Resa till Uganda Bwindi nationalpark safari gorilla
Resa till Uganda safari chimpansResa till Uganda Queen Elizabeth nationalpark safariResa till Uganda Bwindi nationalpark safari gorillaResa till Uganda safari chimpans

Program: Gorillasafari i Uganda, 7 dagar

Prisexempel: 36 500 kr

Drömmer du om att se Ugandas bergsgorillor i verkligheten? Då är denna gorillasafari något för dig. Följ med ut på en trekking i Bwindi nationalparks regnskog för att söka efter dessa magnifika djur. Ni åker också på safari i Queen Elisabeth nationalpark för att skåda lejon, elefanter, flodhästar, bufflar och andra vilda djur. Ni avslutar i Kibale Forest nationalpark för att i hjärtat av Afrikas regnskog skåda efter vilda schimpanser och de många andra arter av primater som lever där. Denna safari kan med fördel kombineras med safari i Kenya eller Tanzania samt sol och bad på Zanzibar.

Artikelnr: EBB1 Kategori:

Gorillasafari i Uganda

Obs! Detta är ett programmodul. Priset är exklusive internationellt flyg.

Detta ingår i gorillasafarin

  • Privat transfer och guidning med engelsktalande chaufförer/guider.
  • Boende i dubbelrum på nämnda platser i programmet.
  • Måltider beskrivna i programmet.
  • Mineralvatten under hela safarin.
  • Aktiviteter enligt programmet.
  • Parkavgifter och inträden.
  • Gorillatillstånd (värde 700 USD).
  • Schimpanstillstånd i Kibale Forest (värde 200 USD).

Tillkommer lokalt:

  • Visum. Kostar 50 USD och betalas vid ankomst. Kontrollera reglerna för visumansökan i god tid innan avresan.
  • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kampala
Vid ankomsten möts ni upp på flygplatsen och får transfer till hotell Cassia Lodge i Kampala där ni övernattar.

Dag 2: Kampala – Lake Mburo nationalpark (23 mil, ca 5 timmar)
Efter frukosten åker vi sydväst till Lake Mburo nationalpark. På vägen passerar ni ekvatorn där ni kan fotografera och köpa souvenirer. När ni åker in i parken mot er inkvartering får ni troligen se olika vilda djur som impala, topi, vårtsvin, zebra och buffel. Efter incheckning tar ni en båttur på sjön och kan där bland annat beskåda det rika fågellivet och se flodhästar som svalkar sig. Middag och övernattning på Rwakobo Rock.
Måltider: lunch, middag.

Dag 3: Lake Mburo – Bwindi nationalpark (25 mil, 6–7 timmar)
Ni börjar dagen tidigt med en naturvandring guidad av en parkvakt. Lake Mburo är den enda nationalpark i Uganda där man kan göra en safari till fots. Ni återvänder till campen för att äta frukost. Sedan lämnar ni Lake Mburo och åker på en game drive på vägen ut ur det skyddade området. Målet är Bwindi nationalpark där de utrotningshotade bergsgorillorna lever. Middag och övernattning i Buhoma Haven Lodge.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Gorillaspårning
Ni kommer nu till safarins höjdpunkt: mötet med Bwindis trevliga bjässar. Framförallt du som gillar att vandra lär uppskatta spårningen i parkens vackra ekosystem. Man får räkna med att vandra en lång sträcka i branta och leriga omgivningar och ibland i regn innan man möter gorillorna. Men det är absolut värt mödan när man till slut ser dem på nära håll när de äter, leker och vilar. Det är en unik och oförglömlig upplevelse! Middag och övernattning i Buhoma Haven Lodge.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Bwindi nationalpark – Queen Elizabeth nationalpark (35 mil, ca 6 timmar)
Efter frukosten åker ni mot Queen Elizabeth nationalpark. Den natursköna resvägen går genom en grönskande trakt med små traditionella jordbruk och större gårdar. På eftermiddagen åker ni på en kryssning på Kazingakanalen, en naturlig kanal mellan Lake Edward och Lake George. Det är en fantastisk och oförglömlig kryssning: här finns ett enormt fågelliv och elefanter, bufflar och hundratals flodhästar svalkar sig på stränderna. Middag och övernattning på Simba Safari Camp.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Queen Elizabeth nationalpark – Kibale Forest nationalpark (18 mil, ca 3 timmar)
Dagen börjar tidigt då ni startar med en game drive på morgonen och åker till ugandakobbens (en antilopart) parningsområde. Ni söker även efter lejon, elefanter, bufflar och andra vilda djur i deras naturliga omgivningar. Efter game driven fortsätter ni till hjärtat av Afrikas regnskog för en unik spårning av andra primater. Kibale Forest anses ha östra Afrikas största variation och högsta koncentration av primater. Här får ni en guidad naturvandring i den tropiska regnskogen för att söka efter vilda schimpanser, svartkindad vitnäsa (markatta), svartvit colobusapa och många andra primater. Middag och övernattning på Primate Lodge Kibale.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Kibale Forest nationalpark – Entebbe (33 mil, ca 6 timmar)
Efter frukost kör ni tillbaka till huvudstaden med stopp för lunch. Håll utkik efter de svartvita colobusaporna som gömmer sig längs vägen. Från Kampala fortsätter ni till Entebbes flygplats för att flyga till nästa destination.
Måltider: frukost, lunch.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 36 500 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong (april, maj och november). Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Att tänka på

Gorillasafarin kräver att man har god fysik för att kunna njuta av den till fullo. Åldersgränsen är 16 år.

Fler resetips

Denna safari ingår i även i programmet Uganda Kenya Zanzibar Explorer.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EBB1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Program: Gorillasafari i Uganda, 7 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm