Resa till Kenya safari flodhästarResa till Kenya safari gasellerResa till Kenya safari babianResa till Kenya safari pelikaner

Kibo lodgesafari – Tsavo NP/ Amboseli NP, 5 dagar

Prisexempel: 18 200 kr

Detta är en 5-dagars safari som kan utgå från Nairobi eller Mombasa och passar utmärkt att kombinera med våra boendealternativ vid Kenyas kust. Boendet sker i 4-stjärniga lodger. Helpension ingår. Garanterad fönsterplats i jeep/Landcruiser med plats för upp till fem personer. Safarin passar dig som vill åka på en lyxig safari i de populära nationalparkerna Amboseli vid Kilimanjaros fot och Tsavo. Safarin avgår varje dag.

Artikelnr: NBO6 Kategori: Etiketter: ,

Kibo lodgesafari

Kombinera ett besök i Kenyas största nationalpark Tsavo med Ambosili, som Hemingway beskriver som den verkliga essensen i Afrika. Amboseli ligger vid Tanzanias gräns och här njuter man av en spektakulär utsikt över Afrikas högsta berg, det snötäckta Mount Kilimanjaro. Större delen av safarin går till våtmarker och permanenta vattenreservat i centrala och södra delen av parken där man kan se elefanter, bufflar, lejon, giraffer, zebror, babianer och svart noshörning.

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi – Ambolseli

Avfärd från Nairobi efter frukost. Vi kommer fram till Amboseli nationalpark, som ligger vid foten av Kilimanjaro, lagom till ett mål lagad lunch. Senare på eftermiddagen står en safari på programmet. Middag och övernattning på Amboseli Serena Safari Lodge.

Dag 2: Amboseli nationalpark
Heldagssafri i Amboseli nationalpark. Frukost på lodgen, lunch ute i det fria, middag och övernattning på Amboseli Serena Safari Lodge.

Dag 3: Tsavo West nationalpark
Efter en tidig frukost åker ni vidare till Tsavo West nationalpark, cirka 6 mil som erbjuder en vulkanisk miljö. Resan går via Shetani lava och Mzima springs. Ankomst till lodgen lagon lagom till lunch och lite avkoppling innan det blir dags för eftermiddagens safari. Middag och övernattning på Kilaguni Safari Lodge.

Dag 4: Tsavo East nationalpark
Tidig frukost innan avfärd mot Tsavo East nationalpark. Lunch äts på Voi Safari Lodge som har utsikt över två vattenhål dit många djur kommer för att dricka vatten. Safari på eftermiddagen och middag och övernattning på Ashnil Aruba Lodge.

Dag 5: Tsavo – Nairobi
Efter frukost åker ni tillbaka till Nairobi. Övernattning (inklusive frukost) på Azure Nairobi, 4* – eller vidare färd till nästa destination.

Denna safari ingår i följande program: En mix av Kenya, 2 veckor.

Detta ingår i safarin i Kenya

 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
 • Helpension
 • Alla parkavgifter.
 • Privat safari i egen 4×4 minivan med fönsterplats.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten per person och dag.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.

Detta ingår inte

 • Flyg
 • Privata försäkringar.
 • Visumkostnader.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 18 200 SEK.
Enkelrumstillägg tillämpas.
Barnrabatt: Barn upp till 11 år betalar 50 % av vuxenpris när de sover i extrabädd.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Skapa din drömresa med safari

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Kenya och Tanzania. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NBO6

Karta över Kenyas nationalparker
Kenya Nationalparker

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kibo lodgesafari – Tsavo NP/ Amboseli NP, 5 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm