Klassiska Vietnam, 14 dagar

Prisexempel: 42 400 kr

Vår storsäljare Klassiska Vietnam är en resa som upplevs med alla sinnen. Den inleds i huvudstaden Hanoi och går via skärgårdslandskapet Halong och kejsarstaden Hue till pulsen i storstaden Ho Chi Minh city. Vi lagar också vietnamesisk mat och färdas på världens längsta flod, Mekongfloden.

Resan avslutas på Vietnams största ö, Phu Quoc, som har långa vita stränder, vajande palmer och tropisk regnskog.

Klassiska Vietnam, 14 dagar

En resa som upplevs med alla sinnen. Resan är fristående utan fasta avresedatum och kan genomföras året om.

Resan sker med en egen engelsktalande chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida, så anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Vill du ändra på något skräddarsyr vi gärna en resa som passar just dina önskemål.

Detta ingår i resan

 • Flyg Skandinavien–Hanoi och Phu Quoc–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Flyg  Hanoi–Hue, Da Nang–Ho Chi Minh City och Ho Chi Minh City–Phu Quoc.
 • 13 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Privata transfers och transporter under rundturen inkl. flygtransfer.
 • Privat båttur på Halong Bay
 • Flodtur på Parfymfloden.
 • Flodtur i Mekongdeltat.
 • Vietnamesisk matlagningskurs.
 • Entréavgifter.
 • Engelsktalande lokal guide.
 • Mineralvatten på turerna.

Dagsprogram

Dag 1: Hanoi
Vid ankomst till flygplatsen möts ni av er lokala reseguide som tar er direkt till hotellet för incheckning. Därefter följer en utflykt till Hanois gamla kvarter. Här bor generationerna sida vid sida i sina små hus, som är flera hundra år gamla. I varje kvarter finns små butiker, restauranger och charmiga kaféer inhysta i de vackert åldrade kolonialvillorna. Längs boulevarderna kan folk sitta och äta, laga sina mopeder eller klippa sig. På kvällen äter ni en välkomstmiddag på en lokal restaurang.
Boende: Hotel le Carnot 3* (superiorrum) eller MK Premier Hotel 4* (luxury room).
Måltider: middag.

Dag 2: Utforska Hanoi
Dagen inleds med ett besök på Ho Chi Minhs mausoleum, där den magra nationalhjälten vilar. Vi besöker också Ho Chi
Minhs hus, vackert beläget i en grönskande park. Strax intill reser sig den lilla Enpelarpagoden ur sin lotusdamm. I området ligger också Tran Quoc Pagoda, det äldsta buddhistiska templet i Hanoi. Vi tittar in i Litteraturens tempel, som var landets första universitet och numera är en rofylld plats omgärdad av fikon- och jasminträd. Vi passar på att besöka den fina Svärdsjön och templet Ngoc Son, beläget i hjärtat av staden. Under dagen ser vi även But Tower, Huc-bron och andra sevärdheter. För de som vill finns också möjligheten att ta en cykeltur i de gamla kvarteren innan ni på kvällen får se en traditionell Water Puppet Show.
Boende: Hotel le Carnot 3* (superiorrum) eller MK Premier Hotel 4* (luxury room)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Hoan Kiem Lake Hanoi

Dag 3: Halong Bay
På morgonen beger ni er med buss till UNESCO-världsarvet Halong Bay, en av världens vackraste skärgårdar. Enligt legenden skapades de 3 000 öarna, bergen och dalarna av en drake, vars svansrörelser formade dalgångar som vattenfylldes när han kastade sig i havet. Ni åker ut på en 4-timmarskryssning i den storslagna bukten. Under färden besöker ni dramatiska kalkstensgrottor som är flera tusen år gamla. Ombord på båten serveras en god fisk- och skaldjurslunch. Ni beger er sedan tillbaka till ert hotell i Hanoi.
Boende: Hotel le Carnot 3* (superiorrum) eller MK Premier Hotel 4* (luxury room)
Måltider: frukost och lunch.

Valbar tilläggstur: Street food i Hanois gamla kvarter
Följ med på en street food-vandring i de gamla kvarten. När ni går genom labyrinten av de livliga gator som utgör Hanois gamla kvarter får ni bland annat fresta era smaklökar med den berömda rätten Banh Cuon, prova olika kött-, grönsaks- och brödspecialiteter som eldgrillas över glödande kol och smaka exotiska färska frukter tillsammans med krossad is och kondenserad mjölk. Er lokala guide tar er även till en gömd street food-restaurang för att smaka på topp tio gatumat i Hanoi som Banh My Hanoi, vietnamesiskt risvin och berömt äggkaffe. Eller, om kaffe inte är din stil, väntar en kall öl. I slutet av resan är du fri att fortsätta utforska området eller så hjälper din guide dig med vägbeskrivningar eller en taxi tillbaka till ditt hotell.
OBS: för denna tur tillkommer ca 400 SEK per person.

Cooking class Vietnam

Dag 4: Programfri dag
Dagen är programfri för egna aktiviteter, kanske blir det lite shopping eller ett besök på något av stadens fina museer?
Boende: Hotel le Carnot 3* (superiorrum) eller MK Premier Hotel 4* (luxury room)
Måltider: frukost.

