Galapagos
GalapagosLeguan, GalapagosGalapagos, Ecuador

Paket: Ecuador & Galapagos – Upptäcktsresan, 17 dagar

Prisexempel: 59 900 kr

Följ med på en fantastisk upptäcktsresa till Ecuador och Galapagos! Med en kombination av dessa två fantastiska resmål, får ni uppleva storstad, djungel, vulkaner, äventyrsaktiviteter, kultur & historia samt ö-livet på Galapagos med bl.a. en segelkryssning med dess unika natur- och djurliv! Resan är med 17 dagar på plats.

Artikelnr: EXP6 ,

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det! Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom för platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

Detta ingår:
– Flyg Skandinavien-Quito, Guayaquil-Skandinavien, med KLM (möjliga avreseorter: Arlanda, Göteborg, Köpenhamn, Linköping, Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim)
– Alla flygskatter
– Nedan program (minimum 2 deltagare) enligt beskrivning.
– Engelsktalande lokala guider.
– Allt boende sker i mellanklass standard.

Dagspresentation:

Dag 1
Avresa från Skandinavien. Ankomst till Quito samma eftermiddag. Transfer till Otavalo och incheckning på Indio Inn Hotel, inkl. frukost.

Dag 2
På förmiddagen föreslår vi ett besök till den stora indianmarknaden som Otavalo är känd för, det tar ca 5 minuter att gå dit från hotellet. På lördagar är denna marknad som störst! På eftermiddagen besöker ni Cotacachi, ”läderstaden”, som har ett brett utbud av lokalt gjorda läderprodukter. Efter det återvänder ni till Indio Inn Hotel, inkl. frukost.

Dag 3
Transfer till Quito för en stadsrundtur. Direkt efteråt körs ni till norra Quito och besöker Ekvatormonumentet. Sen får ni transfer till Nanegalito, till Intillacta privata skogsreservat (Tucanopy Intillacta), där får ni lunch och sedan en linbane-färd (canopy tour) över skogen. Slutligen ett möte med kocken som visar er hur man laga lokal mat. Middag. Övernattning på plats. Helpension ingår.

Dag 4
Efter frukost får ni transfer till södra Quito och besöker en (fairtrade) rosodling, efteråt ett besök till Cotopaxi Nationalpark. Övernattning på Hacienda La Ciénega, inkl. frukost.

Dag 5
Transfer till Baños via Salcedo där vi gör ett stopp för att smaka på den berömda lokaltillverkade glass i alla dess tropiska smaker. Framme i Baños fri tid för egna aktiviteter. Övernattning på Hotel Alisamay, inkl frukost.

Dag 6
Vi rekommenderar att ni tidigt på morgonen tar ett bad i stadens varma källor, innan frukost. Efter frukost är det dags för äventyr. Välj en av följande aktiviteter som ingår:
A: Forsränning med ett licensierat och erfaret team i 1½ – 2 timmar
B: Ridning på kullarna bakom den aktiva vulkanen Tungurahua
C: Cykling nedför då ni kan njuta av utsikten över flera vattenfall
D: Go-cart, på en väg i naturen
Övernattning på Hotel Alisamay, inkl. frukost.

Dag 7
Ni lämnar Baños och åker runt berget Chimborazo och på vägen kommer ni att nå en höjd av 4 800 m. Ni åker sedan till Riobamba och övernattar på Hotel Mansion Santa Isabella, inkl. frukost.

Dag 8
Efter frukosten får ni transfer till Alausí där ni tar en tågresa till ”Devil’s nose”. Sedan får ni transfer till Ingapirca där de bästa Inkaruinerna i Ecuador finns. Transfer till Cuenca och övernattning på Hotel Victoria, inkl. frukost.

Dag 9
På morgonen gör ni en stadsrundtur till fots i Cuenca. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning på Hotel Victoria, inkl. frukost.

Dag 10
Transfer från Cuenca till Guayaquil. På vägen ett besök till Parque Histórico. Framme i Guayaquil gör ni en stadsrundtur. Övernattning på Grand Hotel, inkl. frukost.

Dag 11
Transfer till flygplatsen för ert flyg till Galapagos!

Detta ingår i Ecuador (fastlandet):
Privata transfers/transporter
Engelsktalande lokala guider
Övernattningar på ovan nämnda hotell (eller likvärdiga)
Måltider enligt beskrivning i programmet
Alla hotellskatter
En av de angivna aktiviteterna dag 6
Tågbiljett till ”Devil’s nose”
Entréavgifter till kyrkor och angivna attraktioner

Detta tillkommer:
Dricks
Måltider som inte nämns i programmet

Galapagos

Dag 11
Flyg till flygplatsen Baltra där ni möts upp av personal från Nemo I. på eftermiddagen besök till Bachas Beach (Santa Cruz) där ni bl. a kan se havssköldpaddor och olika fåglar. Därefter går vi ombord på Nemo I, för att åka på en 5 dagars segelkryssning, inkl. helpension!
Engelsk beskrivning av segelkryssningen!

Dag 12
På förmiddagen besöker ni Whitetip Reef Shark Canal (Isabela) för att se haj och andra marina djur. På eftermiddagen besöks Arnoldo tupiza Tortoise Breeding Center (Isabela) där man har uppfödning av jättesköldpaddor.

Dag 13
På förmiddagen besök till Cormorant Point & Devil’s Crown (Floreana) där Galapagos bästa Flamingolagun finns. Sedan tar båten er till ön Devil’s Crown där det finns fina möjligheter att snorkla. På eftermiddagen besöks Post Office Bay (Floreana) och sedan tar ni er norrut på ön till Baroness Lookout.

Dag 14
Ni får se imponerande kolonier av sjöfåglar när ni på förmiddagen besöker Suarez Point (Española). Eftermiddagen spenderas på Gardner Bay (Española) där ni kan njuta på den fina stranden. Där ni kan se sjölejon och haj eller ta en sim- eller snorklingstur.

Dag 15
Ni besöker Charles Darwin Research Station (Santa Cruz) på förmiddagen. Ni checkar in på Hotel Mainao och har sedan eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Inkl. frukost.

Dag 16
Fri dag. Vi föreslår ett besök till Tortuga Bay eller Las Grieetas. Övernattning på Hotel Mainao , inkl. frukost.

Dag 17
Transfer till flygplatsen för er hemresa, via Guayaquil.

Detta ingår på Galapagos:
– Inrikesflyg Guayaquil-Baltra (Galapagos) t o r
– Flygskatter
– 5 dagars segelkryssning på Nemo I, katamaran, inkl helpension och aktiviteter.
– Engelsktalande lokal guide på kryssningen.
– Privata transfers

Detta tillkommer på Galapagos:
– Dricks
– Drycker
– Nationalparksavgift och transitavgift på Galapagos, kostar 120 USD per person.

 

Intern kod:EXP6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Ecuador & Galapagos – Upptäcktsresan, 17 dagar”