Upplev Kubas kultur från cykelsadeln

Prisexempel: 32 700 kr

Det här är en resa för dig som vill ha en aktiv semester och upptäcka kubas unika kultur och underbara natur på ett annorlunda sätt – med cykel. Resan är en kombination av en aktiv rundresa med inslag av kultur, storstad och naturupplevelser. Din guide kommer att leda dig genom kubas västra och centrala delar med dagliga etapper på 10 till 55 kilometer. Bagaget transporteras i en följebil som du dessutom kan hoppa på när som helst om orken tryter.

 

Upplev kubansk kultur och natur från cykelsadeln

På den här cykelresan får du chansen att upptäcka Kubas sevärdheter från cykelsadeln. Resan tar dig till historiska platser och ger dig möjligheten att lära dig mer om Kubas spännande historia. Du cyklar genom småbyar, kuperad natur, härliga stränder som inbjuder till dopp och förstås, massor med underbara människomöten efter vägen.

Detta ingår i resan till Kuba

 • Flyg Skandinavien–Havanna t/r i ekonomiklass
 • Alla flygskatter
 • Boende 13 nätter på hotell¹ inkl. frukost och Casa Particular²
 • Måltider enligt dagsprogrammet
 • Kvalificerad engelsktalande guide
 • Följebil med möjlighet att åka med när som helst
 • All transfer som inte beskrivs som tillval i minivans
 • Cykelhyra
 • Entréavgifter

¹ Obs! Om hotellen som nämns i programmet är fullbelagda förbehåller vi oss rätten att boka ett annat boende av likvärdig standard.

² Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med ett Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra rum, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Detta ingår inte

 • Drycker och måltider som inte nämns i dagsprogrammet
 • Dricks
 • Valfria utflykter
 • Hjälm och handskar

Dagsprogram


Dag 1: Havanna

Ankomst till Havannas flygplats. Du välkomnas av vår samarbetspartner, NatureXperts och en lokal guide. Transfer till hotellet i gamla Havanna. Välkomstdryck (färsk fruktjuice, vatten, läsk, öl)
Boende: Casa Particular i Havanna.
Måltider: frukost.

Dag 2: Havanna
Frukost. Din första cykeltur sker genom det moderna Havanna tillsammans med din lokala guide. Du cyklar genom Avenida de Maceo på den berömda strandpromenaden och stannar till vid fortet La Punta. Turen fortsätter längs Paseo del Prado, en mindre backe som tar dig till grönsaksmarknaden på hörnet av Paseo och 19th Street, där invånarna förhandlar med försäljarna för att få det finaste köttet och de färskaste grönsakerna. Efter ett glas färsk juice trampar du vidare till El Cementerio de Cristóbal Colón, en arkitektonisk juvel. Här kan du cykla längs gatorna och gränderna inne på kyrkogården, alternativt ta rygg på guiden och lyssna på intressanta historier om området. Du fortsätter sedan till Plaza de la Revolución, detta enorma torg och politiska landmärke inbjuder till fantastiska bilder. Lunchen intas på El Aljibe, en kycklingrestaurang i Havanna berömd för sin hemliga sås. Efter lunch återvänder du till de äldre delarna i Havanna. Här passar du på att ta en promenad längs de gamla gatorna och besöker de mest berömda torgen och sevärdheterna som sedan 1982 finns med på UNESCO:s världsarvslista. Du avslutar turen med lite shopping på souvenirmarknaden. Kvällen tillbringas på egen hand.
Dagens etapp: cirka 40 km.
Boende: Casa Particular i Havanna
Måltider: frukost och lunch

Resa till Kuba Havanna Capitolium

Dag 3: Havanna
Efter frukost cyklar du till Ernest Hemingways hus och museum i utkanten av Havanna, Finca La Vigía. Det här är en plats som fortfarande andas Hemingway, och man förväntar sig nästan att se honom komma in genom dörren med en drink i handen. Du får också se hans båt Pilar, samma båt som han använde för att jaga nazisternas ubåtar i de kubanska vattnen. Han var också känd för att fånga de gigantiska fiskarna marlins. Efter besöket transporteras både du och cykeln till andra sidan staden för att besöka ett kulturprojektet, Fusterland. En beundrare till Gaudi övertygade sitt kvarter att låta honom dekorera fasaderna i grannskapet med de vildaste av drömmar, alla med färgstarka mosaiker. Du får möjlighet att skapa ditt eget verk. Lunchen intas på Julio’s, ett hus med utsikt över vattnet i Playa Baracoa, en fiskeby som du kommer att återvända till på cykel. Bussen väntar för att ta dig tillbaka till gamla Havanna, om du har energi kvar kan du istället cykla tillbaka. Kvällen tillbringas på egen hand.
Dagens etapp: cirka 60 km i två etapper med bilfärd däremellan.
Boende: Casa Particular i Havanna
Måltider: frukost

Dag 4: Cienfuegos
Frukost och transfer till Cienfuegos. Ett stopp på vägen för lunch vid Fiesta Campesina där man serverar kubanska rätter och där det även förekommer dans och musik från ett lokalt band. Ankomst till Cienfuegos, cykeltur runt staden där du bland annat får se José Marti Park, Malecon och den längsta strandpromenaden på Kuba, Prado, innan turen avslutas i Punta Gorda som erbjuder en fantastisk utsikt över bukten. Kvällen tillbringas på egen hand.
Dagens etapp: cirka 20 km
Boende: Casa Particular i Cienfuegos
Måltider: frukost

Dag 5: Hanabanilla
Avfärd mot Hanabanillasjön mitt emot Escambraybergen. Precis där motorvägen slutar hoppar du på din cykel igen och trampar till Hanabanillasjön som ligger mitt emot bergen. Längs vägen passerar du pittoreska samhällen. Vid ankomst till Hanabanillasjön avnjuter du en uppfriskande mojito och intar en välförtjänt middag.
Dagens etapp: cirka 25 km
Boende: Casa Particular i Hanabanilla
Måltider: frukost och middag

Dag 6: Rancho Bee Hole
Efter dagens frukost står en båttur runt sjön på programmet. Det blir lunchpaus på en traditionell lokal restaurang och du får möjlighet att bada i ett vattenfall. I Jibacoa går du iland där en buss väntar på att ta dig upp till Topes de Collantes, det högst belägna samhället i området. Väl framme blir det en cykeltur i området och du får bekanta dig med samhället och omgivningarna. Övernattning sker på Rancho Bee Hole, ett ekologiskt B&B som är byggt med lokalt material och drivs av en familj från bygden. Maten tillagas långsamt på en vedspis utomhus och uppfriskande drinkar serveras från baren. En härlig avslutning som borgar för att du kommer utvilad till nästa dagsetapp.
Dagens etapp: cirka 10 km (rejäl klättring)
Boende: Casa Particular i Rancho Bee Hole
Måltider: frukost och lunch

Dag 7: Rancho Bee Hole
Efter frukost blir det en promenad på cirka en kilometer till Ecolonia, en kaffefarm där man också odlar frukt och räddar utrotningshotade djurarter. Du tas emot av lokala kaffeexperter som visar dig odlingsprocessen och ger dig en rundtur på plantagen. Det blir också ett besök av två ”gömda” dammar i skogen, en naturlig källa och du får en intensivkurs i förädlingen av kaffebönor, från skalning, rostning och malning till filtrering och drickande. Du serveras en traditionell bondlunch och, om vädret tillåter, hinner du bada i gårdens egna vattenfall. Eftermiddagen tillbringas på egen hand innan färden för dig tillbaka till Rancho Bee Hole.
Middag på egen hand, och vill du uppleva lite lokal kultur har du möjlighet att se en textad kubansk film på storbildskärm utomhus.
Boende: Casa Particular i Rancho Bee Hole
Måltider: frukost och lunch

Dag 8: Trinidad
Frukost. På dagens utflykt får du besöka ett av de finaste vattenfallen i området, Vega Grande. Leden dit passerar precis utanför ditt boende. Efter att du tagit farväl av dina värdar fortsätter resan till Trinidad på cykel. Väl i Trinidad hinner du ta en dusch innan färden går vidare i en klassisk amerikanare till en restaurang i byn Casilda. Där väntar dig en middag bestående av hummer, livemusik och kubansk dans.
Dagens etapp: cirka 12 km
Boende: Casa Particular i Trinidad
Måltider: frukost och middag

Dag 9: Trinidad
Efter dagens frukost blir det en stadstur för att bland annat besöka de gamla kullerstensgatorna och kika in i husen där livet tycks ha stannat någon gång på 1600-talet, här är allt som det alltid har varit. Efter en promenad i stan hoppar du på din cykel för att cykla till Sugar Mill Valley, som var ett center för sockerrörsproduktion med sockerplantager och slavar. Du besöker bland annat Manaca Iznagatornet där man hade en vidunderlig utsikt över landskapet och varifrån man också hade koll på slavarna. Kvällen tillbringas på egen hand. Middagen kan intas på ditt boende eller i stan. Vår guide tipsar gärna om lokala restauranger.
Dagens etapp: cirka 20 km, till Sugar Mill Valley och tillbaka
Boende: Casa Particular i Trinidad
Måltider: frukost

Resa till Kuba Trinidad

Dag 10: Playa Giron
Efter dagens frukost hoppar du på cykeln och trampar söderut längs kusten. Du stannar till vid någon av de många underbara små stränderna som finns längs kusten och tar ett uppfriskande dopp när du känner för det. På stranden vid Yaguanabo väntar minibussen för vidare färd till Guanarocalagunen i Cienfuegos, känd för bland annat den stora flamingokolonin. Du börjar vandringen med en promenad i skogen där du lär höra de många fågelarterna som existerar här. När du anländer piren stiger du ombord på en båt som tar dig ut till lagunen och till fågellivet, en härlig naturupplevelse. Det blir en tur med bussen innan du återigen tar cykeln till den lilla pittoreska byn Playa Giron. Vid ditt boende för natten väntar ägarna på dig med en välkomstdrink och middag.
Dagens etapp: 27 km Trinidad- Yaguanabo och 44 km Yaguaramas –Playa Giron
Boende: Casa Particular i Playa Giron.
Måltider: frukost

Dag 11: Playa Giron
Efter frukost tar du bussen till Playa Larga som likt Playa Giron ligger i Grisbukten, känd som platsen för Grisbuktsinvasionen av CIA-tränade exilkubaner. Strax utanför stan hoppar du på cykeln igen och trampar till Las Salinas, berömt för sina många fåglar och för att vara Kubas största sjöfågelreservat. Dagens lunch sker på en av ortens berömda restauranger, El Butty, där den karismatiska ägaren tillagar lokala delikatesser. Efter lunch stiger du på bussen igen för att åka till en av Playa Girons små ljuvliga stränder. Här väntar dig enastående koraller och färggranna fiskar. Snorklingsutrustning tillhandahålls på ditt boende före avfärd, men för de som har dykarcertifikat eller som vill skaffa ett kan detta ordnas på plats.
Dagens etapp: cirka 42 km, till Las Salinas och tillbaka
Boende: Casa Particular i Playa Giron
Måltider: frukost och lunch

Dag 12: Playa Giron
Frukost. Fridag. Idag har du all tid i världen att undersöka staden närmare, kanske vill du till Enigma de la Roca, känt för sina grottor, krabbor, kubanska båtar, cenotes och de många fåglarna? Dina valalternativ är många i Playa Giron. På kvällen väntar en fest på stranden med äkta kubansk mat, passande då att skåla och ta farväl av Kuba med den berömda kubanska solnedgången i bakgrunden.
Boende: Casa Particular i Playa Giron
Måltider: frukost och middag

Dag 13: Havanna
Utcheckning och transfer till Havanna. Eftermiddagen tillbringar du på egen hand.
Boende: Casa Particular i Havanna
Måltider: frukost

Dag 14: Hemresa
Frukost. Transfer till Havannas flygplats. Flyget ankommer Skandinavien nästa dag.
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 32 700 SEK

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SPR7

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.