Program: Lake safari – Lake Nakuru / Bogoria / Baringo / Lake Naivasha, 5 dagar

Prisexempel: 15 500 kr

Lake safari är en 5-dagars safari som utgår från Nairobi. Boendestandarden är Comfort som är boenden med bättre standard. Alla boendena är handplockade för att ni ska få mest valuta för pengarna. Helpension ingår. Garanterad fönsterplats i jeepen som tar 2–5 personer. Safarin passar dig som vill åka på en safari i de unika nationalparkerna som fortfarande är relativt okända och genuina i Kenya. Ni åker nämligen till nationalparkerna där sjöar finns, och där djurlivet är mycket bra. Sjöarna är Lake Nakuru, Lake Bogoria, Lake Baringo och Lake Naivasha. Safarin avgår dagligen. Denna safari går att ordna som delad eller privat safari för 2–5 personer.

Lake safari

Detta ingår i safarin i Kenya

 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
 • Helpension.
 • Alla parkavgifter.
 • 4×4 minivan med fönsterplats till alla, 2–5 personer i varje minivan. Tillägg för privat safari för två personer: 800 kr per person.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Flying doctors försäkring som täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår inte

 • Flyg.
 • Privata försäkringar.
 • Visum.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck.

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi – Lake Nakuru
Vid ankomst i Nairobi blir ni uppmötta och åker därefter direkt till Lake Nakuru där ni checkar in på er tältcamp och äter lunch. Det är en cirka 2,5 timmars bilresa inkl. stopp för att se utsikten över Great Rift Valley. På eftermiddagen åker ni in i Lake Nakuru nationalpark för game drive. I Lake Nakuru kommer ni bland många andra djur att få uppleva dess rika fågelliv och samlingen av de rosa flamingos i sjön. Därefter spenderar ni kvällen på egen hand på er lodge. Middag och övernattning på:
Comfort: Maili Saba Camp

Dag 2: Lake Bogoria
Efter frukost åker ni till Lake Bogoria där vi äter lunch. Därefter åker vi på en game drive för att få uppleva antiloper och andra vilda djur och fåglar. Vi besöker också de varma källorna. Därefter återvänder vi till lodgen för middag och övernattning på:
Comfort: Lake Baringo Club

Dag 3: Lake Baringo
Efter frukost åker ni till Lake Baringo som är en färskvattensjö. Den är hem för flodhästar, krokodiler och mängder av fåglar, det är paradiset för över 500 olika fågelarter varav en del är unika för detta område. Ni åker också på en båttur på sjön för att komma djuren närmare. På eftermiddagen åker ni till lodgen för lunch och relax. Möjlighet till fågelskådning, vandringssafari eller besök på en ö (tillkommer extra, betalas på plats).
Middag och övernattning på:
Comfort: Lake Baringo Club

Dag 4: Lake Naivasha
Efter frukost fortsätter ni till Lake Naivasha för att checka in på lodgen och äta lunch. Efter lunch åker ni på en game drive i Hell´s Gate National Park, där ni bland många djur kommer att se bufflar, zebror, antiloper, babianer och 100-talet fågelarter. Möjlighet att göra en båttur på sjön eller en vandringssafari (tillkommer extra, betalas på plats). Ni återvänder till lodgen för middag och övernattning på:
Comfort: Lake Naivasha Country Club

Dag 5: Nairobi
Efter frukost åker ni tillbaka till Nairobi för att fortsätta till nästa destination.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 15 500 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NBO4

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.