Costa Rica
Start » Centralamerika » Costa Rica » Fantastiska Costa Rica, 14 dagar

Fantastiska Costa Rica, 14 dagar

Costa Rica är vida känt för sina nervpirrande äventyrsaktiviteter. På den här resan får du smaka på ett par av det bästa som landet erbjuder i form av förstklassig forsränning i Sarapiquífloden och häftiga linbaneturer högt upp bland trädtopparna i Athica, beläget i vulkanområdet Arenal Conservation Area. Resan avslutas med härliga dagar vid stilla havskusten där ni har långa paradisstränder som ofta är tomma på människor.

Prisexempel

27,800 kr

Din Resekonsult till Centralamerika

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Fantastiska Costa Rica

Alla utflykter och aktiviteter på denna äventyrsresa sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.
Detta ingår:

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
  • Boende 13 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Välj mellan olika boendestandarder. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Alla flyg- och hotellskatter.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Nedan dagsprogram med guidade utflykter. Utrustning, engelsktalande guider och ev. inträden ingår.
  • Alla transfers inom programmet. Transporter mellan orterna sker med delad minibuss utan guide.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – San José
Flyg från Skandinavien med ankomst till San José. Vår lokala representant möter er på flygplatsen och följer er till hotellet i huvudstaden där ni checkar in. Färden till San José tar cirka 30 minuter.
Dagen inkluderar: Transfer till hotellet.
Boende: Hotel Colonial 3* eller likvärdig standard.

Dag 2: Fridag
Ni har denna första dag till att acklimatisera er, utforska huvudstaden på egen hand eller bara ha det skönt på hotellet.
Boende: Hotel Colonial 3* eller likvärdig standard.
Måltider: Frukost

Dag 3: San José – La Fortuna
I dag börjar äventyret i Costa Rica på riktigt! Efter frukost blir ni hämtade för färd mot nordvästra Costa Rica och La Fortuna, hemvist för den imponerande vulkanen Arenal. Transfertiden till La Fortuna är cirka 3 timmar. Ni kommer under resan ganska snart märka att det är en hisnande upplevelse att åka bil i Costa Rica. Ni åker genom höga berg och djupa dalar på serpentinvägar med vykortsvackra utsikter och skiftande landskap.
Dagen inkluderar: Transfer från San Jose till La Fortuna.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdig standard.
Måltider: Frukost

Dag 4: Forsränning i Sarapiquífloden
Efter frukost blir ni hämtade för strapatser ni sent skall glömma, en hisnande forsränningstur i Sarapiquífloden. Transfer till floden tar cirka en timme, och vid ankomst får ni först information om gällande säkerhetsföreskrifter, genomgång av turen och utrustning för färden.

Belägen i regnskogen, med en bedårande utsikt över ett frodigt djungellandskap med massor av färgstarka, exotiska fågler ligger Sarapiquífloden. Denna plats är perfekt för paddlare på alla nivåer, från experter till nybörjarea och familjer. Det kristallklara vattnet och de häftiga forsarna är en oförgömlig upplevelse. Sträckan är cirka 14 kilometer lång och tar cirka 2,5 timme. Forsränningen är en häftig upplevelse och tiden rinner iväg snabbt när ni får återuppväcka barndomens minnen av att leka och ha kul. Mellan de olika forsarna i floden har ni chansen att koppla av i de kristallklara poolerna. När turen är över har ni möjlighet att duscha och byta om innan det är dags för en klassisk god lokal lunch i Soda Marielos.
Efter lunch åker ni tillbaka till hotellet och har eftermiddagen fri för egna aktiviteter.
Dagen inkluderar: Transfer, utrustning och forsränning i Sarapiquífloden. Engelskspråkig guide. Dagens utflykt pågår i cirka 6 timmar.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdig standard.
Måltider: Frukost och lunch.

Costa Rica

Dag 5: Linbana bland trätopparna
Efter frukost väntar ett äventyr högt upp bland trädtopparna!
Målet för dagens utflykt är Athica som ligger i vulkanområdet Arenal Conservation Area. Här väntar en adrenalin i form av ziplines, d.v.s. en linbana som tar er genom djungeln i en hisnande färd.

Innan färden börjar får ni hjälp med att ta på utrustningen och får en säkerhetsgenomgång av våra certifierade guider, sedan är det bara att slänga sig ut och njuta av flygturen som totalt är ca 3 km lång. Ni börjar vid ett 13 meter högt torn och glider ner för 8 hänglinor som är mellan 80 m till 750 m långa och med en genomsnittshöjd på 38 m. Topphastigheten är 60 km/timmen! De 14 plattformarna är strategiskt placerade på olika höjder så att ni kan se regnskogen från olika vinklar och som ger er goda möjligheter att ta det perfekta instagramfotot. Passa på att njuta av turen som tar er genom en enastående natur där ni har en panoromavy över regnskogen och dess växt- och djurliv.

Resten av dagen är ni lediga och kan njuta av området på egen hand.
Dagen inkluderar: Transfers, utrustning och zipline. Engelskspråkig guide. Hela utflykten pågår i cirka 4 timmar.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdig standard.
Måltider: Frukost

Dag 6: La Fortuna – Samara beach
Efter frukost lämnar ni äventyret i regnskogen för en färd norrut till Costa Ricas vackra stilla havskust. Färden som tar cirka 5 timmar och går genom slingrande vägar, bildsköna vyer, kaffeplantager, boskapsfarm och små pittoreska byar. Landskapet blir plattare och temperaturen fuktigare och varmare när ni närmar er stilla havskusten.
Dagen inkluderar: Transfer från La Fortuna till Samara beach, tar cirka 5 timmar.
Boende: Hotel Samara Pacific Lodge 3* eller liknande standard.
Måltider: Frukost

Dag 7-12: Lata dagar vid havet
Lediga dagar med sol och bad i havet eller vid poolen på hotellet.
Boende: Hotel Samara Pacific Lodge 3* eller liknande standard.
Måltider: Frukost

Dag 13: Samara – San José
Efter frukost är det transfer till San José.
Dagen inkluderar: Transfer från Samara till San José, tar cirka 5 timmar.
Boende: Hotel Colonial 3* eller likvärdig standard.
Måltider: Frukost.

Dag 14: Hemresa
Ni har sista dagen för egna aktiviteter innan det är dags för transfer till flygplatsen för ert flyg hem.
Måltider: Frukost.

 

Pris

Prisexempel per vuxen: 27 800 SEK.

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

 

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.