Madagaskar – vildmarksturen, 15 dagar

Prisexempel: 35 900 kr

Madagaskar är en värld för sig och har varit det sedan ön drev bort från Indien för 80 miljoner år sedan. Här finns det många djur och växter som du inte hittar på någon annan plats i världen. Här finns till exempel 40 olika lemurarter, baobabträdet och tusentals andra unika växter och djur. Denna klassiska tur går till nationalparkerna Ranomafana och Isalo på södra delen av ön. Resan fortsätter sedan till Ifaty för en avkopplande vecka vid stranden.

Madagaskar – vildmarksturen

Resan är privat med egen transfer.

Detta ingår i resan till Madagaskar

 • Flyg Skandinavien–Antananarivo t/r i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg.
 • Flygskatter.
 • Flygtransfer.
 • Biltransport från Antananarivo till Ifaty.
 • Boende på mellanklasshotell inkl. frukost.
 • Avgifter till parker och reservaten Ranomafana och Ranohira.
 • Lokala guider i parker och reservat.
 • Turistskatt.

Detta ingår inte

 • Luncher och middagar.
 • Drycker.
 • Vattensporter och dykning.
 • Personliga utgifter, försäkringar och dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Antananarivo
Avresa från Skandinavien Dagflyg med Air France som ankommer samma kväll. Vid ankomst transfer och övernattning i Antananarivo.

Dag 2: Antananarivo – Antsirabe 
Ni hämtas upp från ert hotell och åker vidare till Antsirabe. Vägen dit går genom risfält och ett vackert berglandskap. Staden ”Town of Water” ligger vid två kratersjöar och ett flertal varma källor. Staden gör verkligen skäl för sitt namn. Ett besök på ädelstensfabriken står på dagens program.
Övernattning på hotell.

Dag 3: Antsirabe – Ranomafana
Efter frukost åker ni vidare till nationalparken. Här lever bland annat ett flertal lemurarter, fåglar, kameleonter och grodor. Ni fortsätter sedan till zafimaniryfolkets hantverkscenter för träsniderier i Ambositra. Dagens slutmål är Ranomafana där ni installerar er på hotellet. På kvällen tar ni en promenad för att titta på muslemurerna som är aktiva nattetid. Det finns också chans att få se fossa, ett pumaliknande djur. Övernattning på hotell.

Dag 4: Ranomafana – Fianarantsoa 
Morgonbesök i nationalparken där lemurer, kameleonter, spindlar och grodor har sin hemvist. Floran är också intressant med bland annat orkidéer och medicinalväxter. Efter ett lunchuppehåll fortsätter färden vidare till Fianarantsoa som är huvudstaden i Betsileoregionen.

Dag 5: Fianarantsoa – Ranohira 
Tidig morgon med avfärd till Ranohira. På vägen dit gör ni ett längre uppehåll i Ambalavao ett handelscentrum berömt för sina folkslag, sin konst och sitt vackra hantverk. Här får ni en vinprovning hos vinproducenten och besöker pappersfabriken där det traditionella antemoropappret tillverkas. De handgjorda arken dekoreras med blommor och blad. Nästa stopp blir i ett litet reservat för att besöka ringsvanslemurerna. Ni fortsätter sedan färden till Ranohira. Övernattning på hotell.

Dag 6: Ranohira
Idag väntar en heldags tur i Isalo nationalpark. Landskapet består till stor del av karga klippmassiv av sandsten och grönskande dalar. Här finns många endemiska djurarter, bland annat många fågelarter. Man kan också se lemurer, reptiler och krokodiler. Innan ni fortsätter till hotellet gör ni ett kort stopp vid stenformationen Isalos fönster där ni får njuta en underbar solnedgång. Övernattning på hotell.

Dag 7: Ranohira – Tulear – Ifaty 
Efter frukost fortsätter resan till Tulear. Längs vägen får ni se skogarna, baobabträden och några vackert dekorerade gravstenar som rests av mahafalyfolket. Vid ankomsten till Tulear besöker ni Arboretum för att titta på endemiska växter. Efter ett lunchuppehåll fortsätter ni på sandiga vägar till ert hotell vid havet norr om Ifaty. Övernattning på hotellet.

Dag 7–14: Ifaty 
I Ifaty spenderar ni en vecka och njuter av strandlivet. Ni bor på Hôtel de la Plage, ett enklare mellanklasshotell som ligger vid Ambohimailaka Beach cirka nio kilometer norr om Ifaty. Anläggningen består av 14 bungalows och en restaurang med havsutsikt. Hotellet erbjuder olika aktiviteter som dykcenter, hästridning, bordtennis, badminton och utflykter.

Dag 14: Ifaty – Tulear – Antananarivo
Ni vänder idag tillbaka till Antananarivo där ni får en stadsrundtur med besök i lemurparken. Övernattning på hotell.

Dag 15: Antananarivo – Skandinavien 
Sista dagen hinner ni med ett besök på hantverksmarknaden. Ni får sedan transfer till flygplatsen för nattflyg till Skandinavien med ankomst nästa dag.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 35 900 SEK.

Möjlighet till uppgraderat boende dag 2–7: 2 000 SEK per person.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: LEV6

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.