Ecuador
Start » Sydamerika » Ecuador » Ecuador & Galapagos, 14 dagar

Ecuador & Galapagos, 14 dagar

Följ med på en oförglömlig resa till genuina Ecuador och magiska Galapagosöarna! Du får två veckor fyllda med upplevelser som kommer att överraska och göra dig andlös över naturens fantastiska skapelser. Första veckan lär du känna Ecuador med dess mångfacetterade landskap och rika kulturhistoria. Andra veckan utforskar du det makalöst vackra Galapagos med sin unika natur och ett djurliv som inte finns någon annanstans. Du får där chansen att komma de ofta orädda djuren riktigt nära, till exempel vid oförglömliga ögonblick som att simma bland leklystna sjölejon och nyfikna havssköldpaddor. Bli inte förvånad om upplevelserna du får under denna resa överträffar dina förväntningar.

Prisexempel

53,900 kr

Din Resekonsult till Sydamerika

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Ella så hjälper vi dig mer än gärna

Rundresa till Ecuador & Galapagos

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Detta ingår i resan till Ecuador & Galapagos

  • Flyg Skandinavien–Quito och Guayaquil–Skandinavien.
  • Inrikesflyg Guayaquil–Baltra och Santa Cruz–Guayaquil.
  • Flygskatter.
  • Tåg till Devil’s Nose.
  • Båt mellan öarna i Galapagos.
  • All transfer.
  • Boende på hotell 3* i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Aktiviteter enligt dagsprogrammet.
  • Lokal engelsktalande färdledare. All guidning sker på engelska.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Quito
Vid ankomsten till Quito International Airport möts du av den lokala arrangören och får transfer till hotellet.
Boende: Casa Helbling 3*
Måltider: –

Dag 2: Stadstur i Quito
Efter frukost blir det rundtur i Quito med början i den koloniala stadskärnan. Quito ligger 2 830 m ö.h. och är en mycket intressant stad med dess historia, arkitektur, traditioner och gastronomi. Under turen besöker ni Palacio de Carondelet och tittar på olika kyrkor med dess varierande stilar. Om du vill kan du gå in i katedralen och Compañía de Jesus med dess över tre ton guld som dekorerar insidan av kyrkan. Ett måste att se! På eftermiddagen besöker ni Ekvatormonumentet vid Mital del Mundo (Mitten av världen) där du får uppleva hur det är att stå gränsle över ekvatorn.
Boende: Casa Helbling 3*
Måltider: frukost.

Dag 3: Quito – Baños
I dag lämnar ni Quito och reser söderut längs den så kallade vulkanavenyn. På vägen besöker ni en rosodling för att beskåda de vackra rosor som är en av Ecuadors största exportvaror. Du får se olika sorter och färger och följa processen av urval och packning innan de skickas för export till olika länder. Ni besöker också Quilotoas magiska kratersjö. Mot kvällen når ni Baños som ligger i närheten av vulkanen Tungurahua.
Boende: Hotel Alisamay 3*
Måltider: frukost.

Dag 4: Egen tid i Baños
Dagen spenderar du som du önskar. Om du vill kan du beskåda de många vackra vattenfall som ligger längs “Ruta de las cascadas”, Vattenfallsvägen. Där får du också se hur Anderna övergår till Amazonas djungel likt en grön matta. Vill du hellre göra något annat finns aktiviteter som forsränning, ridning m.m. (ingår ej i priset).
Boende: Hotel Alisamay 3*
Måltider: frukost.

Dag 5: Baños – Cuenca
Tidigt på morgonen reser ni vidare till Alausí för en svindlande tågresa till Devil’s Nose. Banan byggdes på tidigt 1900-tal och tåget sick-sackar sig fram tätt intill Andernas bergväggar. Här får du också en inblick i kulturen och traditionerna hos denna regions ursprungsbefolkning. Efter tågresan fortsätter ni till Cuenca, en vacker kolonial stad i Ecuadors södra delar av Anderna. Efter lite vila blir det stadsrundtur till fots för att lära känna stadskärnan och se den vackra arkitekturen.
Boende: Hotel Victoria 3*
Måltider: frukost.

