Program: Kili safari – Amboseli / Nairobi / Lake Nakuru / Masai Mara, 7 dagar

Prisexempel: 17 800 kr

Kili Safari är en 7 dagars safari som utgår från Nairobi. Boendestandarden väljer ni själva: antingen ”Basic” som är mellanklassboenden, eller ”Comfort” som är bättre standard boenden. Alla boendena är handplockade för att ni ska få mest valuta för pengarna! Helpension. Garanterad fönsterplats i mini van, som tar 2 – 5 personer. Safarin passar dig som vill åka på en safari i de populära nationalparkerna Amboseli, Lake Nakuru och Masai Mara. Safarin har dagliga avgångar.

Artikelnr: NBO5 ,

DAGSPRESENTATION

Om ni är minst 4 personer som bokar får ni en egen safari i egen minivan.

Dag 1: Nairobi – Amboseli
Ankomst till Nairobis internationella flygplats där ni möts av safarins representant.
Färden går sedan vidare till foten av Afrikas högsta berg Killimanjaro och Amboseli National Park (250 km) där ni serveras lunch. Game drive under eftermiddagen. Middag och övernattning på
Basic: Kibo Safari Camp
Comfort: Kilima Safari Camp

Dag 2: Amboseli
Efter frukost på lodgen tillbringar ni hela dagen i Amboseli för att njuta av game drives. Ni återvänder till lodgen för lunch och och avkoppling, sedan fortsätter game driven på eftermiddagen. På kvällen återvänder ni till lodgen för middag och övernattning på
Basic: Kibo Safari Camp
Comfort: Kilima Safari Camp

Dag 3: Amboseli – Nairobi – Lake Nakuru
Innan frukost åker ni på en game drive, och efter frukost beger ni er till Nairobi där ni äter lunch. Efter det fortsätter ni resan till Lake Nakuru dit ni anländer sent på eftermiddagen för middag och övernattning.
Comfort: Ziwa Bush Lodge
Om ni hellre vill äta er middagsbuffé på den kända restaurangen Carnevore kan ni utan tillägg byta till den restaurangen.

Dag 4: Lake Nakuru – Lake Naivasha
Efter frukost åker ni på en game drive i Nakurus nationalpark, och återvänder till lodgen för lunch. Sedan åker ni till Lake Naivasha för en båtfärd och checkar in på en lodge för natten.
Basic: Lake Naivasha Resort
Comfort: Naivasha Sopa Lodge

Dag 5: Masai Mara
Efter frukost åker ni till Masai Marareservatet med lunchboxar för att på eftermiddagen åka på game drive i ett av världens mest kända djurreservat. Middag och övernattning på:
Basic: Ol Moran Tented Camp
Comfort: Mara Fig Tree Camp

Dag 6: Masai Mara
Efter frukost tillbringar ni hela dagen i parken för game drive med lunchboxar. Sen eftermiddag återvänder ni till er lodge för middag och övernattning. Alternativt kan ni mot extra kostnad boka en ballongflygning över Mara med champagnefrukost ute i naturen som avslutning. Efter lunch och några timmars vila fortsätter en sen game drive.
Basic: Ol Moran Tented Camp
Comfort: Mara Fig Tree Camp eller Mara Leisure Tented Camp

Dag 7: Masai Mara – Nairobi
Efter frukost lämnar ni Masai Mara och kör cirka 30 mil till Nairobi med lunch boxar. Ni ankommer till Nairobi sen eftermiddag för flyg eller övernattning.

Detta ingår i safarin:
– Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
– Helpension.
– Alla parkavgifter.
– 4×4 minivan med fönsterplats till alla. 2-5 personer i varje minivan.
– Engelsktalande chaufför/guide.
– 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
– Rekommenderad miniminivå på dricks.
– Flying doctors försäkring som täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej i safarin:
– Flyg
– Privata försäkringar
– Visum kostnader
– Dricks utöver rekommenderad miniminivå
– Dryck

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Kenya, Tanzania och på Zanzibar. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika koncept Östra Afrika Flex!

VARFÖR SAFARI MED KENZAN TOURS?
Safariarrangörerna har alltid sina argument varför ni ska välja just dem. Därför vill vi göra klart för er vad som skiljer oss från flertalet andra arrangörer och vilka fördelar som finns om ni bokar er safariresa med Kenzan Tours! Här är våra 10 punkter!

1) Vi har en lokal organisation som tar hand om er resenärer på bästa sätt enligt tydliga riktlinjer som passar just den skandinaviska marknaden. Organisationen heter Kenzan Wildlife safaris och är grundat av Kenzan tours tillsammans med en lokal arrangör. Våra lokala baser är i Arusha och Nairobi.

2) Ni resenärer tas omhand från början till slut. Alla transfers ingår alltid. Ni har alltid möjlighet att nå både den lokala arrangören och oss i Sverige med dygnet runt jouren.

3) Vår personal är engelsktalande och har lång erfarenhet och den utbildning som krävs för att ha hand om er resenärer. Vi har en god personal policy. All personal får en rimlig lön för sitt arbete.

4) Rekommenderad miniminivå på dricks är redan inkluderat i priset. Men givetvis om ni uppskattar er safari extra mycket, så får ni mer än gärna ge mer dricks till er guide!

5) Våra fordon är i gott skick och vi ser alltid till att kontrollera alla fordon regelbundet för att hålla en bra komfort och hög säkerhetsnivå.

6) Våra chaufförer är inte påtryckta att snåla med bränslet under er safari (till skillnad från våra lokala konkurrenter som inte ger chaufförerna/guiderna någon flexibilitet i hur mycket de får köra under safarin, för att hålla budgeten). Om tiden tillåter så finns möjligheten att vara ute längre på game drive än angivet i programmet. Vi är mycket flexibla när det gäller upplägget av game drives under er safari.

7) Alla våra Afrikasäljare åker till östra Afrika en gång per år i syfte att uppdatera sig och uppleva det vi själva säljer till er. Samt för att i samarbete med vår lokala organisation utveckla och förbättra våra resor. Vi kan försäkra er att ni alltid får bra information och hjälp att hitta en resa som passar just era behov och budget. Vi är experter i det vi erbjuder!

8) Våra lodger och tältcamper är handplockade. Vi vill vara säkra på att boendena håller den kvalitet i såväl mat, service och standard som utlovas. Vi är säkra på att deras personalpolicy överensstämmer med vår egna organisations hårda policy. Vi vet att de även driver boendena i harmoni med både natur och människorna i närheten. Vi är säkra på att ägarna av boendena är lokala och att inkomsterna därför också stannar kvar i landet.

9) Vi driver också i egen regi vår egen tältcamp (med eco-policy) i Serengeti. Den är mobil och flyttas två gånger per år, till de områdena där djurlivet är som bäst.

10) Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

KARTA ÖVER KENYAS NATIONALPARKER
Kenya Nationalparker

 

Artikelnr: NBO5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Kili safari – Amboseli / Nairobi / Lake Nakuru / Masai Mara, 7 dagar”