Kuba
Start » Centralamerika » Kuba » Kuba, en rundresa från väst till öst

Kuba, en rundresa från väst till öst

På den här resan till Kuba får du uppleva nästan hela landet. Resan påbörjas i huvudstaden Havanna i väst och går österut via bland annat Trinidad, Santiago de Cuba, Baracoa och Guardalavaca. Några av höjdpunkterna under resan är vandringar i nationalparker, båtturer i oexploaterade floder, vackra koloniala städer, inblick i livet på landsbygden, historiska platser för Castros socialistiska revolution och, givetvis, massor med kubansk musik, dans, kultur och spännande människomöten. Resan avslutas med sol och bad vid den karibiska kusten i byn Guardalavaca.

Prisexempel

39,400 kr

Din Resekonsult till Centralamerika

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Rundresa från väst till öst

Den här resan till Kuba tar dig nästan genom hela landet, från huvudstaden Havanna i väst till bland annat Trinidad och till Santiago de Cuba, Baracoa och Guardalavaca i öst. En äventyrlig resa som ger dig enastående möjligheter att uppleva Kubas höjdpunkter.

Detta ingår i resan till Kuba

  • Flyg Skandinavien−Havanna t/r i ekonomiklass
  • Alla flygskatter
  • All transfer
  • Boende 14 nätter på hotell¹ inkl. frukost och Casa Particular²
  • Måltider enligt programmet
  • Utflykter inkl. inträden enligt programmet
  • Rundresa med utflykter och engelsktalande guide enligt program. Ändras öppettiderna på någon sevärdhet byts den ut till någon annan
  • Engelsktalande lokala guider på utflykterna
  • 24 timmars lokal jourservice på plats i Kuba.

¹ Obs! Om hotellen som nämns i programmet är fullbelagda förbehåller vi oss rätten att boka ett annat boende av likvärdig standard.

² Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med ett Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra rum, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dag 1: Havanna
Ankomst till Havanna. På flygplatsen välkomnas du av vår agent på Kuba, NatureXperts, och körs till ditt boende för natten. Kvällen tillbringar du som du själv önskar.
Boende: Casa Particular i Havanna

Dag 2: Havanna
Frukost. Efter ett kort informationsmöte bär det av på en utflykt till det moderna Havanna i en gammal klassisk amerikanare. Under resan får du bland annat se Revolutionstorget, John Lennonparken, Almendaresparken och National Hotel. Efter en god lunch i de äldre delarna av Havanna blir det en guidad rundvandring i Old Havanna bland de berömda torgen och gatorna som inrymmer mycket av Kubas historia. Dagen avslutas med ett besök på den stora hantverksmarknaden belägen vid hamnen, en utmärkt plats att inhandla souvenirer.
Kvällen är fri för egna aktiviteter, ett tips är Cabaret Copa Rum, en plats som tar dig tillbaka till 50-talet då klubben var en av maffiabossarnas gömställen. En historisk plats som tar dig genom kubansk musik- och danshistoria medan du avnjuter en cocktail till ljudet av ett salsaband.
Boende: Casa Particular i Havanna
Måltider: frukost och lunch

Resa till Kuba Havanna 50-talsbilar

Dag 3: Havanna – Trinidad
Frukost och därefter avresa till Trinidad. I Cienfuegos blir det ett kort stopp för att ta bilder vid José Marti Park, Pradopromenaden och Malecon Drive. Platser som bjuder på en hisnande utsikt över bukten. Därefter fortsätter färden till Rancho Luna belägen vid ett strandområde, vidare förbi Pasacaballo Hotel fram till Rancho Cristal känt för sin utsökta mat från havets läckerheter. Här njuter du av den spektakulära utsikten över bukten medan du äter lunch.
Efter lunchen fortsätter du till Trinidad, checkar in på ditt boende och har kvällen fri för egna aktiviteter. Passa på att ta del av den sköna atmosfären karaktäristisk för Trinidad. Ett av de bästa ställena att hänga med lokalbefolkningen på är berömda Casa de la Trova, där du kan njuta av kubansk musik och. Middag kan du äta på någon av de många restaurangerna som finns i stan.
Boende: Casa Particular i Trinidad
Måltider: frukost

Dag 4: Trinidad – Camaguey
Frukost. På dagens program står en stadsrundtur i Trinidad tillsammans med en lokal guide, du får bland annat se de gamla kullerstensgatorna och kika in i husen där livet tycks ha stått still sedan 1600-talet, här gör man saker som man alltid har gjort. Efter lunch fortsätter resan österut till Camaguey.
Boende: Casa Particular i Camaguey
Måltider: frukost

Dag 5: Camaguey – Santiago de Cuba
Frukost. På förmiddagen blir det en stadsrundtur i Camaguey med din lokala guide för att bland annat känna av den koloniala atmosfär som kännetecknar staden. Efter lunchen fortsätter resan österut till Santiago de Cuba.
Boende: Casa Particular i Santiago de Cuba
Måltider: frukost

Dag 6: Santiago de Cuba
Efter frukost blir du hämtad av vår guide för en spännande utflykt till La Gran Piedra (Den Stora Stenen), där du besöker resterna av kaffeplantagen La Isabelicas och givetvis La Gran Piedra. En annan känd attraktion i området är den ekologiska blomsterträdgården som drivs av en karismatisk dam som stolt visar besökarna sitt livsprojekt.
Därefter fortsätter resan till det kubanska skyddshelgonet, Caridad del Cobre, beläget nära de nedlagda koppargruvorna i utkanten av staden. Dagens utflykt avslutas med ett besök av Santa Ifigeniakyrkogården, viloplatsen för nationalhjälten José Marti och den legendariske kubanske ledaren, Fidel Castro.
Efter hemkomst och en välbehövlig vila och middag har du kvällen fri för egna aktiviteter. Gillar du kubansk musik och dans rekommenderar vi ett besök på klubben Casa de La Trova. Det är Kuba när det är som bäst.
Boende: Casa Particular i Santiago de Cuba
Måltider: frukost

Dag 7: Santiago de Cuba – Baracoa
Frukost och avresa till Baracoa, en dold juvel på Kuba och den första byn som grundades av den berömda spanska erövraren Diego Velazquez. Området var länge bortglömt och avskuret från resten av ön vilket har bidragit till den unika naturen och de lokala sederna som skiljer sig från resten av Kuba. Färden går längs ett av Kubas sju arkitektoniska underverk, La Farola. La Farola är en av de vackraste vägarna på Kuba. Under den natursköna bilfärden kommer du få massor av fantastiska fotomöjligheter med det dramatiska landskapet som bakgrund.
Väl i Baracoa blir du mött av vår lokala guide som välkomnar dig och visar dig runt i byn. Musik, choklad och exotiska rätter, Baracoa har allt! Börja ditt besök med att hylla Cruz de Parra, ett kors som påstås ha planterats av självaste Christopher Columbus när han besökte dessa områden. Du hinner även med att besöka gamla fästningar i staden, varav en är belägen på toppen av en kulle varifrån det är en hisnande panoramavy över byn. Därefter besöker du Chokladmuseet, Konsthallen och Arkeologiska museet. Middagen intas på ditt boende.
Kvällen spenderas på egen hand. Ett kvällstips är levande musik i centrum. Här kan du lyssna på skön musik och träna dina dansrörelser till salsarytmerna.
Boende: Casa Particular i Baracoa
Måltider: frukost och middag

Resa Kuba Havanna Gatuartister

 

Dag 8: Baracoa
Frukost. Idag besöker du Yumuri river, där floden möter havet och bergen. Tillsammans med din guide tar ni er uppför floden i en roddbåt och stannar till vid någon av de häftiga platser som finns utefter floden för att koppla av och bada. Efter den här rofyllda utflykten går färden tillbaka via en av de granna, palmklädda sandstränder som finns längs vägen. Bbada om du känner för det eller ät en lunch bestående av skaldjur med färska lokala råvaror om hungern sätter in.
Boende: Casa Particular i Baracoa
Måltider: frukost

Dag 9: Baracoa
Efter frukost blir du hämtad av din guide för färd mot Duabafloden som finns i en av de vackraste och bäst bevarade regnskogarna på Kuba. Här har du chansen att utforska den prunkande naturen och svalka dig i det kristallklara vattnet. Och glöm inte att ta med simglasögonen! Lunchen intas på restaurang Finca Duaba där du kan njuta av de lokala maträtterna. Efter lunch besöker du en kakaoplantage. Att odla kakao är en flera hundra år gammal tradition i det här området och något man gör med stor kunskap och stolthet. Du ges chansen att vara med och lära dig hur en del av processen går till. Efter besöket väntar en båt för att ta dig på en färd genom Toafloden, en tur som ger dig massor av fantastiska fotomöjligheter i den förtjusande omgivningen innan resan återgår till Baracoa.
Boende: Casa Particular i Baracoa
Måltider: frukost och lunch

Dag 10: Baracoa – Guardavalaca
Då är dagen kommen för att avsluta din resa med sol och bad i Guardalavaca. Men under din resa dit får du en sista chans att uppleva östra Kubas frodiga vegetation. Det gör du i Alejandro de Humboldt National Park som ligger cirka 40 km från Baracoa och har ett av de mest mångsidiga ekosystemen i hela Latinamerika. Här finns två stora vandringsleder, en på 2 timmar och en på 4 timmars promenad, en vandring som bland annat inkluderar ett häftigt vattenfall och båttur längs Taco Bay. Har du tur så kommer du att få se manater (stora vattenlevande däggdjur) och massor av färggranna fåglar.
Du anländer till Guardalavaca lagom för att hinna njuta av stranden några timmar innan solnedgången.
Måltider: frukost
Boende: Hotel Brisas Guardalavaca, all inclusive.

Dag 11 – 12: Guardavalaca
Fria dagar att göra så mycket, eller lite, ni önskar.
Boende: Hotel Brisas Guardalavaca, all inclusive.

Resa till Kuba sola bada

Dag 13: Guardavalaca – Santa Clara
Frukost och tidig utcheckning. Resan till Santa Clara tar cirka 8 timmar och lunchen intas efter vägen.
Boende: Casa Particular i Santa Clara
Måltider: frukost

Dag 14: Santa Clara – Havanna
Frukost och stadsrundtur i Santa Clara med din guide på förmiddagen. Ni hinner med att besöka monumentet för det urspårade tåget som finns i byn, Che Guevaras museum och mausoleum och avsluta med Leoncio Vidalparken. Därefter fortsätter din resa till huvudstaden för en sista natt i Havanna.
Boende: Casa Particular i Havanna
Måltider: frukost

Dag 15: Hemresa
Frukost och därefter har du tid att göra dina sista inköp i Havanna innan avfärden går mot flygplatsen för vidare färd hemåt.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 39 400 SEK

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.