Katter Borneo KuchingFlod Sukau Rainforest Lodge BorneoApa Sukau Rainforest Lodge BorneoManukan Island Resort BorneoSoluppgång på Manukan Island Resort Borneo

Paket: Det genuina Borneo: Sarawak och Sabah, 14 dagar

Prisexempel: 28 900 kr

Sarawak ligger på Borneos sydvästra del och här finns det vilda Borneo med orörd regnskog. Första anhalten blir Kuching och här kan man strosa efter vattnet i centrala Kuching och ta del av folklivet, det är inte så många turister som hittat hit ännu. Bako nationalpark med flera olika primater, då främst näsapan, finns här och en rad olika djurarter. Ni kommer också att besöka orangutangcentret Semenggoh innan ni reser vidare till Batang Ai, den stor dammen som förser Sarawak med el. Här får ni uppleva fantastiska solnedgångar och färdas med traditionell båt uppför floden till Iban longhouse där urbefolkningen fortfarande lever. Resan avslutas med sol och bad i Sabah runt Kota Kinabalu och en tur till Mount Kinabalu med sina fantastiska naturscenarier. Resan är på två veckor men går att justeras enligt önskemål.

Artikelnr: BET5 , , , ,

Detta ingår:
– Flyg Skandinavien – Sandakan/Kota Kinabalu med KLM, Malaysia Airline, Singapore Airlines eller Qatar Airways t o r
– Alla flygskatter
– Alla inrikesflyg
– Alla transfers
– Programmet nedan, boende i dubbelrum.
– Engelsktalande guide

Dag 1
Skandinavien-Borneo – Sarawak
Flyg från Skandinavien till Kuching. När ni anländer till flygplatsen i Kuching möts ni av vår representant och får transfer till ert hotell.
Boende 3 nätter på Pullman Kuching i superior rum, inkl. frukost.

Dag 2
Kuching
Stadsrundtur, halvdag, där ni besöker Chinatown, “Cat Monument” som är symbol för staden, museer bla Sarawak Museum, “The historical Astana” och fort Margherita.
Boende på Pullman Kuching i Kuching, inkl. frukost.

Dag 3
Bako
Efter tidig frukost blir ni hämtad och färden går först med bil och sedan båt till Bako National Park, som ligger 38 km från Kuching Stad. Vår erfarna guide leder dig genom utvalda stigar för att utforska den äldsta och minsta nationalpark i Sarawak. Ett fantastiskt utbud av olika tropisk vegetation och vilt liv, inklusive sådana arter som Dipterocarp träd, växter kanna, mangroveskogar och ”Padang” eller buske typ vegetation finns här. Längs leden, finns chans att se silver blad langurs, långsvansade makaker, ödlor, vildsvin, Näshornsfåglar och många andra arter av fåglar, men den största attraktionen i parken är de sällsynta näsapor, som endast finns på Borneo. Till lunch kan du välja Malajiska eller lokal mat i parkens matsalen innan ni reser tillbaka till Kuching. Boende på Pullman Kuching i Kuching (Frukost, lunch)

Dag 4
Batang Ai
Efter frukost hämtas ni upp på hotellet. Turen börjar med ett besök på Semenggoh Orangutang Center där vi får se när orangutangerna utfodras i djungeln. Därefter fortsätter vi mot Batang Ai som är en damm som förser nästan hela Sarawak med el. Färden tar ca 4 timmar och på vägen får vi se peppar odlingar och en fantastisk natur med berg och dalar. Vi gör stopp på en ”farmers market” i Serian för att titta på den färgstarka marknaden. Lunchen intas på en kinesisk restaurang i Lachau. När vi når Batang Ai väntar en båt på att ta oss över dammen till Hilton Batang Ai Longhouse Resort för övernattning i dubbelrum. Missa inte solnedgången från verandan, den är spektakulär. (Frukost, lunch och middag).
Hotellänk: Hilton Batang Ai Longhouse

Dag 5
Ulu Ai River och Iban Long house
Efter frukost går vi ombord på en traditionell longboat för att utforska Ulu Ai river och ett Iban Longhouse. Båtfärden till longhouset tar ca 1 timme. Där tas vi emot med en krugs danscermoni och musik av den lokala befolkningen. Ni får prova på att blåsa i blåsrör, prova på lokalt risvin ”Tuak”. Picknicklunch vid floden som tillagts traditionellt i bamburör. Efter lunchen återvänder vi till vårt hotell. Här finns möjlighet att gå på Canopy walks med en fantastisk utsikt över dammen. (Frukost, lunch och middag).

Dag 6
Batang Ai Resort – Kuching
Efter frukost båt tillbaka över dammen och vidare till Kuching. Lunch intas efter vägen. Tillbaka i Kuching sen eftermiddag.  Boende 1 natt på Pullman Kuching i superior rum, inkl. frukost. (Frukost och lunch).

Dag 7
Kuching – Kota Kinabalu
Efter frukost avresa från hotellet till flygplatsen och inrikes flyg till Kota Kinabalu. Transfer till ert hotell. Dagen fri för egna aktiviteter.
Boende 1 natt på Hotel Horizon 3* i superior rum, inkl. frukost.

Dag 8
Hot Poring Springs
Avfärd på morgonen kl. 8.30 mot Poring (130 km) som ligger 450 m över havet, öster om Kinabalu Parks högkvarter. Landskapet vi passerar är tropisk låglandsregnskog. Vi går längs djungelstigen som leder upp till plattformarna, 41 m upp i träden, canopy walkways. Vi fortsätter vidare till Kipungit Waterfall där vi tar ett dopp i de heta svavelpoolerna. Återvänder till Kundasang för övernattning.

Dag 9
Kinabalu Park
Frukost. Sedan avfärd till Kinabalu Park Headquater i Kundasang. Vi hälsar på i besökscentret och Mountain Garden. Här växer 24 arter blommande rhododendron, 10 arter köttätande växter, ca 1400 arter orkidéer, över 600 arter ormbunkar, fler än 40 arter ekträd och över 300 fågelarter. Följ med på en guidad vandring i skogen och omgivningarna innan ni återvänder till valt hotell sen eftermiddag.

Dag 9-14
Shangri La Rasa Ria
Boende 5 nätter på vald resort inkl. frukost.
Manukan Island
Gaya Island Resort
Shangri La Rasa Ria

Lägg till extra nätter i Kuala Lumpur alternativt i Singapore vid resa med Singapore Airlines.

Dag 14
Hemresa
Transfer i god tid till flygplatsen för resa hem till Skandinavien.

Totalpris per person (del i dubbelrum): från 28 900 kr

(Gäller billigaste bokningsklass på flyg under billigaste säsongen och med billigaste boendealternativen enligt programmet)

Intern kod:

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Det genuina Borneo: Sarawak och Sabah, 14 dagar”