Program: Lake Safari – Lake Nakuru / Bogoria / Baringo / Lake Naivasha, 5 dagar

Prisexempel: 15 500 kr

Lake Safari är en 5 dagars safari som utgår från Nairobi. Boendestandarden är i ”Comfort” som är med boenden i bättre standard. Alla boendena är handplockade för att ni ska få mest valuta för pengarna! Helpension. Garanterad fönsterplats i jeep / landcruiser, som tar 2 – 5 personer. Safarin passar dig som vill åka på en safari i de unika nationalparkerna som fortfarande är relativt okända och genuina i Kenya. Ni åker nämligen till nationalparkerna där sjöar finns, och där djurlivet är mycket bra. Sjöarna är Lake Nakuru, Lake Bogoria, Lake Baringo och Lake Naivasha. Safarin avgår dagligen. Denna safari går att ordna som delad eller privat safari för 2 – 5 personer.

Artikelnr: NBO4 ,

Dagspresentation:

Dag 1: Nairobi – Lake Nakuru
Vid ankomst i Nairobi, blir ni mötta och åker därefter direkt till Lake Nakuru (ca 2,5 timmars bilresa inkl. stopp för att se utsikten över Great rift valley) där ni checkar in på er tältcamp Maili saba camp och äter lunch. På eftermiddagen åker ni in i Lake Nakuru nationalpark för game drive. I Lake Nakuru kommer ni bland många andra djur att få uppleva dess rika fågelliv och samlingen av de rosa flamingos i sjön. Därefter spenderar ni kvällen på egen hand på er lodge.
Middag och övernattning på:
Comfort: Maili Saba Camp www.mailisabacamp.com

Dag 2: Lake Bogoria
Efter frukost åker ni till Lake Bogoria där vi äter lunch. Därefter åker vi på en game drive för att få uppleva antiloper och andra vilda djur och fåglar. Vi besöker också de varma källorna. Därefter återvänder vi till lodgen för middag och övernattning på:
Comfort: Lake Baringo club www.sunafricahotels.com

Dag 3: Lake Baringo
Efter frukost åker ni till Lake Baringo som är en färskvattensjö. Den är hem för flodhästar, krokodiler och mängder av fåglar, det är paradiset för över 500 olika fågelarter varav en del är unika för detta område. Vi åker också på en båttur på sjön för att komma djuren närmare. På eftermiddagen åker vi till lodgen för lunch och relax. Möjlighet till fågelskådning, vandringssafari eller besök på en ö (tillkommer extra, betalas på plats).
Middag och övernattning på:
Comfort: Lake Baringo club www.sunafricahotels.com

Dag 4: Lake Naivasha
Efter frukost fortsätter ni till Lake Naivasha för att checka in på lodgen och äta lunch. Efter lunch åker ni på en game drive i Hell´s gate park, där ni bland många djur kommer att se bufflar, zebror, antiloper, babianer och 100-talet fågelarter. Möjlighet att göra en båttur på sjön eller en vandringssafari (tillkommer extra, betalas på plats). Ni återvänder till lodgen för middag och övernattning på:
Comfort: Lake Naivasha Country club www.sunafricahotels.com

Dag 5: Nairobi
Efter frukost åker ni tillbaka till Nairobi för er vidare destination.

Detta ingår i safarin:
– Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
– Helpension.
– Alla parkavgifter.
– 4×4 minivan med fönsterplats till alla. 2 – 5 personer i varje minivan. Tillägg för privat safari 2 personer: 800 kr per person.
– Engelsktalande chaufför/guide.
– 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
– Rekommenderad miniminivå på dricks.
– Flying doctors försäkring som täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej i safarin:
– Flyg
– Privata försäkringar
– Visum kostnader
– Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
– Dryck

VARFÖR SAFARI MED KENZAN TOURS?

Safariarrangörerna har alltid sina argument varför ni ska välja just dem. Därför vill vi göra klart för er vad som skiljer oss från flertalet andra arrangörer och vilka fördelar som finns om ni bokar er safariresa med Kenzan Tours! Här är våra 10 punkter!

1) Vi har en lokal organisation som tar hand om er resenärer på bästa sätt enligt tydliga riktlinjer som passar just den skandinaviska marknaden. Organisationen heter Kenzan Wildlife safaris och är grundat av Kenzan Tours tillsammans med en lokal arrangör. Våra lokala baser är i Arusha och Nairobi.

2) Ni resenärer tas omhand från början till slut. Alla transfers ingår alltid. Ni har alltid möjlighet att nå både den lokala arrangören och oss i Sverige med dygnet runt jouren.

3) Vår personal är engelsktalande och har lång erfarenhet och den utbildning som krävs för att ha hand om er resenärer. Vi har en god personal policy. All personal får en rimlig lön för sitt arbete.

4) Rekommenderad miniminivå på dricks är redan inkluderat i priset. Men givetvis om ni uppskattar er safari extra mycket, så får ni mer än gärna ge mer dricks till er guide!

5) Våra fordon är i gott skick och vi ser alltid till att kontrollera alla fordon regelbundet för att hålla en bra komfort och hög säkerhetsnivå.

6) Våra chaufförer är inte påtryckta att snåla med bränslet under er safari (till skillnad från våra lokala konkurrenter som inte ger chaufförerna/guiderna någon flexibilitet i hur mycket de får köra under safarin, för att hålla budgeten). Om tiden tillåter så finns möjligheten att vara ute längre på game drive än angivet i programmet. Vi är mycket flexibla när det gäller upplägget av game drives under er safari.

7) Alla våra Afrikasäljare åker till östra Afrika en gång per år i syfte att uppdatera sig och uppleva det vi själva säljer till er. Samt för att i samarbete med vår lokala organisation utveckla och förbättra våra resor. Vi kan försäkra er att ni alltid får bra information och hjälp att hitta en resa som passar just era behov och budget. Vi är experter i det vi erbjuder!

8) Våra lodger och tältcamper är handplockade. Vi vill vara säkra på att boendena håller den kvalitet i såväl mat, service och standard som utlovas. Vi är säkra på att deras personalpolicy överensstämmer med vår egna organisations hårda policy. Vi vet att de även driver boendena i harmoni med både natur och människorna i närheten. Vi är säkra på att ägarna av boendena är lokala och att inkomsterna därför också stannar kvar i landet.

9) Vi driver också i egen regi vår egen tältcamp (med eco-policy) i Serengeti. Den är mobil och flyttas två gånger per år, till de områdena där djurlivet är som bäst.

10) Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

Artikelnr: NBO4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Lake Safari – Lake Nakuru / Bogoria / Baringo / Lake Naivasha, 5 dagar”