Kuba
Start » Centralamerika » Kuba » Ekologiska upplevelser – Havanna och Trinidad

Ekologiska upplevelser – Havanna och Trinidad

Perfekt resa för er som vill utforska stadsliv med historia, ekoturism och kubansk kultur i några av Kubas mest kända och genuina omgivningar. Ni börjar resan på egen hand i Havanna med förbokad ankomsttransfer och citytour, under dagarna Las Terrazas, Soroa och Viñales reser ni tillsammans med guide i egen taxi eller minibuss, sedan fortsätter resan till Trinidad och tillbaka till Havanna på egen hand igen med förbokade bussar, utflykter och hotell.

Prisexempel

38,900 kr

Din Resekonsult till Centralamerika

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Ekologiska upplevelser – rundresa Havanna och Trinidad

På denna rundresa Havanna – Las Terrazas – Soroa – Viñales – Trinidad – Havanna utforskar ni stadsliv med historia, ekoturism och kubansk kultur. Den här resan är en perfekt kombination av att resa på egen hand samtidigt som ni får tillgång till guider och förbokade utflykter.

Resans längd:  11 dagar (10 nätter).
För de som önskar finns det möjligt att förlänga resan med sol och bad eller fler dagar i Havanna.

Resan kan göras alla dagar i veckan under perioden 1 november 2019-31 oktober 2020.
Minst 2 deltagare.

Resan inkluderar:

  • Alla utflykter, inträden och måltider i programmet.
  • Lokala engelsktalande guider. Det är inte samma guide som följer med under resans gång eftersom delar av resan görs på egen hand med förbokade transporter och utflykter i olika städer.
  • Alla utflykter är privata förutom utflykterna i Trinidad som är i grupp.
  • En dryck är inkluderad till lunch och middag på lokala restauranger. Dryck är inte inkluderat i middag på hotell.
  • Alla transfers i programmet är individuella förutom bussresorna mellan Viñales-Trinidad-Havanna som är i buss som hämtar upp på hotellen.
  • Assistans med lokal agent genom hela programmet.

Dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Havanna
Ankomst till Havannas internationella flygplats, José Martí. Upphämtning på flygplasten för transfer till valt hotell. Inkvartering i charmigt kolonialhotell alternativt casa particular i gamla Havanna för två nätter. Kvällen fri.
Måltider: –

Resa till Kuba Gruppresa

Dag 2: Havanna – sightseeing i klassisk Amerikanare
Efter frukost och informationsmöte väntar en vandring i Gamla Havanna, grundad år 1515 och förklarat ett UNESCO världsarv 1982. Ni fortsätter rundturen i klassisk amerikansk bil och får se det majestätiska ”El Capitolio” och Parque Central. Ni glider fram längs havsboulevarden ”El Malecon”. Ni fortsätter upp mot Vedado och till John Lennons park där han finns avbildad och som även döljer konstverk av Yoko Ono.

Ni passerar den historiska begravningsplatsen ”El Cementero Colon”, med mer än 500 fantastiska Mausoleum. Turen fortsätter med ett kort besök på Revolutionstorget, ni får en glimt av Havannas Universitet Alma Mater och får se historiska byggnader på vägen. Ni får se fästningarna “Castillo del Morro” och “San Carlos de La Cabaña” och avslutar rundturen vid den kolossala statyn av “Cristo de la Habana” som erbjuder en fantastisk panoramavy över hela Havanna. Rundturen avslutas i Gamla Havanna. Lunch och middag på egen hand. Eftermiddag och kvällen fri för egna strövtåg:
Måltider: Frukost.

Dag 3: Havanna – Las Terrazas – Soroa
Efter frukost lämnar ni Havanna för att fortsätta till Las Terrazas. Las Terrazas är ett litet samhälle med 1200 personer beläget i Sierra del Rosario-bergen, mindre än 2 timmars bilresa från Havanna. Dessa berg var platsen för ett massivt skogsprojekt för 50 år sedan, och på 1970-talet omvandlades det till Kubas främsta ekoturismdestination. Men turister och miljö är inte de enda som drar nytta av projektet. viktigare har varit förbättringen av livet för landsbygdsbefolkningen som bor i Las Terrazas.
Utsikt till samhället, valfri turnering med kapell. Lunch på en lokal restaurang; njut av badet vid floden San Juan.
Boende och middag på Hotel Soroa.
Måltider: Frukost, lunch, middag.

Dag 4: Soroa – Viñales
Frukost och utflykt i området omkring Soroa. Soroa är beläget i ”La Cordillera del Rosario” ett biosfärområde som med dess friska och fuktiga väder är idealiskt för ekoturism. Området har många typer av orkidéer, ormbunkar och fåglar, vissa endemiska arter. Det finns faciliteter för bergspromenader vid floder och vattenfall, ett litet bageri samt en bensinstation.
”Soroa Orquideario” är världens näst största orkidéträdgård, med 700 arter, beläget i ett vackert område med möjlighet att vandra runt och fortsätta vandringen upp längs vägen för att kunna njuta av en fantastisk utsikt över dalen.

”Cascadas El Salto” är ett vackert vattenfall på 35 meter. Ni kan korsa floden längs en asfalterad stig som leder ner till toppen av vattenfallet och sedan längre ner till basen, där ni också kan simma. Under den torra säsongen kommer det inte ner mycket vatten, men leden och omgivningarna är ändå trevlig att vandra i. Lunch på lokal restaurang. På eftermiddagen avresa till Viñales och besök till på tobaksfarment Casa Del Veguero.
Boende och middag i Viñales (hotell Rancho San Vicente)
Måltider: Frukost, lunch, middag.

Dag 5: Viñales
Efter frukosts en tur genom dalen Viñales, i Pinar Del Río, Kuba västligaste provins. Vinales är känd för sina Mogote-berg (kallas också sockertoppsberg) och området Vuelta Abajo där världens bästa tobak odlas, bl.a. Cohiba cigarren. Ni besöker Viñales utsiktspunkt, som erbjuder en vacker panoramautsikt över dalen, och fortsätter till den förhistoriska väggmålningen som illustrerar utvecklingsprocessen i Sierra de los Organos från blötdjur till de första mänskliga invånarna i regionen. Lunch äter ni på en lokal restaurang. På eftermiddagen gör ni en liten båttur i den underjordiska floden som rinner längs ”La Cueva del Indio”. Guiden lämnar er på hotellet och ni fortsätter resan på egen hand till Trinidad morgonen efter. Resten av kvällen fri.
Boende på hotell Rancho San Vicente i Viñales.
Måltider: Frukost, lunch.

Dag 6: Viñales – Trinidad
Tidig frukost. Bussen hämtar upp er på hotellet för färd till Trinidad. Bussen stannar vid lokala kaféer längs vägen för att ni tex. ska kunna köpa kaffe och smörgås. Resten av eftermiddagen och kvällen fri för egna strövtåg.
Boende på hotell eller casa particular i Trinidads centrum.
Måltider: Frukost.

Dag 7: Trinidad
Efter frukost hämtas ni av en lokal guide för en sightseeingtur på förmiddagen. Ni besöker Plaza Mayor, Romantiskt museum, Den heliga treenighetens kyrka, Bar la Canchánchara, med sin typiska välkomstcocktail och keramikverkstad. Därefter upptäcker ni staden på egen hand.
Boende på hotell eller casa particular i Trinidads centrum.
Måltider
: Frukost.

Resa till Kuba Trinidad

Dag 8: Trinidad – Topes de Collantes
Frukost. Avresa till Topes de Collantes med rysk lastbil. Ni njuter av magnifik panoramautsikt över staden och Karibiska havet. Ni kommer till “Casa de la Gallega” genom tropiska regnskogar och kaffeplantager. Välkomstcocktail och vandring längs “Sentinels of the melodic river” tillsammans med expert på kubansk flora och fauna (3 km). Här finns tid för er att simma vid dammarna och vattenfallet “Dagg” (om vädret tillåter). Lätt kreolsk lunch.
Boende på hotell eller casa particular i Trinidads centrum.
Måltider
: Frukost, lunch.

Dag 9: Trinidad
Frukost. Idag har ni tid för strövtåg i staden, kanske göra utflykt till sockerdalen eller kanske göra en utflykt till stranden som ligger vid Karibiska havet bara 11 km från Trinidads stadskärna. (ev. kostnader tillkommer).
Måltider: Frukost.

Dag 10: Trinidad – Havanna
Frukost och sedan avresa med buss till Havanna. Eftermiddag och kväll fri för egna strövtåg.
Boende på kolonialhotell eller casa particular i Gamla Havanna.
Måltider
: Frukost.

Dag 11: Havanna – flygplats
Frukost och dag för egna upptåg innan ni på eftermiddagen hämtas av förbokad privat transfer för färd till Havannas flygplats.
Måltider: Frukost.

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Pris

Pris från: 38 900 SEK i dubbelrum
Enkelrumstillägg: 8 900 SEK

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftande valutakurser och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För de som önskar är det fullt möjligt att förlänga resan med valfritt antal dagar för sol och bad i exempelvis Varadero, Cayo Largo de Sur, Palya Ancon eller Cayo Santa Maria. Och vill ni ha fler storstadsupplevelser i Havanna kan vi ordna det också.

Kontakta oss för information och bokning – fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CUBGRALBRWEHAV10

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.