Kambodja Laos Vietnam
Start » Asien » Kambodja » Fantastiska Indokina (Laos, Vietnam & Kambodja), rundresa 17 dagar

Fantastiska Indokina (Laos, Vietnam & Kambodja), rundresa 17 dagar

Vill du lära känna Sydostasiens spännande kulturer? Denna rundresa tar dig till tre fascinerande länder med början i Laos huvudstad Vientiane. Du fortsätter till världsarvsstaden Luang Prabang och de fantastiska Pak Ou-grottorna innan du reser vidare till Vietnam. Här väntar myllrande storstäderna Hanoi och Ho Chi Minh City, de berömda Cu Chi-tunnlarna och en kryssning i spektakulära Halong Bay. I Kambodja besöker du bl.a. huvudstaden Phnom Penh, ökända Dödens fält och inte minst Angkors magiska tempelruiner. Avsluta med sköna dagar på Koh Rong Samloem Island.  

Prisexempel

50,300 kr

Din Resekonsult till Asien

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Fantastiska Indokina (Laos, Vietnam & Kambodja)

Datum

Resan har inga fasta avresedatum. Bästa reseperiod är oktober–april.

Detta ingår i resan till Laos, Vietnam & Kambodja

 • Flyg Skandinavien – Vientiane och Phnom Penh – Skandinavien i ekonomiklass.
 • Flyg Vientiane – Luang Prabang – Hanoi – Da Nang – Ho Chi Minh City – Siem Reap och Phnom Penh – Sihanoukville i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Boende 16 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Nedan program med utflykter inkl. inträden.
 • Samtliga nämnda båtturer.
 • Bussbiljetter från Siem Reap – Phnom Penh med Mekong Expressbuss.
 • Kryssning i Halong Bay.
 • Privat transfer i luftkonditionerade fordon.
 • Måltider enligt programmet exkl. drycker.
 • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Vientiane
Vid ankomst till Vientiane välkomnas ni av er guide och får transfer till hotellet.
Boende: Lao Orhid Hotel 3* (Superior) eller Eastin Hotel Vientiane 4* (Superior).
Måltider: –

Dag 2: Stadstur i Vientiane
Ni börjar dagens rundtur med att besöka buddisttemplet Wat Si Muang, känt för sina övernaturliga krafter. Ni åker sedan vidare till Buddha Park vid Mekongflodens strand. Här finns en förtrollande samling med cirka 200 buddistiska och hinduiska skulpturer av Buddha, hinduiska gudar, demoner och djur. Skulpturerna är över 500 år gamla och skapades av en munk som ville sprida sin livsfilosofi och syn på universum.

På eftermiddagen besöker ni Vientianes mest populära sevärdheter. Ni ser bland annat Wat Sisaket med dess tusentals miniatyrstatyer av Buddha och det tidigare kungliga templet Wat Prakeo. Ni stannar också till vid det imponerande Patuxaymonumentet, känt som Vientianes egen triumfbåge. Turen fortsätter till Laos nationella ikon, den heliga byggnaden That Luang Stupa. Dagen avslutas med en spektakulär vy över Mekongfloden i solnedgången.
Boende: Lao Orhid Hotel 3* (Superior) eller Eastin Hotel Vientiane 4* (Superior).
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Laos Phat Luang stupa

Dag 3: Vientiane – Luang Prabang
På morgonen får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Luang Prabang. Den tidigare huvudstaden finns med på UNESCO:s världsarvslista för sin blandning av traditionell arkitektur och stadsstrukturer från kolonialtiden. Det gör staden till en av de mest intressanta platserna att besöka i Laos. Ni äter lunch på en lokal restaurang och besöker sedan stadens största sevärdheter. Ni startar med Royal Palace Museum som har en fin samling av föremål som återspeglar laokulturens rikedom. Därefter besöker ni Wat Mai som är ett av stadens vackraste tempel. Om det finns tid över tar ni en kort promenad i stadskärnan och tittar på vardagslivet.

På eftermiddagen klättrar ni upp till toppen av Mount Phousi. Här ligger en helig förgylld stupa, och man kan också beskåda den vackra solnedgången över staden och Mekongfloden. Ett besök på den berömda nattmarknaden, där ni kan hitta handgjorda textilier, avslutar rundturen. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: My Dream Resort 3* (Classic) eller La Bel Air Resort 4* (Garnier).
Måltider: frukost, lunch.

Dag 4: Pak Ou-grottorna och Ban Xiang Khong
Ni stiger upp tidigt för att delta i gåvoceremonin som är Laos mest heliga tradition. Denna dagliga gåvoritual härrör från 1300-talet. Fler än 200 munkar lämnar sina tempel och beger sig ut på stadens gator för att få ett dagligt mål mat från lokalbefolkningen. När n besöker morgonmarknaden där lokalbefolkningen säljer sina matvaror får ni verkligen chansen att se vardagslivet i Laos.

