Resa till Seychellerna La Digue boskap
Resa till Seychellerna La DigueResa till Seychellerna båt strandResa till Seychellerna Anse Source D'Argent La DigueResa till Seychellerna Anse Lazio Praslin strandResa till Seychellerna strand

Highlights på Seychellerna, 15 dagar

Prisexempel: 29 500 kr

På den här resan får ni uppleva det bästa av Seychellerna. Med dagsturer till de tre huvudöarna Mahé, Praslin och La Digue får ni uppleva en bit av paradiset. Mahé har mycket erbjuda med bland annat sin ”lilla” huvudstad Victoria och den härliga kryddträdgården som har en hisnande utsikt. Ni tar en snorkeltur runt Praslin med stopp vid fantastiska stränder och vikar med kristallklart vatten och en otrolig undervattensvärld. På La Digue besöker ni en av världens vackraste stränder Anse Source D’Argent med kritvit sand och fantastiska granitklippor som är typiska för Seychellerna.

Artikelnr: SEY5 Kategori: Etikett:

Highlights på Seychellerna

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året runt. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi en resa och ett program som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i resan till Seychellerna

  • Flyg Skandinavien–Seychellerna t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Färja Mahé–Praslin (under juli och augusti rekommenderas inrikesflyg) – La Digue.
  • Inrikesflyg Praslin–Mahé.
  • 14 nätters boende på Mahé, Praslin och La Digue.
  • Privat transfer vid ankomst, hemresa och hotellbyten.
  • Personlig värd* som står till tjänst 24 h/dag under hela vistelsen.
  • Personlig välkomstmapp med kartor och annan nödvändig information.
  • Nedanstående program och måltidsplan.
  • Engelsk guidning på utflykterna.

*Värden ger er all nödvändig information, hjälper er om något oväntat inträffar, hjälper er att ordna lokala turer och bekräfta flygbiljetter etc.

Dag 1: Ankomst till Seychellerna
Ankomst till Seychellernas internationella flygplats på Mahé. Där möts ni av en lokal representant och får transfer till ert hotell på Mahé. Välj hotellstandard nedan.
Standard: Beau Vallon Villa 2*, eller Captains Villa 2+* eller likvärdigt. Standardrum, inkl. frukost.
Comfort: Anse Soleil Beachcomber 2+*, Hanneman Holiday Residence 3* eller likvärdigt. Standardrum, inkl. frukost.
Deluxe: Crown Beach Hotel 3+*Sunset Beach Hotel 4* eller likvärdigt. Standard seaview rum, inkl. frukost.

Dag 2: Mahé – Informationsmöte
Informationsmöte. Dagen fri för att koppla av på stranden eller för egna aktiviteter.
Boende på valt hotell på Mahé.
Måltider: frukost.

Dag 3: Mahé – Heldagsutflykt
Ni blir upphämtade på ert hotell för en dagstur med stopp i huvudstaden Victoria med sin färgsprakande matmarknad. Ni får se Victoria Clock Tower, en replika av Big Ben som uppfördes här 1903. Klocktornet är Seychellernas äldsta och mest populära historiska landmärke. Dagen fortsätter med besök i en hantverksby och en kryddträdgård där Seychellernas fauna finns representerad. Här har man en hänförande utsikt över Indiska oceanen och andra öar. Ni äter lunch på en lokal restaurang längs vägen. Om tid finns stannar ni till för ett dopp vid någon fin strand. Dagen avslutas med besök på en tefabrik där allt görs för hand.
Boende på valt hotell på Mahé.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 4: Mahé – Dagen fri för egna aktiviteter
Dagen fri för att koppla av på stranden eller för egna aktiviteter.
Boende på valt hotell på Mahé.
Måltider: frukost.

Dag 5: Mahé – Dagen fri för egna aktiviteter
Dagen fri för en avkopplande dag på stranden eller någon egen aktivitet.
Boende på valt hotell på Mahé.
Måltider: frukost.

Dag 6: Mahé – La Digue
Transfer till färjan som tar er till La Digue (cirka 1 timme) där ni får transfer till ert hotell. Resten av dagen spenderar ni på egen hand. La Digue är den mest traditionella ön och har en egen karaktär med ett lugnt och avslappnat tempo. Det finns bara ett fåtal bilar på ön, och det vanligaste transportmedlet är cykel och oxkärra.
Standard: Casa de Leela 2+* eller likvärdigt. Standardrum, inkl. frukost.
Comfort: Le Nautique Luxury Waterfront Hotel 3* eller likvärdigt. Inkl. frukost.
Deluxe: Le Repaire Boutique Hotel 3+* i standardrum, Patatran Village Hotel 3+* i superior sea view rum eller likvärdigt. Inkl. frukost.
Måltider: frukost.

Dag 7: La Digue – Heldagstur 
Transfer med taxi till L’Union Estate Park där ni får en guidad rundtur (inträde ingår). Här finns kokosnöts- och vaniljplantager, och man kan bland annat se den gamla kvarnen där man framställer kokosnötsolja på traditionellt vis. Andra sevärdheter är det gamla plantagehuset i fransk kolonial stil och de sävliga jättesköldpaddorna. Ni fortsätter sedan till en restaurang med utsökt kreolsk mat. Efteråt har ni fri tid vid den mycket vackra stranden Anse Source d’Argent som tidigare fanns avbildad på Bounty-chokladen. Här kan ni koppla av på stranden eller ta ett dopp, så glöm inte att ta med badkläder och handduk. Efter detta får ni transfer tillbaka till hotellet.
Boende på valt hotell på La Digue.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: La Digue på egen hand
Dagen fri för en lat dag på stranden eller någon egen aktivitet.
Boende på valt hotell på La Digue.
Måltider: frukost.

Dag 9: La Digue på egen hand
Dagen fri för en lat dag på stranden eller någon egen aktivitet.
Boende på valt hotell på La Digue.
Måltider: frukost.

Dag 10: La Digue – Praslin
Transfer till färjan som tar er till Praslin (cirka 20 minuter) där ni får transfer till ert hotell. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Standard: Aquario Villa 2* eller likvärdigt. Lägenheter med kök, inkl. frukost.
Comfort: Les Villas D’Or 3+* eller likvärdigt. Inkl. frukost.
Deluxe: Acajou Beach Resort 4*,  Village du Pecheur 3+* eller likvärdigt. Standardrum, inkl. frukost.
Måltider: frukost.

Dag 11: Valle de Mai naturreservat och Anse Lazio
Transfer från ert hotell till Valle de Mai naturreservat (inträde ingår). På den här cirka 2,5 timmar långa guidade utflykten får ni uppleva en fantastiskt vacker natur och den unika kokospalmen coco de mer med sina dubbla kokosnötter. Ni fortsätter sedan till en restaurang med utsökt kreolsk mat, och efter lunchen har ni fri tid på den vackra stranden Anse Lazio. Därefter får ni transfer tillbaka till ert hotell.
Måltider: frukost.

Dag 12: Praslin på egen hand
Dagen fri för en lat dag på stranden eller någon egen aktivitet.
Boende på valt hotell på Praslin.
Måltider: frukost.

Dag 13: Heldagskryssning  Cousin, Curieuse & St Pierre Islands
Njut av heldagskryssning runt Praslin där ni gör stopp på de tre paradisöarna Cousin, Curieuse och St Pierre. Ni kommer att få uppleva de natursköna öarna och en fantastisk undervattensvärld.

Turen går först till Cousin Island som är ett naturreservat och hem för många fågelarter. Här häckar cirka en kvarts miljon sjöfåglar varje år. Turen fortsätter sedan till Curieuse Island med dess unika ekosystem. Njut av skönheten på denna ö. Om man följer stigen genom mangroveträsket kommer man till en plats där en sköldpaddskoloni lägger sina ägg. Ni avnjuter sedan en underbar lunch på stranden innan ni fortsätter till sista stoppet, den lilla pittoreska ön St Pierre. Här kopplar man av med att bada, snorkla och njuta av det klara vattnet och fiskar i regnbågens alla färger, eller bara med att lata sig i solen. Obs! Det finns inga bryggor på dessa öar, så var beredd på våta landningar.
Detta ingår: transfer till båten, landningsavgifter, snorkelutrustning, lunch, guide.

Boende på valt hotell på Praslin.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 14: Praslin på egen hand
Dagen fri för en lat dag på stranden eller någon egen aktivitet.
Boende på valt hotell på Praslin.
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa
Transfer från Praslin till Mahé för flyg tillbaka till Skandinavien.

Resan kan förkortas eller förlängas enligt egna önskemål mot prisjustering. Åker ni på bröllopsresa bjuder hotellen ofta på överraskningar!

Pris

Prisexempel per vuxen i standardboende, dubbelrum: 29 500 SEK
Prisexempel per vuxen i comfortboende, dubbelrum: 34 800 SEK
Prisexempel per vuxen i deluxeboende, dubbelrum: 41 900 SEK

Ovanstående pris gäller billigaste bokningsklassen på flyget under billigaste bokningsperiod. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SEY5

Varför boka en paketresa till Seychellerna med Kenzan Tours?

Idag är det relativt enkelt att på egen hand boka flyg och boende på webben. Men när man ändå ska lägga pengar på en drömresa till Seychellerna, som är ett familjevänligt paradis som passar alla åldrar, gör det så att ni blir nöjda med resan. Här följer några skäl till att boka er drömresa till Seychellerna med Kenzan Tours!

– Ni bokar en paketresa som innehåller såväl flyg, flygskatter, boende, transfers och övrigt arrangemang som turer och hyrbil. Ni skyddas av paketreselagen och är automatiskt ekonomiskt skyddade om till exempel ett flygbolag skulle gå i konkurs. Ni har alltså en helt annan trygghet jämfört med att boka separata delar av resan via olika förmedlare på Internet.

– Våra resesäljare åker regelbundet på studieresor till Seychellerna. Vi har besökt de flesta av de boenden vi förmedlar och kan vägleda er till att välja rätt boende för era intressen och budget. Som exempel kan vi ge er råd om vilka boenden som ligger vid de stränder som inte är påverkade av vindarna som, beroende av tid på året, för med sig sjögräs på stränderna. Vi kan också tipsa om relevanta upplägg och program, samt tipsa om olika utflyktsmål och aktiviteter.

– Kenzan Tours samarbetar med en lokalt anknuten operatör som har personal på alla de öar vi har boenden. Ni blir personligt bemötta av er personliga resvärd som står till tjänst för er 24 timmar om dygnet. Resvärden har lång erfarenhet och kunskaper om Seychellerna och ni träffar alltid er värd när ni kommer fram till ett nytt ställe (om ni bokar fler boenden). Resvärdens uppgift är att bistå med så mycket hjälp och information som behövs för att göra er vistelse så trevlig som möjligt.

– Åker man på semester vill man ha en så bekymmersfri tillvaro som möjligt. Inte vill ni oroa er för oseriösa taxichaufförer, eller trängas i köer för att köpa biljetter till nästa färja som går till andra öar? Eller kontakta flygbolag för att bekräfta er hemresa? Allt detta och mycket mer, gör vår lokala representant för att ni ska få ut mer av er semester och slippa allt bekymmer. Ni tas om hand under hela er vistelse, vår lokala representant finns alltid med när ni ska byta hotell, ta färjan till nästa ö, se till att hyrbilen kommer till ert boende, ordna lokala turer åt er o s v.

– Kostar det inte mer att få allt detta jämfört med att boka på egen hand via Internet? Även om ni känner att ni har den tiden det kan tänkas ta att söka igenom internets mängder av förmedlare av flyg och boende på Seychellerna, för att få till en resa som ni tycker passar er, är det inte säkert att det blir billigare för det. I och med att vi samarbetar med en lokal operatör med mångårig erfarenhet och med betydligt bättre förhandlingsläge jämfört med dig som privatperson, så kan vi erbjuda mycket prisvärda paket till Seychellerna. Vi påstår inte att vi i slutändan kan hålla lägre priser jämfört med att ni bokar på egen hand via olika förmedlare på Internet, men vi kan skriva under på att vi erbjuder den bästa paketlösningen där ni får mest för pengarna till Seychellerna!

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Highlights på Seychellerna, 15 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm