Leguaner på GalapagosBlåfotad sula, Galapagos.

Paket: Ecuador och Galapagos rundresa, 14 dagar

Prisexempel: 43 900 kr

Följ med på en oförglömlig resa till genuina Ecuador och magiska Galapagosöarna! Du får två veckor fyllda med upplevelser som kommer att överraska och göra dig andlös över naturens fantastiska skapelser. Första veckan lär du känna Ecuador med dess mångfacetterade landskap och rika kulturhistoria. Andra veckan utforskar du det makalöst vackra Galapagos med sin unika natur och ett djurliv som inte finns någon annanstans. Du får där chansen att komma de ofta orädda djuren riktigt nära, till exempel vid oförglömliga ögonblick som att simma bland leklystna sjölejon och nyfikna havssköldpaddor. Bli inte förvånad om upplevelserna du får under denna resa överträffar dina förväntningar.

Artikelnr: EXP8 ,

Rundresa till Ecuador och Galapagos

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Detta ingår i vår resa till Ecuador och Galapagos

 • Flyg inklusive alla flygskatter:
  • Skandinavien-Quito och Guayaquil-Skandinavien med KLM. Flera avreseorter möjliga.
  • Guayaquil – Baltra.
  • Santa Cruz – Guayaquil.
 • Tåg till Devil’s nose.
 • Båt mellan öarna i Galapagos.
 • Alla transfers mellan flyg respektive båt, hotell och aktiviteter.
 • Boende inklusive frukost:
  • Quito: två nätter på Casa Helbling 3*
  • Baños: två nätter på Hotel Alisamay 3*
  • Cuenca: en natt på Hotel Victoria 3*
  • Guayaquil: en natt på Hotel Las Peñas 3*
  • Santa Cruz Island: tre nätter på Hotel Galapagos Paradise 3*
  • Isabela Island: fyra nätter på Hotel San Vicente Galapagos 3*
 • Måltider: förutom hotellfrukost ingår måltider under vissa av aktiviteterna, se dagsprogrammet.
 • Aktiviteter enligt dagsprogrammet.
 • Lokal engelsktalande färdledare. All guidning sker på engelska.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Quito
Vid ankomsten till Quito International Airport möts du av den lokala arrangören och får transfer till hotellet.
Boende: Casa Helbling
Måltider: –

Dag 2: Stadstur i Quito
Efter frukost blir det rundtur i Quito med början i den koloniala stadskärnan. Quito ligger 2 830 m ö.h. och är en mycket intressant stad med dess historia, arkitektur, traditioner och gastronomi. Under turen besöker vi Palacio de Carondelet och tittar på olika kyrkor med dess varierande stilar. Om du vill kan du gå in i katedralen och Compañía de Jesus med dess över tre ton guld som dekorerar insidan av kyrkan. Ett måste att se! På eftermiddagen besöker vi Mital del Mundo (Mitten av världen) där du får uppleva hur det är att stå gränsle över ekvatorn.
Boende: Casa Helbling
Måltider: frukost.

Dag 3: Quito – Baños
I dag lämnar vi Quito och reser söderut längs den så kallade vulkanavenyn, en väg som kantas av vulkaner Avenue of the Volcanoes. På vägen besöker vi en rosodling för att beskåda de vackra rosor som är en av Ecuadors största exportvaror. Du får se olika sorter och färger och följa processen av urval och packning innan de skickas för export till olika länder. Vi besöker också Quilotoas magiska kratersjö. Mot kvällen når vi staden Baños som ligger i närheten av vulkanen Tungurahua.
Boende: Hotel Alisamay
Måltider: frukost.

Dag 4: Egen tid i Baños
Dagen spenderar du som du önskar. Om du vill kan du beskåda de många vackra vattenfall som ligger längs ”ruta de las cascadas”, vattenfallsvägen. Där får du också se hur Anderna övergår till Amazonas djungel likt en grön matta. Vill du hellre göra något annat finns andra aktiviteter som forsränning, ridning m.m. (ingår ej i priset).
Boende: Hotel Alisamay
Måltider: frukost.

Dag 5: Baños – Cuenca
Tidigt på morgonen reser vi vidare till Alausí för en svindlande tågresa till Devil’s nose. Banan byggdes på tidigt 1900-tal och tåget sick-sackar sig fram tätt intill Andernas bergväggar. Här får du också en inblick i kulturen och traditionerna hos denna regions ursprungsbefolkning. Efter tågresan fortsätter vi till Cuenca, en vacker kolonial stad i Ecuadors södra delar av Anderna. Efter lite vila blir det stadsrundtur till fots för att lära känna stadskärnan och se stadens vackra arkitektur.
Boende: Hotel Victoria
Måltider: frukost.

Dag 6: Cuenca – Guayaquil
I dag reser vi vidare mot Ecuadors största stad Guayaquil. Vi åker via Cajas nationalpark med dess över 220 sjöar. Vi stannar också till i den lilla trevliga staden Samborondon där vi besöker Parque historico med dess blandning av natur, arkitektur och traditioner från kusten. Där får du se hur Ecuadors kust i allmänhet och Guayaquil i synnerhet såg ut under tidigt 1900-tal. Vi avslutar dagen med en panoramatur i Guayaquil där du får se det moderna Ecuador.
Boende: Hotel Las Peñas
Måltider: frukost.

Dag 7: Guayaquil – Santa Cruz, Galapagos
I dag flyger vi till Baltra Island på Galapagos och därifrån transfer till hotellet på ön Santa Cruz. På vägen till hotellet passerar vi Santa Cruz högländer och besöker Las primicias ranch där jättesköldpaddor lever fritt. Här får du lära dig hur dessa djur började leva på Galapagos och om alla olika arter av landsköldpaddor som finns på Galapagos öar. Du får också se lavatunnlarna som visar den vulkaniska aktivitet som finns på Galapagos, liknande den som finns på Hawaiis öar.
Boende: Hotel Galapagos Paradise
Måltider: frukost.

Dag 8: Dagstur till Bartolome Island
Bartolome Island har några av Galapagos vackraste platser såväl som många av de mest eftertraktade invånarna som finns här. En av turens höjdpunkter är en vandring upp till lavaklippan Pinnacle Rock. Du får också uppleva öns spännande och unika djurliv. Du kan till exempel se galapagospingvinerna vila på klipporna när de inte simmar och jagar fisk. En annan höjdpunkt är att vandra längs den rosa och vita stranden där de gröna havssköldpaddorna sedan många generationer har lagt sina ägg. Du kan också snorkla bland nyfikna sjölejon, havssköldpaddor och fiskar.
Boende: Hotel Galapagos Paradise
Måltider: frukost.

Dag 9: Santa Cruz – Isabela Island
Efter frukost åker vi vidare med motorbåt till ön Isabela, den största av Galapagos öar. Här kan du bland annat se galapagospingviner, havsleguaner, sjölejon och den blåfotade sulan. Under dagen får du också snorkla i det smaragdgröna vattnet. På eftermiddagen besöker vi Flamingosjön för att titta på just flamingos som också tillhör öns invånare.
Boende: Hotel San Vicente Galapagos
Måltider: frukost.

Dag 10: Besök vid Sierra Negra
I dag åker vi minibuss till Isabelas högländer och vulkanen Sierra Negra, en av de mest aktiva vulkanerna på Galapagosöarna. Vulkanen har en nästan en kilometer bred krater, vilket är jordens näst största vulkankrater. Vi vandrar cirka två timmar upp till kanten av kratern och fortsätter sedan genom det surrealistiska lavalandskapet till vulkanen Chico. Där stannar vi till och äter mellanmål medan vi njuter av den fantastiska utsikten. En varm lunch vid Campo Duro avrundar denna utmanande men givande dag.
Boende: Hotel San Vicente Galapagos
Måltider: frukost, mellanmål och lunch.

Dag 11−12: Egen tid på Isabela
Dessa dagar disponerar du tiden fritt.
Boende: Hotel San Vicente Galapagos
Måltider: frukost.

Dag 13: Isabela – Santa Cruz
I dag lämnar vi Isabela och reser tillbaka till Santa Cruz med båt. Där får du besöka Charles Darwins forskningsstation och lära dig om öarnas historia och endemiska flora och fauna. Du får också veta mer om forskningen och de projekt man har för att rädda utrotningshotade arter.
Boende: Hotel Galapagos Paradise
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
I dag får du transfer till flygplatsen, flyger tillbaka till Guayaquil och sedan vidare till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 43 900 SEK i del av dubbelrum/trebäddsrum.

Enkelrumstillägg: 5 000 SEK.

Priset beror på när du reser och hur många ni är i sällskapet. Fyll i detta formulär, mejla info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17 så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Artikelnr: EXP8.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Ecuador och Galapagos rundresa, 14 dagar”