Guatemalas skatter, 11 dagar

Prisexempel: 22 900 kr

Utforska Guatemalas spännande kultur, historia och vackra natur! Resan går bland annat till kulturskatter som de antika mayastäderna Quirigia ochTikal. Du besöker också nutida städer som Antigua och Chichicastenango som präglas av både mayakulturen och kolonialtidens arv. Du får också njuta av Guatemalas fantastiska natur och landskap i regnskogen, på högländerna och på vackra Atitlásjön. Följ med på en innehållsrik resa full av historia, färggrann kultur och fantastisk natur!

En resa till Guatemalas skatter

Denna resa är en gruppresa med internationellt anslutna deltagare. Resan har fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Datum

Denna resa har avgångar på söndagar och torsdagar året runt.

Detta ingår i resan till Guatemala

 • Flyg Skandinavien–Guatemala City t/r.
 • Boende 10 nätter på hotell i dubbelrum, inkl. frukost. Välj mellan 3*, 4* eller 5* hotell.
 • Måltider: hotellfrukost och lunch dag 4.
 • Alla transfers. Moderna fordon med AC.
 • Besök vid sevärdheter enligt dagsprogrammet. Inträden ingår.
 • Båttur på Rio Dulce och Lake Atitlan.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Alla skatter utom flygplatsskatter.

Dagsprogram

Dag 1: Guatemala City flygplats
Vid ankomst till flygplatsen väntar er transfer som tar er till hotellet.
Boende: hotell i Guatemala City.
Måltider: –

Dag 2: Guatemala City – Quirigua – Rio Dulce
Efter frukost åker ni till Quiriuga, en arkeologisk plats belägen vid Motaguaflodens strand. Ruinerna här är en viktig källa för studierna om mayacivilisationen. På platsen finns flera enastående monument huggna ur sandstensblock. Där finns till exempel flera imponerande stelar från den klassiska perioden som avbildar mytologiska djur, och hieroglyfer berättar om mytologiska, historiska och politiska händelser. Den högsta stelan är över 10 meter hög och är den högsta i hela mayavärlden. Efter besöket på denna imponerande och fascinerande plats fortsätter ni till Rio Dulce för övernattning.
Boende: hotell i Rio Dulce.
Måltider: frukost.

Dag 3: Mariscos eller Rio Dulce – Lívingston – Flores
I dag tar ni båten längs Rio Dulce ut till kustbyn Lívningston. Byn befolkas av Garífunafolket som har rötter i Karibien och Afrika, och deras kultur är en kontrast mot mayakulturen i övriga Guatemala. Kulturen genomsyras av det karibiska arvet, något som inte minst märks genom reggeamusikens närvaro. Efter detta intressanta besök återvänder ni till Rio Dulce. Passa på att njuta av regnskogens frodiga växtlighet medan ni glider fram på floden. Tillbaka i Rio Dulce besöker ni också Castillo de San Felipe de Lara, det gamla kolonialfortet spanjorerna byggde på 1700-talet. Efter en innehållsrik dag fortsätter ni norrut till staden Flores där ni övernattar.
Boende: hotell i Flores.
Måltider: frukost.

Dag 4: Dagsutflykt till Tikal
Dagsutflykt till den mystiska antika mayastaden Tikal, en av Guatemalas största kulturskatter som fram till 1848 låg gömd djupt inne i Guatemalas djungel. Här besöker ni det stora torget, centrala akropolen och Mundo Perdido, den äldsta delen av Tikal. Ni får också se mäktiga byggnadsverk som den 47 meter höga Stora Jaguarens pyramid (Temple of the Great Jaguar) och det imponerande över 60 meter höga Tempel IV. Härifrån har man en storslagen utsikt över Tikal och den gröna djungeln som breder ut sig omkring den. Efter lunch (ingår, exkl. dryck) återvänder ni till hotellet.
Boende: hotell i Flores.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Flores – Chisec – Coban
Efter frukost fortsätter resan söderut mot Coban. Längs vägen får ni möjlighet att besöka den lilla staden Chisec där majoriteten av befolkning är Q’eqchi’ Maya. Denna vackra och fridfulla stad ligger belägen längs den långa motorvägen som har vuxit enormt de senaste åren till följd av inflyttningen i regionen. Ni övernattar i Coban.
Boende: hotell i Coban.
Måltider: frukost.

Dag 6: Dagstur till Semuc Champey
Dagstur till Semuc Champey, en naturlig vattenpark vid Cahabonfloden mitt i den gröna, frodiga regnskogen. Platsen anses av många som en av Guatemalas vackraste platser. Floden rinner här under jord, och marken ovanför bildar en 300 meter lång bro av kalksten med flera små naturliga pooler i olika nivåer med kristallklart turkost vatten. Det varma och fuktiga subtropiska klimatet här gynnar också växt- och djurlivet. Här finns bland annat ett artrikt djurliv med apor och andra däggdjur, fåglar och insekter att beskåda. Efter besöket återvänder ni till Coban.
Boende: hotell i Coban.
Måltider: frukost.

Dag 7: Coban – Biotopo del Quetzal – Guatemala City
Ni fortsätter resan söderut till Guatemala City. På vägen besöker ni Biotopo del Quetzal i Purulha. Detta 1 175 hektar stora naturreservat domineras av molnskog och berg som når upp till 2 300 m ö.h. Här finns en mycket rik flora med bland annat över 50 olika trädarter, och vissa träd är så höga som 36 meter och över 450 år gamla. Här växer också ananasväxter, gigantiska ormbunkar och orkidéer för att nämna några få arter. Djurlivet är också rikt här, och området är en av de få platser där man har störst chans att få syn på den sällsynta och mytomspunna quetzalen, Guatemalas nationalfågel. Efter besöket här fortsätter ni till Guatemala City för övernattning.
Boende: hotell i Guatemala City.
Måltider: frukost.

Dag 8: Guatemala City – Chichicastenango – Panajachel/Atitlánsjön
Resan fortsätter mot nordväst till mayastaden Chichicastenango i Guatemalas högländer. Staden ligger på cirka 2 000 m ö.h. och ligger vackert omgiven av dalar och berg. En sevärdhet är den 400 år gamla kyrkan Santo Tomas som är uppförd ovanpå resterna av ett mayatempel. Staden är också känd för sin marknad som är av stor betydelse för invånarna. På marknadsdagarna fylls gatorna med doften av rökelse och markanden exploderar av färg, folklore och traditioner då säljarna bjuder ut sina varor. Ni fortsätter sedan söderut till Panajachel som ligger vackert belägen vid Atitlansjön.
Boende: hotell i Panajachel.
Måltider: frukost. 

Dag 9: Panajachel Santiago Atitlán – Antigua Guatemala
På morgonen får ni njuta av en båttur över Atitlánsjön med utsikt över det storslagna landskapet. Atitlán betraktas som en av världens vackraste sjöar med de tre mäktiga vulkanerna Atitlán, Tolimán och San Pedro som reser sig i förgrunden.  Målet för turen är staden Santiago Atitlán belägen vid foten av Atitlán-vulkanen. Under en kort promenad besöker ni där kyrkan Santiago Apostol och helgonet Maximón som har en stor betydelse för invånarna. Efter detta återvänder ni till Panajachel och fortsätter till Antigua för övernattning.
Boende: hotell i Antigua.
Måltider: frukost.

Dag 10: Antigua Guatemala med omnejd
Antigua Guatemala kallas även America’s Colonial Monument efter stadens storslagna och vackra kolonialbyggnader. Här promenerar ni längs kullerstensgatorna och beskådar Plaza de Armas, Palace of the Captains, katedralen, kyrkor och kloster. Ni besöker också jadefabriken och den färggranna hantverksmarknaden. Ni åker också till de närbelägna städerna San Antonio Aguas Calientes och Ciudad Vieja innan ni återvänder till hotellet i Antigua.
Boende: hotell i Antigua.
Måltider: frukost. 

Dag 11: Antigua Guatemala – Guatemala City flygplats
Transfer till flygplatsen och hemresa till Skandinavien. Vill du förlänga resan
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum:

 • 3* hotell: 22 900 SEK
 • 4* hotell: 23 900 SEK
 • 5* hotell: 25 900 SEK

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MS1

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.