Resa till Kenya safari elefanter
Resa till Kenya safari flodhästarResa till Kenya safari gasellerResa till Kenya safari babianResa till Kenya safari pelikaner

Program: Kibo lodgesafari – Tsavo NP/ Amboseli NP, 5 dagar

Prisexempel: 8 500 kr

Detta är en 5-dagars safari som utgår från Mombasa eller Watamu och passar utmärkt att kombinera med våra boendealternativ vid Kenyas kust. Boendet sker i 4-stjärniga lodger. Helpension ingår. Garanterad fönsterplats i jeep/Landcruiser med plats för upp till fem personer. Safarin passar dig som vill åka på en lyxig safari i de populära nationalparkerna Amboseli vid Kilimanjaros fot och Tsavo. Safarin avgår varje dag.

Artikelnr: NBO6 ,

Kibo lodgesafari

Detta är ett perfekt tillfälle att kombinera ett besök i Kenyas största nationalpark Tsavo med Ambosili, som av Hemingway beskrivs som den verkliga essensen i Afrika. Amboseli ligger vid Tanzanias gräns, och här njuter man av en spektakulär utsikt över det snötäckta Mount Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Större delen av safarin går till våtmarker och permanenta vattenreservat i centrala och södra delen av parken. Där kan man beskåda elefanter, bufflar, lejon, giraffer, zebror, babianer och svart noshörning.

Dagsprogram

Dag 1: Tsavo East nationalpark
Avfärd från Mombasa tidigt på morgonen. Resan går 17 mil till Tsavo East nationalpark dit ni anländer i lagom tid för lunch. Ni kommer fram till Voi Safari Lodge som har utsikt över två vattenhål dit många djur kommer för att dricka.

Dag 2: Amboseli nationalpark
Efter tidig frukost åker ni till de 32 milen till Amboseli nationalpark som ligger vid foten av Kilimanjaro. Lunch serveras vid ankomst. Senare på eftermiddagen står en game drive på programmet. Middag och övernattning på Ol Tukai Lodge.

Dag 3: Amboseli
Heldags game drive i Amboseli nationalpark. Alla måltider intas på Ol Tukai Lodge där ni också övernattar.

Dag 4: Tsavo West nationalpark
Efter en tidig frukost åker ni vidare till Tsavo West nationalpark, cirka 20 mil. Omgivet av Chyulu Hills och Pare Mountains erbjuder parken en vulkanisk miljö. Ni äter lunch på Ngulia Safari Lodge och åker sedan ut på en game drive. Middag och övernattning på lodgen.

Dag 5: Tsavo – Mombasa
Efter frukost åker ni de 28 milen tillbaka till Mombasa för vidare färd till nästa destination.

Denna safari ingår i följande program: En mix av Kenya, 2 veckor.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 8 500 SEK.
Enkelrumstillägg tillämpas.
Barnrabatt: Barn upp till 11 år betalar 50 % av vuxenpris när de sover i extrabädd.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Skapa din drömresa med safari

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Kenya och Tanzania. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NBO6

Karta över Kenyas nationalparker
Kenya Nationalparker

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Kibo lodgesafari – Tsavo NP/ Amboseli NP, 5 dagar”