Resa till Laos Luang Prabang Royal Palace Museum Golden Temple
Resa till Laos Luang Prabang munkar morgonritualResa till Laos Vientiane Patuxay monumentResa till Vietnam Halong Bay kryssningResa till Vietnam Hoi An gatulivResa till Vietnam Hoi AnResa till Kambodja Angkor Wat tempel

Fantastiska Indokina (Laos, Vietnam & Kambodja), rundresa 16 dagar

Prisexempel: 36 900 kr

Vill du lära känna Sydostasiens spännande kulturer? Denna rundresa tar dig till tre fascinerande länder med början i Laos huvudstad Vientiane. Du fortsätter till världsarvsstaden Luang Prabang och de fantastiska Pak Ou-grottorna innan du reser vidare till Vietnam. Här väntar myllrande storstäderna Hanoi och Ho Chi Minh City, kejsarstaden Hue, de berömda Cu Chi-tunnlarna och en kryssning i spektakulära Halong Bay. I Kambodja besöker du bl.a. huvudstaden Phnom Penh, ökända Dödens fält och inte minst Angkors magiska tempelruiner.

 

Artikelnr: ASI21 , , ,

Fantastiska Indokina (Laos, Vietnam & Kambodja)

Datum

Resan har inga fasta avresedatum. Bästa reseperiod är oktober–april.

Detta ingår i resan till Laos, Vietnam & Kambodja

 • Flyg Skandinavien–Vientiane och Phnom Penh–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Flyg Vientiane–Luang Prabang–Hanoi–Da Nang och Hue–Ho Chi Minh City–Siem Reap–Phnom Penh i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Boende 15 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Nedan program med utflykter inkl. inträden.
 • Båtturer på Mekongfloden till Pak Ou-grottorna, Thu Bonfloden i Hoi An och Parfymfloden i Hue.
 • Kryssning i Halong Bay.
 • Privat transfer i luftkonditionerade fordon.
 • Måltider enligt programmet exkl. drycker.
 • Engelsktalande guider.
 • Två flaskor vatten per person och dag.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Vientiane
Vid ankomst till Vientiane välkomnas ni av er guide och får transfer till hotellet.
Boende: Vientiane Plaza Hotel 3* (superiorrum) eller Le Sen Boutique Hotel 4* (deluxerum).
Måltider: –

Dag 2: Stadstur i Vientiane
Ni börjar dagens rundtur med att besöka buddisttemplet Wat Si Muang, känt för sina övernaturliga krafter. Ni åker sedan vidare till Buddha Park vid Mekongflodens strand. Här finns en förtrollande samling med cirka 200 buddistiska och hinduiska skulpturer av Buddha, hinduiska gudar, demoner och djur. Skulpturerna är över 500 år gamla och skapades av en munk som ville sprida sin livsfilosofi och syn på universum.

På eftermiddagen besöker ni Vientianes mest populära sevärdheter. Ni ser bland annat Wat Sisaket med dess tusentals miniatyrstatyer av Buddha och det tidigare kungliga templet Wat Prakeo. Ni stannar också till vid det imponerande Patuxaymonumentet, känt som Vientianes egen triumfbåge. Turen fortsätter till Laos nationella ikon, den heliga byggnaden That Luang Stupa. Dagen avslutas med en spektakulär vy över Mekongfloden i solnedgången.
Boende: Vientiane Plaza Hotel 3* (superiorrum) eller Le Sen Boutique Hotel 4* (deluxerum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3: Vientiane – Luang Prabang
På morgonen får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Luang Prabang. Den tidigare huvudstaden finns med på UNESCO:s världsarvslista för sin blandning av traditionell arkitektur och stadsstrukturer från kolonialtiden. Det gör staden till en av de mest intressanta platserna att besöka i Laos. Ni äter lunch på en lokal restaurang och besöker sedan stadens största sevärdheter. Ni startar med Royal Palace Museum som har en fin samling av föremål som återspeglar laokulturens rikedom. Därefter besöker ni Wat Mai som är ett av stadens vackraste tempel. Om det finns tid över tar ni en kort promenad i stadskärnan och tittar på vardagslivet.

På eftermiddagen klättrar ni upp till toppen av Mount Phousi. Här ligger en helig förgylld stupa, och man kan också beskåda den vackra solnedgången över staden och Mekongfloden. Ett besök på den berömda nattmarknaden, där ni kan hitta handgjorda textilier, avslutar rundturen. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Chitdara 2 Mekong 3* (standardrum) eller That Luang d’Or 4* (deluxerum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Pak Ou-grottorna och Ban Xiang Khong
Ni stiger upp tidigt för att delta i gåvoceremonin som är Laos mest heliga tradition. Denna dagliga gåvoritual härrör från 1300-talet. Fler än 200 munkar lämnar sina tempel och beger sig ut på stadens gator för att få ett dagligt mål mat från lokalbefolkningen. När n besöker morgonmarknaden där lokalbefolkningen säljer sina matvaror får ni verkligen chansen att se vardagslivet i Laos.

