Borneo
Start » Asien » Borneo » Det genuina Borneo: Sarawak och Sabah, 15 dagar

Det genuina Borneo: Sarawak och Sabah, 15 dagar

Sarawak ligger på Borneos sydvästra del, och här finns det vilda Borneo med orörd regnskog. Första anhalten blir Kuching som ännu inte upptäckts av så många turister. Här kan man strosa längs vattnet och ta del av folklivet. Ni besöker den artrika Bako nationalpark där den utrotningshotade näsapan lever. Ni kommer också att besöka orangutangcentret Semenggoh innan ni reser vidare till den stora dammen Batang Ai. Här får ni uppleva fantastiska solnedgångar och färdas med traditionell båt uppför floden till ett Iban långhus där urbefolkningen fortfarande lever. En annan höjdpunkt är Kinabalu nationalpark som med sin unika biologiska mångfald utsetts till världsarv av UNESCO. Resan avslutas med sol och bad i Kota Kinabalu.

Prisexempel

48,400 kr

Din Resekonsult till Asien

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Det genuina Borneo: Sarawak och Sabah

Detta är en fristående resa på privat basis. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna du besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dina önskemål om reslängd, aktiviteter, boende mm.

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kuching och Kota Kinabalu–Skandinavien i ekonomiklass.
  • Alla inrikesflyg.
  • Alla flygskatter.
  • All transfer inom programmet. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide.
  • Boende 14 nätter i dubbelrum på namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med guidade utflykter.
  • Engelsktalande guide.

Detta ingår inte

  • Alkoholhaltiga drycker eller juicer.
  • Övriga måltider ej angivna i programmet.
  • Extra aktiviteter.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Kuching
Ankomst till flygplatsen i Kuching. Vid ankomst möts du upp för vidare transfer som tar dig till ditt boende för incheckning. Resten av dagen är fri för avkoppling eller egna aktiviteter.
Boende: The Waterfront Hotel eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 2: Semenggoh Orangutan Centre och solnedgångskryssning
Efter frukost blir du upphämtad från The Marian Boutique Lodging House. Semenggoh Wildlife Centre erbjuder en fantastisk möjlighet att få se halvvilda orangutanger i deras naturliga miljö. Rehabiliteringscentret tar emot föräldralösa orangutanger eller orangutanger som levt i fångenskap och tränar upp dem till att kunna överleva i det fria. Över 20 orangutanger lever i skogen i naturreservatet och de återvänder ofta till centret för att bli stödutfodrade. Utfodringsplatsen ligger i en naturlig amfiteater där det är möjligt att observera orangutangerna som kommer för att äta. Parkskötarna kommer att berätta vad syftet är med centret och vilka bevarandemål de vill uppnå. Efter besöket återvänder du till ditt hotell i Kuching.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och mot kvällen promenerar du till den närliggande strandpromenaden Kuching Waterfront. Sedan väntar 1½ timmes solnedgångskryssning på Sarawakfloden. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva Kuching, och på avstånd tornar berget Serapi upp sig och utgör en fantastisk bakgrund till staden. Båtturen avslutas strax efter solnedgång.
Boende: The Waterfront Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Malaysia Borneo Semenggok orangutang

Dag 3: Bako National Park
Efter frukost hämtas du upp från hotellet i Kuching för att åka till halvön där Bako National Park ligger. Från Bako åker du vidare med båt, på vägen kan du bland annat få se krokodiler och havsörnar.

Bako National Park är en av de bästa platserna i Sarawak för att se vilda djur i deras naturliga miljö. I Bako ser man ofta näsapor, silverfärgade langurer (apor), långstjärtade makaker, vildsvin, varaner och många olika fågelarter. Parken har ett imponerande utbud av olika typer av skog som mangrove, kerangas (hedskog), tropisk träskvegetation med mera. Väl framme har du möjlighet att utforska lederna i de olika områdena. Parkens spektakulära kustlinje utgörs av många små vikar, bukter och stränder. På eftermiddagen återvänder du till Kuching.
BoendeThe Waterfront Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Observera: det exakta tidsschemat beror på tidvattnet och väderförhållandena. Den här turen är inte alltid möjlig under regnsäsongen (november-februari) på grund av förhållandena ute till havs.

Dag 4: Kuching – Nanga Sumpa
Efter frukost hämtas du från hotellet i Kuching och körs till Batang Ai-dammen. På vägen stannar du till på Lachau Bazaar. Strosa runt i butikerna och den lilla lokala marknaden och ät lunch på ett lokalt kafé. Resan fortsätter och du anländer till Batang Ai-dammen cirka 13.30-14.00. Stig ombord på en långbåt som tar dig uppför floden till Nanga Sumpa. Checka in på Borneo Adventure’s Lodge och avnjut en middag. Besök Nanga Sumpas långhus efter middagen eller koppla av på den gemensamma verandan och umgås med Iban-folket. Lär dig mer om deras kultur och smak på det lokala risvinet.
Boende: Nanga Sumpa Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Vattenfallet Enseluai – Nanga Sumpa
Efter frukost vandrar du i djungeln längsmed floden. Därefter fortsätter färden i en långbåt. Målet är det natursköna vattenfallet Enseluai. På vägen dit kan din båtförare stanna och visa hur man fiskar enligt Iban-folkets egen teknik med hjälp av en jala eller ett kastnät. Vid ankomst till vattenfallet finns det tid att koppla av, bada och njuta av regnskogens omgivningar. Njut av en grillad lunch vid floden som tillagas av dina Iban-värdar. Sen återvänder du till lodgen.
Boende: Nanga Sumpa Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 6: Nanga Sumpa – Kuching
Efter frukost på lodgen är det dags för avfärd med båt till Batang Ai-dammens hamn, varifrån du reser landvägen tillbaka till Kuching. Det blir lunchstopp utmed vägen och ankomst till Kuching ca kl 16.30.
BoendeThe Waterfront Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 7: Kuching – Kota Kinabalu
Transfer till Kuchings flygplats för flyg till Kota Kinabalu. Vid ankomst till Kota Kinabalu möts du upp för transfer till ditt hotell för incheckning. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Horizon Hotel  eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Hot Poring Springs
På morgonen åker du vidare till de varma källorna Poring Hot Springs. På vägen gör du ett stopp vid byn Nabalu för att njuta av lokala frukter och möjligheten till att köpa lokala hantverk. Det finns också ett utsiktstorn med utsikt över det omgivande området och berget Kinabalu. Vid ankomsten till Poring kan du utforska de många djungellederna eller hängbroarna bland trädkronorna för en chans att se vilda djur och uppleva omgivningarna ovanifrån. Efter lunch kan du ta ett dopp i en av de lugnande, rykande varma mineralkällorna i de vackert anlagda trädgårdarna. På eftermiddagen åker du till UNESCO:s världsarv Kinabalu Park (40 km från Poring) och resten av dagen spenderas på egen hand.
Boende: Hill Lodge, Kinabalu Park
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 9: Kinabalu nationalpark
Efter frukost åker du till Kinabalu Park Headquarters. Nationalparken utsågs år 2000 till världsarv av UNESCO för sin unika biologiska mångfald med över 4 500 arter av växter och djur. Du får följa med på en guidad vandring längs någon av lederna i skogen och besöka bergsträdgården. Du återvänder sedan till hotellet.
Boende: Hill Lodge, Kinabalu Park
Måltider: frukost, lunch och middag.

Resa till Borneo Poring Hot Springs hängbro

Dag 10: Tillbaka till Kota Kinabalu
Efter utcheckning åker du tillbaka till Kota Kinabalu och checkar in på din resort för några avslutande sköna dagar vid havet.
Boende: Shangri La Rasa Ria Resort eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

11-14: Avkoppling på strandresort  
Koppla av på stranden eller njut av resorterns faciliteter.
Boende: Shangri La Rasa Ria Resort eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Malaysia Borneo hotell Shangri-La's Rasa Ria Resort & Spa

Dag 15: Hemresa
Transfer i god tid till flygplatsen för resa hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 48 400 SEK.

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET5

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.