Kambodja Vietnam
Start » Asien » Kambodja » Det bästa av Vietnam & Kambodja, rundresa 15 dagar

Det bästa av Vietnam & Kambodja, rundresa 15 dagar

Vietnam och Kambodja har båda lång historia, spännande kulturer och ett mycket vackert landskap. Denna resa tar dig till ländernas främsta sevärdheter. Resan inleds i Hanoi med sitt myllrande folkliv och historiska sevärdheter och avslutar vid en paradisstrand på Koh Rong Samloem.

Prisexempel

43,100 kr

Din Resekonsult till Asien

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Det bästa av Vietnam & Kambodja

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om.

Resan sker med en egen engelsktalande chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra på något skräddarsyr vi gärna en resa som passar just dina önskemål.

Detta ingår i resan till Vietnam & Kambodja

 • Flyg Skandinavien–Hanoi och Phnom Penh–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Flyg  Hanoi–Ho Chi Minh City, Ho Chi Minh City–Siem Reap och Siem Reap–Phnom Penh.
 • 14 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Måltider enligt angivet i programmet.
 • Privata transfers och transporter under rundturen inkl. flygtransfer.
 • Privat båttur på på Tonle Sap-sjön.
 • Privat vespa-tur.
 • Flodtur i Mekongdeltat.
 • Entréavgifter.
 • Engelsktalande lokal guide.
 • Mineralvatten på turerna.

Detta ingår ej

 • Visum till Vietnam och Kambodja.
 • Tidig incheckning på hotell samt sen utcheckning.
 • Reseförsäkring.
 • Dryck vid måltiderna.
 • Dricks.
 • Personliga utgifter.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Hanoi
Vid ankomsten till Noi Bais internationella flygplats välkomnas ni av er guide och åker till hotellet. Ni beger er sedan ut och utforskar Hanois gamla kvarter; Enpelarpagoden från 1000-talet och Litteraturens tempel som också byggdes på 1000-talet, Hoan Kiemsjön och Ngoc Sontemplet som ligger på en liten ö i sjön. En cykeltaxi tar er runt på gatorna i Hanois gamla kvarter innan ni avslutar dagen med en välkomstmiddag.
Boende: Bonsella Hotel 3*  (Deluxe City View) eller MK Premier Hotel 4* (Luxury)
Måltider: middag.

Dag 2: Hanoi stadsrundtur
Efter frukost blir ni upphämtade och åker till det historiska komplexet Ba Dinh. Besök Ba Dinh-torget, där den framlidne presidenten Ho Chi Minh utropade Vietnams självständighet, och Ho Chi Minh-mausoleet. Fortsätt sedan till One Pillar Pagoda, en buddhistisk pagod från tidigt 1000-tal som tornar upp ur vattnet på enbart en pelare likt en lotusblomma. Turen fortsätter sedan till Van Mieu – Quoc Tu Giam (Temple of Literature – Den första kejserliga skolan i Vietnam). Ni äter lunch på en lokal restaurang och sedan fortsätter turen med en stunds njutning av utsikten från Long Bien-bron, som sträcker sig över Red River. En tur med vespa i vintage-stil och ett besök hos en lokal bambuhantverksfamilj och prova traditionellt risvin tar er sedan tillbaka i tiden.

Ni gör även ett stopp i den antika staden Co Loa och efter en hisnande tur genom den frodigt gröna landsbygden och dess risfält ankommer ni till en träsnideriby. Här får ni se hur traditionella buddhistiska trästatyer tillverkas av med uråldriga tekniker. Ni stannar även till hos en lokal familj för ett mellanmål innan turen avslutas vid ett lokalt kafé med pittoresk utsikt. På kvällen får ni chans att se en traditionell Water Puppet Show.
Boende: Bonsella Hotel 3*  (Deluxe City View) eller MK Premier Hotel 4* (Luxury)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay kryssning

Dag 3: Hanoi – Halong Bay – Hanoi
Denna dag bjuder på en fyra timmar lång kryssning i den fascinerande Halongbukten. Det är en av Vietnams vackraste platser och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Från båten har ni en fantastisk utsikt över det pittoreska landskapet. Bukten är strösslad med över 3 000 kalkstensklippor som sticker upp som små öar ur det smaragdgröna vattnet, och bland klipporna finns mängder av stränder och vackra grottor. Ni äter en härlig lunchbuffé med skaldjur ombord. Efter turen åker ni tillbaka till Hanoi där ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Bonsella Hotel 3*  (Deluxe City View) eller MK Premier Hotel 4* (Luxury)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Hanoi – Ho Chi Minh City – Cu Chi-tunnlarna
På morgonen flyger ni till Ho Chi Minh City, tidigare Saigon. Efter lunch på en lokal restaurang åker ni två timmar norrut till de fantastiska Cu Chi-tunnlarna. Detta komplex av tunnlar grävdes ut 1948 för att gerillan skulle undkomma de franska flyg- och marktrupperna. Under Vietnamkriget användes tunnlarna som kommunikationsvägar för transport av mat och vapen. De användes även som sjukhus och bostäder åt Viet Cong. Ett besök i tunnlarna ger en större förståelse för dess historia, hur livet där nere var och vietnamesernas motståndskraft under krigen. Efter besöket här återvänder ni till Ho Chi Minh City.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (Superior) eller Harmony Hotel 4* (Junior Premier)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Mekongdeltat båttur

Dag 5: Dagstur i Mekongdeltat (Ben Tre) 
Tidig morgon åker ni till Ben Tre där ni bordar en privat båt för att se den flytande marknaden. Marknaden är en unik upplevelse där du är mitt uppe i lokalbefolkningens vardagsliv. Här får ni se hur de säljer, köper och byter varor från sina båtar. Kryssa på floden, uppleva det stilla livet i byarna och se den fantastiska naturen runt Mekongdeltat. Ni besöker även en lokal tillverkning av lerpannor och efter lite kryssande på floden får ni se och lära er allt man kan göra med en kokosnöt. Därefter besöker ni ett mattväveri innan ni återvänder till Ho Chi Minh City.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (Superior) eller Harmony Hotel 4* (Junior Premier)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Halvdagstur i Ho Chi Minh City – Siem Reap
Dagen börjar med en stadsrundtur i Ho Chi Minh City då ni får beskåda flera av stadens sevärdheter. Operahuset är en klassisk trevåningsteater byggd att underhålla fransmännen under Vietnams tid som koloni. Det före detta Hotel de Ville byggt åt fransmännen 1901, som numera är en stängd byggnad och används av The People’s Committee. Katedralen Notre Dame är en slående vacker massiv tegelbyggnad med två spiror som påminner om att fransmännen en gång regerade i staden. Huvudpostkontoret är influerat av renässansen, och det före detta presidentpalatset var huvudkvarter för Saigons regering under Vietnamkriget. Ni besöker även Krigsminnesmuseet, som mest fokuserar på den amerikanska delen av Vietnamkriget. Lunch på en lokal restaurang och  sedan vidare resa med flyg till Siem Reap i Kambodja. Ni äter middag på en lokal restaurang där ni också får se en show med den traditionella apsaradansen.
Boende: The Sanctuary Residence 3* (Deluxe) eller Metta Residence & Spa 4* (Deluxe)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Angkor Wat
Idag väntar en heldag i Angkor med sina många tempel från det forna Khmerriket. Ni kommer att besöka Angkor Thom som har flera imponerande tempel och andra strukturer. Här finns också de många stora stenansiktena som står i parad och leder fram till Södra porten. Turen fortsätter sedan till det mest kompletta och imponerande templet av dem alla, Angkor Wat. Detta historiska mästerverk byggdes på 1100-talet och täcker en yta av cirka 210 hektar. Strosa runt och förundras över alla pelargångar, bibliotek, paviljonger, borggårdar och dammar med vatten som reflekterar det massiva templet. På kvällen ser vi solen gå ner från toppen av Phnom Bakeng.
Boende: The Sanctuary Residence 3* (Deluxe) eller Metta Residence & Spa 4* (Deluxe)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Kambodja Angkor Wat

Dag 8: Siem Reap och Tonle Sap-sjön – Phnom Penh         
Ni äter frukost på hotellet innan en tuk-tuk tar er till de flytande byarna på Choueng Kneas (skolor, restauranger och sjukhus) som ligger i Tonle Sap-sjön. På kvällen flyger ni till Phnom Penh där ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Home Chic Hotel 3* (Superior) eller Phnom Penh Katari Hotel 4* (Superior)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 9: Phnom Penh stadsrundtur      
Efter frukost beger ni er ut på en stadsrundtur med besök till nationalmuseet, även kallat Musee des Beaux-Arts. Museet designades 1917 av en fransk arkeolog och konstnär vid namn Georges Groslier. Efter detta tittar ni på det kungliga palatset. Där återfinns kungafamiljens bostad, en tronsal och Silverpagodan som inhyser mycket värdefulla buddistiska och historiska objekt. Pagodan har fått sitt namn efter golvet som är klätt i mer än 5 000 silverplattor. Idag används den främst för att förvara kulturskatter som den berömda Smaragdbuddhan och andra viktiga statyer.

Ni äter lunch på en lokal restaurang och besöker sedan fängelsemuseet Toul Sleng och Dödens fält i Choeung Ek. Dessa båda platser vittnar om Kambodjas blodiga historia under Pol Pots styre. Det är nästan omöjligt att tänka sig att sådan grymhet ska ha förekommit i detta annars så fridfulla land. Men buddisternas minnesmärke vid Choeung Ek påminner om de 1,7 miljoner offer för Pol Pots styre som varade 1975–1979. Detta besök kan upplevas stötande, men är en viktig del av landets historia och dess kulturella pussel.
Boende: Home Chic Hotel 3* (Superior) eller Phnom Penh Katari Hotel 4* (Superior)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 10: Phnom Penh – Koh Rong Samloem
Efter frukost får ni transfer till Sihanoukville och vidare med båt till Koh Rong Samloem. Denna tropiska ö har vita sandstränder kantade av palm- och casaurinaträd. Ön är täckt av regnskog och runtom finns korallrev där man kan snorkla och dyka.
Boende: Sara Resort 3* (Bungalow Garden View) eller Sok San Beach Resort 4* (Pavilion Garden View)
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Koh Rong Saloem strand

Dag 11–14: Koh Rong Samloem
Egen tid att koppla av med sol och bad vid de vackra sandstränderna på Koh Rong Samloem.
Boende: Sara Resort 3* (Bungalow Garden View) eller Sok San Beach Resort 4* (Pavilion Garden View)
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa
Transfer tillbaka till Phnom Penh och därifrån flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person med boende i dubbelrum:

 • 3* boende: 43 100 SEK
 • 4* boende: 45 100 SEK

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI3

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.