mot Ngorongoro Conservation Area. Medan du sitter och avnjuter en kopp te på den stora altanen kan du ha turen att få se de elefanter & bufflar som lever i dalen.
Måltider: helpension.

Bästa Tanzania safari, Mto wa Mbu

Dag 4: Safari i den magnifika Ngorongorokratern
Idag ska du få stifta bekantskap med den vackra Ngorongorokratern. Efter ditt tidiga morgonkaffe (kaffe som för övrigt kommer från Hhandos odlingar) tar ni er den korta vägen upp till Ngorongoros grindar.
Väl inne tar en snirklig väg er vidare upp till kraterkanten där en sanslös utsikt väntar dig. Framför ögonen öppnar sig vyn över Ngorongorokraterns botten där du ska tillbringa förmiddagen tillsammans med savannens mäktiga invånare. Djuren ser du som små prickar nedanför dig.

Den ovala kratern är knappt 300 km² stor och 610 meter djup och är verklighetens Noaks ark. På den kollapsade vulkanens botten lever en stor mängd arter tillsammans. Förutom att du här kanske möter alla djuren i det så beryktade ”Big five”, det vill säga lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning lever här flodhästar, antiloper, gnuer, babianer, zebror, vildsvin och många fler arter. Du kommer garanterat få en mängd härliga djurmöten.
Lunchen, som ni har med er från lodgen, intar ni på ett picknickområde i Ngorongorokratern omsluten av det vackra landskapet.

Efter en dag fylld av fantastiska upplevelser börjar det så smått bli dags för er att ta er vidare mot nya safariäventyr. Du kommer nu få prova på den berömda afrikanska massagen när ni på grusvägar inte helt befriade från ojämnheter kör vidare mot ert boende för natten. Först kör ni genom massajland och det är inte alls omöjligt att du får se massajer valla sina kor och getter genom det ändlösa landskapet.

Boende:  Sero Tented Camp. Under vintern befinner sig migrationen i de södra delarna av Serengeti och i Ngorongoro Conservation Area där Sero Tented Camp ligger. Sero är en liten tältcamp med endast några få tält.
Att få bo på en tältcamp gör ditt äventyr till så mycket mer. Att kalla det tält är kanske lite missvisande. Visst är rumsväggarna gjorda av canvas men rummet har ståhöjd, riktiga sängar, toalett och du kan till och med få en varmvattensdusch. Men det som gör det till en sådan oslagbar upplevelse är närheten till naturen och alla dess ljud!
Måltider: Helpension.

Bästa Tanzania safari, Sero Tented Camp

Dag 5: En heldagssafari i Ndutu

Under vintermånaderna befinner sig den stora migrationen med sina över en miljon gnuer och flera hundra tusen zebror i de södra delarna av Serengetis ekosystem., i Ndutu.  Och med dem kommer såklart även rovdjuren, ständigt på jakt efter föda. Hela dagen befinner vi oss i detta oändliga öppna landskap i ständig jakt på nya upplevelser. Om du befinner dig här i slutet av februari kan du dessutom ha turen att få uppleva när gnuerna kalvar.

Tillbaka i campen samlas vi rund den virvlande lägerelden och delar dagens upplevelser medan solen går ner över savannen.

Boende:  Sero Tented Camp
Måltider: Helpension.

Bästa Tanzania safari Bästa Tanzania safari

Dag 6: Vi åker vidare mot Serengetis centrala delar

Efter en god frukost tar er guide er vidare norr ut på nya äventyr. Genom vidsträckta landskap tar ni er vidare upp mot Serengetis mer centrala delar medan ni hela tiden ägnar er åt djurskådning. Längs vägen ändrar landskapet sakta form. De vackra paraplyakaciorna blir fler, liksom kopjerna (stenformationer).
Väl framme vid er camp för natten avnjuter ni den beroendeframkallande afrikanska solnedgången med efterföljande middag. Ni vaggas till sömns omringade av savannens alla ljud.

Boende: Tanzania Bush Camp, Central Serengeti. Det här är en liten intim tältcamp med enbart 12 tält belägen norr om Seronera. I området runt campen finns gott om djur som befinner sig här året runt.
Måltider: Helpension.

Bästa Tanzania safari

Dag 7:  Från savann till turkosblått hav
Nu är det dags att avsluta ditt fantastiska safariäventyr i norra Tanzania, och vi åker till Seronera airstrip för att ta flyget till Zanzibar. Självklart med fascinerande djurskådning längs vägen.
Att avsluta med en flygning över Serengeti är verkligen en perfekt avslutning på detta safariäventyr. Lunch får du återigen med dig från lodgen. Full av nya minnen för livet är det nu dags för nya härliga upplevelser!

Boende: Langi Langi Bungalows.
Måltider: Frukost

Dag 8 – 13:  Sköna lata dagar på sanslösa Zanzibar
Sol, bad, fiske, snorkling, dykning, segling eller lata dagar på stranden? Här kan du slappna av ordentligt och samla intryck efter de händelserika dagarna på savannen. Om du så önskar kan vår lokala agent på Zanzibar självklart hjälpa till med utflykter. Det finns en mängd utflykter att välja mellan; dyk eller snorkla, kryddtur, besök Stone Town, hälsa på aporna i Jozani (Zanzibars nationalpark och Tanzanias minsta) är ett axplock av de aktiviteter som finns.

Boende: Langi Langi Bungalows.
Måltider: Frukost.

LangiLangi LangiLangi

Dag 14: Allt har ett slut, det är dags att vinka hejdå
Så är den kommen, dagen för din hemresa.  Transfer är ordnad så att du kommer i god tid till flygplatsen. Fylld av nya minnen för livet är det dags att vinka hejdå till Tanzania för den här gången.

Karibu tena!

Pris

Prisexempel per person: 52 300 SEK.

Barn i extrabädd med två vuxna betalar 50 % av priset.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrikakoncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ20

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.