Res till Kambodja Angkor Bayontemplet
Resa till Kambodja Angkor WatResa till Laos kultur munkar

Paket: Det bästa av Laos & Kambodja, 16 dagar

Prisexempel: 30 900 kr

Denna spännande resa tar dig till Laos och Kambodjas största kulturskatter och vackra natur. I det genuina och rofyllda Laos får du bland annat besöka vackra buddhisttempel, de mystiska Pak Ou-grottorna och små bergsbyar. Du får också beskåda den heliga gåvoceremonin i Luang Prabang. Bland naturupplevelserna finns vackra vattenfall, skärgården De 4 000 öarna och en kryssning på Mekongfloden. I Kambodja besöker du bland annat den mäktiga ruinstaden Angkor, ser Phnom Penhs största sevärdheter och besöker de ökända Killing Fields. Resan går alla dagar året om.

Artikelnr: ASI14 , , ,

Det bästa av Laos och Kambodja

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året runt.

Resan är privat med egen lokal engelsktalande chaufför/guide. I de fall då guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett reseförslag som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa som passar just dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i priset

 • Flyg Skandinavien–Luang Prabang och Phnom Penh–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Luang Prabang–Vientiane, Vientiare–Pakse, Pakse–Siem Reap och Siem Reap–Phnom Penh i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • 15 nätter på hotell 3*–5* i dubbelrum inkl. frukost. I programmet presenteras 3* hotell, kontakta oss för 4*­–5* alternativ.
 • Privat transfer inkl. flygtransfer.
 • Måltider enligt programmet.
 • Alla utflykter inkl. entréavgifter som ingår i programmet.
 • Engelsktalande guider.
 • Två flaskor mineralvatten per person och dag vid utflykter.

Detta ingår inte

 • Visum till Laos och Kambodja.
 • Tidig incheckning på hotell samt sen utcheckning.
 • Reseförsäkring.
 • Övriga måltider.
 • Dryck.
 • Dricks.
 • Utflykt till Ream nationalpark.

Dag 1: Ankomst till Luang Prabang
Flyg från Skandinavien till Luang Prabang. Vid ankomst till flygplatsen möts ni av vår lokala representant och får transfer till hotellet. Luang Prabang är kanske den bäst bevarade traditionella staden i Sydostasien. Denna lugna och charmiga stad med dess fantastiska natur och kulturella sevärdheter gör den till en av de mest intressanta platserna att besöka i Laos. Efter en stunds vila besöker ni Royal Palace Museum som har en fin samling av föremål som återspeglar Lao-kulturens rikedom. Därefter besöker ni ett av de vackraste templen i staden, Wat Mai. Om det finns tid över tar ni en kort promenad på de små gatorna i stadskärnan.

På eftermiddagen klättrar ni upp till toppen på Mount Phousi för att utforska den heliga förgyllda stupan samt njuta av den vackra solnedgången över staden och Mekongfloden. Ett besök på den berömda nattmarknaden avslutar kvällen.
Boende: My Dream Resort 3* (classicrum) eller likvärdigt.
Måltider: lunch.

Dag 2: Luang Prabang Pak Ou-grottorna
Tidig uppstigning för att delta i gåvoceremonin som är Laos heligaste tradition. Denna dagliga gåvoritual härrör från 1300-talet. Fler än 200 munkar lämnar sina tempel och beger sig ut på stadens gator för att få sin dagliga måltid från lokalbefolkningen. Innan ni återvänder till hotellet besöker ni morgonmarknaden där lokalbefolkningen säljer allt från ris till kycklingar. Här får ni chansen att verkligen se vardagslivet i Laos.

