Galapagos övärld, 12 dagars äventyr

Prisexempel: 59 800 kr

Följ med på en kortare expedition där du utforskar Galapagos skatter under nio dagar. Du får här uppleva den fantastiska naturen och unika djurlivet på flera olika öar. I denna resa ingår åtta nätter på Galapagos, men du som vill kan lägga till flera nätter enligt önskemål.

Galapagos ö-värld

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa som passar just dig. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Detta ingår i resan till Galapagos

 • Flyg Skandinavien–Quito och Guayaquil–Skandinavien.
 • Inrikesflyg Quito–Galapagos och GalapagosGuayaquil–Galapagos t/r.
 • Alla flygskatter.
 • Boende elva nätter i dubbelrum, standard mellanklass. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Måltider enligt programmet.
 • All transfer.
 • Engelsktalande guidning.

Detta tillkommer

 • Entréavgift till Galapagos nationalpark (100 USD/person)
 • Måltider utöver de angivna i programmet.
 • Lokala skatter för att gå iland på öarna (ca 20 USD/person).
 • Dricks.
 • Extranätter i Quito/Guayaquil före eller efter programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Quito
Flyg till Quito och transfer från flygplatsen till hotellet.
Boende: Hotel Grand Mercure Alameda Real 4* (standardrum)
Måltider: –

Dag 2: Quito
Halvdags stadsrundtur inkl. Ekvatormonumentet (4,5 timmar). Sightseeingturen i Quito leder dig genom den historiska stadskärnan som har en kulturellt mångskiftande historia. Ni besöker bland annat Plaza de la Independencia, kyrkan La Compañia och historiska delen av staden. Därefter besöker ni monumentet vid ekvatorlinjen samt Etnografiska museet.
Boende: Hotel Grand Mercure Alameda Real 4* (standardrum)
Måltider: frukost.

Dag 3: Quito – San Cristobal Island
Flyg till San Cristobal transfer till hotellet. Ni besöker sedan Interpretation Center som öppnades för allmänheten 1998. Här får ni veta mer om Galapagos unika ekosystem, flora och fauna. På eftermiddagen tar ni en lätt vandring till Cerro de las Tijeretas där ni har en fin utsikt över staden och viken, och kan se magnifika fregattfåglar.
Boende: Hotel Miconia 3* (standardrum)
Måltider: frukost, middag (på hotellet).

Dag 4: San Cristobal Island
Ni besöker idag höglandet inkl. El Juncolagunen, La Galapaguera och Chinostranden. El Junco är Galapagos enda permanenta färskvattenssjö och ligger 700 m ö.h. Här kan ni se flera olika fågelarter och endemiska växter. Sedan åker ni vidare till La Galapaguera där får ni se jättesköldpaddor och hur de föds upp. Ni äter lunch i en typisk Hacienda. Resten av dagen får ni avnjuta på Beach Puerto Chino där ni kan bada och snorkla eller bara slappna av och passa på att titta på de olika fåglarna.
Boende: Hotel Miconia 3* (standardrum)
Måltider: frukost, lunch och middag (på hotellet).

Dag 5: San Cristobal Island – Santa Cruz Island
Transfer till Santa Cruz med båt cirka två timmar där ni har resten av förmiddagen fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen besöker ni Charles Darwins forskningsstation där ni bland annat får insikt i de stora insatser som forskarna och personalen för gör för att bevara detta UNESCO:s världsarv.
Boende: Hotel Flamingo 3* (standardrum)
Måltider: frukost.

Dag 6: Ö-utflykt
Idag väntar en heldags båtutflykt till en av öarna Seymour North, South Plazas, Bartholomew, Santa Fe eller Dragon Hill. Observera att ni eventuellt besöker en annan ö än de nämnda.
Boende: Hotel Flamingo 3* (standardrum)
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Santa Cruz Island
Idag besöker ni Santa Cruz högland och gör ett kort stopp vid tvillingkratrarna. Ni får också besöka en lavatunnel och se jättesköldpaddor i deras naturliga miljö. Nästa stopp blir vid utsiktsplatsen Cerro Mesa där ni har en magnifik utsikt över Santa Cruz och öarna runt omkring. Sedan åker ni till El Garrapatero där ni kan njuta av det vackra landskapet. Ni återvänder till hotellet i Puerto Ayora med buss.
Boende: Hotel Flamingo 3* (standardrum)
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Santa Cruz Island – Isabela Island
Förmiddagen är fri för egna aktiviteter, ni kan till exempel gå till Tortuga Bay. På eftermiddagen åker ni två timmar med båt till Isabela Island.
Boende: Hotel Wooden House 3* (standardrum)
Måltider: frukost, middag.

Dag 9: Isabela Island
Efter frukost besöker ni avelscentret för jättesköldpaddor i Galapagos nationalpark. Där får ni se sköldpaddor i olika åldrar och storlekar och lära er mer om dem och arbetet här. Efter det åker ni till Pozo de los Flamingos (Flamingolagunen) där ni kan observera flamingos på nära håll. På eftermiddagen tar ni en kort båttur till Las Tintoreras där ni går iland för att se hajar vila i en lavakanal, ibland tillsammans med sjölejon. Här ser ni också flera arter av leguaner.
Boende: Hotel Wooden House 3* (standardrum)
Måltider: frukost.

Dag 10: Isabela Island
På förmiddagen besöker ni vulkanen Sierra Negras krater som är världens andra största krater. Ni tar buss cirka en timme till vandringsleden och vandrar sedan cirka 1,5 timmar till kraterns kant. Väl framme kan ni njuta av en fantastisk utsikt. Obs! Om utflykten inte kan genomföras på grund av dåligt väder kommer en annan utflykt att ordnas. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel Wooden House 3* (standardrum)
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11: Isabela Island – Guayaquil
På morgonen tar ni båt till Santa Cruz Island och fortsätter till Baltra flygplats för flyg till Guayaquil. Vid ankomst får ni transfer till hotellet.
Boende: Hotel Unipark 4* (standardrum)
Måltider: frukost.

Dag 12: Guayaquil – Skandinavien
Transfer till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost

Obs! Programmet kan komma att ändras beroende på antal deltagare. Ordningen på besökta öar kan också ändras på med kort varsel.

Pris

Prisexempel per person med boende i mellanklass: 59 800 SEK

Prisexemplen avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och boende i dubbelrum på mellanklasshotell. Uppgradering till högre boendestandard är möjligt mot pristillägg. Priserna kan variera med skiftande valutakurser. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EXP5

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.