Dag 5: Hue
Idag fortsätter resan med inrikesflyg till Hue, Vietnams huvudstad från 1800-talets början och fram till 1945. Här besöker ni Citadellet, Flaggtornet, Noon Gate, Nguyendynastins nio stora urnor, de nio heliga kanonerna och Thai Hoa-palatset. Lunch på lokal restaurang. På eftermiddagen gör ni ett besök till Ming Mang-kejsarens mausoleum och ni får möjlighet att strosa på Dong Ba-marknaden.
Boende: Cherish Hotel 3* (superiorrum) eller Eldora Hotel 4* (deluxe city view)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 6: Hoi An
Börja dagen med en båttur på Parfymfloden och besök Thien Mu-pagoden. Resan fortsätter sedan söderut i landet och ni stannar till i Da Nang för att äta lunch. Ni passar även på att besöka Cham-museet och Marble Mountains. Senare på dagen ankommer ni till den charmiga staden Hoi An, känd för sin vackra gamla bebyggelse och staden finns också på UNESCOS världsarvslista, för att checka in på ert hotell.
Boende: Phu Thinh Boutique Resort 3* (superiorrum) eller Belle Maison Hadana Hoi An Resort & Spa 4* (deluxerum)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Hoi An

Dag 7: Matlagningskurs
I dag ska ni få lära era att laga traditionella vietnamesiska rätter. Ni delas upp i mindre grupper med varsin engelsktalande guide som tar er med på en båttur till den livliga matmarknaden, där ni får lära er mer om de olika råvarorna och vad de används till. Ni beger er sedan till kurslokalen där ni får en introduktion i vietnamesisk matlagning. När ni är klara avnjuter ni era rätter till lunch. Mätta och belåtna bekantar ni er sedan med staden och ser bland annat Japanska täckta bron och Tan Ky House. Huset uppfördes åt en förmögen köpman för nästan 200 år sedan och ser nästan likadant ut i dag som då. Ni besöker sedan Hoi Ans lokala marknad där man kan köpa mat, kryddor och skräddarsydda kläder.
Boende: Phu Thinh Boutique Resort 3* (superiorrum) eller Belle Maison Hadana Hoi An Resort & Spa 4* (deluxerum)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 8: Programfri dag
Programfri dag. Besök någon av de härliga stränderna för avkoppling eller utforska hotellets omgivningar. Vill man aktivera sig
finns det mycket trevligt att hitta på i den gamla stadsdelen. Här finns mängder med uteserveringar och butiker som
säljer det mesta och vietnamesiska lampor, färgglada sidensjalar och vietnamesiska hantverk.
Boende: Phu Thinh Boutique Resort 3* (superiorrum) eller Belle Maison Hadana Hoi An Resort & Spa 4* (deluxerum)
Måltider: frukost.

Dag 9: Ho Chi Minh City
Idag flyger ni vidare från grannstaden Da Nang till Ho Chi Minh City, Vietnams största stad. Staden är också känd som Saigon och många vietnameser använder sig fortfarande av det gamla namnet. En två timmars bilresa tar er till Cu Chis underjordiska tunnlar. Detta tunnelkomplex grävdes 1948 för gerillan att gömma sig i från franska luft- och marksvepningar. Tunnlarna fungerade också som kommunikationsvägar, mat- och vapenförråd, och som sjukhus och bostadsrum för gerillakrigare under hela det amerikanska kriget. Besök de underjordiska byarna för att bättre förstå tunnlarnas historia, livet i tunnlarna och det vietnamesiska folkets motståndskraft under strid. Middag på lokal restaurang.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller Harmony Hotel 4* (deluxerum)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Hi Chi Minh

Dag 10: Mekongdeltat
Efter frukost hämtas ni av er guide vid hotellet och åker till Ben Tre. Ni ankommer till foten av Phong Nẫm-bron och tar er sedan med båt längs floden Chẹt Sậy för att njuta av omgivningarna, traditionella kokosnötsanläggningar på flodbanken. Ni gör ett besök i tegelbruket där ni får se det traditionella sätt som lokalbefolkningen använder för att göra tegelstenar och se hur kokosnötsskal används i den koleldade ugnen för att göra aktivt kol. Upptäck de olika sätten att nyttja kokosnötterna genom kokosnötskalning, kokoskrossning, kokosskärning och kokosnötsrakning. Njut av färskt kokosvatten medans båten tar er vidare via Cái Sơn-kanalen, där lokalbefolkningen fiskar längs floden. Ni gör även ett stopp vid kokosgodisugnen för att smaka varmt kokosgodis direkt från ugnen. Därefter besöker ni mattvävningsbyn i Nhon Thanh där ni tar er genom byn till en restaurang för lunch. Ni beger er sedan tillbaka till Ho Chi Minhs centrum för övernattning.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller Harmony Hotel 4* (deluxerum)
Måltider: frukost, lunch och middag.

Mekong

Dag 11: Phu Quoc
Idag lämnar ni storstaden och åker ut till flygplatsen för vidare färd till paradisön Phu Quoc, vars vackra stränder och klara vatten bjuder in till härliga dagar med sol och bad.
Boende: Phu Quoc Eco Beach Resort 3* (superior bungalow garden view) eller Lahana Resort Phu Quoc 4* (deluxe garden)
Måltider: frukost.

Dag 12-13: Phu Quoc
Aktivitetsfria dagar för att njuta av sol, bad och strand.
Boende: Phu Quoc Eco Beach Resort 3* (superior bungalow garden view) eller Lahana Resort Phu Quoc 4* (deluxe garden)
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Efter frukost checkar ni ut från ert hotell och åker till flygplatsen för att påbörja er resa hem.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person:

 • 3* boende: 42 400 SEK
 • 4* boende: 44 100 SEK

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI23

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.