Efter frukost blir det en tur till stadens äldsta tempel Wat Sene. Därefter väntar en kryssning uppströms på Mekongfloden där ni får njuta av den vackra och rogivande landsbygden. Ni gör ett intressant besök i de mystiska Pak Ou-grottorna, fyllda med tusentals guldlackerade Buddhastatyer i olika former och storlekar. Utmed vägen stannar ni till i byn Ban Muang Keo där det lokala risvinet tillverkas. Tillbaka i Luang Prabang besöker ni det magnifika templet Wat Xiengthong som är ett klassiskt exempel på laotemplens arkitektur. Dagens sista anhalt är centret för traditionell konst och etnologi där ni får lära er om Laos många etniska kulturer.
Boende: My Dream Resort 3* (classicrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 3: Luang Prabang Kuang Si Vientiane
Idag besöker ni det vackra vattenfallet Kuang Si, populärt både bland turister och bland lokalbefolkningen. Det är det största vattenfallet i Luang Prabang med en fallhöjd på 50 meter. Här kan du ta ett svalkande dopp i någon av de naturliga poolerna med azurblått vatten. Det blir även ett kortare besök på Bear Rescue Center, ett center för omhändertagna djur som fallit offer för tjuvjägare och olaglig handel. Innan ni åker till flygplatsen stannar ni på Ock Pop Tock hantverkscenter där lokala tyger, batik och vävar tillverkas. Centret ligger vackert beläget vid Mekongfloden. Därefter transfer till flygplatsen för flyg till huvudstaden Vientiane.
Boende: Chanthapanya Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 4: Vientiane Buddha Park
På morgonen besöker ni buddisttemplet Wat Si Muang, känt för sina övernaturliga krafter. Ni fortsätter till Buddha Park som har över 200 buddhistiska och hinduiska skulpturer. På eftermiddagen får ni se Vientianes viktigaste sevärdheter; det äldsta templet Wat Sisaket med tusentals Buddhaminiatyrer och det tidigare kungliga templet Wat Prakeo, som tidigare rymde den berömda Smaragdbuddhan. På väg till den berömda, heliga That Luang Stupa stannar ni till för att ta några bilder av det imponerande Patuxaymonumentet, som är Vientianes egen triumfbåge. En vacker solnedgång över Mekongfloden avslutar dagen.
Boende: Chanthapanya Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 5: Vientiane Pakse Wat Phou Khone Island
Frukost och morgonflyg till Pakse. Vid ankomst färdas ni söderut till Champassak. På vägen stannar ni till vid ruinen av Wat Phu, känd som den viktigaste hinduiska helgedomen i Khmerriket mellan 200- och 800-talet. Här får ni också möjlighet att se några närliggande Khmertempel och buddhistiska helgedomar. Ni besöker även Khone Phapheng vilket är det största vattenfallet i Sydostasien, volymmässigt sett. Fallhöjden är inte så hög, men den stora mängden vatten som passerar genom fallet gör det till det största i regionen. Vattenfallet ligger nära den kambodjanska gränsen och utsikten är hisnande. Ni fortsätter sedan med båt till Khone Island som ligger i den mycket vackra skärgården känd som De 4 000 öarna.
Boende: Seng Ahloune Resort 3* (deluxerum) eller likvärdigt. 
Måltider: frukost och lunch.