Efter frukost på hotellet besöker ni det magnifika templet Wat Xiengthong som är ett klassiskt exempel på laotemplens arkitektur. Därefter väntar en kryssning uppströms på Mekongfloden till de mystiska Pak Ou-grottorna. Detta grottsystem har sedan 1500-talet fyllts med tusentals buddhastatyer i olika storlekar. Ni återvänder sedan till staden och kör till byn Ban Xangkhong som är känd för sitt hantverk. Ni besöker även den närliggande byn Ban Xienglek där invånarna tillverkar det traditionella saa-pappret för hand. Om tid finns besöker ni också UXO Visitors Centre som har utställningar om det laotiska inbördeskriget.
Boende: Chitdara 2 Mekong 3* (standardrum) eller That Luang d’Or 4* (deluxerum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Luang Prabang – Hanoi
Ni lämnar Luang Prabang och åker till det vackra vattenfallet Kuang Si, vars fallhöjd är hela 50 meter. I de grunda, naturliga poolerna nedanför vattenfallet kan ni ta ett svalkande dopp. Ni gör även ett kortare besök på Bear Rescue Center som tar hand om djur som fallit offer för tjuvjägare och olaglig handel.

Laos är känt för sin hantverksskicklighet och innan ni åker till flygplatsen stannar ni till på Ock Pop Tock hantverkscenter vid Mekongfloden. Ock Pop Tock är ett företag som stöttar kvinnor runtom i Laos som tillverkar handgjorda, traditionella textilier. På hantverkscentret får ni lära er mer om produktionen och se hur de vackra tygerna skapas. Därefter åker ni till flygplatsen för att flyga till Hanoi. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum) eller O’ Gallery Premier hotel  (premium).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Hanoi – Halong Bay
Efter frukost åker ni genom den natursköna landsbygden till Halong Bay för en kryssning. Halong Bay är en av Vietnams vackraste platser och har utsetts till världsarv av UNESCO. Under dagens fem timmar långa båttur får ni njuta av det otroliga landskapet där cirka 3 000 grönklädda öar reser sig upp ur vattnet. Ni ankrar i en vik för ett dopp och besöker en av öarnas många dolda grottor. Övernattning på båten.
Boende: Glory Legend Cruise 3* eller Alisa Cruise 4* 
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Halong – Hanoi – Da Nang – Hoi An
Dagen startar med en lektion i Tai Chi medan kryssningen i Halong fortsätter. Efter brunch ombord går ni iland och fortsätter till Hanois flygplats för flyg till Da Nang. Därifrån åker ni till Hoi An och checkar in på hotellet.
Boende: Phu Thinh Boutique hotel  (superiorrum) eller Belle Maison Hadana Hoi An Resort & Spa 4* (deluxerum).
Måltider: brunch, middag.

Dag 8: Båttur och stadstur i Hoi An
Efter frukost åker ni till Thu Bonfloden för en båttur ut på landsbygden. Längs vägen får ni se Hoi Ans hantverksbyar längs flodbanken. Ni går även i land för att besöka några av byarna.Ni kans tanna i Thanh Ha, som är specialisserad på vacker keramik, eller Kim Bong som gör möbler innan ni glider längs med ner till flodmynningen innan ni går i land för lunch på en lokal restaurang.

På eftermiddagen får ni en sightseeingtur till fots i gamla Hoi An. Ni tittar bland annat på Japanska bron, hantverksbutiker, det gamla huset Tan Ky med sin vackra arkitektur och den gamla samlingssalen Fujian som också är känd för sin utsmyckade arkitektur. Ni besöker även Chuc Thanh-pagodan från 1400-talet.
Boende: Phu Thinh Boutique hotel  (superiorrum) eller Belle Maison Hadana Hoi An Resort & Spa 4* (deluxerum).
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9: Hoi An – Hue
Ni reser idag vidare till den gamla kejsarstaden Hue. På vägen passerar ni Hai Van-passet där ni tar en paus och beskådar den spektakulära utsikten. Väl framme i Hue äter ni lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen får ni en rundtur i staden där ni ser det kejserliga citadellet som utsetts till världsarv av UNESCO. Där får ni bland annat se Flaggtornet, den utsmyckade Nhon-porten, de nio kejserliga urnorna och Thai Hoa-palatset.
Boende: Rosaleen Hotel 3* (superiorrum) eller Eldora Hotel 4* (deluxe city view).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 10: Hue – Ho Chi Minh City
Efter frukost väntar en båttur på Parfymfloden där ni besöker Thien Mu-pagoden och kejsaren Ming Mangs mausoleum. Ni äter lunch på en lokal restaurang och åker sedan till flygplatsen för att flyga till Ho Chi Minh City.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller Harmony Sai Gon hotel 4* (premium deluxerum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 11: Cu Chi-tunnlarna och Ho Chi Minh City stadstur
Efter frukost åker ni till de berömda Cu Chi-tunnlarna. Detta omfattande tunnelkomplexet började grävas 1948 för att skydda gerillan mot fransmännens attacker. Tunnlarna användes också som transportvägar, förråd av mat och vapen, sjukhus och bostäder för gerillakrigarna under Vietnamkriget. Under besöket i tunnlarna får ni en inblick i dess historia och hur livet var där då.

