Resa till Vietnam Mekongdeltat Cai Be flytande marknad
Resa till Vietnam Cu Chi-tunnlarna VietnamkrigetResa till Kambodja Angkor Wat tempelResa till Kambodja Banteay Srei

Det bästa av Vietnam & Kambodja, 15 dagar

Prisexempel: 28 500 kr

Vietnam och Kambodja har båda en lång historia, spännande kulturer och ett mycket vackert landskap. Denna resa tar dig till ländernas främsta sevärdheter. Resan inleds i Hanoi med sitt myllrande folkliv och historiska sevärdheter. Därefter väntar en kryssning i världsarvet Halong Bays vackra skärgård, Ho Chi Minh City, de berömda Cu Chi-tunnlarna och en båttur i Mekongdeltat. I Kambodja får du se Angkor med sina mytomspunna tempel, Phnom Penh och de ökända Dödens fält. Resan avslutas vid en paradisstrand på Koh Rong Samloem.

Artikelnr: ASI3 Kategorier: , Etiketter: , ,

Det bästa av Vietnam & Kambodja

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om.

Resan sker med en egen engelsktalande chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida, så anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra på något skräddarsyr vi gärna en resa som passar just dina önskemål.

Detta ingår i resan till Vietnam & Kambodja

 • Flyg Skandinavien–Hanoi och Phnom Penh–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Flyg  Hanoi–Ho Chi Minh City, Ho Chi Minh City–Siem Reap och Siem Reap–Phnom Penh.
 • 14 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Privata transfers och transporter under rundturen inkl. flygtransfer.
 • Privat båttur på Halong Bay
 • Flodtur i Mekongdeltat.
 • Entréavgifter.
 • Engelsktalande lokal guide.
 • Mineralvatten på turerna.

Detta ingår ej

 • Visum till Vietnam och Kambodja.
 • Tidig incheckning på hotell samt sen utcheckning.
 • Reseförsäkring.
 • Dryck vid måltiderna.
 • Dricks.
 • Personliga utgifter.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Hanoi
Vid ankomsten till Noi Bais internationella flygplats välkomnas ni av er guide och åker till hotellet. Ni beger er sedan ut och utforskar Hanois gamla kvarter; Enpelarpagoden från 1000-talet och Litteraturens tempel som också byggdes på 1000-talet, Hoan Kiemsjön och Ngoc Sontemplet som ligger på en liten ö i sjön. En cykeltaxi tar er runt på dgatorna i Hanois gamla kvarter.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum)
Måltider: middag.

Dag 2: Hanoi stadsrundtur
På förmiddagen hämtar en av våra chaufförer upp er på hotellet och tar er ut till spektakulära Long Bien-bron som går över röda floden, ni får åka vespa längs flodbanken och livet i de små byarna som kantas av gröna risodlingar. Ni besöker en antik byi Hanoi-området, lokal marknad och Co Loa-citadellet. Vespaföraren tar er sedan tillbaka till stan, där ni får lunch på en lokal Vietnamesisk restaurang. Efter lunch tar vespaföraren med er till de gamla historiska kvarteren, där ni först ser de franska kvarteren och besöker operahuset samtidigt som ni får veta mer om historien och arkitekturen. Turen går vidare till området vid järnvägsspåren dör vi stannar till för att se hur folk lever. Därefter tar vespan er vidare till Ho Chi Minhs mausoleum – och här får ni en enastående överblick över presidentpalatset, parlamentet och regeringsbyggnaderna. Turen går sedan vidare till den botaniska trädgården, där ni ser ett amerikanskt bombland som störtat vid sjön, innan turen går vidare till Haois största sjö, West lake och Truc Bach lake innan turen går vidare. Det finns också tid för en vietnamesisk kaffe och för den som vågar finns tillfälle att dricka Hanois specialitet ägg-kaffe. Middag äts hemma hos en lokal familj.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay kryssning

Dag 3: Hanoi – Halong Bay – Hanoi
Denna dag bjuder på en fyra timmar lång kryssning i den fascinerande Halongbukten. Det är en av Vietnams vackraste platser och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Från båten har ni en fantastisk utsikt över det pittoreska landskapet. Bukten är strösslad med över 3 000 kalkstensklippor som sticker upp som små öar ur det smaragdgröna vattnet, och bland klipporna finns mängder av stränder och vackra grottor. Ni äter en härlig lunchbuffé med skaldjur ombord. Efter turen åker ni tillbaka till Hanoi där ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Ho Chi Minh City

Dag 4: Hanoi – Ho Chi Minh City – Cu Chi-tunnlarna
På morgonen flyger ni till Ho Chi Minh City, tidigare Saigon. Efter lunch på en lokal restaurang åker ni två timmar norrut till de fantastiska Cu Chi-tunnlarna. Detta komplex av tunnlar grävdes ut 1948 för att gerillan skulle undkomma de franska flyg- och marktrupperna. Under Vietnamkriget användes tunnlarna som kommunikationsvägar för transport av mat och vapen. De användes även som sjukhus och bostäder åt Viet Cong. Ett besök i tunnlarna ger en större förståelse för dess historia, hur livet där nere var och vietnamesernas motståndskraft under krigen. Efter besöket här återvänder ni till Ho Chi Minh City.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Mekongdeltat båttur