Dag 6: De 4 000 öarna Bolavenplatån
På morgonen utforskar ni de fridfulla byarna som bär spår av den franska kolonialtiden. Det finns också rester av den första järnvägen i Laos. Ni utforskar området via tuk-tuk och får se det underbara Liphivattenfallet, även kallat Djävulens korridor. Vattenfallet är väldigt vackert och ligger vid gränsen till Kambodja. Om ni har tur kan ni få syn på den sällsynta irrawaddydelfinen. Ni tar sedan en båtfärd uppströms på Mekongfloden till Khong Island som är den största ön i denna skärgård. Därifrån är det bilfärd tillbaka till Pakse innan ni fortsätter mot Bolavenplatån.
Boende: Sabaidee Valley 3* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 7: Bolavenplatån Pakse
Efter frukost är det dags att utforska Bolavenplatån. Platån är belägen högt ovanför Mekongdalen och har en svalare temperatur. Ni stannar först till på en teplantage, och sedan vid vattenfallen Tad Fan och Tad Yeung där ni får tillfälle att ta ett uppfriskande dopp. Ni besöker även en färggrann, lokal matmarknad. Färden går genom några fascinerande bergsbyar som tillhör de etniska minoriteterna Katu och Alak. Vid Tadlos vattenfall stannar ni för att vandra till flera andra vattenfall och en liten bergsby. Ni återvänder sedan till Pakse.
Boende: Sisouk Residence 3* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 8: Pakse Siem Reap
Ni äter frukost på hotellet, och därefter finns det tid att på egen hand utforska Pakse innan det är dags att flyga till Siem Reap i Kambodja. Vid ankomst till Siem Reaps internationalla flygplats blir ni mötta av vår lokala representant för transfer till hotellet. Siem Reap är er bas för att besöka de världsberömda templen i den antika staden Angkor som var huvudstaden i det mäktiga Khmerriket. Efter incheckning på hotellet besöker ni templen Lo Lei, Preah Ko och Bakong som ingår i Rouloustemplen.
Boende: Angkor Panoramic Boutique Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 9: Siem Reap Angkor
Idag är det dags att utforska den fantastiska och mäktiga ruinstaden Angkor som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Ni börjar vid South Gate i Angkor Thom. Ruinerna är berömda för de kolossala ansiktena som är uthuggna i sten och för de många imponerande templen, varav Angkor Wat är det största av dem alla. Att se solen gå ner över templen är magiskt och en perfekt avslutning på dagen.
Boende: Angkor Panoramic Boutique Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 10: Siem Reap Angkor
Idag besöker ni templet Ta Prohm som är helt överväxt av djungeln. Enorma fikonträd och gigantiska rankor och rötter slingrar sig kring templet som om naturen vill visa att den tagit över det människan en gång skapade här. Det är en magisk upplevelse. Ni utforskar även de närliggande templen Banteay Kdei, Sra Srong, Ta Keo, Thommanon och Chau Say Tevado. Ni får även se templen Preah Khan, Kravan, Neak Pean, Krol Ko, Ta Som, East Mebon och Pre Rup. Dagen avslutas med att ni promenerar upp till Phnom Bakhengberget för att njuta av den vackra solnedgången.
Boende: Angkor Panoramic Boutique Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 11: Siem Reap Angkor
Efter frukost åker ni till byn Preah Dark och det välbevarade templet Banteay Srei, floden Kbal Spean med de 1 000 lingas samt templet Banteay Samre. Templet har imponerande reliefer som visar scener av guden Vishnu och legender om guden Krishna. Resten av dagen är fri att utforska staden på egen hand.
Boende: Angkor Panoramic Boutique Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 12: Siem Reap Phnom Penh
Frukost och transfer till flygplatsen för flyg till Phnom Penh, Kambodjas huvudstad. Phnom Penh var en gång i tiden ansedd som den vackraste staden i Indokina. Trots dess turbulenta historia, behåller staden fortfarande en viss charm. Under en halvdags stadsrundtur får ni se några av Phnom Penhs största sevärdheter, bland annat det kungliga slottet där kungafamiljen bor i de privata delarna. I den norra delen av slottet finns Silverpagodan som är det heligaste templet i Kambodja. Ni besöker också nationalmuseet som huserar en utmärkt samling föremål från Khmerrikets historia.
Boende: Cardamom Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 13: Phnom Penh
Efter frukost fortsätter stadsrundturen i Phnom Penh. Ni besöker först konsthögskolan och danshögskolan. Ni fortsätter sedan till marknaden Psar Toul Tom Pong, även kallad den ryska marknaden där det finns möjlighet att shoppa souvenirer. Turen fortsätter till fängelsemuseet Tuol Sleng och de ökända Killing Fields i Choeung Ek. Ett besök på dessa platser ger dig en djup inblick i Pol Pots och Röda khmerernas blodiga styre.
Boende: Cardamom Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Phnom Penh Sihanoukville
Idag lämnar ni Phnom Penh och åker till Sihanoukville, Kambodjas viktigaste hamnstad. Även fast turismen har ökat de senaste åren så är stränderna i Sihanoukville fortfarande några av de mest oexploaterade i Sydostasien. Efter incheckning på hotellet blir det en kort guidad tur i staden. Resten av dagen kan ni koppla av på en av de vackra stränderna och njuta av det turkosa havet.
Boende: Independence Hotel 3* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 15: Sihanoukville
Idag kan ni välja att spendera dagen på stranden eller mot tillägg besöka Ream nationalpark. Ream har en rik flora och fauna tack vare de varierande ekosystemen som finns här, bland annat regnskog, mangroveskog och korallrev. Läs mer om de två alternativa utflykterna nedan.
Boende: Independence Hotel 3* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Utflykter till Ream nationalpark mot tillägg:

Alternativ 1: Three Islands Tour
Transfer till en av Reams mest natursköna och isolerade stränder, Koh Sampouch. Därifrån tar ni en båttur och får utforska tre öar: Koh Chaloh, Koh Thas och Koh Takiev. På Koh Takievs långa strand får ni möjlighet att koppla av, bada och snorkla i det klara vattnet. Snorklingsutrustning finns att låna.
Till lunch (mot tillägg) kan ni äta fisk- och skaldjurs BBQ innan ni återvänder till hotellet på eftermiddagen.

Pris: från 900 kr/person
I priset ingår privat transfer med A/C, engelsktalande guide, entréavgift, privat båttur och två flaskor mineralvatten per person. Kostnad för lunch tillkommer.

Alternativ 2: Mangrove Forest Tour
Transfer till Ream nationalpark. I denna nationalpark nära havet finns en vacker mangroveskog. Ni åker utmed kusten och tar därefter en båttur till Mangrove Forest där ni får njuta av den vackra naturen.

Pris: från 900 kr/person
I priset ingår privat transfer, engelsktalande guide, entréavgift, privat båttur och två flaskor mineralvatten per person. Kostnad för lunch tillkommer.

Dag 16: Hemresa
Dagen är fri för egna aktiviteter tills det är dags för transfer till Phnom Penhs internationella flygplats.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum
Med 3* boende: 30 900 SEK
Med 4* boende: 33 900 SEK
Med 5* boende: 36 400 SEK

Enkelrumstillägg: från 5 000 SEK.

Angivna prisexempel är baserade på billigaste säsong med lägsta flygpris och när ni är fyra personer i sällskapet. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI14

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Det bästa av Laos & Kambodja, 16 dagar”