Program: Elsa the lioness safari, 7 dagar

Prisexempel: 25 200 kr

Denna 7-dagars safari tar dig till flera nationalparker och reservat i Kenya. Ni startar i Samburu, känt som hem för lejonet Elsa, och fortsätter till Aberdare och sodasjön Lake Nakuru innan resan kröns med safari i det berömda Masai Mara. I parkerna finns ett varierat djurliv med ovanliga arter, och möjligheten finns att se The Big 5 liksom många andra djur på nära håll. Du bor på bekväma lodger mitt ute i vildmarken med djuren inpå knuten. En engelsktalande guide/chaufför följer med på hela resan.

Elsa the lioness safari

Detta ingår i safarin i Kenya

 • Boende sex nätter enligt specificerade lodger och tältcamper.
 • Nedan safariprogram.
 • Helpension, exkl. drycker.
 • Transfer från/till flygplatsen och eller hotell i Nairobi.
 • Engelsktalande lokal professionell guide/chaufför.
 • Delad safari i 4×4 minivan med fönsterplats till alla. Varje minivan har plats för upp till fem personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Två flaskor à 0,5 liter vatten per person och dag.
 • Försäkring med Flying Doctors som täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg.
 • Visumkostnader.
 • Drycker.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi – Samburu nationalreservat
På morgonen avresa från Nairobi med er professionella chaufför/guide från Kenzan Wildlife Safaris som tar er norrut till er lodge i Samburu nationalreservat. Ni stannar för lunch längs vägen och kommer fram till Samburu sen eftermiddag. På vägen fram till lodgen har ni game drive för att skåda djur i parken. Samburu är känd som ett av de reservat där den berömda lejoninnan Elsa uppfostrades. Här levde också en lejonhona som adopterade ett oryxkid. I parken finns ett rikt djurliv med flera unika arter, bland annat den kända giraffgasellen, nätgiraff, grevyzebra, östafrikansk oryx och somalistruts. Här finns också bland annat vildhundar, elefanter, lejon, leoparder, geparder och fler än 300 fågelarter.
Boende: Samburu Lodge, standardrum
Måltider: lunch, middag.

Dag 2: Samburu
Andra dagen i denna halvöken har ni game drive på morgonen och på kvällen. Mitt på dagen blir det väldigt varmt, och då föreslår vi att du kopplar av vid poolen på Samburu Lodge. Alla måltider serveras på lodgen.
Boende: Samburu Lodge, standardrum
Måltider: helpension.

Dag 3: Samburu – Aberdare nationalpark
Efter avslutad frukost har ni en game drive på vägen till Aberdares dit ni kommer fram lagom till lunch. Här byter ni fordon och fortsätter till lodgen där ni spenderar eftermiddagen på egen hand. Från hotellets utsiktsveranda kan man se elefanter, bufflar och andra djur som kommer för att dricka vid det upplysta vattenhålet intill hotellet. 
Boende: The Ark Lodge
Måltider: helpension.

Dag 4: Aberdare – Lake Nakuru nationalpark
På morgonen fortsätter ni till Lake Nakuru. Ni kommer till Nairobi vid lunchtid där ni får en varm måltid. Efter en stunds vila fortsätter ni till Lake Nakuru med game drive på väg till er safarilodge dit ni kommer på kvällen. Lake Nakuru är en sodasjö som ligger i Great Rift Valley. Parken har bland annat ett mycket rikt fågelliv och är känd för de enorma flockar flamingor som i perioder samlas i sjön. I parken lever också runt 56 arter av däggdjur, bland annat noshörning, giraff, vattenbock, lejon, leopard och gepard. Ni äter middag på lodgen.
Boende: Flamingo Hill Tented Camp
Måltider: helpension.

Dag 5: Lake Nakuru – Masai Mara viltreservat
Efter frukost åker ni till Kenyas främsta viltreservat Maasai Mara dit ni kommer vid lunchtid. Efter lunchen är det dags för en eftermiddags game drive i det berömda reservatet som bjuder på en oförglömlig naturupplevelse. Ni åker sedan till er lodge för middag och övernattning.
Boende: Azure Mara Haven
Måltider: helpension.

Dag 6: Masai Mara viltreservat
Idag har ni en heldags game drive i Masai Mara med medhavd picknicklunch. Här kommer ni att försöka få syn på svartmanade lejon, geparder, zebror, gnuer och många andra djur som lever här. Reser du hit under augustioktober får du kanske uppleva den stora migrationen med de enorma hjordarna av gnuer som vandrar över de vidsträckta slätterna. Ni äter middag på lodgen.
Boende: Azure Mara Haven
Måltider: helpension.

Tillvalsaktiviteter i Masai Mara (ingår inte, bokas och betalas på plats): ballongsafari och besök i en närliggande masaiby.

Dag 7: Masai Mara – Nairobi
Efter frukost på lodgen lämnar ni Masai Mara och åker till Nairobi dit ni kommer sent på eftermiddagen. Lunchen serveras på vägen dit.
Måltider: frukost, lunch.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 25 200 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NBO10

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.