Resa till Kenya safari elefanter
Resa till Kenya safari flodhästarResa till Kenya safari gasellerResa till Kenya safari babianResa till Kenya safari pelikaner

Program: Kibo lodgesafari – Tsavo NP/ Amboseli NP, 5 dagar

Prisexempel: 8 500 kr

Detta är en 5-dagars safari som utgår från Mombasa eller Watamu och passar utmärkt att kombinera med våra boendealternativ vid Kenyas kust. Boendet sker i 4-stjärniga lodger. Helpension ingår. Garanterad fönsterplats i jeep/Landcruiser med plats för upp till fem personer. Safarin passar dig som vill åka på en lyxig safari i de populära nationalparkerna Amboseli vid Kilimanjaros fot och Tsavo. Safarin avgår varje dag.

Artikelnr: NBO6 Kategori: Taggar: ,

Kibo lodgesafari

Kombinera ett besök i Kenyas största nationalpark Tsavo med Ambosili, som Hemingway beskriver som den verkliga essensen i Afrika. Amboseli ligger vid Tanzanias gräns och här njuter man av en spektakulär utsikt över Afrikas högsta berg, det snötäckta Mount Kilimanjaro. Större delen av safarin går till våtmarker och permanenta vattenreservat i centrala och södra delen av parken där man kan se elefanter, bufflar, lejon, giraffer, zebror, babianer och svart noshörning.

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi – Ambolseli

Avfärd från Nairobi efter frukost. Vi kommer fram till Amboseli nationalpark, som ligger vid foten av Kilimanjaro, lagom till ett mål lagad lunch. Senare på eftermiddagen står en game drive på programmet. Middag och övernattning på Amboseli Serena Safari Lodge.

Dag 2: Amboseli nationalpark
Heldags game drive i Amboseli nationalpark. Frukost på lodgen, lunch ute i det fria, middag och övernattning på Amboseli Serena Safari Lodge.

Dag 3: Tsavo West nationalpark
Efter en tidig frukost åker ni vidare till Tsavo West nationalpark, cirka 6 mil som erbjuder en vulkanisk miljö. Resan går via Shetani lava och Mzima springs. Ankomst till lodgen lagon för ett mål lagad mat och lite avkoppling innandet blir dags för eftermiddagens game drive. Middag och övernattning på Kilaguni Safari Lodge.

Dag 4: Tsavo East nationalpark
Tidig frukost innan avfärd mot Tsavo East nationalpark. Lunch äts på Voi Safari Lodge som har utsikt över två vattenhål dit många djur kommer för att dricka. Game drive på eftermiddagen, middag och övernattning på Ashnil Aruba Lodge.

Dag 5: Tsavo – Nairobi
Efter frukost åker ni tillbaka till Nairobi. Övernattning (inklusive frukost) på Azure Nairobi, 4* – eller vidare färd till nästa destination.

Denna safari ingår i följande program: En mix av Kenya, 2 veckor.

Detta ingår i safarin i Kenya

 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
 • Helpension
 • Alla parkavgifter.
 • Privat safari i egen 4×4 minivan med fönsterplats.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten per person och dag.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Flying doctors försäkring som täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår inte

 • Flyg
 • Privata försäkringar.
 • Visumkostnader.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 8 500 SEK.
Enkelrumstillägg tillämpas.
Barnrabatt: Barn upp till 11 år betalar 50 % av vuxenpris när de sover i extrabädd.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Skapa din drömresa med safari

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Kenya och Tanzania. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NBO6

Karta över Kenyas nationalparker
Kenya Nationalparker

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Kibo lodgesafari – Tsavo NP/ Amboseli NP, 5 dagar”