Paket: Kenya Uganda Adventure, 14 dagar

Prisexempel: 28 000 kr

Denna resa tar er med till några av Kenyas bästa nationalparker! Här har ni chansen att se vanliga afrikanska djur samt möta det lokala masaifolket! I Uganda får ni uppleva både stadsliv och ett oförglömligt möte med de berömda bergsgorillorna! Under färdvägen passerar vi även ekvatorn och floden Nilen! Välj mellan att bo i campingtält eller lodger. Möjligt att mot pristillägg lägga till sol- och bad dagar på Kenyas kust, Seychellerna eller Zanzibar.

Artikelnr: NAMG1 , , , ,

Kenya Uganda Adventure, 14 dagar

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter kan vi självklart ordna det.

När kan man resa?
Denna resa har fasta avgångar ungefär två till tre gånger i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår:
– Flyg Skandinavien-Nairobi t o r med t ex Ethiopian Airlines, KLM/Kenya Airways, Qatar Airways eller Turkish Airlines. Möjligt att flyga från de flesta flygplatserna i hela Skandinavien.
– Alla flygskatter
– Nedanstående program inkl. angiven måltidsplan och beskrivning.

DAGSPRESENTATION

Dag 1: Nairobi – Masai Mara
Från Nairobi åker vi till den världskända nationalparken Masai Mara med sina oändliga slätter fulla med vilda djur och oslagbar skönhet.
På eftermiddagen får vi lära oss mer om Masaiernas kultur under ett besök i en av deras byar.

Dag 2: Masai Mara National Reserve
Masai Mara är den Kenyanska sidan av den världsberömda Serengeti nationalparken (som ligger i Tanzania). Vi åker in i parken för en game drive, med möjlighet att fotografera det afrikanska djurlivet. Parken är berömd för den stora migrationen av ca 1,5 miljoner djur. Men är också hemvist för många andra djur inkl. lejon.

Dag 3: Lake Nakuru National Park
Morgonen börjas med en game drive i Masai Mara innan vi åker till Lake Nakuru. Här kan man se flamingos och den berömda vita noshörningen.

Dag 4: Jinja, Uganda
Jinja är Ugandas näst största stad. Berömd för bl. a. att det är här som floden Nilen (Victoria Nile) rinner ur sjön Victoria och börjar sin 6 695 kilometer långa färd till Egypten och Medelhavet! Här finns möjligheter till forsränning eller en dags volontärarbete för Soft Power Education. En brittisk organisation som gör ett underbart jobb med att utbilda Jinjas ungdom!

Dag 5: Jinja – Kampala
Denna dag är fri att spendera på egen hand i Kampala. För dom som önskar olika aktiviteter, som den populära flotturen på Nilen. På eftermiddagen åker vi till Ugandas huvudstad och största stad Kampala.

Dag 6: Lake Bunyoni
Lake Bunyoni är en liten men attraktiv sjö med branta kanter och ett rikt fågelliv. Inbäddad bland bergen är sjön mest känd för sina uttrar och vackra miljöer. Vi övernattar i denna underbara miljö innan det är dags för att köra till gorillorna!

Dag 7, 8 och 9: Gorillor!
Bergsgorillan är en väldigt utrotningshotad art. De exakta siffrorna varierar men man tror att det bara finns ungefär 650 av dem kvar. Att besöka gorillorna är ett utmärkt sätt att bidra till deras överlevnad eftersom pengarna man får in på gorillatillstånden används för att skydda dem! En viktig del för deras framtid är att lokala samhällen har börjat ändra sin attityd. Nu tänker man mer på att skydda naturen än att skövla! Vilket gör att de har en chans att överleva.
Gorillatillstånd är väldigt svåra att få och ges bara ut i ett begränsat antal. Därför är denna tur väldigt flexibel både gällande dagar och var man kan besöka gorillorna. Bergsgorillorna finns både i Uganda, Rwanda och Kongo (DRC).
I första hand besöks gorillorna i Uganda men om det inte går att få tillstånd kan besöket bli i något av de andra länderna. Deltagarna blir i så fall informerade i god tid.
Observera att själva gorillatrekkingen är endast 1 dag! De andra två går åt till att få tillstånden i ordning. Är man fler än 6 i gruppen får man turas om att trekka.
Gorillatillstånden bör förbokas och betalas i förskott då de är extremt begränsade i antal.

Dag 10: Murchisonfallen
Murchisonfallen, också kända som Kabaragafallen, är ett vattenfall längs Nilen som ligger i Murchisonparken. Denna nationalpark anses vara den bästa i hela Uganda. På eftermiddagen åker vi på en game drive och håller utkik efter lejon, buffel, leoparder, elefanter och många olika fågelarter. Övernattar gör vi i Paraa’-området, som betyder Flodhästplatsen.

Dag 11: Nakitoma
Budongoskogen är östra Afrikas största mahognyskog och är hemvist åt ett stort antal schimpanser, omkring 600-700 stycken. Denna morgon möter vi en guide som tar oss ut i skogen för att få syn på dem. På eftermiddagen lämnar vi sedan Murchisonparken och åker till Ziwa Rhino & Wildlif Ranch, där Ugandas enda vilda noshörningar finns.

Dag 12: Jinja
Denna morgon har ni möjlighet att gå på en noshörningsvandring tillsammans med utbildade parkvakter. Sedan bär färden tillbaks till Jinja och er sista natt i Uganda.

Dag 13: Kenya – Eldoret
På vår återresa till Kenya besöker vi Eldoret som är Kenyas femte största stad. The Great Rift Valley är fortfarande det dominerande geografiska kännetecknet för denna regionen. Eldoret ligger 2 100 meter över havet.

Dag 14: Nairobi
När vi återvänt till Nairobi, östra Afrikas största stad, arrangeras en valfri middag. Där har man möjlighet att utbyta historier och kontakt uppgifter.

Detta ingår:
– Masai Mara nationalpark
– Lake Nakuru nationalpark
– Gorillatillstånd
– Guidad tur till gorillorna
– Murchison National Park
– Jinja – floden Nilen
– Gorillatillstånd
– Aktivitetspaket
– Boende i campingtält eller lodge enligt önskemål.

Internationellt anslutna deltagare med engelskspråkig guidning.

Resan går att förlänga med sol- och baddagar på Zanzibar, Pemba Island, Kenyas kust eller Seychellerna efter önskemål och pristillägg.

 

Intern kod: NAMG1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Kenya Uganda Adventure, 14 dagar”