Resa till Madagaskar Ranomafana Fianarantsoa vattenfall
Resa till madagaskar djurResa till madagaskar broResa till madagaskar Antsirabe utsiktresa till Madagaskar Antananarivo Tana Queens Palace Madagaskar

Paket: Madagaskar – Vildmarksturen, 15 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Madagaskar är en värld för sig och har varit det sedan ön drev bort från Indien för 80 miljoner år sedan. Här finns det många djur och växter som du inte hittar på andra platser i världen. 40 olika lemur-arter, baobabträdet och tusentals andra unika växter och djur.

Artikelnr: LEV6

Madagaskar – Vildmarksturen

Denna klassiska tur går till nationalparkerna Ranomafana och Isalo på södra delen av ön. Färden går sedan till den vackra stranden i Ifaty med sina intressanta omgivningar.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg Skandinavien – Antananarivo (Madagaskar)
Dagflyg med Air France som ankommer samma kväll. Vid ankomst transfer och övernattning i Antananarivo.

Dag 2: Antananarivo – Antsirabe 
Ni hämtas upp från ert hotell och åker vidare till Antsirabe. Vägen dit går genom risfält och ett vackert berglandskap. Staden ”Town of Water” ligger vid två kratersjöar och ett flertal varma källor. Staden gör verkligen skäl för sitt namn. Ett besök på ädelstensfabriken står på dagens program.
Övernattning på hotell.

Dag 3: Antsirabe – Ranomafana
Efter frukost körs vi till nationalparken Ranomafana (regnskog). Här hittar vi ett flertal lemurarter, fåglar, kameleonter och grodor. Fortsätter till Zafimaniryfolkets hantverkscenter (träsniderier) i Ambositra. Dagens slutmål Ranomafana, där vi installerar oss på nattens hotell. Kvällspromenad för att titta på lemurarter som är aktiva nattetid (mouse lemurs). Även fossa, ett pumaliknande djur har vi möjlighet att se. Övernattning på hotellet.

Dag 4: Ranomafana – Fianarantsoa 
Morgonbesök i parken – lemurer, kameleonter, spindlar och grodor har sin hemvist här. Orkidéer och medicinalväxter finns för oss att beundra/studera. Lunchuppehåll och sedan går färden vidare till Fianarantsoa – huvudstaden i Betsileo-regionen.

Dag 5: Fianarantsoa – Ranohira 
Tidig morgon med avfärd till Ranohira. Vi gör ett längre uppehåll i Ambalavao, handelscentrum i södra Betsileo-regionen. Centret är berömt för sina folkslag, sin konst och sitt vackra hantverk. Här skall vi hinna med vinprovning hos vinproducenten och pappersfabriken. ”Antemoro Paper Factory” tillverkar vackra pappersark – handgjorda, handmålade med utsökta blomdekorationer. Papperet är tillverkat av fibern från Avoha-trädet. Nästa stopp gör vi efter 12 km för att besöka ringsvanslemurerna (lemur catta) i sin naturliga miljö (litet reservat). Fortsätter färd till Ranohira. Övernattning på hotell.

Dag 6: Ranohira
Heldags utforskning i nationalparken Isalo för att uppleva klippmassivet Isalo. Finns med på UNESCO/FN:s lista över världsarv i naturen, med sandklippor, dalar, ett unikt (endemisk) djur- och växtliv, som lemurer och växterna Pachypodiums och aloes. Här finns mycket att studera. Före ankomsten till hotellet gör vi ett kort uppehåll vid La Fenetre (Isalos fönster) där vi får njuta en underbar solnedgång. Övernattning på hotell.

Dag 7: Ranohira – Tulear – Ifaty 
Efter frukost går turen till Tulear. Längs den raka vägen får vi beundra skogarna, baobabträden och några vackert dekorerade gravstenar (Mahafaly tombs). Ankomst till Tulear där vi besöker Arboretum för att titta på endemiska växter. Efter lunchuppehåll fortsätter vi, på sandiga vägar, till Ifaty, en hotellanläggning vid havet – skyddad av korallrev. Övernattning på hotellet.

Dag 7 – 14: Ifaty 
Här spenderar ni en vecka i Ifaty och njuter av strandlivet. Ni bor på hotell de la Plage inkl frukost. Det är ett enklare mellanklass hotell, som ligger vid Ambohimailaka beach, ca 9 km norr om Ifaty och 34 km från Tulear. Anläggningen består av 14 bungalows (varav några med aircondition) och har en restaurang med havsutsikt. Hotellet erbjuder olika aktiviteter som dykcentra, hästridning, bordtennis, badminton och utflykter. Det finns även bungalow som tar upp till 6 personer!

Dag 14: Ifaty – Tulear – Antananarivo
Morgonen fri tid – kanske en stund på stranden med sol och bad innan vi vänder tillbaka till huvudstaden. Stadsrundtur med besök i lemurparken.
Övernattning på hotell.

Dag 15: Antananarivo – Skandinavien 
Besök på hantverksmarknaden och sedan transfer till flygplatsen för nattflyg till Skandinavien dit ni ankommer nästa dag.

Resan sker exklusivt för ert resesällskap. Det är alltså ingen gruppresa där ni åker med andra resenärer. Därför prissätts resan enligt antal resenärer ni är i ert sällskap.

 

Pris

Pris per person i dubbelrum: 25 900 SEK.

Möjlighet till uppgraderat boende dag 2-7: 2 000 SEK per person.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien – Madagaskar inkl. flygskatt.
 • Transfers flygplats/hotell/flygplats.
 • Inrikesflyg.
 • Boende i mellanklasshotell inkl. frukost.
 • Avgifter till parker och reservaten Ranomafana och Ranohira.
 • Lokala guider i parker och reservat.
 • Biltransport från Antananarivo till Ifaty inkl. chaufför och bensin.
 • Turistskatt.

I priset ingår ej

 • Luncher och middagar.
 • Drycker.
 • Vattensporter och dykning.
 • Personliga utgifter, försäkringar och dricks.

 

 

Intern kod: LEV6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Madagaskar – Vildmarksturen, 15 dagar”