Zebror safari i Kenya
Safari i KenyaVårtsvin safari i KenyaSolnedgång i KenyaSafari i Kenya

Program: Kili safari – Amboseli / Nairobi / Lake Nakuru / Masai Mara, 7 dagar

Prisexempel: 17 800 kr

Kili safari är en 7-dagars safari som utgår från Nairobi. Boendestandarden väljer ni själva: antingen Basic som är mellanklassboenden, eller Comfort som är bättre standard. Alla boendena är handplockade för att ni ska få mest valuta för pengarna. Helpension ingår. Garanterad fönsterplats i minivan som tar 2–5 personer. PSafarin passar dig som vill åka på en safari i de populära nationalparkerna Amboseli, Lake Nakuru och Masai Mara. Safarin har dagliga avgångar.

Artikelnr: NBO5 ,

Kili safari

Dagsprogram

Om ni är minst fyra personer som bokar får ni en egen safari i egen minivan.

Dag 1: Nairobi – Amboseli
Ankomst till Nairobis internationella flygplats där ni möts av safarins representant.
Färden går sedan vidare till foten av Afrikas högsta berg Killimanjaro och Amboseli National Park (250 km) där ni serveras lunch. Game drive under eftermiddagen. Middag och övernattning på:
Basic: Kibo Safari Camp
Comfort: Kilima Safari Camp

Dag 2: Amboseli
Efter frukost på lodgen tillbringar ni hela dagen i Amboseli för att njuta av game drives. Ni återvänder till lodgen för lunch och och avkoppling, sedan fortsätter game driven på eftermiddagen. På kvällen återvänder ni till lodgen för middag och övernattning på:
Basic: Kibo Safari Camp
Comfort: Kilima Safari Camp

Dag 3: Amboseli – Nairobi – Lake Nakuru
Innan frukost åker ni på en game drive, och efter frukost beger ni er till Nairobi där ni äter lunch. Efter det fortsätter ni resan till Lake Nakuru dit ni anländer sent på eftermiddagen för middag och övernattning. Om ni hellre vill äta er middagsbuffé på den kända restaurangen Carnevore kan ni utan tillägg byta till den restaurangen.
Comfort: Ziwa Bush Lodge

Dag 4: Lake Nakuru – Lake Naivasha
Efter frukost åker ni på en game drive i Nakurus nationalpark, och återvänder till lodgen för lunch. Sedan åker ni till Lake Naivasha för en båtfärd och checkar in på en lodge för natten.
Basic: Lake Naivasha Resort
Comfort: Naivasha Sopa Lodge 4*

Dag 5: Masai Mara
Efter frukost åker ni till Masai Marareservatet med lunchboxar för att på eftermiddagen åka på game drive i ett av världens mest kända djurreservat. Middag och övernattning på:
Basic: Ol Moran Tented Camp
Comfort: Azure Mara Haven 4*

Dag 6: Masai Mara
Efter frukost tillbringar ni hela dagen i parken för game drive med lunchboxar. Sen eftermiddag återvänder ni till er lodge för middag och övernattning. Alternativt kan ni mot extra kostnad boka en ballongflygning över Mara med champagnefrukost ute i naturen som avslutning. Efter lunch och några timmars vila fortsätter en sen game drive.
Basic: Ol Moran Tented Camp
Comfort:Azure Mara Haven 4*

Dag 7: Masai Mara – Nairobi
Efter frukost lämnar ni Masai Mara och kör cirka 30 mil till Nairobi med lunchboxar. Ni ankommer till Nairobi sen eftermiddag för flyg eller övernattning.

Detta ingår i safarin

 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
 • Helpension.
 • Alla parkavgifter.
 • 4×4 minivan med fönsterplats till alla. 2–5 personer i varje minivan.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten per person och dag.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Flying doctors försäkring som täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej i safarin

 • Flyg.
 • Privata försäkringar.
 • Visumkostnader.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck.

Skapa din drömresa med safari

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Kenya, Tanzania och på Zanzibar. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika koncept Östra Afrika Flex!

 

Karta över Kenyas nationalparker
Kenya Nationalparker

 

Artikelnr: NBO5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Kili safari – Amboseli / Nairobi / Lake Nakuru / Masai Mara, 7 dagar”