Resa till Kenya safari buffel
Resa till Kenya safari gasellerResa till Kenya safari lejonResa till Kenya safari elefanterResa till Kenya safari zebror

Paket: Kenya safari och paradisstrand, 14 dagar

Prisexempel: 32 900 kr

Kenya har fantastiska nationalparker och naturreservat som har attraherat utländska besökare i många år. Lake Nakuru och Masai Mara tillhör ett par av de vackraste parkerna och attraherar ett storslaget djurliv. Kenya har också en vacker kust med vita milslånga sandstränder och kristallklart hav som erbjuder ett marint liv utöver det vanliga. Perfekt för snorklings- och dykfantaster!

Vi erbjuder en resa som innehåller en safari på 6 dagar i Aberdares, Lake Nakuru, Lake Naivasha och Masai Mara, med kombination av paradisstrand på Kenyas kust (Malindikusten) i 7 nätter inkl. All Inclusive. Reseförslaget är på 14 dagar / 13 nätter men går att förlänga eller förkorta enligt önskemål.

Artikelnr: NBO7 ,

Kenya safari och paradisstrand

Magiska Kenya med guldkant

Aberdarebergen har både höga bergstoppar och djupa dalar med floder och vattenfall. Aberdarebergen är nästan helt obefolkat, men här finns leoparder, babianer, afrikansk guldkatt, bongoantilop, eldantilop och spetsnoshörning. Fågelskådare kan få syn på upp mot 250 olika arter, tex duvhök, örnar och solfåglar.

Lake Nakuru är en sodasjö, känd för sina miljontals rosa flamingo. Nationalparken har ett rikt fågelliv och är också en fristad för noshörningen.

Lake Naivasha är en annan sjö med mycket rikt fågelliv. Omkring 400 olika fågelarter har observerats, däribland storkar, kungsfiskare, skrikhavsörn och andra örnar. Här finns också gott om antiloper och flodhästar.

Masai Mara är juvelen bland nationalparker, kanske är den Kenyas artrikaste park. Här finns chans att se lejon, hyenor, schakaler, giraffer, babianer, antiloper, flodhästar, krokodiler, elefanter, buffel, noshörning, leopard, impalor och rörbockar.

Sol och bad på Malindikusten med All inclusive

Detta ingår i resan till Kenya

 • Flyg Skandinavien–Nairobi och Mombasa–Skandinavien  med t ex Ethiopian Airlines, KLM/Kenya Airways, Qatar Airways eller Turkish Airlines.
  Möjligt att flyga från de flesta flygplatserna i Skandinavien.
 • Inrikesflyg Nairobi–Mombasa.
 • 1 natt i Nairobi på bättre mellanklasshotell inkl. frukost.
 • 6 dagars safari, inkl. helpension.
 • 7 nätters boende på 4* strandresort på Malindikusten.
 • Alla transfers i Kenya.
 • Flying doctors-försäkring¹.

¹Försäkringen täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Dagsprogram

Dag 1: Nattflyg Skandinavien–Nairobi med ankomst nästa dag.

Dag 2: Transfer och övernattning i Nairobi på Azure Hotel Nairobi 4*, standardrum inkl. frukost.

Dag 3–8: Privat 6 dagars Masai safari enligt nedan beskrivning
Masai safari är en 6-dagars safari som utgår från Nairobi. Alla boendena är handplockade för att ni ska få mest valuta för pengarna. Helpension ingår. Garanterad fönsterplats i minivan som tar upp till fem personer. Safarin passar dig som vill åka på en längre safari i de populära nationalparkerna Aberdares, Lake Naivasha, Lake Nakuru och Masai Mara. Safarin har dagliga avgångar.

Dag 3: Nairobi – Aberdares
Tidig avresa från Nairobi mot Aberdares / Mount Kenya (cirka 3,5 timmars körning).
Ni ankommer till lodgen för en varm lunch. Cirka kl. 14.00 kör lodgens minivan ut er till ert rum på The Ark. På eftermiddagen njuter ni av djurlivet och naturen från er balkong. Middag och övernattning på The Ark eller Treetops lodge

Dag 4: Aberdares – Lake Nakuru
Efter frukost lämnar ni Aberdares/Mount Kenya bakom er och kör mot Lake Naikuru. Vid ankomst till lodgen får ni en varm lunch och chans att koppla av efter maten. På eftermiddagen åker ni på en game drive genom parken, och återvänder till lodgen för middag och övernattning.
Boende: Flamingo Hills Tented Camp eller Maili Saba Camp

Dag 5: Lake Nakuru – Lake Naivasha
Efter frukost kör ni till Lake Naivasha för en båttur och andra aktiviteter runt sjön. Sedan återvänder ni till lodgen för lunch och en ledig eftermiddag.
Basic: Lake Naivasha Resort
Comfort: Lake Naivasha Lodge eller Lake Naivasha Simba Lodge

Dag 6: Lake Naivasha – Masai Mara
Efter frukost kör ni till Masai Mara och anländer lagom till lunch. Efter lite avkoppling åker ni på eftermiddagen på game drive i Masai Mara viltreservat och fortsätter sedan till er lodge för middag och övernattning.
Basic: Ol Moran Tented Camp
Comfort: Azure Mara Haven 4*

Dag 7: Masai Mara
Efter frukost tillbringar ni hela dagen i parken för game drive med lunchboxar. På eftermiddagen återvänder ni till er lodge för middag och övernattning.
Alternativt kan ni mot extra kostnad boka ballongflygning över Mara med champagnefrukost ute i naturen som avslutning.
Basic: Ol Moran Tented Camp
Comfort: Azure Mara Haven 4*

Dag 8: Masai Mara – Nairobi
Efter frukost lämnar ni Masai Mara och kör till Nairobi (300 km). På vägen äter ni medhavd lunch. Ni ankommer till Nairobi sen eftermiddag och flyger då till Mombasa.

Detta ingår i safarin

 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
 • Helpension.
 • Alla parkavgifter.
 • 4×4 minivan med fönsterplats till alla, 2–5 personer i varje minivan.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Flying doctors försäkring som täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Ingår ej i safarin

 • Privata försäkringar.
 • Visumkostnader.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck.

Dag 8–15: Malindikusten
Ni spenderar era dagar på valfritt sätt på Malindikusten. Ni bor på fantastiska Sandies Tropical Village i ett deluxerum med All Inclusive. Möjlighet finns att uppgradera rumskategorin mot pristillägg.
Transfer från Mombasa flygplats t/r ingår dag 8 och 15.

Du kan också välja andra boenden på Kenyas kust. Se våra boendealternativ på Kenyas kust här.

Dag 15: Malindi – Mombasa – Skandinavien
Flyg Mombasa–Skandinavien dit ni ankommer dag 16.

Pris

Prisexempel per person: 32 900 SEK.

Prisexemplet gäller billigaste säsongen kombinerat med lägsta pris på flyget. Barnrabatter och grupprabatter tillämpas.

Ovanstående resekombination är ett förslag som kan ändras enligt egna önskemål. Du kan mot prisjustering förlänga eller förkorta vistelsen och uppgradera rummen.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NBO7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Kenya safari och paradisstrand, 14 dagar”