Efter frukost på hotellet besöker ni det magnifika templet Wat Xiengthong som är ett klassiskt exempel på laotemplens arkitektur. Därefter väntar en kryssning uppströms på Mekongfloden till de mystiska Pak Ou-grottorna. Detta grottsystem har sedan 1500-talet fyllts med tusentals buddhastatyer i olika storlekar. Ni återvänder sedan till staden och kör till byn Ban Xangkhong som är känd för sitt hantverk. Ni besöker även den närliggande byn Ban Xienglek där invånarna tillverkar det traditionella saa-pappret för hand. Om tid finns besöker ni också UXO Visitors Centre som har utställningar om det laotiska inbördeskriget.
Boende: My Dream Resort 3* (Classic) eller La Bel Air Resort 4* (Garnier).
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Luang Prabang – Hanoi
Ni lämnar Luang Prabang och åker till det vackra vattenfallet Kuang Si, vars fallhöjd är hela 50 meter. I de grunda, naturliga poolerna nedanför vattenfallet kan ni ta ett svalkande dopp. Ni gör även ett kortare besök på Bear Rescue Center som tar hand om djur som fallit offer för tjuvjägare och olaglig handel.

Laos är känt för sin hantverksskicklighet och innan ni åker till flygplatsen stannar ni till på Ock Pop Tock hantverkscenter vid Mekongfloden. Ock Pop Tock är ett företag som stöttar kvinnor runtom i Laos som tillverkar handgjorda, traditionella textilier. På hantverkscentret får ni lära er mer om produktionen och se hur de vackra tygerna skapas. Därefter åker ni till flygplatsen för att flyga till Hanoi. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Skylark Hotel 3* (Superior) eller La Casa Hotel 4* (Deluxe).
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Hanoi – Halong Bay
Efter frukost åker ni genom den natursköna landsbygden till Halong Bay för en kryssning. Halong Bay är en av Vietnams vackraste platser och har utsetts till världsarv av UNESCO. Under dagens fem timmar långa båttur får ni njuta av det otroliga landskapet där cirka 3 000 grönklädda öar reser sig upp ur vattnet. Ni ankrar i en vik för ett dopp och besöker en av öarnas många dolda grottor. Övernattning på båten.
Boende: Peony Cruise 4* (Deluxe).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay kryssning

Dag 7: Halong – Hanoi – Da Nang – Hoi An
Dagen startar med en lektion i Tai Chi medan kryssningen i Halong fortsätter. Efter brunch ombord går ni iland och fortsätter till Hanois flygplats för flyg till Da Nang. Därifrån åker ni till Hoi An och checkar in på hotellet.
Boende: Silkian Hoi An Hotel & Spa 3* (Deluxe) eller Hadana Boutique Resort Hoi An 4* (Deluxe).
Måltider: brunch, middag.

Dag 8: Båttur och stadstur i Hoi An
Efter frukost åker ni till Thu Bonfloden för en båttur ut på landsbygden. Längs vägen får ni se Hoi Ans hantverksbyar längs flodbanken. Ni går även i land för att besöka några av byarna.Ni kans tanna i Thanh Ha, som är specialisserad på vacker keramik, eller Kim Bong som gör möbler innan ni glider längs med ner till flodmynningen innan ni går i land för lunch på en lokal restaurang.

På eftermiddagen får ni en sightseeingtur till fots i gamla Hoi An. Ni tittar bland annat på Japanska bron, hantverksbutiker, det gamla huset Tan Ky med sin vackra arkitektur och den gamla samlingssalen Fujian som också är känd för sin utsmyckade arkitektur. Ni besöker även Chuc Thanh-pagodan från 1400-talet.
Boende: Silkian Hoi An Hotel & Spa 3* (Deluxe) eller Hadana Boutique Resort Hoi An 4* (Deluxe).
Måltider: frukost, lunch.

Vietnam Hoi An

Dag 9: Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh
Efter frukost lämnar ni Hoi An för att resa vidare med flyg från Da Nang till Ho Chi Minh. Väl framme äter ni lunch på en lokal restaurang och därefter väntar en första stadsrundtur i Ho Chi Minh City. Ni får se flera byggnader som uppfördes av de franska kolonisatörerna, bland annat operahuset, Folkkommitéens hus (tidigare Hôtel de Ville) och den imponerande katedralen Notre Dame. Ni besöker också Krigsminnesmuseet som har gripande och tankeväckande utställningar om Vietnamkriget.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (Superior) eller Harmony Hotel 4* (Junior Premier).
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10: Ho Chi Minh och Cu Chi-tunnlarna
Efter frukost åker ni till de berömda Cu Chi-tunnlarna. Detta omfattande tunnelkomplexe började grävas 1948 för att skydda gerillan mot fransmännens attacker. Tunnlarna användes också som transportvägar, förråd av mat och vapen, sjukhus och bostäder för gerillakrigarna under Vietnamkriget. Under besöket i tunnlarna får ni en inblick i dess historia och hur livet var där då.

Efter lunch på en lokal restaurang väntar vidare rundtur i Ho Chi Minh City. Idag får ni se det före detta presidentpalatset – Saigons regerings högkvarter under vietnamkriget. Ni besöker också Krigsminnesmuseet som har gripande och tankeväckande utställningar om Vietnamkriget.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (Superior) eller Harmony Hotel 4* (Junior Premier).
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Vietnam Cu Chi-tunnlarna Vietnamkriget

Dag 11: Ho Chi Minh City – Siem Reap
Ni lämnar idag Vietnam och flyger till Siem Reap i Kambodja. Er guide möter er där på flygplatsen och tar er till hotellet. Resten av dagen är fri att spendera som ni önskar.
Boende: The Sanctuary Residence 3* (Deluxe) eller Metta Residence and Spa 4* (Deluxe).
Måltider: frukost.

Dag 12: Siem Reap – Angkor Wat
Idag besöker ni de magnifika Angkor Wat i Khmerrikets forna huvudstad och UNESCO världsarv Angkor. Under en hel dag har ni möjlighet att upptäcka de beundransvärda ruinerna vid södra porten till Ankor Thom. Här finns bland annat de stora stengraverade ansiktena, Bayontemplet, Bakantornet och elefantterassen. I området växer också enorma fikonträd och klätterväxter som slingrar sig runt ruinerna. Förutom att titta på dessa arkitektoniska mästerverk får ni också se den magiska solnedgången från Phnom Bakhengberget. Ni äter sedan middag på en lokal restaurang.
Boende: The Sanctuary Residence 3* (Deluxe) eller Metta Residence and Spa 4* (Deluxe).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Kambodja Angkor Wat

Dag 13: Siem Reap – Phnom Penh
Efter frukost åker ni till busstationen för att resa vidare med Mekong Expressbuss till Phnom Penh. Vid ankomst äter ni lunch och spenderar sedan eftermiddagen med att se er om i staden. Ni besöker först Nationalmuseet som designades 1917 av den franska arkeologen och konstnären Georges Groslier. Ni fortsätter till det kungliga palatset från 1870. Här finns bland annat Silverpagodan som inhyser värdefulla buddistiska och historiska objekt som den berömda smaragdbuddhan. Pagodan har fått sitt namn efter golvet som är klätt i över 5 000 silverplattor.
Boende: Home Chic Hotel 3* (Superior) eller Phnom Penh Katari Hotel 4* (Superior)
Måltider: frukost, lunch.

Dag 14: Phnom Penh – Sihanoukville – Koh Rong Samloem Island
Idag börjar dagen med ett besök till fängelsemuseet Toul Sleng och Dödens fält i Choeung Ek. Dessa båda platser vittnar om Kambodjas blodiga historia under Pol Pots styre. Det är nästan omöjligt att tänka sig att sådan grymhet ska ha förekommit i detta annars så fridfulla land. Men buddisternas minnesmärke vid Choeung Ek påminner om de 1,7 miljoner offer för Pol Pots styre som varade 1975–1979. Detta besök kan vara stötande för några, men är en viktig del av landets historia och dess kulturella pussel.

Efter lunch åker ni till flygplatsen och reser vidare till Sihanoukville. Härifrån åker ni med en timmes båtfärd till er resort på ön Koh Rong Samloem för att spendera de sista dagarna med sol och bad.
Boende: Sara Sea Resort 3* (Bungalow Sea View) eller Sok San Beach Resort 4* (Pavillion Sea View).
Måltider: frukost.

Dag 15-16: Koh Rong Samloem Island
Egen tid att koppla av med sol och bad vid de vackra sandstränderna på Koh Rong Samloem. Denna tropiska ö har vita sandstränder kantade av palm- och casaurinaträd. Ön är täckt av regnskog och runtom finns korallrev där man kan snorkla och dyka.
Boende: Sara Sea Resort 3* (Bungalow Sea View) eller Sok San Beach Resort 4* (Pavillion Sea View).
Måltider: frukost.

Resa till Kambodja Koh Rong Saloem strand

 

 

 

 

 

Dag 17: Hemresa
Transfer tillbaka till Phnom Penh och därifrån flyger ni tillbaka hem till Sverige.
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per person:

 • 3* boende: 50 300 SEK
 • 4* boende: 53 000 SEK

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI21

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.