Dag 6: Cuenca – Guayaquil
I dag reser ni vidare till Ecuadors största stad Guayaquil. Ni åker via Cajas nationalpark med dess över 220 sjöar. Ni stannar också till i den lilla trevliga staden Samborondon där ni besöker Parque historico med dess blandning av natur, arkitektur och traditioner från kusten. Där får du se hur Ecuadors kust i allmänhet och Guayaquil i synnerhet såg ut under tidigt 1900-tal. Ni avslutar dagen med en panoramatur i Guayaquil där du får se det moderna Ecuador.
Boende: Hotel Las Peñas 3*
Måltider: frukost.

Dag 7: Guayaquil – Santa Cruz, Galapagos
I dag flyger ni till Baltra Island på Galapagos och därifrån transfer till hotellet på ön Santa Cruz. På vägen till hotellet passerar ni Santa Cruz högländer och besöker Las primicias ranch där jättesköldpaddor lever fritt. Här får du lära dig hur dessa djur började leva på Galapagos och om alla olika arter av landsköldpaddor som finns på Galapagos öar. Du får också se lavatunnlarna som visar den vulkaniska aktivitet som finns på Galapagos, liknande den som finns på Hawaiis öar.
Boende: Hotel Galapagos Paradise 3*
Måltider: frukost.

Dag 8: Dagstur till Bartolome Island
Bartolome Island har några av Galapagos vackraste platser såväl som många av de mest eftertraktade invånarna som finns här. En av turens höjdpunkter är en vandring upp till lavaklippan Pinnacle Rock. Du får också uppleva öns spännande och unika djurliv. Du kan till exempel se galapagospingvinerna vila på klipporna när de inte simmar och jagar fisk. En annan höjdpunkt är att vandra längs den rosa och vita stranden där de gröna havssköldpaddorna sedan många generationer har lagt sina ägg. Du kan också snorkla bland nyfikna sjölejon, havssköldpaddor och fiskar.
Boende: Hotel Galapagos Paradise 3*
Måltider: frukost.

Dag 9: Santa Cruz – Isabela Island
Efter frukost åker ni vidare med motorbåt till Isabela, den största av Galapagos öar. Här kan du bland annat se galapagospingviner, havsleguaner, sjölejon och den blåfotade sulan. Under dagen får du också snorkla i det smaragdgröna vattnet. På eftermiddagen besöker ni Flamingosjön för att titta på just flamingos som också tillhör öns invånare.
Boende: Hotel San Vicente Galapagos 3*
Måltider: frukost.

Dag 10: Besök vid Sierra Negra
I dag åker ni minibuss till Isabelas högländer och vulkanen Sierra Negra. Det är en av de mest aktiva vulkanerna på Galapagosöarna. Vulkanen har en nästan en kilometer bred krater, vilket är jordens näst största vulkankrater. Ni vandrar cirka två timmar upp till kanten av kratern och fortsätter sedan genom det surrealistiska lavalandskapet till vulkanen Chico. Där stannar ni till och äter mellanmål medan ni njuter av den fantastiska utsikten. En varm lunch vid Campo Duro avrundar denna utmanande men givande dag.
Boende: Hotel San Vicente Galapagos 3*
Måltider: frukost, mellanmål och lunch.

Dag 11−12: Egen tid på Isabela
Dessa dagar disponerar du tiden fritt.
Boende: Hotel San Vicente Galapagos 3*
Måltider: frukost.

Dag 13: Isabela – Santa Cruz
I dag lämnar ni Isabela och reser tillbaka till Santa Cruz med båt. Där får du besöka Charles Darwins forskningsstation och lära dig om öarnas historia och endemiska flora och fauna. Du får också veta mer om forskningen och de projekt som drivs för att rädda utrotningshotade arter.
Boende: Hotel Galapagos Paradise 3*
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen, flyg tillbaka till Guayaquil och sedan vidare till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 53 900 SEK i del av dubbelrum/trebäddsrum.
Enkelrumstillägg: 10 000 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden enligt programmet. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard, hur många som reser tillsammans och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EXP8

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.