Resa kuba havanna kultur
Resa till Kuba kyrkaResa till Kuba Havanna amerikanska 50-talsbilarResa till Kuba Havanna salsa dansResa till Kuba Vinales tobak cigarrerResa till Kuba Varadero strand

Kuba – storstad & paradisstrand, 15 dagar

Prisexempel: 33 200 kr

Den här resan till härliga Kuba innehåller sex nätter i Havanna inkl. två dagars rundturer. Du fortsätter sedan till någon av Kubas många paradisstränder där du spenderar åtta nätter. Resan har dagliga avgångar och går att förkorta eller förlängas enligt dina önskemål. Välj mellan att bo i Casa Particular (privatägda boenden) eller på hotell med olika boendestandarder och i olika priskategorier.

Artikelnr: CTR2 Kategori: Etiketter: , ,

Kuba – storstad & paradisstrand

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Detta ingår i resan till Kuba

 • Flygresan Skandinavien−Havanna t/r i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • 6 nätters boende inkl. frukost i Havanna. Välj mellan Casa Particular* eller hotell.
 • 8 nätters boende på strandhotell med All Inclusive i Varadero eller annan sol- och badort.
 • Rundturer i Havanna med dess omgivning i två dagar.
 • All transfer (privata i egen bil, samt delade transfers i kollektiva turistbussar).
 • Engelsktalande guidning på dagsturerna.
 • Måltider enligt programmet.
 • Entréavgifter till museer och andra sevärdheter vi besöker.
 • 24 timmars lokal jourservice på plats i Kuba.
 • Nedanstående program och måltidsplaner.

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Havanna
Morgonflyg Skandinavien–Havanna med ankomst samma kväll. På flygplatsen möter vår lokala arrangör upp och ordnar privat taxitransfer till ert valda boende.
Måltider: –

Dag 2: Havanna
Informationsmöte. Resten av dagen fri för egna aktiviteter och för att bekanta er med Havanna i lugn och ro.
Måltider: frukost

Dag 3: Rundtur i Havanna
På förmiddagen eller eftermiddagen möter en svensktalande kubansk guide upp er för en två timmar lång guidad vandring i UNESCO-listade Gamla Havanna. Därefter hämtar en klassisk amerikansk bil upp för en två timmars stadsrundtur där ni besöker de välkända och omtalade sevärdheterna i staden. Ni återvänder sedan till hotellet och har resten av dagen fri för egna aktiviteter.
Måltider: frukost

Dag 4: Heldagstur Las Terrazas eller Viñales
Välj någon av följande dagsturer. Delad tur med engelsktalande guide.

Las Terrazas
Guidad rundtur till ekobyn Las Terrazas. Du får en välkomstdrink på Rancho Curujey och en kort beskrivning av Nature Wondersprojektet. Du kommer att besöka Buenavistas kaffeplantage, en delvis renoverad gård från 1600-talet. Du får också en guidad rundtur längst huvudgatan i samhället. Lunch ingår. Efteråt fri tid att simma i det klara vattnet i San Juanfloden. Du är tillbaka i Havanna under sen eftermiddag.

Viñalesdalen
Dagens utfärd går till Pinar del Rio som är Kubas västra provins. Här odlas världens bästa tobak som ni får lära er mer om vid ett besök på en tobaksfabrik. Ni fortsätter till Viñalesdalen med dess fantastiska vyer. Därifrån vidare till La Cueva del Indio för en båttur på floddalen genom Haystack Hillock Mountains. Ni äter lunch på El Palenque de los Cimarrones restaurang och åker därefter till Havanna för övernattning.

Boendealternativ: samma som dag 1.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 5−6: Havanna
Dessa dagar spenderar ni på egen hand i Havanna.
Måltider: frukost

Dag 7−14: Varadero eller annan valfri sol- och badort
Efter frukost transfer med kollektiv turistbuss från Havanna till Varadero eller annan vald badort där ni tillbringar nio härliga dagar (åtta nätter).

Boende: Hotel Be Live Experience Turquesa i standardrum med All Inclusive (finns alternativ med högre standard mot tillägg).
Måltider: All Inclusive.

Vi erbjuder även boende på andra badorter i Kuba. Läs mer om alternativa badorter och strandhotell.

Dag 15: Hemresa
Transfer med kollektiv turistbuss från Varadero till Havannas flygplats för flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i Casa Particular: 33 200 SEK

Rabatt för barn i extrasäng och om ni är tre personer som delar trebäddsrum.

Prisexemplen avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CTR2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kuba – storstad & paradisstrand, 15 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm