En resa till Borneos hjärta, 10 dagar

Prisexempel: 48 500 kr

En resa till Borneo kan vara att ta ett kliv rakt in i världens äldsta regnskog. Borneo är världens tredje största ö och här lever den hotade orangutangen – var med och rädda den!

Våra resor till den malaysiska delen av Borneo sker i ett litet exklusivt sällskap, med kunniga och miljöintresserade lokala guider. Småskaligheten gör att du kommer nära naturen och den lokala kulturen – det är vårt sätt att visa på behovet av att skydda regnskogen i ytterligare minst 140 miljoner år.

Artikelnr: BET11 Kategorier: , , Etiketter: ,

En resa till Borneo kan vara att ta ett kliv rakt in i världens äldsta regnskog. Miljön är unik med 3 000 olika trädarter, 2 000 olika orkidéarter, mossor, lavar, köttätande kannrankor och porlande vattenfall. Den orörda regnskogen i Borneos hjärta är också hem för orangutanger, pygméelefanter, noshörningar, gibbonapor, leoparder, näshornsfåglar… Och varje år upptäcks både nya växt- och djurarter.

På vår resa till Borneos hjärta är du gäst i Ibanfolkets långhus, du gör regnskogssafaris, ägnar dig åt fågelskådning, spanar på djur när du färdas i små båtar längs floder och du får uppleva något av det praktiskt arbetet med att bevara regnskogens djur och natur.

Program
Dag 1: Ankomst Kuching

Upphämtning på flygplatsen och transfer till hotellet.
Boende: Hilton Hotel Kunching (executive standard)

Dag 2: Kuching – Nanga Sumpa

Vi åker till Batang Ai, där vi tar båten uppför floden till vår lodge i Nanga Sumpa. Du får besöka Iban-folket. Här finns tid att mötas, umgås på verandan, prova risvin mm.
Boende: Nanga Sumpa lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Dag 3: Enseluai vattenfall – Nanga Sumpa

En spännande hike i djungeln, innan vi fortsätter uppströms med långbåt till vattenfallet Enseluai. Du får möjlighet att bada i vattenfallet och överväldigas av regnskogens alla dofter, ljud och synintryck. Vår värd från Ibanfolket anordnar en BBQ. Kvällen tillbringas på långhusets veranda i Nanga Sumpa.
Boende: Nanga Sumpa lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Dag 4: Nanga Sumpa – Kuching

Transfer till Kuching.
Boende: Hilton Hotel Kunching (executive standard)
Måltider: Frukost, Lunch

Dag 5: Kuching – MY Nature Resort, Sepilok

Flyg till Sandakan via Kota Kinabalu och transfer till MY Nature Resort Sepilok, ett 25 hektar stort naturreservat med regnskog där djuren är fredade.
Boende: MY Nature Resort
Måltider: Frukost, Middag

Dag 6: Sepilok -Kinabatangan River – Abai

Vi besöker Sepilok Orangutang reservat, där orangutanger som varit i fångenskap får återgå till att leva fritt i naturen. Vi ser dem matas och, om veterinärstationen är öppen, gör vi även ett besök där. Vi får också göra ett besök på Bornean Sun Bear Conservation Centre (BSBCC) som rehabiliterar små malajbjörnar. En båt tar oss längs floden Lower Kinabatangan  på spaning efter djur som lever i det frodiga mangroveträsket. Vi äter lunch på Abai Jungle Lodge. Efter lite fri tid tar vi båt för att kika på apor, fåglar, reptiler och andra djur.
Boende: Abai Jungle Lodge (enklare standard, air-condition saknas)
Måltider: Frukost, lunch, middag

Dag 7: Pitas Lake – Abai Village

Med båt spanar vi på fler fåglar och andra djur, innan vi besöker byn Abai och deltar i ett trädplanteringsprojekt. Lunch tillsammans med byns invånare. Sen eftermiddag en ny spännande båttur där vi spanar på vilda djur.
Boende: Abai Jungle Lodge (enklare standard, air-condition saknas)
Måltider: Frukost, lunch, middag

Dag 8: Abai – Gaya

Vi tar oss med båt och flyg till ön Gaya.
Boende: Gaya Island Resort (Canopy Villa)
Måltider: Frukost, lunch

Dag 9: Gaya

Dagen tillbringas på egen hand
Boende: Gaya Island Resort (Canopy Villa)
Måltider: Frukost

Dag 10: Hemresa via Kota Kinabalu

I resan ingår

 • Flyg lokalt i Kuching
 • Transfer i Sandakan
 • Hotell och boende på lodge enligt specifikation
 • Expeditionsturer
 • Måltider som angivits
 • Guidad tur med kunniga, lokala engelskspråkiga guider

Resan inkluderar inte

 • alkoholhaltiga drycker eller juicer
 • extra aktiviteter
 • flyg
 • avgift för vissa fotosessioner/videoupptagning
 • avgifter för Tunku Abdul Rahman Park, Gaya Island Resort
 • Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Pris

Totalpriset (inkl. alla inrikesflyg) är 48 500 SEK/person.
Tillkommer: Internationellt flyg Skandinavien-Kuching, Kota Kinabalu-Skandinavien.

För Handelsbankens premiumkunder bjuder vi på årsavgiften för att adoptera den utrotningshotade orangutangen under ett års tid. Kostnaden, motsvarande cirka 1 000 kr per person, dras av från ordinarie pris på din resa. 

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET11

 

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”En resa till Borneos hjärta, 10 dagar”