Resa till Madagaskar lemur
Resa till Madagaskar safari lemurResa till Madagaskar lemurerResa till MadagaskarResa till Madagaskar stenarResa till Madagaskar KameleontResa till Madagaskar stad

Paket: Madagaskar – Södra & östra delarna, 16 dagar

Prisexempel: 31 900 kr

Detta är en klassisk, mycket trevlig resa, där man reser genom områden med varierande naturscenerier i södra och östra delarna av Madagaskar. Vi besöker bland annat Ranomafana, en nationalpark i regnskogen som är hem för lemur-arter. Vidare till Fianarantsoa, som är Betsileo-stammens huvudstad. Därefter åker vi till Ranohira där vi besöker nationalparken Isalo. Där finns Isalomassivet med sandstensformationer och endemiska djur och växter. Resan fortsätter till Tulear och vidare till Ifaty där vi får njuta av härliga stranddagar. I Ifaty bor Vezofolket som livnär sig på fiske. Efter några dagar i Ifaty fortsätter resan till naturreservatet Andasibe, där vi bl a kan hitta den största lemurarten Indri Indri. Vi gör ett stopp i Akani´n ny Nofy, intill en sjö med klart varmt vatten. Resan avslutas i Antananarivo, innan vi flyger hemåt igen.

Artikelnr: MAD2 ,

Madagaskar – Södra & östra delarna

Resan är på 16 dagar och den bästa reseperioden är april-november. Resan har inga fasta avgångar utan kan genomföras efter era önskemål, då det är en resa som sker i privat regi.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien-Antananarivo t o r. Flyget avgår från Arlanda, Göteborg och Köpenhamn.
 • Alla flygskatter.
 • Inrikesflyg/transporter/transfers.
 • Program enligt nedan beskrivning i privat regi, minimum 2 personer.
 • All transfers flygplats-hotell-flygplats.
 • Boende på mellanklasshotell inkl frukost.
 • Inträdesavgifter till parker och reservat (Ranomafana, Ranohira, Andasibe, Palmarium).
 • Lokala guider i parker och reservat.
 • Bil-/busstransporter med chaufför.
 • Motorbåttransfer Manambato – Akanin’ny Nofy – Tamatave.
 • Besök i lemurparken.
 • Besök på platserna Anja, Arboretum och Ambohimanga.
 • Turistskatt.

Detta ingår inte

 • Luncher och middagar med drycker
 • Lokala utflykter i Ifaty
 • Personliga omkostnader, dricks och försäkringar

Dagsprogram

Dag 1: Flyg Skandinavien – Antananarivo (Madagaskar)
Dagflyg från Skandinavien med ankomst samma kväll. Vid ankomst, transfer och övernattning i Antananarivo.

Dag 2: Antananarivo
Upphämtning på ert hotell och därefter en stadsrundtur med besök i Ambohimanga som är en kunglig by och begravningsplats på en kulle i Madagaskar, 21 km norr om huvudstaden Antananarivo. Platsen anses vara landet Madagaskars födelseplats och är därför mycket betydelsefull för den nationella identiteten. Övernattning på hotellet.

Dag 3: Antananarivo – Antsirabe
Avfärd till Antsirabe genom ett landskap, som huvudsakligen består av berg och risfält. Vi besöker ”Town of Water” som fått sitt namn av ett flertal varma källor och två kratersjöar som finns här. Vi besöker också ädelstensfabriken.
Övernattning på hotellet.

Dag 4: Antsirabe – Ranomafana 
Efter frukost fortsätter vi till Ranomafana, en nationalpark i regnskogen som är hem för flera lemur-arter. Bl a kan vi se ”the golden bamboo lemurs”, bruna lemurer, fåglar, kameleonter och grodor. Vi stannar till i Ambositra för att besöka några av Zafimaniry-folkets hantverkscenter. Här är de specialiserade på träsniderier. Fortsätter sedan till Ranomafana där vi installerar oss på hotellet. På kvällen, nattvandring för att åter titta på nattaktiva lemur-arter.
Övernattning på hotellet.

Dag 5: Ranomafana – Fianarantsoa
Efter frukost far vi till parken och tittar på lemurer, kameleonter, spindlar och grodor. I parken växer flera arter av orkidéer och medicinalväxter som är väl värt att kika på. Gemensam lunch och sedan fortsätter vi till Fianarantsoa som är Betsileo-stammens huvudstad.
Övernattning på hotellet.

Dag 6: Fianarantsoa – Ranohira
Tidig avfärd till Ranohira. Stopp görs i Ambalavao – handelscentrum i Betseileo-området, känt för sina folkslag, konst och hantverk. Här provar vi på vin hos den lokala vinproducenten. Ett besök i pappersfabriken hinner vi också med. Antemoro-pappret är utsökt. Ett handgjort, blomster- dekorerat papper. Papperet är tillverkat av fiber från Avoha-trädet.
12 km söder om Ambalavao besöker vi Anja-parken. I detta orörda område bor ringsvans-lemurerna familjevis.
Vi ankommer till Ranohira vid solnedgången.
Övernattning på hotellet.

Dag 7: Ranohira
Den här dagen ägnar vi helt att åka runt i Isalos nationalpark. Här skall vi titta på Isalomassivet med ruinliknande sandstensformationer, dalar, djur och växter som bara finns på den här platsen (endemiska). Exempel: lemurer och växten pachypodium och aloe. Dagen avslutas med ett stopp nära ”La Fenetre” (fönstret) där vi får njuta av den vackra solnedgången.
Övernattning på hotellet.

Dag 8: Ranohira – Tulear
Efter frukost fortsätter vi till Tuléar. Landskapet vi kör igenom består av höga buskar och galleriskog och några stolt dekorerade mahafaly-gravstenar. I Tulear besöker vi Arboretum-parken som har endemiska växter.
Här byter vi sedan bil till 4×4 wheel drive och fortsätter den sista biten till Ifaty. (ca 35 km) Övernattning på hotell

Dag 8–11: Ifaty
Dessa dagar tillbringar vi på ett trevligt strandhotell i Ifaty och njuter av stranden och havet.
Vid kusten nära Tulear och Ifaty bor Vezofolket som i huvudsak lever av fiske. Vid intresse går det att åka på en tur till det närbelägna reservatet Renala för att titta på de speciella Baobabträden. Det finns även möjlighet att t ex göra en tur till havs, rida eller åka på en snorkeltur. Övernattning på hotellet.

Dag 11: Tulear – Antananarivo
Frukost och sedan flyg tillbaka till huvudstaden. Personal möter upp och kör oss till hotellet.
Övernattning på hotellet.

Dag 12: Antananarivo – Andasibe
Efter frukost kör vi till Andasibe. Färden går genom ett landskap med risfält, gles och hotad skog och vattenfall. Före middagen, gör vi åter en kvällsvandring för att se några nattaktiva lemurarter.
Övernattning på hotellet.

Dag 13: Andasibe – Akanin’ny Nofy
Frukost och sedan besöker vi reservatet för att hälsa på nya lemurer. I det här skogsreservatet bor bl.a. Indri Indri, den största lemurarten. Vi kör sedan till Manambato och fortsätter med motorbåt till Akani’n ny Nofy (betyder drömboet)
Övernattning på hotellet.

Dag 14: Akanin’ny Nofy 
Den här dagen ägnar vi helt åt det vackra området vid sjön med det klara och varma vattnet, Ampitabe lake. Vi besöker också den privata parken Palmarium som har det största antalet arter av lemurer på Madagaskar.
Övernattning på hotell

Dag 15: Tamatave – Antananarivo
Efter frukost tar vi båten till Tamatave och sedan transfer till flygplatsen för att flyga tillbaka till huvudstaden.
Övernattning på hotell.

Dag 16: Antananarivo – Skandinavien
Efter frukost transfer till flygplatsen. På vägen dit stannar vi till vid en hantverksmarknad där vi får möjlighet att göra våra sista inköp. På flygplatsen tas vi emot av personal som hjälper till med formaliteter för vidare avfärd till Skandinavien dit ni ankommer nästa dag.

Resan sker exklusivt för ert resesällskap. Det är alltså ingen gruppresa där ni åker med andra resenärer. Därför prissätts resan enligt antal resenärer ni är i ert sällskap.
Resan kan genomföras april-november.

Pris

Prisexempel per person i delat dubbelrum: 31 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MAD2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Madagaskar – Södra & östra delarna, 16 dagar”