Resa till Madagaskar Ambalavao
Resa till Madagaskar safari lemurResa till Madagaskar AntemoroResa till Madagaskar Isalo windowResa till Madagaskar Ranomafana nationalparkResa till Madagaskar KameleontResa till Madagaskar lemur

Madagaskar – södra & östra delarna, 16 dagar

Prisexempel: 39 900 kr

Detta är en klassisk, mycket trevlig resa till södra och östra Madagaskar där ni reser genom områden med varierande naturscenarier. Ni besöker bland annat Ranomafana nationalpark i regnskogen som är hem för flera arter av lemurer. Ni fortsätter till Fianarantsoa som är betsileostammens huvudstad. Därefter åker ni till Ranohira där ni besöker Isalo nationalpark med sitt speciella landskap. Ni  fortsätter till Tulear och vidare till Ifaty där ni får njuta av några härliga stranddagar. Därefter väntar naturreservatet Andasibe där den största lemurarten Indri Indri lever. Ni stannar också i Akani´n ny Nofy innan ni återvänder till Antananarivo.

Artikelnr: MAD2 Kategori: Etikett:

Madagaskar – södra & östra delarna

Resan har inga fasta avgångar och sker i privat regi för minst två personer. Bästa tiden att resa är april–november.

Detta ingår i resan till Madagaskar

 • Flyg Skandinavien–Antananarivo t/r i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Inrikesflyg i Madagaskar.
 • Boende på mellanklasshotell i dubbelrum inkl. frukost.
 • Nedan dagsprogram.
 • All transfer inom programmet.
 • Inträdesavgifter till parker och reservat (Ranomafana, Ranohira, Andasibe, Palmarium).
 • Lokala guider i parker och reservat.
 • Motorbåtstransfer Manambato–Akanin’ny Nofy–Tamatave.
 • Turistskatt.

Detta ingår inte

 • Luncher och middagar med drycker
 • Lokala utflykter i Ifaty.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg Skandinavien – Antananarivo
Dagflyg från Skandinavien med ankomst samma kväll. Vid ankomsten får ni transfer till hotellet i Antananarivo.

Dag 2: Antananarivo
Upphämtning på ert hotell och därefter en stadsrundtur med besök i Ambohimanga. Denna kungliga by och begravningsplats ligger på en kulle cirka två mil norr om huvudstaden Antananarivo. Platsen anses vara Madagaskars födelseplats och är därför mycket betydelsefull för den nationella identiteten. Ni återvänder sedan till hotellet.

Dag 3: Antananarivo – Antsirabe
Avfärd till Antsirabe genom ett landskap som huvudsakligen består av berg och risfält. Antsirabe kallas vattnets stad för de varma källor och kratersjöar som finns här. Väl framme besöker ni en ädelstensfabrik och åker sedan till hotellet.

Dag 4: Antsirabe – Ranomafana nationalpark
Efter frukost fortsätter ni till Ranomafana nationalpark. I parkens regnskog lever flera arter av lemurer, fåglar, kameleonter och grodor. På vägen dit stannar ni till i Ambositra för att besöka några av zafimaniryfolkets hantverkscenter som är specialiserade på träsniderier. Ni fortsätter sedan till Ranomafana där ni installerar er på hotellet. På kvällen väntar en nattvandring för att titta på nattaktiva lemurer.

Dag 5: Ranomafana – Fianarantsoa
Efter frukost åker ni till nationalparken och tittar på lemurer, kameleonter, spindlar och grodor. I parken växer flera arter av orkidéer och medicinalväxter som också är värda att se. Ni äter lunch och fortsätter sedan till Fianarantsoa som är betsileostammens huvudstad. Övernattning på hotell.

Dag 6: Fianarantsoa – Ranohira
Tidig avfärd till Ranohira. På vägen dit stannar ni i Ambalavao, ett handelscentrum i Betseileo-området som är känt för sina folkslag, konst och hantverk. Här provar ni vin hos den lokala vinproducenten och besöker pappersfabriken där det blomsterdekorerade antemoropappret tillverkas för hand. Ni besöker sedan Anjaparken, ett orört område där ringsvanslemurerna lever i familjer. Ni kommer fram till Ranohira vid solnedgången och checkar in på hotellet.

Dag 7: Ranohira
Heldagstur i Isalo nationalpark. Här får ni se Isalomassivet med ruinliknande sandstensformationer och dalar där flera endemiska växt- och djurarter lever. Dagen avslutas med ett stopp nära La Fenetre där ni får njuta av den vackra solnedgången.
Övernattning på hotellet.

Dag 8: Ranohira – Tulear
Efter frukost fortsätter ni till Tulear. Längs vägen får ni bland annat se rikt dekorerade gravstenar som rests av mahafalyfolket. I Tulear besöker ni Arboretumparken som har olika endemiska växter. Ni fortsätter sedan med fyrhjulsdriven bil den sista biten till Ifaty där ni övernattar på hotell.

Dag 9–10: Ifaty
Dessa dagar tillbringar ni på ett trevligt strandhotell i Ifaty där ni kan njuta av sol och bad. För dig som vill finns en utflykt till det närbelägna Renalareservatet för att titta på de speciella baobabträden. Det finns även andra utflykter som en tur till havs, ridning och snorkelturer. Övernattning på hotellet.

Dag 11: Tulear – Antananarivo
Frukost och sedan flyg tillbaka till huvudstaden där ni får transfer till hotellet.

Dag 12: Antananarivo – Andasibe
Efter frukost reser ni vidare till Andasibe. Färden går genom ett landskap med risfält, gles skog och vattenfall. Före middagen i Andasibe gör ni en kvällsvandring för att se några nattaktiva arter av lemurer. Övernattning på hotell.

Dag 13: Andasibe – Akanin’ny Nofy
Efter frukost besöker ni naturreservatet för att hälsa på nya lemurer. I det här skogsreservatet bor bland annat Indri Indri som är den största lemurarten. Ni åker sedan till Manambato och fortsätter med motorbåt till Akani’n ny Nofy. Övernattning på hotell.

Dag 14: Akanin’ny Nofy 
Den här dagen ägnar ni helt åt det vackra området vid Ampitabesjön. Ni besöker också den privata parken Palmarium som har det största antalet arter av lemurer på Madagaskar. Övernattning på hotellet.

Dag 15: Tamatave – Antananarivo
Efter frukost tar ni båten till Tamatave och åker därifrån till flygplatsen för att flyga tillbaka till huvudstaden där ni övernattar på hotell.

Dag 16: Antananarivo – Skandinavien
Efter frukost transfer till flygplatsen. På vägen dit stannar ni till på en hantverksmarknad där ni får möjlighet att köpa souvenirer. Sedan flyg till Skandinavien med ankomst nästa dag.

Pris

Prisexempel per person i delat dubbelrum: 39 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MAD2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Madagaskar – södra & östra delarna, 16 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm