Resa till Malaysia Borneo Manukan Island Resort Lodger
Resa till Borneo Kuching KattempletResa till Malaysia Borneo Sukau Rainforest Lodge flodResa till Malaysia Borneo Sukau Rainforest LodgeResa till Malaysia Borneo Manukan Island Resort strand

Det genuina Borneo: Sarawak och Sabah, 15 dagar

Prisexempel: 44 900 kr

Sarawak ligger på Borneos sydvästra del, och här finns det vilda Borneo med orörd regnskog. Första anhalten blir Kuching som ännu inte upptäckts av så många turister. Här kan man strosa längs vattnet och ta del av folklivet. Ni besöker den artrika Bako nationalpark där den utrotningshotade näsapan lever. Ni kommer också att besöka orangutangcentret Semenggoh innan ni reser vidare till den stora dammen Batang Ai. Här får ni uppleva fantastiska solnedgångar och färdas med traditionell båt uppför floden till ett Iban långhus där urbefolkningen fortfarande lever. En annan höjdpunkt är Kinabalu nationalpark som med sin unika biologiska mångfald utsetts till världsarv av UNESCO. Resan avslutas med sol och bad i Sabah runt Kota Kinabalu. Resan är två veckor men går att justeras enligt önskemål.

Artikelnr: BET5 Kategorier: , Etiketter: , ,

Det genuina Borneo: Sarawak och Sabah

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Resan kan genomföras året om med undantag för regnperioden november–februari.

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kuching och Kota Kinabalu–Skandinavien i ekonomiklass.
  • Alla inrikesflyg i Malaysia.
  • Alla flygskatter.
  • All transfer inom programmet.
  • Boende 14 nätter i dubbelrum på namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med guidade utflykter.
  • Engelsktalande guide.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kuching
Flyg från Skandinavien till Kuching och transfer till hotellet.
Boende: Pullman Kuching 5* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 2: Kuching stadsrundtur
Idag får ni en halvdags stadsrundtur i Kuching där ni besöker Chinatown, Kattmonumentet som är stadens symbol, museer som Sarawakmuseet, det historiska palatset Astana som numer är guvernörens hem och fortet Margherita.
Boende på Pullman Kuching 5*
Måltider: frukost.

Dag 3: Bako nationalpark
Efter en tidig frukost åker ni med bil och sedan båt till Bako nationalpark, cirka 3,5 mil från Kuching. Där tar er guide med er längs olika stigar för att utforska den äldsta och minsta nationalparken i Sarawak. Här finns en rik flora och fauna med många tropiska växter och djur. Det finns till exempel chans att se silverbladsapor, långsvansade makaker, ödlor, vildsvin, näshornsfåglar och många andra fågelarter. Den största attraktionen i parken är de sällsynta näsaporna som bara finns på Borneo. Ni äter lunch i parken och åker sedan tillbaka till Kuching.
Boende: Pullman Kuching 5*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 4: Batang Ai
På morgonen lämnar ni Kuching och reser vidare till Batang Ai. På vägen dit besöker ni Semenggoh Orangutang Center där ni får se orangutangerna utfodras i regnskogen. Ni fortsätter sedan cirka fyra timmar till Batang Ai som är en damm som förser nästan hela Sarawak med el. Ni åker genom ett vackert landskap med berg och dalar. Längs vägen stannar ni till på en marknad i Serian och äter lunch i Lachau. Framme i Batang Ai väntar en båt på att ta oss över dammen till Hilton Batang Ai Longhouse Resort för övernattning. Missa inte solnedgången från verandan, den är spektakulär!
Boende: Hilton Batang Ai Longhouse
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Ulu Ai River och Iban long house
Efter frukost går ni ombord på en traditionell longboat för att utforska Ulu Ai-floden och ett Iban longhouse. Båtfärden till långhuset tar cirka en timme. Där tas ni emot med en traditionell dansceremoni och musik av den lokala befolkningen. Ni får prova på att blåsa i blåsrör och prova det lokala risvinet tuak. Ni äter picknicklunch vid floden som tillagts traditionellt i bamburör. Efter lunchen återvänder ni till hotellet.
Boende: Hilton Batang Ai Longhouse
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Batang Ai Resort – Kuching
På morgonen tar ni båten tillbaka över dammen och åker vidare till Kuching. Ni äter lunch längs vägen och är tillbaka i Kuching under sen eftermiddag.
Boende: Pullman Kuching 5* (superiorrum).
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Kuching – Kota Kinabalu
Transfer till flygplatsen för att ta ett inrikesflyg till Kota Kinabalu. Där får ni transfer till hotellet och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel Horizon 3* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 8: Hot Poring Springs
På morgonen åker ni vidare till Poring (13 mil) som ligger 450 meter över havet, öster om nationalparken Kinabalu Park Headquarter. Ni åker genom ett vackert landskap av tropisk låglandsregnskog. Väl framme kan ni gå längs djungelstigen som leder upp till plattformarna som ligger 41 meter upp bland träden. Här får ni se regnskogens växtlighet och djurliv från ovan. Ni fortsätter vidare till Kipungits vattenfall där ni som vill kan ta ett dopp i de heta svavelpoolerna.
Boende: Hill Lodge, Kinabalu Park
Måltider: lunch, middag.

Dag 9: Kinabalu nationalpark
Efter frukost åker ni till Kinabalu Park Headquarters. Nationalparken utsågs år 2000 till världsarv av UNESCO för sin unika biologiska mångfald med över 4 500 arter av växter och djur. Ni får följa med på en guidad vandring längs någon av lederna i skogen och besöka bergsträdgården. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Hill Lodge, Kinabalu Park
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10–14: Avkoppling på strandresort  
Dag 10 åker ni till Kota Kinabalu där ni kommer att spendera fem nätter på en fin strandresort. Välj mellan att bo på Manukan Island Resort, Gaya Island Resort eller Shangri La’s Rasa Ria Resort & Spa.
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa
Transfer i god tid till flygplatsen för resa hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Du som vill kan lägga till några extra nätter i Kuala Lumpur eller Singapore vid resa med Singapore Airlines.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 44 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsongen och med lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris för dina önskade datum. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftande valutakurser och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Det genuina Borneo: Sarawak och Sabah, 15 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm