Safari i Kenya
Zebror safari i KenyaElefanter safari i KenyaSafari i Kenya

Paket: Kenyasafari och Zanzibar eller Pemba Island, 16 dagar

Prisexempel: 23 900 kr

Vill du uppleva en otrolig safari i Kenya för att sedan avnjuta resten av semestern på Zanzibar? Välj bland 3 olika lodgesafarin i två olika standarder, som går till Kenyas bästa parker. Därefter avslutar ni med paradisstränderna på Zanzibar eller på Pemba Island i bättre mellanklass. Detta reseförslag är på två veckor men går att anpassa till era egna önskemål.

Artikelnr: NBOZNZ1 , , ,

Kenyasafari och Zanzibar eller Pemba Island, 16 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er.  Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår i resan

  • Flyg Skandinavien–Nairobi t o r med t.ex. Ethiopian Airlines, KLM/Kenya Airways, Qatar Airways eller Turkish Airlines.
    Möjligt att flyga från de flesta skandinaviska flygplatser.
  • 4–6 dagars delad lodgesafari i basic eller comfort lodger. Helpension exkl. dryck. Safarin sker i jeep för 2–5 personer.
  • 9–11 nätter på Zanzibar alternativt (mot pristillägg) 7 eller 10 nätters boende på Pemba Island.
  • Alla transfers mellan hotell / flygplatser / safari i Tanzania och på Zanzibar / Pemba Island.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Nairobi
Nattflyg med KLM / Kenya Airways. Välj bland följande safariprogram.

4 dagars safari: Nyati safari – Lake Nakuru / Masai Mara

5 dagars safari: Thorn Tree Safari – Lake Naivasha / Lake Nakuru / Masai Mara

6 dagars safari: Masai safari – Aberdares / Lake Naivasha / Lake Nakuru / Masai Mara

Efter safarin flyger ni vidare Nairobi – Zanzibar med kvällsflyg. Vid ankomst i Zanzibar, transfer till er bungalow i Nungwi.

 

Dag 5 / 6 / 7 – 15: Zanzibar eller Pemba Island
Avkoppling på Zanzibar eller Pemba Island. Välj mellan nedanstående boenden.

Zanzibar
 Langi Langi Bungalows, i pool view dubbelrum inkl. frukost.
– Mnarani Beach Cottages, standardrum eller family cottages, inkl. halvpension.

Möjligt finns att välja andra boenden på Zanzibar. Läs mer om våra boendealternativ på Zanzibar.

Pemba Island (mot pristillägg)
– 7 eller 10 nätters boende på The Manta Resort 3* med All Inclusive.
– Möjlighet att lägga till nätter på The Manta Underwater room.

 

Dag 16: Hemresa
Transfer och dagflyg till Skandinavien.

Vistelsen i Nungwi (Zanzibar) kan förlängas enligt dina önskemål. Kontakta oss för en offert på en skräddarsydd resa.

 

Pris

Prisexempel per person: 23 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong, lägsta flygpris, 4 dagars safari, del i dubbelrum och billigaste boendet på Zanzibar.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

VARFÖR SAFARI MED KENZAN TOURS?

På plats i Tanzania och i Kenya har vi en lokal organisation, Kenzan Wildlife Safaris, som tar väl hand om er. Våra lokala guider har lång erfarenhet, utbildning och god lokalkännedom. Självklart talar de engelska och finns där för att göra er vistelse minnesvärd. Så snart ni landat blir ni upphämtade på flygplatsen och er guide kör er till ert första boende. Väl på plats får ni andas in den afrikanska känslan, ta det pole-pole (lugnt på swahili) och acklimatisera er innan det är dags för safari. Behöver ni någon hjälp under resans gång finns alltid möjlighet att kontakta den lokala organisation eller oss i Sverige.
Boendena i nationalparkerna är handplockade, och vi kan garantera att de drivs i harmoni med naturen, djuren och människorna på plats. Men även att de anställda är lokala, vilket gör att inkomsterna stannar och gör gott i landet. Vi driver i egen regi en tältcamp med eco-policy som flyttas två gånger om året för att kunna erbjuda närhet till djurlivet. Detta innebär kortare restider och större chans att se fler djur för er när ni ska ut på safari. Ni bor därför inte bara bekvämt, utan får även en upplevelse utöver det vanliga!

När ni reser med oss ingår alla kostnader för både safari och dricks. Vi har inga bränslerestriktioner under safari och det är ni i samspel med våra chaufförer som bestämmer när, var och hur ni ska åka. Vår personal är mycket tillmötesgående och svarar på de flesta frågor med frasen: Hakuna matata – Det är inga problem! Våra fordon är i gott skick och vi utför kontroller på dem regelbundet för att garantera er säkerhet.

Vi är verkligen experter på det vi säljer, och kan hjälpa till att finna en resa som passar just era önskemål! Alla våra Afrika-säljare reser till östra Afrika en gång om året för att kunna uppleva det vi säljer till er.

Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

ÖSTRA AFRIKA FLEX

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol – bad & äventyr i Kenya – Tanzania – Zanzibar. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex!

 

VIKTIGT ATT VETA

Visum krävs. Kontakta Kenyanska ambassaden i Stockholm.
Vid avresa från Zanzibar tillkommer en avreseskatt på 30 USD/person. Detta betalas på plats och i kontanter.
Visum: Kenya 50 USD, Zanzibar 50 USD.
För vaccinationer, rådfråga hos närmaste infektionsklinik.

Turistsäsonger
Juni – september: högsäsong
Oktober – november: mellansäsong
December – februari: högsäsong
Mars – maj: mellansäsong
Regnperiod: maj och november.

När bör man åka till Zanzibar?
Zanzibar har två torrperioder: från december till februari och från juni till oktober. Då är det naturligtvis bäst för de flesta att besöka Zanzibar. Eftersom Zanzibar är en ö i Indiska Oceanen är det emellertid inte ovanligt med en eftermiddagsskur på eftermiddagen även under torrperioden. Det känns bara som en kort skön dusch som gör tillvaron svalare.

Foton
Manta Resort: Jesper Anhede, http://www.anhede.se

Artikelnr: NBOZNZ1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Kenyasafari och Zanzibar eller Pemba Island, 16 dagar”