Paket: Det bästa av Vietnam och Kambodja, 15 dagar

Prisexempel: 23 500 kr

Första begivenheten på resan är Hanoi med sitt gamla bibliotek och universitet. Vi fortsätter till Halong Bay för en kryssning mellan de sagolika kalkstensklipporna och det smaragdgröna havet. Turen går vidare till Ho Chi Min City och tunnlarna som byggdes 1948 som gömställe för gerillan. Vi gör även en tur i Mekong deltat innan resan går vidare till Siem Reap och Angkor Wat med sina fantastiska och mytomspunna tempel. Turen avslutas vid en paradisstrand i Sihanouk Ville, Kambodja.

Artikelnr: ASI3 , , ,

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide. Er lokala, engelsktalande guide/chaufför har stor kännedom för platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida, så anlitas andra lokala guider och då kan den aktiviteten/utflykten ske i lokalt sammansatta turistgrupper. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar, men går som sagt att skräddarsy.

I priset ingår:
– Flyg Skandinavien – Hanoi.
– Flyg retur från Phnom Penh – Skandinavien.
– Hotellövernattningar med del i dubbelrum.
– Privata transfers och transporter under rundturen inkl. flygtransfer.
– Privat båtresa vid Ha Long Bay, Mekongdeltat och Siem Reap.
– Flygbiljetter i ekonomiklass.
– Hanoi – Ho Chi Minh City.
– Ho Chi Minh City – Siem Reap.
– Siem Reap – Phnom Penh.
– Entréavgifter.
– Engelsktalande guide.
– Mineralvatten och kall handduk dagligen i bussen.

Detta ingår ej:
– Visum till Vietnam och Kambodja.
– Tidig incheckning på hotell samt sen utcheckning.
– Reseförsäkring.
– Dryck på måltiderna.
– Dricks.
– Personliga utgifter.

 

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Hanoi
Vid ankomsten till Hanoi och Noi Bai Internationella flygplatsen hämtas ni av en representant för Asiana Travel och får transfer till ert hotell. Ni beger er sedan ut med en cykeltaxi för att utforska Hanois gamla kvarter och se en traditionell dockteater i vatten. Middag serveras på hotellet i Hanoi.
Måltider: middag.

Dag 2: Hanoi stadsrundtur – Ha Long
Efter frukost beger ni er ut på en stadsrundtur med besök till Ho Chi Minhs mausoleum, One pillar pagoda och Temple of Literatur.  Till fots utforskar ni sedan Hanoi old Quarter samt Hoan Kiem Lake och Ngoc Son Temple. Ni får transfer till Halong Bay där ni äter middag på en lokal restaurang och övernattar.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3: Halong Bay – Hanoi
Denna dag bjuder på en fem timmars kryssning i den fascinerande Halong Bay. Från båten har ni en fantastisk utsikt över det pittoreska landskapet. Passa på att njuta av vyerna över de ca 3 000 kalkstensklippor som sticker upp som små öar ur det klara smaragdgröna vattnet. Bland klipporna finns och mängder av stränder och vackra grottor. Efter turen beger ni er tillbaka till Hanoi där ni övernattar.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Hanoi – Ho Chi Minh City – Cu Chi-tunnlarna
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags att bege sig till flygplatsen för att flyga till Ho Chi Minh City, tidigare Saigon. Vid ankomsten beger ni er på en två timmars resa norrut, genom ett frodigt landskap till de fantastiska Cu Chi-tunnlarna. Detta komplex av tunnlar grävdes ut redan 1948 som ett gömställe för gerillan som ville undkomma de franska flyg- och marktrupperna. Under Vietnamkriget, som där kallades The American War, användes dessa tunnlar som kommunikationsvägar där man kunde transportera mat och vapen. Men de användes även som sjukhus och bostäder åt Viet Cong. Ett besök i tunnlarna ger en större förståelse för dess historia, hur livet där nere var samt vietnamesernas motståndskraft under krigen. Ni övernattar i Ho Chi Minh City.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Ho Chi Minh City – Cai Be – Vinh Long
Tidig morgon beger ni er till Cai Be för att gå ombord på en privat båt och kryssa runt bland dess flytande marknad. Cai Be Floating Market är en unik upplevelse där ni får vara med om att se lokalbefolkningen sälja, köpa och byta sina varor från sina båtar. Ni besöker även en lokal trädgård för att se orkidéer och risodlingsprocesserna. Resten av dagen kryssar ni nedför floden för att uppleva det stilla livet i byarna och beundra den fantastiska naturen runt Mekongdeltat.  Vid tretiden på eftermiddagen kommer ni fram till Vinh Long Market där ni får tid att utforska marknaden innan det är dags att återvända till Ho Chi Minh City. Ni övernattar i Ho Chi Minh City.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Ho Chi Minh City – Siem Reap
Dagen börjar med en stadsrundtur i Ho Chi Minh City då ni får beskåda flera av stadens sevärdheter. Operahuset är en klassisk trevåningsteater byggd att underhålla fransmännen under Vietnams tid som koloni. Det före detta Hotel de Ville byggt åt fransmännen 1901, som numera är en stängd byggnad och används av The People’s Committee. Notre Dame Cathedral är en slående vacker massiv tegelbyggnad med två spiror som påminner om att fransmännen en gång regerade i staden. The Central Post Office är influerat av renässansen, och det före detta presidentpalatset var huvudkvarter för Saigons regering under Vietnamkriget. Efter turen får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Siem Reap, och vid ankomsten får ni transfer till ert hotell. Ni äter middag på en lokal restaurang och får se en traditionell show med Apsaradans. Ni övernattar i Siem Reap.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Siem Reap rundtur med Tonle Sap Lake
På morgonen beger ni er ut för att utforska de fantastiska antika ruinerna vid Angkor Thoms South Gate. Dessa är berömda för dess många stora ansikten som huggits in i stenen samt de imponerande templen Bayon Temple, the Royal Enclosure, Phimeanakas, the Elephant Terrace och the Terrace of the Leper King. Er tur fortsätter sedan med ett besök till det mest kompletta templet Angkor Wat. Detta historiska mästerverk byggdes på 1100-talet och täcker en yta av ca 210 hektar. Strosa runt och förundras över alla pelare, bibliotek, paviljonger, borggårdar och dammar med vatten som reflekterar det massiva templet!
Turen fortsätter sedan med tuk tuk till den flytande byn Chong Khneas ca 10 km söder om Siem Reap. Här ligger skolor, sjukhus, restauranger och flytande skogar i sjön Tonle Sap Lake.
Ni övernattar i Siem Reap.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8: Siem Reap – Phnom Penh         
Ni äter frukost på hotellet innan ni beger er till det välbevarade templet Banteay Srei.  På vägen dit gör ni ett besök i byn Preah Dark Village. Ni besöker även templet Banteay Samre där man kan se imponerande reliefer som visar scener av Vishunu samt Krishna legender. På kvällen får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Phnom Penh och vid ankomsten transfer till ert hotell. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 9: Phnom Penh stadsrundtur      
Efter frukost beger ni er ut på en stadsrundtur med besök till Toul Sleng Genocidal Museum och The Killing Fields of Choeung Ek. Dessa båda platser vittnar om Kambodjas blodiga historia under Pol Pots styre. Det är nästan omöjligt att tänka sig att sådan grymhet skall ha förekommit i detta annars så fridfulla land, men buddisternas minnesmärke vid Choeung Ek påminner om de 1,7 miljoner offer för Pol Pot styret som varade mellan 1975-79. Detta besök kan vara stötande för några men är en viktig del av landets historia och dess kulturella pussel. Efter detta besöker ni Phnom Penh’s Psar Toul Tom Pong, känd som den ryska marknaden. Här är ett utmärkt ställe att handla souvenirer, kuriosa och silke. Ni övernattar i Phnom Penh.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 10: Phnom Penh – Sihanouk Ville      
Frukost serveras på hotellet. Ni får sedan transfer till Sihanouk Ville för att checka in på ert hotell. Dagen är fri att spendera på egen hand och att njuta av stranden.
Måltider: frukost.

Dag 11–14: Sihanouk Ville      
Dagarna är fria för egna aktiviteter.
Måltider: frukost.

Dag 15: Sihanouk Ville – Phnom Penh/Hemresa.
Dagen är fri tills det är dags att bege sig till Phnom Penhs internationella flygplats för hemresa.
Måltider: frukost.

 

Pris

Prisexempel per person:
3* boende: från 23 500 SEK.
4* boende: från 25 900 SEK.
5* boende: från 28 800 SEK.

 

ASI3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Det bästa av Vietnam och Kambodja, 15 dagar”