En spännande resa som tar dig till hjärtat av Borneo, 13 dagar

Prisexempel: 42 300 kr

Följ med på en upplevelsespäckad resa till världens tredje största ö; Borneo! Den här resan, med start i Kuching, erbjuder en spännande blandning av naturupplevelser, flodsafari och kulturella inslag.

Detta är en fristående resa på privat basis. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna du besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dina önskemål om reslängd, aktiviteter, boende mm.

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien – Kuching t/r
  • Alla flyg- och hotellskatter
  • Boende 12 nätter på nedanstående hotell inklusive frukost
  • All transfer. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide
  • Måltider enligt nedan program
  • Nedan program med guidade aktiviteter inklusive inträden, transfer och hyra av utrustning

Detta ingår inte

  • Alkoholhaltiga drycker eller juicer
  • Övriga måltider ej angivna i programmet
  • Extra aktiviteter

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Kuching
Ankomst till flygplatsen i Kuching. Vid ankomst möts du upp för vidare transfer som tar dig till ditt boende för incheckning. Resten av dagen är fri för avkoppling eller egna aktiviteter.
Övernattning på The Waterfront Hotel
Måltider: –

Dag 2: Semenggoh Orangutan Centre och solnedgångskryssning
Efter frukost blir du upphämtad från The Marian Boutique Lodging House. Semenggoh Wildlife Centre erbjuder en fantastisk möjlighet att få se halvvilda orangutanger i deras naturliga miljö. Rehabiliteringscentret tar emot föräldralösa orangutanger eller orangutanger som levt i fångenskap och tränar upp dem till att kunna överleva i det fria. Över 20 orangutanger lever i skogen i naturreservatet och de återvänder ofta till centret för att bli stödutfodrade. Utfodringsplatsen ligger i en naturlig amfiteater där det är möjligt att observera orangutangerna som kommer för att äta. Parkskötarna kommer att berätta vad syftet är med centret och vilka bevarandemål de vill uppnå. Efter besöket återvänder du till ditt hotell i Kuching.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och mot kvällen promenerar du till den närliggande strandpromenaden Kuching Waterfront. Sedan väntar 1½ timmes solnedgångskryssning på Sarawakfloden. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva Kuching, och på avstånd tornar berget Serapi upp sig och utgör en fantastisk bakgrund till staden. Båtturen avslutas strax efter solnedgång.
Övernattning på The Waterfront Hotel
Måltider: frukost.

Dag 3: Bako National Park
Efter frukost hämtas du upp från hotellet i Kuching för att åka till halvön där Bako National Park ligger. Från Bako åker du vidare med båt, på vägen kan du bland annat få se krokodiler och havsörnar.

Bako National Park är en av de bästa platserna i Sarawak för att se vilda djur i deras naturliga miljö. I Bako ser man ofta näsapor, silverfärgade langurer (apor), långstjärtade makaker, vildsvin, varaner och många olika fågelarter. Parken har ett imponerande utbud av olika typer av skog som mangrove, kerangas (hedskog), tropisk träskvegetation med mera. Väl framme har du möjlighet att utforska lederna i de olika områdena. Parkens spektakulära kustlinje utgörs av många små vikar, bukter och stränder. På eftermiddagen återvänder du till Kuching.
Övernattning på The Waterfront Hotel
Måltider: frukost och lunch.

Observera: det exakta tidsschemat beror på tidvattnet och väderförhållandena. Den här turen är inte alltid möjlig under regnsäsongen (november-februari) på grund av förhållandena ute till havs.

Dag 4: Kuching – Nanga Sumpa
Efter frukost hämtas du från hotellet i Kuching och körs till Batang Ai-dammen. På vägen stannar du till på Lachau Bazaar. Strosa runt i butikerna och den lilla lokala marknaden och ät lunch på ett lokalt kafé. Resan fortsätter och du anländer till Batang Ai-dammen cirka 13.30-14.00. Stig ombord på en långbåt som tar dig uppför floden till Nanga Sumpa. Checka in på Borneo Adventure’s Lodge och avnjut en middag. Besök Nanga Sumpas långhus efter middagen eller koppla av på den gemensamma verandan och umgås med Iban-folket. Lär dig mer om deras kultur och smak på det lokala risvinet.
Övernattning på Nanga Sumpa Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Vattenfallet Enseluai – Nanga Sumpa
Efter frukost vandrar du i djungeln längsmed floden. Därefter fortsätter färden i en långbåt. Målet är det natursköna vattenfallet Enseluai. På vägen dit kan din båtförare stanna och visa hur man fiskar enligt Iban-folkets egen teknik med hjälp av en jala eller ett kastnät. Vid ankomst till vattenfallet finns det tid att koppla av, bada och njuta av regnskogens omgivningar. Njut av en grillad lunch vid floden som tillagas av dina Iban-värdar. Sen återvänder du till lodgen.
Övernattning på Nanga Sumpa Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 6: Nanga Sumpa – Kuching
Efter frukost på lodgen är det dags för avfärd med båt till Batang Ai-dammens hamn, varifrån du reser landvägen tillbaka till Kuching. Det blir lunchstopp utmed vägen och ankomst till Kuching ca kl 16.30.
Övernattning på The Waterfront Hotel
Måltider: frukost och lunch.

Dag 7: Kuching – Kota Kinabalu
Transfer till Kuchings flygplats för flyg till Kota Kinabalu. Vid ankomst till Kota Kinabalu möts du upp för transfer till ditt hotell för incheckning. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Övernattning på The Jesselton Hotel
Måltider: frukost.

Dag 8: Kinabalu National Park Botanical
Du hämtas upp på hotellet efter frukost för en bilresa genom det hisnande landskapet till Kinabalu Park. En guidad naturvandring med en av parkens naturexperter ger en introduktion till denna spektakulära park. Parkens botaniska trädgård har en imponerande samling av bergsflora och visar upp några av de många växtarter som finns i parken. Lunch avnjuts på en lokal restaurang, och under eftermiddagen besöker du nationalparkens galleri. På eftermiddagen återvänder du till Kota Kinabalu.
Övernattning på The Jesselton Hotel
Måltider: frukost och lunch.

Dag 9: Kota Kinabalu – Sandakan – Sepilok – Sukau
Tidig morgon är det transfer till Kota Kinabalu flygplats för flyg till Sandakan. Du blir upphämtad på Sandakans flygplats och åker till Sepilok Orangutan Sanctuary där orangutanger som levt i fångenskap återintroduceras till det vilda. Du kan observera dem vid deras utfodringsstationer i regnskogen och besöka dem i ”barnkammaren” (om den är öppen). Du fortsätter därefter till Bornean Sun Bear Conservation Centre (BSBCC). Centret räddar malajbjörnar som lever i fångenskap och arbetar med bevarandet av malajbjörnar samt rehabilitering och utbildning. Över 30 malajbjörnar bor på centret i björnhuset och i hägn utomhus.

Du reser vidare till Sukaru och anländer till Kinabatangan Riverside Lodge tidig eftermiddag för lunch. Senare på eftermiddagen blir det  båtsafari uppför Kinabatangan-floden till Menanggul-floden på jakt efter näsapor, fåglar, reptiler och andra vilda djur.
Övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge (utan luftkonditionering)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 10: Oxbowsjön och flodsafari
Tidigt på morgonen kan du ta en båttur för att titta på fåglar och vilda djur vid den närliggande Oxbowsjön. Efter turen återvänder du till lodgen för att äta frukost. Resten av dagen är fri för avkoppling eller egna aktiviteter. På eftermiddagen erbjuds ytterligare ett tillfälle att åka på båtsafari längs floden i jakt på vilda djur. Resten av kvällen består är fri för avkoppling.
Övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge (utan luftkonditionering)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 11: Sukau – Lankayan Island
Efter tidig frukost är det avfärd och du återvänder till Sandakan via bilvägen. Vid Sandakans tar du båt vidare till Lankayan Island. Vid ankomst kan du göra ett introduktionsdyk på eftermiddagen eller andra valfria aktiviteter för dig som inte dyker.
Övernattning på Lankayan Island
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 12: Lankayan Island
Dagliga båtturer för dyk eller fria aktiviteter och avkoppling för dig som inte dyker.
Övernattning på Lankayan Island
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 13: Hemresa
Avresa från Lankayan Island tidig morgon till Sandakan. Vid ankomst till hamnen möts du upp för transfer till flygplatsen och vidare hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 42 300 SEK.

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET11

 

 

 

 

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.