Kuba & Costa Rica – färggrann kultur & natur, 14 dagar

Prisexempel: 43 900 kr

Lär känna Kubas och Costa Ricas kultur och natur på nära håll! Resan tar dig först till Costa Rica där du får naturupplevelser utöver det vanliga när du besöker några av landets nationalparker och naturreservat. Du får också tillfälle att njuta av landets vackra stränder vid Stilla havet. Resan fortsätter sedan till Kuba med historiska och färggranna Havanna, gröna tobaksfält och sockermagnaternas pråliga palats i Trinidad. Boende i privata hem ingår liksom besök på familjeägda plantager. Resan innehåller också många andra spännande aktiviteter som ger dig minnen för livet.

Costa Rica & Kuba – färggrann kultur & natur

Alla utflykter och aktiviteter på denna resa sker både privat och i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Datum

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Kontakta oss för information om aktuella avresedatum.

Detta ingår i resan till Kuba & Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José, San José–Havanna, Havanna–Skandinavien.
  • Flygskatter.
  • 7 nätter på hotell 3* eller 4* inkl. frukost, Costa Rica
  • 6 nätter på Casa Particular**, inkl. frukost, Kuba
  • Alla lokala transfers, privat samt delade transporter i turistbuss. Transporter mellan orterna på Costa Rica sker med minibuss utan guide.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Utflykter enligt dagsprogrammet.
  • Lokala engelsktalande guider.
  • På plats ingår 24 timmars lokal jourservice.

** Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när ni besöker Kuba!

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
Vid ankomst till San Josés internationella flygplats får du transfer till hotellet i huvudstaden.
Boende: Hotel Sleep Inn San Jose 3* eller Hotel Park Inn San Jose 4*.
Måltider: –

Dag 2: San José
Välj en valfri halvdags rundtur i San José med omnejd, se alternativa turer nedan. Efter turen återvänder du till hotellet.
Boende: Hotel Sleep Inn San Jose 3* eller Hotel Park Inn San Jose 4*.
Måltider: frukost.

Valbara turer dag 2

Alternativ 1: Stadstur i San José
En rundtur med bil, buss och till fots genom San José med alla de viktigaste sevärdheterna; parker, museum, universitetet, stadshuset, biblioteket, operan, konstgalleriet och mycket annat.
Vandringsskor rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Resa Costa Rica San José regnskog

Alternativ 2: Irazus vulkanpark
Besök Irazuvulkanen med sina fyra kratrar. På vägen upp åker ni genom byar och farmer, och på vägen tillbaka besöker ni den vackra kyrkan Basílica de Nuestra Señora de los Ángeles.
Vandringsskor och en lätt jacka rekommenderas.
Varaktighet: cirka 5 timmar.

Resa Costa Rica vulkan Irazu

Alternativ 3: Dokaherrgården och städerna Grecia och Sarchi
En rundtur på landsbygden som inkluderar besök vid ett kafferosteri och gamla tempel. Du får också lära dig mer om traktens förfäders historia och deras traditioner som lever än i dag.
Vandringsskor och en lätt jacka rekommenderas.
Varaktighet: cirka 6 timmar.


Dag 3: Vandring i Arenal nationalpark

I dag beger ni er till den vackra nationalparken Arenal. En lokal guide tar er med på en tre timmars vandring runt vulkanen och berättar längs vägen om nationalparkens unika flora och fauna. Området har inte mycket vegetation, en följd av det lavautbott som år 1968 ödelade området. Vandringslederna i Arenals nationalpark är generellt flacka och inte särskilt ansträngande, perfekt för en lugn och informativ vandring. På kvällen återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller Hotel Magic Mountain 4* i La Fortuna.
Måltider: frukost.

Resa Costa Rica Arenal

Dag 4: La Fortuna – Arenal
Denna dag får du åka på en valfri halvdagstur i Fortunaområdet, se alternativ nedan. Efter turen återvänder du till hotellet i La Fortuna.
Boende: Hotel Arenal Montechiari 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt
Måltider: frukost.

Valbara turer dag 4


Alternativ 1: Arenalparken
En stillsam vandring längs foten av detta fantastiska ”eldberg”. Vandringen börjar vid vulkanens aktiva sida där man kan se nya lavaflöden och ödelagd skog och mark som sakta återhämtar sig.
Vandringsskor, solskyddsmedel, hatt och kikare rekommenderas.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

Alternativ 2: Cykeltur (tillägg 400 kr/person)
Du får skjuts till Arenaldammen där cykelturen startar. Vi tar oss sedan fram på gamla vägar genom skogen och genom vulkanparken. På vägen finns chans att se mängder av olika fåglar, apor och andra vilda djur liksom ett rikt växtliv.
Solskyddsmedel, insektsmedel, jacka, kikare, kamera, badkläder och handduk rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 3:  Safariflodtur på Peñas Blancas
Upplev skogens lugn från en stillsam roddbåt på floden. Här finns chansen att se apor, sengångare, leguaner, sköldpaddor, krokodiler och mängder av fåglar. En erfaren och kunnig guide följer med på turen och berättar om skogens växter och djur.
Insektsmedel, jacka, kikare, kamera, badkläder och handduk rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 4: Guidad vandring till La Fortuna vattenfall
Gömt ute i regnskogen ligger detta över 70 meter höga vattenfall som är ett måste att se! Här finns också en mängd djur och växter att se. Det går bra att bada i floden, men inte för nära vattenfallet. Vandringen rekommenderas bara för resenärer i god form.
Bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

Alternativ 5: Trädtoppsturen
Glid längs med vajrar högt uppe bland djungelns trädtoppar, en sträcka på över 3 km. Åkturen börjar vid ett 13 meter högt torn och är uppdelad i 8 etapper som är mellan 80 och 750 meter långa. Till och från susar ni fram i över 60 km/h!
Lätta kläder, långbyxor och gymnastikskor rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 6: Fågelskådningstur
Följ med på en vandring genom La Fortuna-området där du kan se tukaner, papegojor och många andra tropiska fåglar. Efter vandringen får ni möjlighet att summera och diskutera vilka fåglar ni sett under turen.
Lätta kläder med långbyxor, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.Dag 5: Arenal – Rincon de la Vieja

Efter frukost fortsätter du resan till Rincon de la Vieja nationalpark i nordvästra Costa Rica. Parken är uppkallade efter den aktiva vulkanen med samma namn vilken också är parkens huvudattraktion. I nationalparken ligger också flera andra vulkaner. I Rincon de la Vieja finns vandringsleder som går förbi varma källor, fumaroler, bubblande lerpölar och vattenfall. Förutom guidade vandringar finns också andra aktiviteter som canopy (linbana) genom trädtopparna, forsränning och mountainbike. Med sitt lite avskilda läge i norr upplevs Rincon de la Vieja som mindre besökt än andra nationalparker i Costa Rica.
Boende: Hotel cañon de la Vieja 3* eller Hotel Hacienda Guachipelin 4*
Måltider: frukost.

Dag 6: Fri dag i Rincon de la Vieja
Idag har du möjlighet att utforska området du bor i.
Boende: Hotel cañon de la Vieja 3* eller Hotel Hacienda Guachipelin 4*
Måltider: frukost.

Dag 7: Rincon de la Vieja – San Jose
Efter frukost så kommer du att åka tillbaka till San Jose. Väl framme checkar ni in på ert hotell.
Boende: Hotel Sleep Inn San Jose 3* eller Hotel Park Inn San Jose 4*.
Måltider: frukost.

Dag 8: San Jose – Havanna
Transfer till flygplatsen och flyg till Havanna. Vid ankomst till Havannas internationella flygplats får du transfer till hotellet i Havanna. Välj mellan nedanstående kategorier och boenden. Frukost ingår på samtliga boenden.
Boende: Casa Particular (Möjlighet finns att uppgradera till hotellboende mot pristillägg.)
Måltider: –

Dag 9: Rundtur i Havanna
På förmiddagen eller eftermiddagen möter en svensktalande kubansk guide upp för en två timmar lång guidad vandring i UNESCO-listade Gamla Havanna. Därefter hämtar en klassisk amerikansk bil upp för en två timmars stadsrundtur där ni besöker de välkända och omtalade sevärdheterna i staden. Ni återvänder sedan till hotellet och har resten av dagen fri för egna aktiviteter.
Boende: Casa Particular
Måltider: frukost.

Dag 10: Havanna – Vin͂ales
Dagens utfärd går till Pinar del Rio provinsen, Kubas västra provins. Här odlas världens bästa tobak som ni får lära er mer om vid ett besök på en tobaksfabrik. Turen fortsätter till Viñalesdalen med dess fantastiska vyer. Därifrån vidare till La Cueva del Indio för en båttur på floddalen genom Haystack Hillock Mountains. Lunchen intas på El Palenque de los Cimarrones restaurang. På eftermiddagen blir ni avsläppta i Vinales för övernattning.
Boende: Casa Particular i Vin͂ales.
Måltider: frukost.

Dag 11: Vin͂ales – Cienfuegos
I dag lämnar du det gröna västliga Kuba och beger er österut mot Cienfuegos, även kallad Söderns pärla. Där spenderar du dagen på egen hand.
Boende: Casa Particular i Cienfuegos.
Måltider: frukost.

Dag 12: Cienfuegos – Trinidad
Transfer till Trinidad på sydkusten. Denna färgstarka stad ligger i Kubas historiskt viktiga område för sockerrörsodling. Trinidads tidigare rikedom märks tydligt på de överdådiga koloniala byggnaderna som fortfarande är i bruk.
Boende: Casa Particular i Trinidad.
Måltider: frukost.

Resa till Kuba Trinidad

Dag 13: Trinidad
Dagen fri för egna aktiviteter.
Boende: Casa Particular i Trinidad.
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer från boendet till Havanna flygplats och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 43 900 SEK.

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CTRCDTR

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.