Det bästa av Laos & Kambodja, 17 dagar

Prisexempel: 51 100 kr

Denna spännande resa tar dig till Laos och Kambodjas största kulturskatter och vackra natur. I det genuina och rofyllda Laos får du bland annat besöka vackra buddhisttempel, de mystiska Pak Ou-grottorna och små bergsbyar. Bland naturupplevelserna finns vackra vattenfall, skärgården De 4 000 öarna och en kryssning på Mekongfloden. I Kambodja besöker du bland annat den mäktiga ruinstaden Angkor, ser Phnom Penhs största sevärdheter och njuta av härliga stranddagar på Koh Rong Samloem Island.

Det bästa av Laos & Kambodja

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året runt..

Programmet nedan är ett reseförslag som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa som passar just dina önskemål.

Detta ingår i resan till Laos & Kambodja

 • Flyg Skandinavien – Luang Prabang och Phnom Penh – Skandinavien i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Vientiane – Pakse – Siem Reap – Phnom Penh i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Tågbiljetter Luang Prabang – Vientiante.
 • 16 nätter på hotell 3*–4* i dubbelrum inkl. frukost.
 • All transfer inkl. flygtransfer.
 • Måltider enligt programmet.
 • Alla utflykter inkl. entréavgifter som ingår i programmet.
 • Engelsktalande guider.
 • Två flaskor mineralvatten per person och dag vid utflykter.

Detta ingår inte

 • Visum.
 • Tidig incheckning på hotell samt sen utcheckning.
 • Försäkringar.
 • Övriga måltider och dryck.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Luang Prabang
Flyg från Skandinavien till Luang Prabang. Vid ankomst till flygplatsen möts ni av vår lokala representant och får transfer till hotellet. Luang Prabang är kanske den bäst bevarade traditionella staden i Sydostasien. Denna lugna och charmiga stad med dess fantastiska natur och kulturella sevärdheter gör den till en av de mest intressanta platserna att besöka i Laos. Efter en stunds vila besöker ni Royal Palace Museum som har en fin samling av föremål som återspeglar lao-kulturens rikedom. Därefter besöker ni ett av de vackraste templen i staden, Wat Mai. Om det finns tid över tar ni en kort promenad på de små gatorna i stadskärnan.

På eftermiddagen klättrar ni upp till toppen på Mount Phousi för att utforska den heliga förgyllda stupan samt njuta av den vackra solnedgången över staden och Mekongfloden. Ett besök på den berömda nattmarknaden avslutar kvällen.
Boende: My Dream Resort 3* (classic) alternativt Souphattra Hotel 4* (deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: lunch.

Dag 2: Luang Prabang Pak Ou-grottorna – Vientiane
Tidig uppstigning för att delta i gåvoceremonin som är Laos heligaste tradition. Denna dagliga gåvoritual härrör från 1300-talet. Fler än 200 munkar lämnar sina tempel och beger sig ut på stadens gator för att få sin dagliga måltid från lokalbefolkningen. Innan ni återvänder till hotellet besöker ni morgonmarknaden där lokalbefolkningen säljer allt från ris till kycklingar. Här får ni chansen att verkligen se vardagslivet i Laos.

Efter frukost blir det en tur till stadens äldsta tempel Wat Sene. Därefter väntar en kryssning uppströms på Mekongfloden där ni får njuta av den vackra och rogivande landsbygden. Ni gör ett intressant besök i de mystiska Pak Ou-grottorna, fyllda med tusentals guldlackerade buddhastatyer i olika former och storlekar. Utmed vägen stannar ni till i byn Ban Muang Keo där det lokala risvinet tillverkas. Tillbaka i Luang Prabang besöker ni det magnifika templet Wat Xiengthong som är ett klassiskt exempel på laotemplens arkitektur. Dagens sista anhalt är centret för traditionell konst och etnologi där ni får lära er om Laos många etniska kulturer. Mot kvällen tar ni tåget till Vientiane där ni spenderar natten. Tågresan tar ca två timmar.
Boende: Lao Orchid Hotel 3* (superior) alternativt Mintra Hotel Vientiane 4* (deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Resa till Laos Luang Prabang munkar