Dag 5: Dagstur i Mekongdeltat (Cai Be & Vinh Long) 
Tidig morgon åker ni till Cai Be där ni bordar en privat båt för att se den flytande marknaden. Marknaden är en unik upplevelse där du är mitt uppe i lokalbefolkningens vardagsliv. Här får du se hur de säljer, köper och byter varor från sina båtar. Vi kryssar på floden och ni får uppleva det stilla livet i byarna och se den fantastiska naturen runt Mekongdeltat. Ni besöker även en lokal tillverkning av lerpannor och efter lite kryssande på floden får ni se och lära er allt man kan göra med en kokosnöt. Vi besöker också ett mattväveri.  Ni återvänder därefter till Ho Chi Minh City.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Halvdagstur i Ho Chi Minh City – Siem Reap
Dagen börjar med en stadsrundtur i Ho Chi Minh City då ni får beskåda flera av stadens sevärdheter. Operahuset är en klassisk trevåningsteater byggd att underhålla fransmännen under Vietnams tid som koloni. Det före detta Hotel de Ville byggt åt fransmännen 1901, som numera är en stängd byggnad och används av The People’s Committee. Katedralen Notre Dame är en slående vacker massiv tegelbyggnad med två spiror som påminner om att fransmännen en gång regerade i staden. Huvudpostkontoret är influerat av renässansen, och det före detta presidentpalatset var huvudkvarter för Saigons regering under Vietnamkriget. Ni besöker även Krigsminnesmuseet, som mest fokuserar på den amerikanska delen av Vietnamkriget. Ni äter lunch på en lokal restaurang och flyger sedan vidare till Siem Reap i Kambodja. Ni äter middag på en lokal restaurang där ni också får se en show med den traditionella apsaradansen.
Boende: Central Boutique Angkor hotel (boutiquerum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa Kambodja Angkor Wat

Dag 7: Angkor 
Idag väntar en heldag i Angkor med sina många tempel från det forna Khmerriket. Ni kommer att besöka Angkor Thom som har flera imponerande tempel och andra strukturer. Här finns också de många stora stenansiktena som står i parad och leder fram till Södra porten. Turen fortsätter sedan till det mest kompletta och imponerande templet av dem alla, Angkor Wat. Detta historiska mästerverk byggdes på 1100-talet och täcker en yta av cirka 210 hektar. Strosa runt och förundras över alla pelargångar, bibliotek, paviljonger, borggårdar och dammar med vatten som reflekterar det massiva templet. På kvällen ser vi solen gå ner från toppen av Phnom Bakeng.
Boende:  Central Boutique Angkor hotel (boutiquerum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8: Siem Reap och Tonle Sap-sjön – Phnom Penh         
Ni äter frukost på hotellet innan en tuk-tuk tar er till de flytande byarna på Choueng Kneas (skolor, restauranger och sjukhus!) som ligger i Tonle Sap-sjön. dPå kvällen flyger ni till Phnom Penh där ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Cardamom Hotel 3* (superiorrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 9: Phnom Penh stadsrundtur      
Efter frukost beger ni er ut på en stadsrundtur med besök till nationalmuseet, även kallat Musee des Beaux-Arts. Museet designades 1917 av en fransk arkeolog och konstnär vid namn Georges Groslier. Efter detta tittar ni på det kungliga palatset. Där återfinns kungafamiljens bostad, en tronsal och Silverpagodan som inhyser mycket värdefulla buddistiska och historiska objekt. Pagodan har fått sitt namn efter golvet som är klätt i mer än 5 000 silverplattor. Idag används den främst för att förvara kulturskatter som den berömda Smaragdbuddhan och andra viktiga statyer.

Ni äter lunch på en lokal restaurang och besöker sedan fängelsemuseet Toul Sleng och Dödens fält i Choeung Ek. Dessa båda platser vittnar om Kambodjas blodiga historia under Pol Pots styre. Det är nästan omöjligt att tänka sig att sådan grymhet ska ha förekommit i detta annars så fridfulla land. Men buddisternas minnesmärke vid Choeung Ek påminner om de 1,7 miljoner offer för Pol Pots styre som varade 1975–1979. Detta besök kan vara stötande för några, men är en viktig del av landets historia och dess kulturella pussel.
Boende: Cardamom Hotel 3* (superiorrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 10: Phnom Penh – Koh Rong Samloem
Efter frukost får ni transfer till Sihanoukville och vidare med båt till Koh Rong Samloem. Denna tropiska ö har vita sandstränder kantade av palm- och casaurinaträd. Ön är täckt av regnskog och runtom finns korallrev där man kan snorkla och dyka.
Boende: Moonlight Resort, 4* (DeLuxe)
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Koh Rong Saloem strand

Dag 11–14: Koh Rong Samloem
Egen tid att koppla av med sol och bad vid de vackra sandstränderna på Koh Rong Samloem.
Boende: Moonlight Resort, 4* (DeLuxe)
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa
Transfer tillbaka till Phnom Penh och därifrån flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum:
3* boende: 28 500 SEK
4* boende: 30 900 SEK
5* boende: 33 800 SEK

Prisexemplen är beräknade på resa under lågsäsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftande valutakurser och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Det bästa av Vietnam & Kambodja, 15 dagar”