Resa till Kenya safari flodhästarResa till Kenya safari gasellerResa till Kenya safari babianResa till Kenya safari pelikaner

Kibo lodgesafari – Tsavo NP/ Amboseli NP, 5 dagar

Prisexempel: 19 100 kr

Detta är en 5-dagars safari som kan utgå från Nairobi eller Mombasa och passar utmärkt att kombinera med våra boendealternativ vid Kenyas kust. Boendet sker i 4-stjärniga lodger. Helpension ingår. Garanterad fönsterplats i jeep/Landcruiser med plats för upp till fem personer. Safarin passar dig som vill åka på en lyxig safari i de populära nationalparkerna Amboseli vid Kilimanjaros fot och Tsavo. Safarin avgår varje dag.

Artikelnr: NBO6 Kategori: Etiketter: ,

Kibo lodgesafari

Kombinera ett besök i Kenyas största nationalpark Tsavo med Ambosili, som Hemingway beskriver som den verkliga essensen i Afrika. Amboseli ligger vid Tanzanias gräns och här njuter man av en spektakulär utsikt över Afrikas högsta berg, det snötäckta Mount Kilimanjaro. Större delen av safarin går till våtmarker och permanenta vattenreservat i centrala och södra delen av parken där man kan se elefanter, bufflar, lejon, giraffer, zebror, babianer och svart noshörning.

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi – Amboseli nationalpark

Avfärd från Nairobi efter frukost. Efter cirka fyra timmar, lagom till en smaklig lunch, är ni framme på lodgen i Amboseli nationalpark. På eftermiddagen har ni er första safaritur i denna fantastiska park belägen vid foten av  Kilimanjaro. Middag och övernattning på på Kibo Safari Camp med helpension.

Dag 2: Amboseli – Tsavo West nationalpark
Efter en tidig frukost åker ni vidare cirka 8 mil till Tsavo West nationalpark, Kenyas näst största nationalpark. På väg till lodgen kör ni genom vykortsliknande vulkaniska dalar. Ni åker via Shetani lava och har ett stopp för att promenera utmed Mzima Springs med en fantastisk vy över de flodhästar och krokodiler som huserar i källan. Ankomst till lodgen lagom till lunch och lite avkoppling innan det blir dags för eftermiddagens safari. Middag och övernattning på Ngulia Safari Lodge med helpension.

Dag 3: Tsavo West – Tsavo East nationalpark
Ännu en tidig frukost då ni kl 7 beger er mot Tsavo East nationalpark. Ni är framme till er lodge lagom till en avslappnande lunch innan ni ger er ut för er första game drive i Kenyas största nationalpark. Middag och övernattning på Voi Safari Lodge med helpension.

Dag 4: Tsavo East nationalpark
Denna dag är helt vikt till att utforska denna fantastiska nationalpark med game drives på morgonen och eftermiddagen. Här får ni se oryx antiloper, giraffer och de kända röda elefanterna. Måltider intas på lodgen som har utsikt över två vattenhål dit många djur kommer för att dricka vatten. Safari på eftermiddagen och middag och övernattning på Voi Safari Lodge.

Dag 5: Tsavo East – Mombasa kusten
Efter frukost checkar ni ut och har en game drive när resan fortsätter österut. Ni har ett stopp för lunch innan ni ankommer till ert hotell utmed kusten eller Mombasa flygplats sent på eftermiddagen.

Detta ingår i safarin i Kenya

 • Transfers från/till Nairobi och Mombasakusten.
 • Helpension
 • Alla parkavgifter.
 • Privat safari i egen 4×4 minivan med fönsterplats.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten per person och dag.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.

Detta ingår inte

 • Flyg
 • Privata försäkringar.
 • Visumkostnader.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 19 100 SEK.
Enkelrumstillägg tillämpas.
Barnrabatt: Barn upp till 11 år betalar 50 % av vuxenpris när de sover i extrabädd.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Skapa din drömresa med safari

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Kenya och Tanzania. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NBO6

Karta över Kenyas nationalparker
Kenya Nationalparker

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kibo lodgesafari – Tsavo NP/ Amboseli NP, 5 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm