Program: Kibo safari – Tsavo / Amboseli, 5 dagar

Prisexempel: 8 500 kr

En 5-dagars safari som utgår från Mombasa eller Watamu och passar utmärkt att kombinera med våra boendealternativ vid Kenyas kust. Boendet sker i 4-stjärniga lodger. Helpension. Garanterad fönsterplats i jeep/landcruiser med plats för upp till 5 personer. Safarin passar dig som vill åka på en lyxig safari i de populära nationalparkerna Amboseli (som ligger vid Kilimanjaros fot) och Tsavo. Safarin avgår varje dag.

Artikelnr: NBO6 ,

BESKRIVNING
Ett utmärkt tillfälle att kombinera ett besök i Kenyas största nationalpark Tsavo med Ambosili, som av Hemingway beskrivs som den verkliga essensen i Afrika. I Amboseli som ligger vid Tanzanias gräns, njuter man av en spektakulär utsikt, nämligen det snötäckta Mount Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Väster om parken, attraherar en fågeldamm, men större delen av året skådas blott en torr bädd av skum med illusionen av en öken som dansar på ytan. Större delen av safarin sträcks till sumpmarker och permanenta vattenreservat i centrala och södra delen av parken. Där skådas: elefanter, bufflar, lejon, rovdjur, giraffer, zebror och babianer samt den fruktade svarta noshörningen.

DAGSPRESENTATION

Dag 1: Tsavo West
Avfärd från Mombasa tidigt på morgonen. Resan går till Tsavo East National Park dit ni anländer i lagom tid för lunch (170 km). Ni kommer fram till Voi Safari Lodge som har utsikt över två vattenhål dit många djur kommer för att dricka.

Dag 2: Amboseli
Efter tidig frukost körs ni till Amboseli nationalpark som ligger vid foten av Kilimanjaro (320 km). Lunch serveras vid ankomst. Senare på eftermiddagen står en game-drive på programmet.
Middag och övernattning på Ol Tukai Lodge.

Dag 3: Amboseli
Heldags gamedrive i Amboseli. Alla måltider intas på Ol Tukai Lodge. Övernattning.

Dag 4: Tsavo West
Efter en tidig frukost åker ni vidare till Tsavo West National Park (200 km). Omgivet av Chyulu Hills och Pare Mountains erbjuder parken en vulkanisk miljö. Lunch på Ngulia Safari Lodge som efterföljs av en gamedrive. Middag och övernattning på er lodge.

Dag 5: Tsavo – Mombasa
Efter frukost återvänder ni till Mombasa (280 km) för vidare destination.

DENNA SAFARI INGÅR I FÖLJANDE PROGRAM:

En mix av Kenya, 2 veckor

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol – bad & äventyr i Kenya – Tanzania – Zanzibar. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex!

VARFÖR SAFARI MED KENZAN TOURS?
Safariarrangörerna har alltid sina argument varför ni ska välja just dem. Därför vill vi göra klart för er vad som skiljer oss från flertalet andra arrangörer och vilka fördelar som finns om ni bokar er safariresa med Kenzan Tours! Här är våra 10 punkter!

1) Vi har en lokal organisation som tar hand om er resenärer på bästa sätt enligt tydliga riktlinjer som passar just den skandinaviska marknaden. Organisationen heter Kenzan Wildlife safaris och är grundat av Kenzan tours tillsammans med en lokal arrangör. Våra lokala baser är i Arusha och Nairobi.

2) Ni resenärer tas omhand från början till slut. Alla transfers ingår alltid. Ni har alltid möjlighet att nå både den lokala arrangören och oss i Sverige med dygnet runt jouren.

3) Vår personal är engelsktalande och har lång erfarenhet och den utbildning som krävs för att ha hand om er resenärer. Vi har en god personal policy. All personal får en rimlig lön för sitt arbete.

4) Rekommenderad miniminivå på dricks är redan inkluderat i priset. Men givetvis om ni uppskattar er safari extra mycket, så får ni mer än gärna ge mer dricks till er guide!

5) Våra fordon är i gott skick och vi ser alltid till att kontrollera alla fordon regelbundet för att hålla en bra komfort och hög säkerhetsnivå.

6) Våra chaufförer är inte påtryckta att snåla med bränslet under er safari (till skillnad från våra lokala konkurrenter som inte ger chaufförerna/guiderna någon flexibilitet i hur mycket de får köra under safarin, för att hålla budgeten). Om tiden tillåter så finns möjligheten att vara ute längre på game drive än angivet i programmet. Vi är mycket flexibla när det gäller upplägget av game drives under er safari.

7) Alla våra Afrikasäljare åker till östra Afrika en gång per år i syfte att uppdatera sig och uppleva det vi själva säljer till er. Samt för att i samarbete med vår lokala organisation utveckla och förbättra våra resor. Vi kan försäkra er att ni alltid får bra information och hjälp att hitta en resa som passar just era behov och budget. Vi är experter i det vi erbjuder!

8) Våra lodger och tältcamper är handplockade. Vi vill vara säkra på att boendena håller den kvalitet i såväl mat, service och standard som utlovas. Vi är säkra på att deras personalpolicy överensstämmer med vår egna organisations hårda policy. Vi vet att de även driver boendena i harmoni med både natur och människorna i närheten. Vi är säkra på att ägarna av boendena är lokala och att inkomsterna därför också stannar kvar i landet.

9) Vi driver också i egen regi vår egen tältcamp (med eco-policy) i Serengeti. Den är mobil och flyttas två gånger per år, till de områdena där djurlivet är som bäst.

10) Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

PRISINFORMATION
Barn upp till 11 år som bor tillsammans med 2 vuxna, betalar 50 % av vuxenpriset. Enkelrumstillägg tillämpas.
Efter att du skickat en bokningsförfrågan till oss, kontaktar vi dig inom en dag. Är det så att du inte blir kontaktad av oss, så beror det på att din förfrågan inte nått oss. Vänligen kontakta oss då per separat mail eller per telefon.
Barnrabatt: Barn upp till 11 år betalar 50 % av vuxenpris när de sover i extrabädd.
Fyll i en bokningsförfrågan här nedan, där du skriver ner dina önskemål!

KARTA ÖVER KENYS NATIONALPARKER
Kenya Nationalparker

Artikelnr: NBO6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Kibo safari – Tsavo / Amboseli, 5 dagar”