Madagaskar – det vilda och tropiska, 15 dagar

Prisexempel: 38 900 kr

Madagaskar är en unik plats på jorden då den legat isolerad i Indiska oceanen under många miljoner år. Den biologiska mångfalden är stor, och det finns många endemiska arter. Mest kända är kanske de charmiga lemurerna som bara finns i vilt tillstånd på Madagaskar. Detta är en klassisk rundresa där ni reser genom områden med varierande naturscenarier. I söder besöker ni nationalparkerna Ranomafana och Isalo med sitt speciella landskap. Ni besöker också Arboretum i Tulear där man bevarar endemiska växtarter. Därefter flyger ni tillbaka till Antanarivo och fortsätter till Perinetreservatet i öster. Resan avslutas med några dagar på den tropiska paradisön Île Sainte-Marie.

Madagaskar – det vilda och tropiska

Detta ingår i resan till Madagaskar

  • Flyg Skandinavien–Antananarivo t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatt.
  • Boende på mellanklasshotell i dubbelrum inkl. frukost.
  • Nedan dagsprogram med guidade besök i nationalparker och reservat inkl. inträdesavgifter (Ranomafana, Ranohira, Andasibe, Palmarium).
  • All transfer inom programmet inkl. motorbåt Manambato–Akanin’ny Nofy–Tamatave.
  • Lokala guider i parker och reservat.
  • Besök på platserna Anja och Arboretum.
  • Turistskatt.

Detta ingår inte

  • Luncher och middagar.
  • Lokala utflykter på Sainte Marie.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg Skandinavien – Antananarivo
Dagflyg med ankomst till Antananarivo samma kväll och transfer till hotellet i huvudstaden.

Dag 2: Antananarivo
Ni hämtas upp på ert hotell och får därefter en stadsrundtur med besök i lemurparken där ett stort antal arter av lemurer lever. Ni återvänder sedan till hotellet.

Dag 3: Antananarivo – Antsirabe 
Ni reser idag vidare till Antsirabe genom ett landskap som huvudsakligen består av berg och risfält. Antsirabe kallas också vattenstaden för de varma källor och två kratersjöar som finns här. På eftermiddagen besöker ni stadens ädelstensfabrik. Övernattning på hotell.

Dag 4: Antsirabe – Ranomafana 
Efter frukost fortsätter ni till Ranomafana, en nationalpark i regnskogen som är hem för flera lemurarter. Här kan man bland annat se gyllenhalvmaki, bruna lemurer, fåglar, kameleonter och grodor. Ni stannar till i Ambositra för att besöka några av zafimaniryfolkets hantverkscenter där de är specialiserade på träsniderier. Ni fortsätter sedan till Ranomafana där ni installerar er på hotellet. På kvällen tar ni en promenad för att titta på nattaktiva lemurer som lever i området. Övernattning på hotell.

Dag 5: Ranomafana  – Fianarantsoa
Efter frukost åker ni till nationalparken och tittar på lemurer, kameleonter, grodor och andra djur som lever här. I parken växer flera arter av orkidéer och medicinalväxter som också är sevärda. Ni äter gemensam lunch och fortsätter sedan till Fianarantsoa som är betsileostammens huvudstad. Övernattning på hotell.

Dag 6: Fianarantsoa – Ranohira
Tidig avfärd till Ranohira. På vägen stannar ni till i Ambalavao, handelscentrum i Betseileo-området som är känt för sina folkslag, konst och hantverk. Här får ni en vinprovning hos den lokala vinproducenten och besöker pappersfabriken där man tillverkar antemoropappret. Pappret tillverkas för hand och dekoreras vackert med blommor och blad. Ni fortsätter tolv kilometer söder om Ambalavao där ni besöker Anjaparken. I detta orörda område bor ringsvanslemurerna familjevis. Ni ankommer till Ranohira vid solnedgången. Övernattning på hotell.

Dag 7: Ranohira
Den här dagen ägnar ni helt åt att åka runt i Isalos nationalpark. Här tittar ni på Isalomassivet med sina ruinliknande sandstensformationer och dalar där endemiska djur och växter lever. Det finns till exempel möjlighet att se olika arter av lemurer. Dagen avslutas med ett stopp nära La Fenetre (Fönstret) där ni får njuta av den vackra solnedgången. Ni återvänder sedan till hotellet.

Dag 8: Ranohira – Tulear 
Efter frukost fortsätter ni till Tulear. Landskapet ni kör igenom består av höga buskar och galleriskog. Ni kommer också att se några fint dekorerade gravstenar som rests av mahafalyfolket. I Tulear besöker ni Arboretumparken där man bevarar en stor mängd endemiska växtarter. Övernattning på hotell.

Dag 9: Tulear – Antananarivo 
Frukost och sedan flyg tillbaka till huvudstaden. Personal från vår lokala arrangör möter där upp och kör er till hotellet.

Dag 10: Antananarivo – Andasibe
Efter frukost åker ni till Andasibe. Färden går genom ett landskap med risfält, gles skog och vattenfall. Före middagen tar ni åter en kvällspromenad för att se några nattaktiva lemurarter. Övernattning på hotell.

Dag 11: Andasibe – Akanin’ Ny Nofy 
Efter frukost besöker ni naturreservatet för att beskåda lemurer. I det här skogsreservatet bor bland annat Indri Indri, världens största lemurart. Ni åker sedan till Manambato och fortsätter med motorbåt till Akani’n ny Nofy. Övernattning på hotell.

Dag 12: Akanin’ Ny Nofy 
Ni ägnar hela dagen åt det vackra området runt Ampitabesjön. Ni besöker också den privata parken Palmarium som har det största antalet arter av lemurer på Madagaskar. Ni återvänder sedan till hotellet.

Dag 13: Akanin’ Ny Nofy – Tamatave – Île Sainte-Marie
Tidigt på morgonen fortsätter ni med båt längs Pangalaneskanalen till Tamatave. Från hamnen får ni transfer till flygplatsen för att flyga till det tropiska paradiset Île Sainte-Marie. Här finns långsträckta sandstränder med kokospalmer, en vykortsvacker plats perfekt för en avkopplande solsemester. Övernattning på hotell.

Dag 14–15: Île Sainte-Marie
Dagarna är fria för egna aktiviteter. Utflykter finns för dig som vill se mer av Sainte Marie och närbelägna öar. Reser du hit mellan juli och september finns chansen att se knölvalar som migrerar hit för att kalva. Övernattning på hotell.

Dag 16: Île Sainte Marie – Antananarivo – Skandinavien 
Efter frukost åker ni till flygplatsen för att flyga tillbaka till Antananarivo. På vägen dit stannar ni till vid en hantverksmarknad där ni får möjlighet att göra några sista inköp. På flygplatsen tas ni emot av personal som hjälper till med formaliteter för vidare färd till Skandinavien. Ankomst dit nästa dag.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 38 900 SEK.

Uppgradering av boendet: 7 000 SEK/person.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: LEV1

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.