Madagaskar – den färgrika turen, 16 dagar

Prisexempel: 35 500 kr

Madagaskar är en unik plats med sin rika biologiska mångfald. Många arter är endemiska och finns bara här i vilt tillstånd. Här finns till exempel över 40 arter av lemurer och det speciella baobabträdet. Denna resa går till norra delen av Madagaskar. Här besöker ni nationalparkerna Montagne d’Ambre och Ankarana med värdlsarvet Tsingy. Därefter väntar en veckas avkoppling på den lilla ön Nosy Be.

Madagaskar – den färgrika turen

Detta ingår i resan till Madagaskar

 • Flyg Skandinavien–Madagaskar t/r i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Antananarivo–Diégo och Nosy Be–Antananarivo.
 • Flygskatter.
 • Flygtransfer.
 • Transfer med motorbåt från Ankify till Nosy Be.
 • Biltransport från Diego till Ankify med chaufför.
 • Boende i mellanklasshotell inkl. frukost.
 • Camping med helpension.
 • Avgifter till parker och reservat (Montagne d’Ambre, Ankarana).
 • Avgifter för camping.
 • Lokala engelsktalande guider i parker och reservat.
 • Turistskatt.

Detta ingår inte

 • Luncher och middagar.
 • Drycker.
 • Utflykter till Lokobe eller Nosy Komba och Nosy Tany Kely.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg Skandinavien – Antananarivo
Vid ankomst till Antananarivo får ni transfer till hotellet i huvudstaden.

Dag 2: Antananarivo – Diego 
Transfer från hotellet till flygplatsen för flyg till Diego. Där möts ni av vår lokala arrangör och får transfer till hotellet.

Dag 3: Diego – Montagne d’Ambre 
Efter frukost väntar en heldagstur till nationalparken Montagne d’Ambre. Parkens område ligger 800–1475 m ö.h. och består av frodig bergsregnskog. Med sina kratersjöar och vattenfall är det här en av Madagaskars vackraste platser. Parken har en rik biologisk mångfald med flera endemiska arter. Här lever bland annat flera arter av lemurer, fossa, många fågelarter, kameleonter och andra reptiler. Ni fortsätter sedan till hotellet.

Dag 4: Montagne d’Ambre – Ankarana 
Frukost och sedan avfärd till Ankarana naturreservat. Ankarana är känt för UNESCO världsarvet Tsingy. Det utomjordiska landskapet består av spetsiga bergsformationer och smala raviner med grönskande växtlighet där många djurarter lever. De vanligaste djuren man kan se här är flera arter av lemurer, kameleonter och ödlor. Man kan också se unika växter på denna mycket speciella plats. Under turen tittar ni också på några grottor. Övernattning på hotell.

Dag 5: Ankarana – Ankify 
Efter ett morgonbesök i reservatet fortsätter ni till Ankify, en liten hamnby varifrån båtarna till den lilla ön Nosy Be går. Ni övernattar på hotell i Ankify och fortsätter till Nosy Be imorgon.

Dag 6: Ankify – Nosy Be 
Frukost och sedan båtfärd till Nosy Be. Väl framme fortsätter ni med bil till hotellet och spenderar resten av dagen på egen hand.

Den lilla vackra ön Nosy Be ligger utanför Madagaskars nordvästra kust. Det är en av Madagaskars mest populära turistorter, men är trots det fortfarande oexploaterad. På ön finns fina sandstränder, kratersjöar och en varierad flora och fauna. Här kan du sola, bada och snorkla i det azurblå vattnet. Vill du se mer av ön kan du besöka huvudorten Hellville eller regnskogen i Lobeke naturreservat. Det går också göra en dagstur till den lilla ön Nosy Komba eller till Nosy Tany Kely, ett marint reservat med vackra korallrev och färggranna fiskar.

På Nosy Be bor du antingen på Hôtel Les Boucaniers eller på Gerard et Francine.

Les Boucaniers
Detta hotell är beläget vid en slänt med utsikt över Ambataloaka Bay. Till stranden är det bara två minuters promenad. Hotellet har 18 rum. Alla har privat toalett/dusch och privat terrass. På hotellet finns en vacker tropisk trädgård, liten pool, bar och restaurang. Den lilla fiskebyn Ambatoloaka ligger några hundra meter bort där det finns butiker och barer. Les Boucaniers är ett trevligt hotell för par, dykare och bröllopspar.

Gérard et Francine
Detta charmiga familjeägda hotell ligger på stranden vid södra änden av Ambotaloaka Bay. Hotellet har tio rum och en lägenhet. Rummen har privat toalett/dusch, takfläkt, safety box och ett litet kylskåp. Frukost serveras på en trevlig terrass med utsikt över havet. Bar finns. Restauranger finns längs stranden. I närheten finns dykcenter, internetcafé, affärer och turistarrangörer som ordnar lokala utflykter. Hotellet passar såväl par som familjer.

Dag 7–13: Nosy Be
Njut av avkoppling på Nosy Be.

Dag 14: Nosy Be – Antananarivo 
Transfer till flygplatsen och flyg tillbaka till Antananarivo. Övernattning på hotell.

Dag 15: Hemresa 
På morgonen gör ni en utflykt till Ambohimanga, ett kungligt palats som ligger cirka två mil norr om staden. Ni hinner göra de sista inköpen på hantverksmarknaden innan ni åker till flygplatsen för att resa hem. Ni ankommer Skandinavien nästa dag.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 35 500 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: LEV2

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.