Lär känna Vietnam, 11 dagar

Prisexempel: 39 700 kr

Vietnam har oändlig mycket att erbjuda upptäckaren, och här har vi samlat några av våra favoritdestinationer. Resan börjar med en kryssning i UNESCO-världsarvet Halong Bay för att sedan fortsätta med vandring bland de natursköna vyerna i norr. Ta del av en kulinarisk matlagningskurs i den traditionella staden Hoi An, upptäck de historiska Cu Chi-tunnlarna från krigstiden och lär känna det genuina Vietnam på en båttur på Mekongfloden.

Lär känna Vietnam

Datum

Denna resa går alla dagar året runt.

Detta ingår i resan till Vietnam

 • Flyg Skandinavien – Hanoi och Ho Chi Minh – Skandinavien i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Inrikesflyg Hanoi – Da Nang – Ho Chi Minh i ekonomiklass.
 • Nattåg i 4-bäddskupé soft berth på följande sträckor:
  Hanoi – Lao Cai t/r.
 • Kryssning på Halong Bay 2 dagar/1 natt.
 • Boende på hotell 3* alt. 4* inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Nedan program med guidade turer inkl. inträden.
 • Privat båttur på Mekongfloden
 • Matlagningskurs i Hoi An.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Privat transfer, inkl. flygtransfer.

Detta ingår ej

 • Visumkostnader.
 • Måltider utöver nämnda.
 • Drycker.
 • Tidig incheckning och sen utcheckning.
 • Dricks till guider och chaufförer.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Hanoi
Vid ankomst till flygplatsen möts ni av en transfer som tar er till ert hotell i Hanoi City.
Boende: Bonsella Hotel 3* (deluxe city view) eller La Casa Hotel 4* (deluxerum) eller likvärdigt alternativ.
Måltider: –

Dag 2: Hanoi – Halong Bay
Efter frukost åker ni genom den natursköna landsbygden till Halong Bay för en kryssning. Halong Bay är en av Vietnams vackraste platser och har utsetts till världsarv av UNESCO. Under dagens fem timmar långa båttur får ni njuta av det otroliga landskapet där cirka 3 000 grönklädda öar reser sig upp ur vattnet. Ni ankrar i en vik för ett dopp och besöker en av öarnas många dolda grottor. Ni får också möjlighet att paddla kajak och fiska bläckfisk och på kvällen har kocken en matlagningsdemonstration. Middag och övernattning på båten.
Boende: Glory Legend Cruise 3* (deluxerum) eller Pelican Cruise 4* (deluxerum) eller likvärdigt alternativ.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Resa till Vietnam Halong Bay kryssning

Dag 3: Halong Bay – Hanoi
Efter brunch ombord på kryssningen går ni iland och återvänder till Hanoi. Här checkar ni in på ert hotell. Ni får idag se en traditionell dockteater som utspelas i vatten, water puppet show.
Boende: Bonsella Hotel 3* (deluxe city view) eller La Casa Hotel 4* (deluxerum) eller likvärdigt alternativ.
Måltider: brunch.

Dag 4: Hanoi stadstur – Lao Cai
Efter frukost åker ni med bil till historiska Ba Dinh-distriktet. Här besöker ni Ba Dinh-torget där presidenten förklarade Vietnam självständigt år 1945, Ho Chi Minh mausoleum och Enkolonnpagoden som lät byggas av kung Ly Thai Tong under 1000-talet. Ni gör också ett besök till Van Mieu – Temple of Literature som var Vietnams första universitet innan ni äter lunch på en lokal restaurang.

På eftermiddagen besöker ni det etnologiska museet, känt som det bästa i landet. Här kan ni se en omfattande utställning tillägnad de 54 vietnamesiska minoriteterna. Här finns även rekonstruktioner av de traditionella stammarnas sätt att bo. Ni besöker sedan bland annat Hoan Kiem-sjön, Ngoc Son-templet och den röda träbron Huc. På kvällen äter ni middag på en lokal restaurang innan ni kliver på nattåget till Lao Cai vid den kinesiska gränsen.
Boende: nattåg, 4-bäddskupé soft berth.
Måltider: frukost, lunch och middag.

resa Vietnam landsbygd lokalbefolkning

Dag 5: Lao Cai – Sapa trekking
Tåget ankommer Lao Cai tidig morgon. Efter frukost åker ni vidare till Sapa, en liten stad som ligger uppe i bergen. Landskapet här är mycket vackert med höga berg, risterrasser och byar med olika folkgrupper som har bevarat sina traditioner. Ni beger er ut på en vandringstur till en av byarna, Cat Cat. Härifrån fortsätter ni till fots via hängbron över Muong Hoa-floden och vidare upp i bergen genom en bambuskog. Omgivningarna här är fantastiskt vackra och utsikten över några av landets största risterrasser från Hoang Lien Son-berget är något alldeles extra.

Ni vandrar vidare ner till byn Y Linh Ho där ni äter lunch på en familjeägd lokal restaurang. Efter lunchpausen fortsätter ni till Lao Chai, en by som tillhör h’mongfolket. Er vandring går även till giayfolkets by Tan Van innan ni återvänder till Sapa.
Boende: The View Sapa Hotel 3* (superiorrum) eller BB Sapa Hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt alternativ.
Måltider: frukost, picknicklunch och middag.

Dag 6: Sapa – Ta Phin – Cat Cat – Lao Cai – Hanoi
Efter frukost åker ni med bil till Ta Phin, hemby för minoritetsgrupperna Red Dzao och h’mong. Därifrån gör ni en kortare vandring till Cat Cat-byn och på kvällen kliver ni på tåget tillbaka till Hanoi.
Boende: nattåg, 4-bäddskupé soft berth.
Måltider: frukost och lunch.

Resa till Vetinam Sapa Landskap

Dag 7: Hanoi – Da Nang – Hoi An
Ni ankommer till Hanois tågstation tidig morgon och hämtas upp av en transfer. Ni får ta in på ett hotell för frukost och en kortare vila. Därefter åker ni till Hanois flygplats för flyg till Da Nang och sedan vidare med bil till Hoi An där ni checkar in på ert hotell.

På eftermiddagen får ni en sightseeingtur till fots i gamla Hoi An. Ni tittar bland annat på Japanska bron, hantverksbutiker, det gamla huset Tan Ky med sin vackra arkitektur och den gamla samlingssalen Fujian som också är känd för sin utsmyckade arkitektur. Ni besöker även Chuc Thanh-pagodan från 1400-talet.
Boende: Phu Thinh Boutique hotel 3* (superiorrum) eller Belle Maison Hadana Hoi An Resort & Spa 4* (deluxerum) eller likvärdigt alternativ.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 8: Hoi An matlagningskurs – Da Nang – Ho Chi Minh
Idag får ni lära er mer om vietnamesisk matlagning i en traditionell matlagningskurs som inkluderar ett besök till den lokala marknaden för att inhandla färska ingredienser. Ni åker också på en 30 minuter lång båttur längs Hoaifloden genom rogivande Bay Mau coconut forest innan ni tillsammans med kocken tillagar traditionella vietnamesiska rätter till lunch.

På eftermiddagen checker ni ut från ert hotell och tar er tillbaka till Da Nang för att resa vidare med flyg till Ho Chi Minh.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller Harmony Hotel 4* (junior premierrum) eller likvärdigt alternativ.
Måltider: frukost och lunch.

Resa till Vietnam Hoi An

Dag 9: Ho Chi Minh stadstur och Cu Chi-tunnlarna
Idag spenderar ni dagen i Ho Chi Minh. Under en stadstur med guide får ni se flera byggnader som uppfördes av de franska kolonisatörerna, bland annat operahuset, Folkkommitéens hus (tidigare Hôtel de Ville) och den imponerande katedralen Notre Dame.

På eftermiddagen åker ni till de berömda Cu Chi-tunnlarna. Detta omfattande tunnelkomplex började grävas 1948 för att skydda gerillan mot fransmännens attacker. Tunnlarna användes också som transportvägar, förråd av mat och vapen, sjukhus och bostäder för gerillakrigarna under Vietnamkriget. Under besöket i tunnlarna får ni en inblick i dess historia och hur livet var där då.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller Harmony Hotel 4* (junior premierrum) eller likvärdigt alternativ.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 10: Ho Chi Minh – Mekongfloden (Ben Tre) – Ho Chi Minh
På morgonen tas ni från hotellet till Ben Tre, där ni går ombord på en båt som tar er längs Chet Say i Mekongdeltat. Fascineras av morgontrafiken på floden, fiskodlingar och livet som pågår längs strandkanten. Ni får se hur arbetet med att framställa tegelstenar går till i en tegelstensfabrik och ni får se olika produkter framställas ur kokosnötter. Ni besöker en ugn där lokalborna framställer kokosnötsgodis. Självklart bjuds ni att smaka av godiset tillsammans med säsongens frukter och honungste.

Ni kommer också besöka Nhon Thanh, byn där man väver mattor. Med buss eller cykel tar ni er till en restaurang för att äta lunch. Med paddelbåt tar ni er sedan längs ‘coconut water canal’ och en motorbåt tar er därefter till varvet Hung Vuong för vidare färd till Ho Chi Minh City.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller Harmony Hotel 4* (junior premierrum) eller likvärdigt alternativ.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 11: Hemresa
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen i god tid inför er hemresa.
Måtlider: frukost.

Pris

Prisexempel per person med boende i dubbelrum:

 • 3* boende: 39 700 SEK
 • 4* boende: 41 500 SEK

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI22

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.