Ecuador
Start » Sydamerika » Ecuador » Galapagos skatter, 13 dagar

Galapagos skatter, 13 dagar

Följ med på en expedition där du upptäcker Galapagos skatter! Resan börjar med en kortare vistelse i Quito där du får uppleva sevärdheterna i huvudstaden med en fantastisk kulturell och mångskiftande historia. Därefter flyger du vidare till Galapagos för att fortsätta expeditionen. Här får du uppleva dess fantastiska djur- och naturliv på flera olika öar. Detta program är med tolv nätter på plats, men kan förlängas enligt önskemål.

Prisexempel

63,500 kr

Din Resekonsult till Sydamerika

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Ella så hjälper vi dig mer än gärna

Resa till Galapagos skatter

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett enligt dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i resan till Galapagos

  • Flyg Skandinavien–Quito t/r.
  • Inrikesflyg Quito–Baltra t/r.
  • Alla flygskatter.
  • Boende tolv nätter i dubbelrum på mellanklasshotell. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Måltider enligt programmet.
  • All transfer.
  • Nationalparksavgifter.
  • Engelsktalande guidning.

Dag 1: Skandinavien – Quito
Flyg Skandinavien–Quito och transfer till hotellet.
Boende: Hotel Grand Mercure Alameda Real 4* (standardrum).
Måltider: inga.

Dag 2: Quito
I dag får du utforska Quito med omnejd under en halvdags stadsrundtur. Turen tar dig genom den historiska stadskärnan som har en kulturellt mångskiftande historia. Ni besöker bland annat Plaza de la Independencia, kyrkan La Compañia och den historiska delen av staden. Därefter besöker ni Ekvatormonumentet samt Etnografiska museet.
Boende: Hotel Grand Mercure Alameda Real 4* (standardrum)
Måltider: frukost.

Dag 3: Dagstur till Otavalo 
Heldagstur till den kända indianska hantverksmarknaden i Otavalo. Plaza de los Poncho ligger i centrum av den lilla staden Otavalo, och här finns en gigantisk färggrann marknad med hantverk av olika slag. De lokala indianerna är framför allt skickliga vävare, och tillverkar bland annat ponchos, kjolar, bälten och halsdukar med en enorm variation av färggranna mönster. Innan ni fortsätter till Cotacachi besöker ni Laguna Cuicocha, en kratersjö 3 000 m ö.h. som har en diameter på cirka tre kilometer. I den lilla staden Cotacachi kan ni promenera längs de små genuina gatorna. Därefter återvänder ni till Quito.
Boende: Hotel Grand Mercure Alameda Real 4* (standardrum)
Måltider: frukost.

Dag 4: Quito – Santa Cruz Island
Efter frukost transfer till flygplatsen och flyg till Baltra Island. Därifrån åker ni färja till ön Santa Cruz. Santa Cruz är den näst största ön i Galapagos ö-rike. Puerto Ayora är den befolkade delen av ön och är Galapagos viktigaste hamn. När ni åker på ön Santa Cruz kan ni följa den enorma förändringen av vegetation som sträcker sig från torra områden fulla av kaktusar till frodiga regnskogsområden. Ni gör ett kort stopp vid Twin Craters som är en magnifik plats med mycket grönska. Ni kommer också att besöka en lavatunnel samt ta en kort promenad för att se den berömda jättesköldpaddan i sin naturliga miljö.

Ni äter lunch på en typisk hacienda och checkar sedan in på hotellet. Därefter fortsätter ni till Charles Darwins forskningsstation där ni får se hur bevarandet av öarna bedrivs och för att få en förståelse för de enorma insatserna som forskare och parkvakter gör för att bevara detta världsarv.
Boende: hotell i Puerto Ayora, Santa Cruz.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Ö-utflykt
Heldags båtutflykt till en av öarna Seymour North, South Plazas, Bartholomew, Santa Fe eller Cerro Dragon på Santa Cruz. Var och en av öarna har sina egna stora skönheter att erbjuda, och oavsett vilken ni besöker kommer ni att njuta av er heldagstur. Ni äter lunch ombord på båten.
Boende: hotell i Puerto Ayora.
Måltider: frukost, lunch.

North Seymour är en platt ö norr om Baltra, och är en av de bästa platserna att se den blåfotade sulan. Man kan även se de flygskickliga praktfregatterna som med sin underhållande luftakrobatik försöker knycka mat från sulor, måsar och till och med andra fregattfåglar.

På Plazas Island finns en stor koloni sjölejon som varje dag ligger och gonar sig i den varma ekvatorsolen. Tittar man lite närmare på dessa djur upptäcker man deras underfundiga diaboliska småleende, och man kan fundera på vad de egentligen roar sig över. Kanske tycker de att vi är ena lustiga figurer. På Plazas finns också exempel på Galapagos unika flora, som de höga trädliknande kaktusarna. Dessa kaktusar är den viktigaste födan för de landlevande leguanerna och vissa arter av finkar. Andra fåglar man kanske får se flyga förbi är lavatrutar, den gula skogssångaren och den rödnäbbade tropikfågeln med sin raffinerade stjärt.

Bartholomew är en liten ö som erbjuder en av ö-gruppens mest fantastiska vyer. Bartholomew ligger nära James västkust på andra sidan av Sullivanviken. Ön är berömd för sin karakteristiska 114 meter höga lutande klippa Pinnacle Rock, och det är väl värt besväret att klättra upp till toppen. På vägen upp möter man olika lavaformationer som lavaströmmar och tunnlar, och när man kommer upp har man en fantastisk utsikt över omgivningen. Bartholomew är ett måste för dig som är intresserad av geologi. För den djurintresserade finns ofta pingviner att skåda i området vid viken.

Santa Fe är en av Galapagos äldsta öar. Dess ålder och isolerade läge har lett till att flera endemiska djurarter har utvecklats, bland annat arter av landleguaner, risråttor och geckoödlor. På öns norra kust besöker ni Bahía Barrington, en liten lugn vik där man kan se gröna havssköldpaddor och rockor som glider över sandbottnen. Bruna pelikaner och blåfotade sulor håller till på klipporna. Man kan också se nazcasulor och magnifika fregattfåglar. Sjölejonen är en vanlig syn på Santa Fe, här finns två stora kolonier som hänger på stranden och ungar som leker med snorklare i viken. Andra bekantskaper man kan göra under ytan är havsleguaner, sjöborrar och olika fiskar.

Cerro Dragon, Drakberget, ligger på Santa Cruz nordvästra sida. Platsen har fått sitt namn från de olika kolonier med landleguaner som bebor ön. Ni tar båten hit och tar sedan en kort promenad till en hypersalt lagun bakom stranden. Hit kommer ofta flamingos, styltlöpare, stjärtänder och andra fågelarter. Ni tar en kort promenad upp på berget och belönas där med en fantastisk utsikt över viken och de kringliggande öarna.

Dag 6: Santa Cruz Island – Floreana Island
Efter frukost tar ni en snabbfärja cirka 2,5 timmar till Floreana Island där ni äter lunch på hotellet. På eftermiddagen besöker ni Loberia, en liten halvö med kolonier av sjölejon. Resten av eftermiddagen kopplar ni av på egen hand på Bahia Negra.
Boende: Hotel Wittmer 2* (standardrum). Trip Avdisor-länk (hotellet har ingen egen hemsida).
Måltider: frukost, lunch och  middag (på hotellet).

Dag 7: Floreana Island – Isabela Island
På morgonen ser ni er omkring på Floreana Island. En cirka 2–3 timmars vandring leder er genom den fantastiska växtligheten på ön. Ni kommer också att se den enda sötvattenkällan på ön innan ni går vidare till piratgrottorna. Ni åker sedan cirka två timmar med snabbfärja till Isabela Island som är Galapagos största ö. Isabela består av sex vulkaner som har slagits samman till en enda landmassa och utgör också öarnas högsta punkt.

Ni äter lunch på hotellet och besöker på eftermiddagen Las Tintoreras som ligger en kort bit från Puerto Villamil. Efter en kort båtresa går ni iland för att se en koloni av revhajar som vilar i en lavakanal, ibland tillsammans med andra hajar och sjölejon. Man kan även se hundratals havsleguaner  på Las Tintoreras då det är en av de viktigaste häckningsplatserna. På sandstränderna kan ni se sjölejon leka och koppla av i solen.
Boende: Hotel Casa de Marita 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Isabela Island
Idag besöker ni vulkanen Sierra Negra på södra Isabela. Dess krater har en diameter på cirka tio kilometer, och är den största vulkanen på Galapagos och den näst största i världen. Utflykten till kratern börjar i Puerto Villamil. Härifrån väntar en bussresa till vandringsledens startpunkt. Ni vandrar sedan cirka 1,5 timmar till gränsen av kratern där ni har en spektakulär utsikt över den. Obs! Vid dåligt väder är en vandring inte möjlig, och en alternativ utflykt ordnas då.

Ni äter medhavd picknicklunch på höglandet. Därefter besöker ni centret för uppfödning av jättesköldpaddor i Galapagos nationalpark. Där kan man se många arter av sköldpaddor i olika utvecklingsstadier, och beskåda dessa gigantiska och fascinerande djur som hotas av utrotning. Ni åker sedan till Flamingolagunen där flamingor vadar på jakt efter mat. Sent på eftermiddagen kan ni koppla av och njuta av den vackra stranden i Puerto Villamil.
Boende: Hotel Casa de Marita 3*
Måltider: frukost, lunch, middag (på hotellet).

Dag 9–12: Isabela Island
Spendera tre dagar på egen hand på Isabela Island (ingen guide ingår).
Boende: Hotel Casa de Marita 3*
Måltider: frukost.

Dag 12: Isabela Island – Quito
Efter frukost tar ni snabbfärjan till Puerto Ayora på Santa Cruz för vidare bussresa till Itabacakanalen. Därefter färja och buss till Baltra flygplats och flyg till Quito.
Boende: Hotel Grand Mercure Alameda Real 4* (standardrum).
Måltider: frukost.

Dag 13: Quito – Skandinavien
Transfer till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 63 500 SEK

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med billigaste flygpris och boende i dubbelrum på mellanklasshotell. Uppgradering till högre boendestandard är möjligt mot pristillägg. Priset påverkas av skiftande valutakurser. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EXP3

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.