resa till madagaskar vattenfall natur
Resa till Madagaskar Fianarantsoa Ranohia bergResa till Madagaskar Fianarantsoa Ranohia lemurResa till Madagaskar Fianarantsoa Ranohia boskapResa till Madagaskar Antsirabe

Paket: Madagaskar – Det vilda och tropiska, 15 dagar

Prisexempel: 32 900 kr

Madagaskar är en värld för sig och har varit det sedan ön drev bort från Indien för 80 miljoner år sedan. Här finns det många djur och växter som du inte hittar på andra platser i världen. 40 olika lemur-arter, baobabträdet och tusentals andra unika växter och djur.

Artikelnr: LEV1 ,

Madagaskar – Det vilda och tropiska

Detta är en klassisk, mycket trevlig resa där man reser genom områden med varierande naturscenarier. I söder besöker ni nationalparkerna Ranomafana och Isalo. I Tulear besöker ni arboretum och sedan flyger ni tillbaka till Tana. Färden fortsätter med parken i Perinet i öster, och sedan går turen vidare längs Pangalaneskanalen. Sedan flyg till Île Sainte-Marie för vila och avkoppling.

Resan sker exklusivt för ert resesällskap. Det är alltså ingen gruppresa där ni åker med andra resenärer. Därför prissätts resan enligt antal resenärer i ert sällskap.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg Skandinavien – Antananarivo
Dagflyg med ankomst samma kväll. Vid ankomst får ni transfer till hotellet i Antananarivo.

Dag 2: Antananarivo
Ni hämtas upp på ert hotell och får därefter en stadsrundtur med besök i lemurparken. I parken lever ett stort antal arter av lemurer i ett skogsområde.
Övernattning på hotell.

Dag 3: Antananarivo – Antsirabe 
Ni reser idag vidare till Antsirabe genom ett landskap som huvudsakligen består av berg och risfält. Ni besöker ”Town of Water”, som fått sitt namn av ett flertal varma källor och två kratersjöar som finns här. Ni besöker också ädelstensfabriken.
Övernattning på hotell.

Dag 4: Antsirabe – Ranomafana 
Efter frukost fortsätter ni till Ranomafana, en nationalpark i regnskogen som är hem för flera lemurarter. Här kan man bland annat se gyllenhalvmaki, bruna lemurer, fåglar, kameleonter och grodor. Ni stannar till i Ambositra för att besöka några av zafimaniryfolkets hantverkscenter där de är specialiserade på träsniderier. Ni fortsätter sedan till Ranomafana där ni installerar er på hotellet. På kvällen går ni ut på en nattvandring för att titta på nattaktiva lemurer.
Övernattning på hotell.

Dag 5: Ranomafana  – Fianarantsoa
Efter frukost åker ni till parken och tittar på lemurer, kameleonter, spindlar och grodor. I parken växer flera arter av orkidéer och medicinalväxter som är väl värt att titta på. Ni äter gemensam lunch, och sedan fortsätter ni till Fianarantsoa som är betsileostammens huvudstad.
Övernattning på hotell.

Dag 6: Fianarantsoa – Ranohira
Tidig avfärd till Ranohira. Ni stannar till i Ambalavao, handelscentrum i Betseileo-området, känt för sina folkslag, konst och hantverk. Här provar ni på vin hos den lokala vinproducenten. Ett besök i pappersfabriken hinner ni också med. Antemoropappret är ett vackert, handgjort, blomsterdekorerat papper som är tillverkat av fiber från avohaträdet. 12 km söder om Ambalavao besöker ni Anjaparken. I detta orörda område bor ringsvanslemurerna familjevis. Ni ankommer till Ranohira vid solnedgången.
Övernattning på hotell.

Dag 7: Ranohira
Den här dagen ägnar ni helt åt att åka runt i Isalos nationalpark. Här tittar ni på Isalomassivet med ruinliknande sandstensformationer, dalar, djur och växter som bara finns på den här platsen. Ni kan till exempel se lemurer och växterna pachypodium och aloe. Dagen avslutas med ett stopp nära ”La Fenetre” (fönstret) där ni får njuta av den vackra solnedgången.
Övernattning på hotell.

Dag 8: Ranohira – Tulear 
Efter frukost fortsätter ni till Tulear. Landskapet ni kör igenom består av höga buskar, galleriskog och några fint dekorerade mahafaly-gravstenar. I Tulear besöker ni Arboretumparken som har en stor mängd växter varav majoriteten är endemiska.
Övernattning på hotell.

Dag 9: Tulear – Antananarivo 
Frukost och sedan flyg tillbaka till huvudstaden. Personal från vår lokala arrangör möter där upp och kör er till hotellet.
Övernattning på hotell.

Dag 10: Antananarivo – Andasibe
Efter frukost åker ni till Andasibe. Färden går genom ett landskap med risfält, gles och hotad skog och vattenfall. Före middagen gör ni åter en kvällsvandring för att se några nattaktiva lemurarter.
Övernattning på hotell.

Dag 11: Andasibe – Akanin’ Ny Nofy 
Efter frukost besöker ni reservatet för att hälsa på nya lemurer. I det här skogsreservatet bor bland annat Indri Indri, världens största lemurart. Ni åker sedan till Manambato och fortsätter med motorbåt till Akani’n ny Nofy.
Övernattning på hotell.

Dag 12: Akanin’ Ny Nofy 
Den här dagen ägnar ni helt åt det vackra området vid sjön med det klara och varma vattnet, Ampitabe Lake. Ni besöker också den privata parken Palmarium som har det största antalet arter av lemurer på Madagaskar.
Övernattning på hotell.

Dag 13: Akanin’ Ny Nofy – Tamatave – Sainte Marie 
Tidigt på morgonen fortsätter ni med båt längs kanalen Pangalanes till Tamatave. Ni möts vid hamnen och får transfer till flygplatsen för att flyga till Île Sainte-Marie. Personal möter där upp och tar er till hotellet.
Övernattning på hotell.

Dag 14 och 15: Sainte-Marie
Dagarna är fria för egna aktiviteter. Ni kan till exempel med bil/båt åka till en fiskeby, en piratkyrkogård och en lagun. Ett annat förslag är att göra en exkursion till Ile Aux Nattes som är en fantastisk och oförstörd tropisk paradisö. Från juli till september kan man se stora valar nära ön.

Dag 16: Sainte Marie – Antananarivo – Skandinavien 
Efter frukost åker ni till flygplatsen för att flyga tillbaka till Antananarivo. På vägen dit stannar ni till vid en hantverksmarknad där ni får möjlighet att göra några sista inköp. På flygplatsen tas ni emot av personal som hjälper till med formaliteter för vidare färd till Skandinavien, dit ni ankommer nästa dag.

 

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien – Madagaskar t o r, inkl. flygskatt.
 • Flygtransfer.
 • Boende på mellanklasshotell inkl. frukost.
 • Inträdesavgifter till parker och reservat (Ranomafana, Ranohira, Andasibe, Palmarium).
 • Lokala guider i parker och reservat.
 • Bil/busstransporter med chaufför.
 • Motorbåttransfer Manambato – Akanin’ny Nofy – Tamatave.
 • Besök i lemurparken.
 • Besök på platserna Anja och Arboretum.
 • Turistskatt.
 • Möjlighet att uppgradera ert boende: 7 000 kr per person

Detta ingår ej

 • Luncher och middagar.
 • Lokala utflykter på Sainte Marie.
 • Personliga omkostnader, dricks och försäkringar.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 32 900 SEK.

 

Artikelnr: LEV1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Madagaskar – Det vilda och tropiska, 15 dagar”