Dag 3: Buddha Park
På morgonen besöker ni buddisttemplet Wat Si Muang, känt för sina övernaturliga krafter. Ni fortsätter till Buddha Park som har över 200 buddhistiska och hinduiska skulpturer. På eftermiddagen får ni se Vientianes viktigaste sevärdheter. Bland dem finns det äldsta templet Wat Sisaket med tusentals buddhaminiatyrer och det tidigare kungliga templet Wat Prakeo. På väg till den berömda, heliga stupan That Luang stannar ni till för att ta några bilder av det imponerande Patuxaymonumentet som är Vientianes egen triumfbåge. En vacker solnedgång över Mekongfloden avslutar dagen.
Boende: Lao Orchid Hotel 3* (superior) alternativt Mintra Hotel Vientiane 4* (deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 4: Vientiane Pakse Bolavenplatån
Frukost och morgonflyg till Pakse, södra Laos största stad. Vid ankomst går resan vidare mot Bolavenplatån. Platån är belägen högt ovanför Mekongdalen och har en svalare temperatur. Ni stannar först till på en teplantage och sedan vid vattenfallen Tad Fan och Tad Yeung där ni får tillfälle att ta ett uppfriskande dopp. Ni kommer också att besöka den lokala byn vid Ban Lak Sipchet där man tillverkar järnknivar och Ban Lak Samsip där man tillverkar bambukorgar. Om tiden tillåter kommer ni också att besöka Tad Yeung och ta ett dopp i den svala klara naturliga poolen vid foten av vattenfallet. Sista stoppet är vid en kaffeplantage innan ni anländer till er destination för kvällen.
Boende: Sabaidee Valley Resort 3* (deluxe) alternativt Sinouk Coffee Resort 4* (deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 5: Bolavenplatån – Wat Phou – Don Khong Island
Efter frukost väntar ett besök till Wat Phou. Wat Phou, ett UNESCO-världsarv, är ett spektakulärt pre-Angkorian tempel som ligger mitt bland risfälten och vattendragen i södra Laos. Templet byggdes av härskarna i Khmer-imperiet, innan Angkor Wat upprättades. Templet fungerade som regionens viktigaste ekonomiska och politiska centrum och är fortfarande ett av Lao-folkets mest vördade tempel. Efter ditt besök fortsätter ni in till Champassak för att se fransk kolonialarkitektur innan ni åker till Don Khong Island. Ön ligger i den vackra skärdgården, känd som “de 4000 öarna”. Resten av dagen är fri för att koppla av eller utforska ön.
Boende: Pon Arena Hotel 3* (deluxe river view) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 6: Don Khonh Island Pakse
Efter frukost väntar en 1,5 timme lång båttur på Mekongflodens. Ni ger er ut där floden är som bredast och där vattnet under torrperioden drar sig tillbaka och lämnar efter sig tusentals holmar. Under turen får ni upptäcka de lokala och fridfulla byarna i Ban Khone, med spår från den franska kolonialtiden, inklusive gamla franska koloniala byggnader och resterna av den första Laos-järnvägen med dess lokomotiv. Efter båtturen fortsätter ni att se er om i området med tuktuk och besöker det fantastiska Liphi-vattenfallet, även kallat “Djävulens korridor”. Vattenfallet är ett av de vackraste och markerar Laos gräns mot Kambodja. Ni återvänder till fastlandet vid fiskebyn Ban Nakasang och kör vidare söderut för att besöka Khone Phapheng, det största vattenfallet i Sydostasien. Khone Phapheng ligger nära den Lao-Kambodjanska gränsen i ett område som kryllar av vilda djur, vilket gör detta område till en av de mest hisnande destinationerna i Laos. Efteråt åker ni tillbaka till Pakse för övernattning.
Boende: Pakse Hotel 3* (superior) alternativt Athena Hotel 4* (deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 7: Pakse Siem Reap
Ni äter frukost på hotellet, och därefter finns det tid att på egen hand utforska Pakse innan det är dags att flyga till Siem Reap i Kambodja. Vid ankomst till Siem Reaps internationalla flygplats blir ni mötta av vår lokala representant för transfer till hotellet. Efter incheckning på hotellet besöker ni templen Lo Lei, Preah Ko och Bakong som ingår i Rouloustemplen.
Boende: The Sanctuary Residence 3* (deluxe) alternativt Saem Siem Reap Hotel 4* (deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 8: Siem Reap Angkor Wat
Idag är det dags att utforska den fantastiska och mäktiga ruinstaden Angkor som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Ni börjar vid South Gate i Angkor Thom. Ruinerna är berömda för de kolossala ansiktena som är uthuggna i sten och för de många imponerande templen, varav Angkor Wat är det största. Att se solen gå ner över templen är magiskt och en perfekt avslutning på dagen.
Boende: The Sanctuary Residence 3* (deluxe) alternativt Saem Siem Reap Hotel 4* (deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 9: Angkor Wat
Efter frukost fortsätter ni att utforska Angkor. Idag börjar ni vid Ta Prohm-templet som är helt igenvuxet av djungeln. Enorma fikonträd och jättelika vinrankor och rötter slingrar sig runt templet som om naturen vill visa att den har tagit över det som människan en gång skapade här. Du kommer också att utforska flera av de närliggande templen. Dagen avslutas med att du promenerar upp till Phnom Bakheng berget för att njuta av den vackra solnedgången.
Boende: The Sanctuary Residence 3* (deluxe) alternativt Saem Siem Reap Hotel 4* (deluxe) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Ta Prohm Temple, Angkor, Cambodia

Dag 10: Siem Reap Phnom Penh
Frukost och transfer till flygplatsen för flyg till Phnom Penh, Kambodjas huvudstad. Phnom Penh var en gång i tiden ansedd som den vackraste staden i Indokina. Trots dess turbulenta historia, behåller staden fortfarande sin charm. Under en halvdags stadsrundtur får ni se några av Phnom Penhs största sevärdheter, bland annat det kungliga slottet där kungafamiljen bor i de privata delarna. I den norra delen av slottet finns Silverpagodan som är det heligaste templet i Kambodja. Ni besöker också nationalmuseet som huserar en utmärkt samling föremål från Khmerrikets historia.
Boende: King Grand Boutique 3* (superior) alternativt Phnom Penh Katari Hotel 4* (superior) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 11: Phnom Penh
Dagen är fri att spendera på egen hand. Upptäck Phnom Penh eller lägg till en valfri tur. Vi rekommenderar en utflykt till fängelsemuseet Tuol Sleng och de ökända Dödens fält i Choeung Ek. Även om dessa platser kan upplevas som obehagliga ger de en djup inblick i Pol Pots och Röda khmerernas blodiga styre.
Boende: King Grand Boutique 3* (superior) alternativt Phnom Penh Katari Hotel 4* (superior) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 12: Phnom Penh Koh Rong Samloem Island 
Efter frukost får ni transfer till Sihanoukville och vidare med båt till Koh Rong Samloem. Denna tropiska ö har vita sandstränder kantade av palm- och casaurinaträd. Ön är täckt av regnskog och runtom finns korallrev där man kan snorkla och dyka.
Boende: Sara Resort 3* (bungalow garden view) alternativt Eden Beach Resort 4* (bungalow garden view) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 13–16: Koh Rong Samloem Island 
Dessa dagar är fria för egna aktiviteter.
Boende: Sara Resort 3* (bungalow garden view) alternativt Eden Beach Resort 4* (bungalow garden view) eller likvärdigt.
Måltider betalas direkt till boendet.

Resa till Kambodja Koh Rong Saloem strand

Dag 17: Hemresa
Dagen är fri för egna aktiviteter tills det är dags för transfer till Phnom Penhs internationella flygplats.
Måltider: frukost.

Pris

• Prisexempel per person 3*: 51 100 SEK
• Prisexempel per person 4*: 53 500 SEK

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI14

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.