Kajman i Costa RicaHängbroar i Costa Rica.Arenals vulkan Costa Rica.

Paket: Kuba & Costa Rica – Färggrann kultur och natur, 15 dagar

Prisexempel: 27 900 kr

Lär känna Kubas och Costa Ricas rika kultur och vackra natur på nära håll! Resan tar dig till historiska och färgglada Havanna, över gröna tobaksfält och till sockermagnaternas pråliga palats. Du får också naturupplevelser utöver det vanliga när du vandrar i Costa Ricas molnskog, drar handen över lava och kopplar av på en kritvit sandstrand. Under resans gång får du flera möjligheter att lära känna ländernas kultur på nära håll. Boende i privata hem ingår liksom besök på familjeägda plantager. Resan innehåller också många andra spännande aktiviteter som ger dig minnen för livet.

Kuba & Costa Rica – Färggrann kultur och natur, 15 dagar

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter kan vi självklart ordna det.

Datum

Kontakta oss för information om aktuella avresedatum.

Detta ingår i vår paketresa till Kuba & Costa Rica

 • Flyg: Skandinavien – Havanna / Havanna – San José / San José – Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • Boende på hotell 3* och 4* inkl. frukost och Casa Particular* (privat boende). Frukosten på Casa Particular betalas på plats.
 • Transfer till och från flyg, hotell och de utflykter som ingår.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Utflykter enligt dagsprogrammet.
 • Guider (engelsk- och tysktalande).
 • Visum till Kuba (värde 400 SEK/person).

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när ni besöker Kuba!

Tillkommer

 • Dricks.
 • Valfria utflykter.
 • Reseförsäkring.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Havanna
Vid ankomst till Havannas internationella flygplats får ni transfer till hotellet i Havanna.

Välj mellan nedanstående kategorier och boenden i Havanna. Frukost ingår på samtliga boenden.

Hotell:
Basic: Hotel Caribbean, Hotel Deauville, Hotel Saint John’s, Hotel Vedado eller Hotel Tulipan i standard dubbelrum, eller likvärdigt hotell.
Standard: Be Live Havana City Copacabana Hotel, Cubanacan Chateau Miramar eller Hotel Comodoro i standard dubbelrum, eller likvärdigt hotell.
Superior: H10 Habana Panorama, Hotel Inglaterra, Hotel Roc Presidente eller Memories Miramar Habana i standard dubbelrum, eller likvärdigt hotell.
Deluxe: Hotel NH Capri La Habana eller Hotel Nacional de Cuba i standard dubbelrum, eller likvärdigt hotell.
Premium: Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana, Hotel Saratoga eller Iberostar Parque Central i standard dubbelrum, eller likvärdigt hotell.

Casa Particular:
Standard: Casa Rolando y Marisol, Casa la Puerta Blanca, Casa Xiomara y Pavel eller Hostal Colonial Habanera 1715.
Superior: Aparthotel Boutique Kiat eller Madero Bed & Breakfast.

Måltider: –

Dag 2: Stadstur i Havanna
Er guide hämtar er på morgonen för en rundvandring i Havannas UNESCO-listade historiska Gamla stad, La Habana Vieja. Där får du känna Havannas atmosfär av gångna tider, som om du befinner dig in en annan epok. Mot slutet av turen besöker ni Havana Club Museum. Ni får också tid till att upptäcka Havannas färgstarka gator på egen hand.

Boendealternativ: samma som Dag 1.

Måltider: frukost.

Dag 3: Havanna – Vin͂ales
Efter frukost beger ni er västerut mot Pinar del Rio, en region känd för världens bästa tobak. Vid ett besök på Veguero, tobaksodlarnas hus, får ni en expertlektion i att rulla äkta kubanska cigarrer, så kallade puros. Ni besöker också grottan Cueva del Indio. Färden fortsätter sedan förbi de vackra gröna tobaksfälten till dagens sista destination, Vin͂ales. Staden omges av mogotes, unika kalkstensformationer som reser sig över tobaksplantagerna. I Vin͂ales besöker ni stadens främsta sevärdheter.
Boende: Casa Particular i Vin͂ales.
Måltider: frukost.

Dag 4: Vin͂ales – Cienfuegos
I dag lämnar ni det gröna västliga Kuba och beger er österut mot Cienfuegos, även kallad Söderns pärla. På vägen stannar ni vid Grisbukten för en båttur på den vackra sjön Laguna del Tesoro. Därefter fortsätter ni till Cienfuegos för att besöka Teatro Dionysos-relieferna och Palacio del Valle med dess marockanska influenser.
Boende: Casa Particular i Cienfuegos.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 5: Cienfuegos – Trinidad
På morgonen reser ni vidare mot den fascinerande staden Trinidad, ännu ett av UNESCO:s världsarv. Under kolonialtiden bodde många av Kubas förmögna sockermagnater här. Det gör Trinidad till en av Karibiens bästa platser att beskåda deras pråliga palats på. Under vägen besöker ni  också El Cubano Park i nationalparken Topes de Collantes. Det här är den perfekta platsen för dig som är naturälskare då det finns många endemiska regnskogsväxter och djur här. Ni äter lunch på en lokal restaurang.
Boende: Casa Particular i Trinidad.
Måltider: frukost (betalas på plats), lunch.

Dag 6: Rundtur i Trinidad och strandbesök
Dagen börjar med en rundtur i Trinidad. I denna koloniala stad finns mycket att upptäcka. En av Trinidads vackraste platser är Palacio Brunet med Romantic Museum. På eftermiddagen kan ni koppla av på den vackra vita stranden.
Boende: Casa Particular i Trinidad.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 7: Trinidad – Havanna
På morgonen vänder ni tillbaka mot Havanna. På vägen stannar ni till i Santa Clara för att besöka den berömde revolutionären Che Guevaras mausoleum. Sista kvällen i Havanna kan ni i lugn och ro utforska staden på egen hand, köpa de sista souvenirerna eller kanske titta på en kabaré.
Boendealternativ: samma som Dag 1.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 8: Havanna – La Fortuna (Costa Rica)
I dag reser ni vidare till Costa Rica. Er kubanske guide tar er till Havannas flygplats och ni flyger vidare till San José. Vid ankomst välkomnas ni av er costaricanska guide, och tillsammans fortsätter ni till hotellet i La Fortuna. Denna lilla turistby ligger vid foten av vulkanen Arenal, och härifrån har man en fantastisk utsikt över Costa Ricas enda aktiva vulkan. På kvällen kan ni vila upp er på hotellet inför de väntande äventyren i Costa Rica.
Boende: Hotel San Bosco 3* i La Fortuna.
Måltider: frukost.

Dag 9: Vandring i nationalparken Arenal
I dag beger ni er till den vackra nationalparken Arenal. En lokal guide tar er med på en tre timmars vandring runt vulkanen och berättar längs vägen om nationalparkens unika flora och fauna. Området har inte mycket vegetation, en följd av det lavautbott som år 1968 ödelade området. Vandringslederna i Arenals nationalpark är generellt flacka och inte särskilt ansträngande, perfekt för en lugn och informativ vandring. På kvällen återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel San Bosco 3* i La Fortuna.
Måltider: frukost.

Dag 10: La Fortuna – Monteverde
Efter frukost reser ni vidare till Monteverde, ett bergigt och dimhöljt landskap i nordvästra Costa Rica. Där väntar en exklusiv utflykt till de familjeägda plantagerna El Trapiche. Här få ni på nära håll se och lära er mer om odling och framställning av kaffe, choklad och andra för Costa Rica viktiga grödor. Ni får också en unik möjlighet att smaka på typisk costarikansk mat.
Boende: Rancho Makena i Monteverde.
Måltider: frukost.

Dag 11: Monteverdes molnskog
På morgonen beger ni er ut på en fyra timmar lång vandring i nationalparken vid Continental Divide, Costa Ricas höglandsgräns mellan Stilla havet och Atlanten. Här får du en möjlighet utforska de nio olika lederna som slingrar sig genom molnskogen för att så småningom nå en av reservatets högsta punkter, ”La ventana” (fönstret). Namnet har den fått för att människor aldrig slutar att överväldigas av utsikten över de fantastiska bergen, träden och den väldiga himlen som omger dem. Er guide kommer under hela vandringen att peka ut och berätta om områdets exotiska natur och de djur som bebor detta fantastiska område. Vandringen fortsätter vidare till Wilford Guindons hängande broar. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Några tips är att besöka de olika reservaten eller fjärilsträdgården. Eller varför inte ta en tur med linbana, testa bungeejumping eller följa med på en nattlig djungelvandring. Dessa aktiviteter är valfria och ingår inte i priset.
Boende: Rancho Makena i Monteverde.
Måltider: frukost.

Dag 12: Monteverde – Quepos (Manuel Antonio)
I dag lämnar ni Monteverde och fortsätter till Quepos. Denna stad på västkusten ligger vid nationalparken Manuel Antonio som grundades 1972 och sträcker sig längs Stillhavskusten. Intill landområdet angränsar den också till 55 000 hektar i havet. Manuel Antonio är en av de mest besökta nationalparkerna i Costa Rica. Här spenderar ni dagen som ni vill.
Boende: Hotel California 3* i Manuel Antonio.
Måltider: frukost.

Dag 13: På egen hand i Manuel Antonio
I dag får ni på egen hand njuta av den vackra naturen i nationalparken. Dess största attraktioner är de fyra underbara stränderna på Stillahavskusten. En simtur i denna unika miljö och vackra hav är nästan ett måste! Vill man utforska djurlivet finns bland annat de utrotningshotade ekorreaporna och capuchinaporna i parken, liksom sengångare och näsbjörnar. Parken har också flera utkikspunkter med fantastiska panoramautsikter över området.
Boende: Hotel California 3* i Manuel Antonio.
Måltider: frukost.

Dag 14: Manuel Antonio – San José
På morgonen reser ni tillbaka till huvudstaden San José, vilket tar cirka tre timmar. I San José finns tid till att på egen hand ta en stadsrundtur och kanske besöka något museum.
Boende: Boutique Hotel Casa Orquideas i San José.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 15: Hemresa
I dag är det dags att ta farväl av Centralamerika. Ni får transfer till San Josés flygplats för att resa tillbaka till Skandinavien.
Du som inte är redo att lämna detta färgstarka och gästvänliga land kan förlänga din vistelse med extra nätter och aktiviteter om du vill.

Pris

Prisexempel per person: 27 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Artikelnr: SPR15

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Kuba & Costa Rica – Färggrann kultur och natur, 15 dagar”