Utforska mayakulturen i Guatemala & Mexiko, 11 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Denna rundresa går i mayakulturens spår genom Guatemala och Mexiko. Ni besöker några av ländernas viktigaste kulturhistoriska platser med antika mayastäder som Tikal, Uxmal och Chichen-Itza. Här beskådar ni storslagna mayatempel, pyramider och andra byggnader som visar mayafolkets fantastiska arkitektur. Ni besöker också de koloniala städerna Palenque och Campeche där mayakulturen och det koloniala arvet finns sida vid sida. Ni hinner också med en tur på Atitlansjön med dess storslagna landskap och små byar och städer.

Utforska mayakulturen i Guatemala & Mexiko

Denna resa är en gruppresa med internationellt anslutna deltagare. Resan har fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Avresedatum

Denna resa har fasta avgångar varje tisdag. Specificera önskat datum när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i resan till Guatemala & Mexiko

  • Flyg Skandinavien–Guatemala City och Cancun–Skandinavien.
  • Flygskatter och hotellskatter.
  • Boende 10 nätter på hotell inkl. frukost. Välj mellan 3*, 4* eller 5*.
  • Måltider: hotellfrukost. Lunch i Tikal, Yaxchilan, Palenque, Uxmal, Chichén Itzá (exkl. drycker).
  • Nedanstående program.
  • Inträden till sevärdheter och museum inom programmet.
  • All transfer. Alla fordon har AC.
  • Engelsktalande lokala guider.
  • Dricks vid måltiderna.

Dagsprogram

Dag 1: Guatemala City Airport – Antigua Guatemala
Ankomst till flygplatsen och transfer till Antigua Guatemala för incheckning.
Boende: hotell i Antigua.
Måltider: –

Dag 2: Antigua Guatemala
Efter frukost väntar en guidad tur i Antigua Guatemala. Antigua grundades år 1543 och kallas också America’s Colonial Monument för sina många storslagna och vackra koloniala byggnader. Staden skyddas av de omgivande eviga vakterna, vulkanerna Agua, Fuego och Acatenango. Ni promenerar över kullerstensgatorna och besöker Plaza de Armas, Palace of the Captains, katedralen, kyrkor och kloster. Ni besöker också jadefabriken och hantverksmarknaden. Ni besöker även de närliggande städerna San Antonio Aguascalientes och Ciudad Vieja. Efter turen återvänder ni till ert hotell.
Boende: hotell i Antigua Guatemala.
Måltider: frukost.

Dag 3: Antigua Guatemala – Chichicastenango – Atitlansjön
Efter frukost fortsätter resan via Panamerican Highway till mayastaden Chichicastenango i Guatemalas högländer. Staden ligger på cirka 2 000 m ö.h. vackert omgiven av kullar och berg. Här har invånarna behållit sina mayatraditioner som blandas med katolicismen på ett unikt sätt. En av sevärdheterna är den 400 år gamla kyrkan Santo Tomas som byggts ovanpå resterna av ett mayatempel. Chichicastenango är känd för sin stora färggranna marknad då lokalborna säljer allt från mat till traditionella hantverk. Stora torget fylls då av färg, folklore och traditioner, och doften av rökelse ger en atmosfär av mystik. Ni fortsätter sedan söderut till byn Panajachel som ligger vackert belägen vid Atitlansjön. Sjön betraktas som en av världens vackraste sjöar där den ligger omgiven av de tre vulkanerna Atitlan, Tolimán och San Pedro.
Boende: hotell i Panajachel.
Måltider: frukost.

Dag 4: Båttur till Santiago Atitlán – Guatemala City
Efter frukost åker ni på en fin båttur över Atitlánsjön med utsikt över det storslagna landskapet. Målet är den lilla staden Santiago Atitlán som ligger vid foten av Atitlanvulkanen. Under en kort promenad kommer ni att besöka kyrkan Santiago Apostol och byns mayahelgon Maximón som har en stor betydelse för invånarna. Ni återvänder sedan till Panajachel och Guatemala City där ni övernattar.
Boende: Boende i Guatemala City.
Måltider: frukost.

Dag 5: Guatemala City – Flores – Tikal – Flores
Vid kl. 05:00 får ni transfer till flygplatsen för att flyga Mundo Maya International Airport i Flores. Ni får med er frukostpaket. Vid ankomst fortsätter ni till den antika mayastaden Tikal, en av Guatemalas största kulturskatter som fram till 1848 låg gömd djupt inne i djungeln. Ni besöker det stora torget, centrala akropolen och Mundo Perdido, den äldsta delen av Tikal. Ni får också se mäktiga byggnadsverk som den 47 meter höga Stora Jaguarens pyramid och det imponerande över 60 meter höga Tempel IV. Härifrån har man en storslagen utsikt över Tikal och den smaragdgröna djungeln. Efter lunch (ingår, exkl. dryck) får ni transfer till hotellet i Flores.
Boende: hotell i Flores.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Flores – Corozal – Yaxchilan – Palenque (Mexiko)
Vid kl. 05.00 får ni med er frukostpaket och åker till Bethel där ni tar en båt till Frontera Corozal. Därifrån startar båtturen längs Usumacintafloden som går genom regnskogen och bildar gränsen mellan Guatemala och Mexiko. Längs vägen kan man se spindelapor, krokodiler och tropiska fåglar. Målet för turen är det arkeologiska området Yaxchilan på den mexikanska sidan. Yaxchilan var en viktig mayastad och blomstrade under den klassiska perioden (cirka 250-900 e.Kr.). Efter turen får ni transfer till hotellet i Palenque.
Boende: hotell i Palenque.
Måltider: frukost, lunch. 

Dag 7: Palenque – Campeche
Efter frukost åker ni till den antika mayastaden Palenque. Detta världsarv är en av de mest enastående mayastäderna med sina vackra tempel smyckade med skulpturer och reliefer med mytologiska teman. Här finns ruiner från stora tempel, pyramider och palats att beskåda.

Ni fortsätter sedan ut till världsarvsstaden Campeche vid kusten, och möter där en vacker utsikt över Mexikanska golfen. I den vackra koloniala och muromgärdade staden Campeche får ni en guidad stadsvandring. Ni besöker bland annat fortet, byggt under 1700-talet för att skydda staden från piraterna. Vid fortet kan man beskåda många färggranna koloniala hus och tempel. Huvudattraktionen är det stora torget med sin katedral. I slutet av turen får ni transfer till hotellet för övernattning.
Boende: hotell i Campeche.
Måltider: frukost.

Dag 8: Campeche – Uxmal – Merida
Efter frukost åker ni till Uxmal, en ruinstad som har en fantastisk arkitektur. Här beskådar ni bland annat Trollkarlens pyramid, Nunneklostergården och Guvernörspalatset. Efter lunch åker ni vidare till Merida, den vita staden. Där får ni en guidad tur längs boulevarden Paseo de Montejo, till Monumento a la Patria, stora torget med dess katedral och regeringspalatset. Efter den guidade turen får ni transfer till hotellet.
Boende: hotell i Merida.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9: Merida – Chichén Itzá – Cancun
Efter frukost åker ni till den berömda mayastaden Chichén Itzá. Här kan man se exempel på den avancerade astronomiska och arkitektoniska kunskapen som mayafolket hade. Under den guidade turen får ni bland annat beskåda flera tempel och pyramider, det astronomiska observatoriet och den heliga offerbrunnen. Efter lunch får ni transfer till ert hotell i Cancun eller Riviera Maya.
Boende: hotell i Cancun eller Riviera Maya.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10: Cancun
Fri dag att spendera som ni vill.
Boende: hotell i Cancun.
Måltider: frukost.

Dag 11: Hemresa
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att flyga hem till Skandinavien. Alternativt kan ni förlänga vistelsen i Cancun med valfritt antal dagar.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum:

3* hotell: 25 900 SEK
Enkelrumstillägg: 3 000 SEK

4* hotell: 26 900 SEK
Enkelrumstillägg: 4 500 SEK

5* hotell: 28 900 SEK
Enkelrumstillägg: 6 000 SEK

Prisexemplen avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MS3

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.