Efter lunch på en lokal restaurang väntar en stadsrundtur i Ho Chi Minh City. Ni får se flera byggnader som uppfördes av de franska kolonisatörerna, bland annat operahuset, Folkkommitéens hus (tidigare Hôtel de Ville) och den imponerande katedralen Notre Dame. Ni besöker också Krigsminnesmuseet som har gripande och tankeväckande utställningar om Vietnamkriget.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller Harmony Sai Gon hotel 4* (premium deluxerum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 12: Ho Chi Minh City – Siem Reap – Angkor Wat
Ni lämnar idag Vietnam och flyger till Siem Reap i Kambodja. Er guide möter er där på flygplatsen och tar er till hotellet. På eftermiddagen besöker ni det magnifika templet Angkor Wat i Khmerrikets forna huvudstad och UNESCO världsarv Angkor. Förutom att titta på detta arkitektoniska mästerverk får ni också se den magiska solnedgången från Phnom Bakhengberget. Ni äter sedan middag på en lokal restaurang.
Boende: Central Boutique Angkor hotel 3* (boutique-rum) eller Saem Siem Reap hotel 4* (deluxerum)
Måltider: frukost, middag.

Dag 13: Dagstur till Banteay Srei och Angkor Thom
Efter frukost åker ni till det välbevarade templet Banteay Srei norr om Siem Reap. I det röda sandstenstemplet finns detaljrika reliefer med mytologiska scener som anses vara några av världens bästa stenarbeten.

Ni äter lunch på en lokal restaurang och åker därefter till tempelstaden Angkor Thom. Ni får bland annat se Södra porten som är känd för sina rader av stora stenansikten, det imponerande Bayontemplet och andra hänförande tempel och strukturer. På kvällen äter ni middag på en lokal restaurang där ni också får se en show med traditionell apsaradans.
Boende: Central Boutique Angkor hotel 3* (boutique-rum) eller Saem Siem Reap hotel 4*(deluxerum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 14: Siem Reap – Phnom Penh
Efter frukost fortsätter ni att utforska Angkor. Ni besöker först Ta Prohm som är ett av Angkors mest fascinerande tempel. Templet har lämnats orört sedan det hittades och djungelns massiva trädrötter slingrar sig ner över väggarna och tempelgården. Ni besöker också templen Phrah Khan och Neak Pean.

Ni äter lunch på en lokal restaurang och besöker en marknad innan ni åker till flygplatsen för att flyga till Phnom Penh. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Cardamom hotel 3* (superiorrum) eller Pasteur 51 Hotel & Residences 4* (superiorrum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 15: Stadstur i Phnom Penh
Idag besöker ni huvudstadens största sevärdheter. Ni besöker först Nationalmuseet som designades 1917 av den franska arkeologen och konstnären Georges Groslier. Ni fortsätter till det kungliga palatset från 1870. Här finns bland annat Silverpagodan som inhyser värdefulla buddistiska och historiska objekt som den berömda smaragdbuddhan. Pagodan har fått sitt namn efter golvet som är klätt i över 5 000 silverplattor.

Ni äter lunch på en lokal restaurang och besöker sedan fängelsemuseet Toul Sleng och Dödens fält i Choeung Ek. Dessa båda platser vittnar om Kambodjas blodiga historia under Pol Pots styre 1975–79. I Choeung Ek ligger buddisternas minnesmärke som påminner om de 1,7 miljoner som blev offer för de brutala massövergreppen. Besöket här kan vara omskakande, men platsen är en viktig del av landets historia och kultur.
Boende: Cardamom hotel 3* (superiorrum) eller Pasteur 51 Hotel & Residences 4* (superiorrum).
Måltider: frukost, lunch.

Dag 16: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum:

 • 3* boende: 36 900 SEK
 • 4* boende: 38 900 SEK

Prisexemplen är beräknade på resa för 4 personer under lågsäsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skatter, ändrade valutakurser och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI21

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Fantastiska Indokina (Laos, Vietnam & Kambodja), rundresa 16 dagar”