Resa till Uganda safari Gorilla
Resa till Kenya safari lejonResa till Kenya safari girafferResa till Kenya safari zebrorResa till Kenya Safari gnuerResa till Uganda Bwindi nationalpark safari gorillaResa till Uganda safari bergsgorilla

Paket: Kenya Uganda Adventure, 14 dagar

Prisexempel: 55 900 kr

Denna gruppresa tar er med till några av Kenyas och Ugandas mest kända nationalparker. I Kenya har ni chansen att både se de vilda afrikanska djuren och möta det lokala masaifolket. I Uganda får ni uppleva både stadsliv och ett oförglömligt möte med de berömda bergsgorillorna. Dessutom går ni på schimpanstrekking för att se våra nära släktingar i det vilda. Under resan passerar ni också ekvatorn och den väldiga Nilen. Möjlighet finns att mot pristillägg lägga till sol- och baddagar på Kenyas kust, Seychellerna, Zanzibar eller Pemba Island.

Artikelnr: NAMG1 Kategorier: , , Etiketter: , , ,

Kenya Uganda Adventure

Denna gruppresa tar er med till några av Kenyas och Ugandas mest kända nationalparker. I Kenya har ni chansen att både se de vilda afrikanska djuren och möta det lokala masaifolket. I Uganda får ni uppleva både stadsliv och ett oförglömligt möte med de berömda bergsgorillorna. Dessutom går ni på schimpanstrekking för att se våra nära släktingar i det vilda. Under resan passerar ni också ekvatorn och den väldiga Nilen. Möjlighet finns att mot pristillägg lägga till sol- och baddagar på Kenyas kust, Seychellerna, Zanzibar eller Pemba Island.

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill du kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter kan vi självklart ordna det.

Gruppresan sker med internationellt anslutna deltagare och engelskspråkig guidning.

När kan du resa?

Denna resa har fasta avgångar ungefär två till tre gånger i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i resan till Kenya & Uganda

  • Flyg Skandinavien–Nairobi t/r.
  • Alla flygskatter.
  • All transfer.
  • Boende i delat dubbelrum i lodger.
  • Måltider: 13 frukostar, 13 luncher och 11 middagar.
  • Nedanstående beskrivet program.
  • Gorillatillstånd.
  • Guidad tur till gorillorna.
  • Aktivitetspaket.

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi – Masai Mara
Från Nairobi åker ni till den världskända nationalparken Masai Mara med sina oändliga slätter fulla med vilda djur och oslagbar skönhet. På eftermiddagen får ni lära er mer om masaiernas kultur under ett besök i en av deras byar.

Dag 2: Masai Mara National Reserve
Masai Mara är den Kenyanska sidan av den världsberömda Serengeti nationalpark som ligger i Tanzania. Ni åker in i parken för en game drive med möjlighet att beskåda och fotografera det afrikanska vilda djurlivet. Parken är berömd för den stora migrationen av cirka 1,5 miljoner gnuer och zebror. Men parken är också hemvist för många andra djur som lejon, elefant, svart noshörning, buffel, leopard, gepard och gasell.

Dag 3: Lake Nakuru National Park
På morgonen lämnar ni Masai Mara och fortsätter till Lake Nakuru nationalpark där ni åker på game drive på eftermiddagen. Lake Nakuru var från början ett fågelreservat men utsågs till nationalpark 1968. I Lake Nakuru lever bland annat stora flockar med flamingo och pelikaner liksom svart och vit noshörning, leoparder och lejon.

Dag 4: Jinja, Uganda
I dag fortsätter resan till Uganda. På vägen till Jinja korsar ni inte bara gränsen utan även ekvatorn. Jinja är Ugandas näst största stad och är mest känd för att det är här som Nilen rinner ur Victoriasjön och börjar sin 6 695 kilometer långa färd till Egypten och Medelhavet.

Dag 5: Masindi – Murchinson Falls National Park
Efter ett kort stopp i Kampala åker ni mot Murchinson Falls nationalpark. Murchinsonfallen är ett vattenfall längs Nilen och ligger i nationalparken med samma namn. Parken anses vara en av Ugandas bästa nationalparker. När ni installerat er i ert boende kommer guiden att ge en kort information om morgondagens aktiviteter.

Dag 6: Masindi – Budongo Central Forest Reserve
Budongo Forest är östra Afrikas största mahognyskog, och här lever cirka 600–700 schimpanser. På morgonen ger ni er ut på en guidad schimpanstrekking genom skogen för att försöka få syn på dem. Ni kommer också att åka på en game drive i parken för att skåda de andra vilda djuren. Observera att max antal personer på schimpanstrekkingen är 12 personer. Skulle er grupp vara större kommer ni att dela upp er så att några börjar med trekkingen och gör game driven på eftermiddagen och v.v.

Dag 7: Kampala
Efter att ha spenderat natten i Kampala får ni på morgonen möjligheten att besöka det 7 000 hektar stora Ziwa Rhino Sanctuary. De majestätiska noshörningarna kämpar bokstavligen mot att inte utrotas. Ziwa Rhino Sanctuary är resultatet av organisationen Rhino Fund Uganda’s (RFU) arbete som 1997 startades för att föda upp och släppa ut de utrotningshotade noshörningarna i Ugandas nationalparker.

Dag 8: Gorillor (Lake Bunyonyi)
I dag reser ni söderut till Lake Bunyonyis vackra natur. Med en ivrig förväntan förbereder ni er för den kommande gorillatrekkingen, och på kvällen får ni information om vad ni kan förvänta er av den. 

Dag 9: Gorillor (Lake Bunyonyi)
Bergsgorillan är akut utrotningshotad, man tror att det bara finns ungefär 650 av dem kvar. Att besöka gorillorna är ett utmärkt sätt att bidra till deras överlevnad eftersom pengarna man får in på gorillatillstånden används för att skydda dem. En viktig del för deras framtid är att lokala samhällen har börjat ändra sin attityd. Nu tänker man mer på att skydda naturen än att skövla, och det gör att bergsgorillorna har en chans att överleva.

Gorillatillstånd är väldigt svåra att få och ges bara ut i ett begränsat antal. Därför är denna tur väldigt flexibel både gällande vilken dag gorillatrekkingen sker och var ni kommer att besöka dem.  Bergsgorillorna finns både i Uganda, Rwanda och Kongo-Kinshasa. I första hand besöks gorillorna i Uganda. Går det inte att få tillstånd där kan gorillatrekkingen i stället ske i någon av de andra länderna. Deltagarna blir i så fall informerade i god tid innan.

Er dag i Bunyonyi är fri, och ni som vill kan delta i några olika aktiviteter. Ni kan också vandra i omgivningarna eller utforska området med mountainbike.

Dag 10: Gorillor (Lake Bunyonyi)
Även om två dagar är avsatta för gorillatrekkingen är själva trekkingen endast en dag. De andra dagarna går åt till att få tillstånden i ordning och se till att alla kan följa med på trekkingen om ni är fler än sex personer i er grupp. Är ni fler än sex personer i gruppen turas ni om att trekka. Gorillatillstånden bör förbokas och betalas i förskott då de är extremt begränsade i antal.

Blir det inte gorillatrekking i dag besöker ni Nyombi, en pygméby som man når med båt. I byn får ni möjligheten att lära er om pygméfolkens kultur och hur de lever.

Dag 11: Lake Bunyonyi – Kampala
På morgonen startar ni återresan till Kampala. På kvällen informerar er guide om vad som finns att göra i Jinja så att ni kan planera er morgondag. Ni övernattar i Kampala och ni som vill äter middag ute tillsammans.

Dag 12: Jinja
En kort bit från Kampala ligger Jinja, och här finns många spännande aktiviteter. De flesta är lokaliserade till Nilen, som forsränning, kajakpaddling och olika båtturer på Afrikas största flod. För er som föredrar att hålla er på torra land finns hästridning och quadbike.

Dag 13: Kenya – Eldoret
På återresan till Kenya besöker ni Eldoret som är Kenyas femte största stad. The Great Rift Valley är fortfarande det dominerande geografiska kännetecknet för denna region. Eldoret ligger 2 100 meter över havet.

Dag 14: Nairobi
Ni återvänder i dag till Nairobi, östra Afrikas största stad. På kvällen ordnas en frivillig middag ute då ni kan dela era minnen från resan och kanske byta kontaktuppgifter med nyfunna vänner.

Pris

Prisexempel per person i delat dubbelrum: 55 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 2 500 SEK.

Resan finns även med campingboende till lägre pris.

Prisexemplet är beräknat på resa i lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NAMG1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Paket: Kenya Uganda Adventure, 14 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm