Resa till Kenya safari lejon
Resa till Kenya safari gasellerResa till Kenya safari lejonResa till Kenya safari elefanterResa till Kenya safari zebror

Familjeresa till Kenya – safari och strand

Prisexempel: 41 500 kr

Följ med på en fantastisk resa under höstlovet 2022. Resan tar er till några av de bästa nationalparkerna i Kenya och avslutas med sol och bad på ett ljuvligt hotell på sydkusten.
Safarin är på 4 dagar och utgår från Nairobi. Boendet under safarin är handplockat för att ni ska få mest valuta för pengarna. Helpension ingår. Garanterad fönsterplats i minivan som tar 2–6 personer. Safarin passar er som vill uppleva högklassig safari i de populära nationalparkerna Amboseli och Tsavo.

Resan avslutas med några lata dagar på Diani Beach beläget vid en av de vackraste och mest orörda sandstränderna på Kenyas sydkust. Här har ni alla faciliteter för att njuta av kritvita stränder i skuggan av kokospalmer.

Artikelnr: NBO7 Kategori: Etiketter: ,

Familjeresa till Kenya – safari och strand

Detta ingår i resan till Kenya

 • Flyg Skandinavien–Nairobi–Stockholm med KLM.
 • Inrikesflyg Diani beach Airport (Ukunda airstrip)–Nairobi på hemresan.
 • 1 natt i Nairobi på ett mellanklasshotell inkl. frukost.
 • 4 dagar safari (3 nätter), inkl. helpension.
 • 4 nätter på Diani Sea Lodge, Diani beach, Mombasakusten med all inclusive
 • Alla transfers i Kenya.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Nairobi
Ankomst till Nairobi på kvällen där ni möts av vår representant, transfer och övernattning på Boma Hotel 3* eller likvärdigt hotell inklusive frukost.

Dag 2: Nairobi – Amboseli nationalpark

Efter en tidig frukost möts ni av safarins representant för en genomgång och därefter går färden till foten av Afrikas högsta berg Killimanjaro och Amboseli nationalpark (250 km) där ni serveras lunch. Game drive i Amboseli under eftermiddagen.
Middag och övernattning på Kibo Safari Camp med helpension.

Dag 3: Amboseli
Efter frukost på lodgen tillbringar ni hela dagen i Amboseli nationalpark för att njuta av game drives. Ni återvänder till lodgen för lunch och avkoppling, sedan fortsätter game driven på eftermiddagen. Om ni har tur och vädret tillåter har ni chansen att få en glimt av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. På kvällen återvänder ni till lodgen för middag och övernattning på Kibo Safari Camp med helpension.

Dag 4: Tsavo West nationalpark
Efter en tidig frukost åker ni vidare till Tsavo West nationalpark, cirka 6 mil som erbjuder en vulkanisk miljö och ni gör en safari på vägen. Ni anländer lodgen lagom till lunch och lite avkoppling innan det blir dags för eftermiddagens game drive.
Middag och övernattning på Ngulia Safari Lodge med helpension.

Dag 5: Tsavo East nationalpark
Efter en tidig frukost fortsätter er resa där ni stannar till för en game drive vid Mzima Springs, den populäraste attraktionen i Tsavo West. Mzima Springs är huvudkälla av vatten för människorna som bor i Mombasa. Tsavo West nationalpark erbjuder några av de främsta game drive i Kenya med stora möjligheter att få se elefanter, noshörningar, flodhästar, lejon, leoparder, bufflar och därtill unika växt- och fågelarter inklusive den hotade majsflingan.
Efter safarin fortsätter färden till Bachuma Gate där det blir ett lunchstop innan ni kör vidare till Diani Beach.
Övernattning på Diani Sea Lodge, all inclusive.

Dag 6-9: Diani Sea Lodge
Diana Sea Lodge är beläget vid en av de vackraste och mest orörda sandstränderna på Kenyas sydkust. Här har ni alla faciliteter för att kunna njuta av kritvita stränder i skuggan av kokospalmer. Hotellet ligger i en vidsträckt tropisk trädgård och om ni ledsnar på strandlivet erbjuds en hel del aktiviteter på hotellet inklusive tennis, minigolf, pingis, dart, gym och allehanda vattensporter.
Övernattning på Diani Sea Lodge, all inclusive

Dag 10: Diani – Nairobi-Stockholm
Sista dagen att njuta av sol och bad innan hemresan. På eftermiddagen blir ni upphämtade på hotellet för transfer till flygplats för resa till Nairobi och vidare till Sverige. Ni flyger på natten och anländer Stockholm på förmiddagen dagen efter.

Detta ingår i safarin

 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
 • Helpension.
 • Alla parkavgifter.
 • 4×4 minivan med fönsterplats till alla, 2–6 personer i varje minivan.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Flying doctors försäkring som täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Ingår ej i safarin

 • Privata försäkringar.
 • Visumkostnader.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck.

Det går utmärkt att uppgradera rumskategori på Diani sea lodge. Ni kan även uppgradera till systerhotellet Diani sea resort. Kontakta oss för pris.

Pris

Prisexempel per person: 41 500 SEK.

Prisexemplet gäller för utresa under höstlovet enligt ovan föreslagna datum. Barnrabatter och grupprabatter tillämpas.

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Familjeresa till Kenya – safari och strand”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm