Malaysia
Start » Asien » Malaysia » En resa genom Malaysia med sol och bad på exotisk ö, 14 dagar

En resa genom Malaysia med sol och bad på exotisk ö, 14 dagar

Denna tur tar dig med på en resa full av kultur, naturupplevelser och shopping för den som önskar. Här får du uppleva det moderna Kuala Lumpur med sin mix av olika kulturer, moderna city och prisvärda shopping. Du får se världsarvet Malacka med sitt speciella multikulturella arv från den europeiska ockupationen, och utforska världens äldsta regnskog i Taman Negara nationalpark. Du avslutar med en vecka på en exotisk ö för att njuta av sol, bad och snorkling.

Prisexempel

45,100 kr

Din Resekonsult till Asien

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

En resa genom Malaysia

Detta ingår i resan till Malaysia

 • Flyg Skandinavien–Kuala Lumpur och Perhentian/Redang/Langkawi–Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • Nedan program med rundresa dag 1–7 och Perhentian, Redang eller Langkawi Island dag 7–14.
 • Boende 13 nätter i dubbelrum, inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet. Uppgradera till 5-stjärniga hotell mot pristillägg.
 • Måltider enligt programmet.
 • All transfer.
 • Privat transfer och turer med engelsktalande chaufför/guide utom under de turer som går med buss.
 • Samtliga nämnda turer med engelsktalande guide.

Detta ingår inte

 • Tidig incheckning och sen utcheckning som inte nämns i resplanen.
 • Dricks.
 • Utgifter av personlig karaktär.
 • Entréavgifter eller video- och kameraavgifter.

Dagsprogram

Dag 1: Kuala Lumpur – Malacka
När du anländer till Kuala Lumpurs internationella flygplats väntar en privat transfer till Malacka där du checkar in på ditt hotell och får tid för återhämtning efter den långa flygresan.
Boende: Hotel Puri Melaka 3* (standardrum) alternativt Liu Men Hotel 4* (jebat room) eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 2: Malacka
Efter frukost är det dags för en rundtur i Malacka. Staden har en historia som spänner över 580 år och är den äldsta hamnstaden i Malaysia som varit under portugisiskt, holländskt och engelskt styre. Den är också utsedd till världsarv av UNESCO för sitt speciella multikulturella arv. Under turen får du se byggnader och kyrkor från 1500-talet och framåt. Du kommer också att se Cheng Hoon Teng, som är det äldsta aktiva kinesiska templet i Malaysia. Efter turen är dagen fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel Puri Melaka 3* (standardrum) alternativt Liu Men Hotel 4* (jebat room) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Ubudiah Mosque, Kuala Lumpur

Dag 3: Malacka – Kuala Lumpur
Efter frukost checkar du ut och börjar resan tillbaka till Kuala Lumpur. Där blir det en rundvandring i staden som är känd för sin skönhet, från gammal charm till modern elegans. Här finns en blandning av orientaliska och koloniala landmärken. Turen tar dig bland annat till kungens palats och National Monument vid Lake Gardens och den vackra National Mosque. Turen avslutas med ett stopp vid de ikoniska Petronas Twin Towers. Resten av dagen spenderar du på egen hand.
Boende: Ibis KLCC 3* (standardrum) alternativt Hotel Stripes 4* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Malaysia Kuala Lumpur Petronas Twin Towers

Dag 4: Kuala Lumpur och Kuala Selangor
Efter frukosten finns tid för egna strövtåg och shopping. Du hämtas upp på hotellet kl. 16:00 för en timmes färd norrut till den lilla kuststaden Kuala Selangor. På vägen dit passerar du små byar, och du får se Bukit Melawati med historiska sevärdheter som Altingsburgfyren, det kungliga mausoleet, fortets ruiner och kanoner och de legendariska 100 trappstegen upp på Melawati Hill. På toppen av kullen har man en panoramavy över kusten och Klangdalen. I Kuala Selangor tar du en båttur för att se en av världens största svärmar med eldflugor. Det är en fascinerande syn när flugorna blinkar synkroniserat i mörkret likt en julbelysning. Turen inkluderar också middag på en skaldjursrestaurang. Efter turen återvänder du till hotellet i Kuala Lumpur.
Boende: Ibis KLCC 3* (standardrum) alternativt Hotel Stripes 4* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 5: Kuala Lumpur – Taman Negara nationalpark
Idag fortsätter resan till Taman Negara, Malaysias största nationalpark. På vägen dit gör du även ett stopp vid Batu Caves och går de 272 trappstegen upp till det hinduiska templet. Sedan fortsätter ni genom den malaysiska landsbygden till piren i Kuala Tahan. Där fortsätter ni med båt uppför floden cirka 2 ½ timmar till Mutiara Taman Negara Resort där du checkar in. Du spenderar tiden fram till middagen på egen hand.

Efter middagen har naturguiden en genomgång med presentation av nationalparken. Som avrundning på kvällen blir det en nattpromenad i djungeln för en försmak av vad nationalparken har att erbjuda. Regnskogen här är 130 miljoner år gammal och har en stor artrikedom med sällsynta växter och djur. Här lever bland annat malaysisk tiger, elefant, noshörning, leopard, apor, hjortar och många fågelarter.
Boende: Mutiara Taman Negara Eco Park Resort 3* (chalet) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Malaysia Kuala Lumpur Batu Caves

Dag 6: Taman Negara
Efter frukost på resorten går du tillsammans med din naturguide ut på en djungelvandring till världens längsta hängbro. Bron är 530 meter lång och 50 meter hög och går genom djungelns trädtoppar. Här har man en fantastisk utsikt över den täta regnskogen med dess växter och djur. Du går också till Teresek Hill där man har en fin utsikt över Mt Tahan. Du återvänder sedan till resorten för lunch. På eftermiddagen tar du en båttur till Lata Berkoh där du kan bada i de svalkande naturliga poolerna och små vattenfallen. Du stannar till vid Kelah fiskuppfödningscenter där man forskar om och föder upp kelahfisken. Du återvänder sedan till resorten där middagen serveras på kvällen.
Boende: Mutiara Taman Negara Eco Park Resort 3*(chalet) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Malaysia Taman Negara

Dag 7: Taman Negara – Perhenthian, Redang eller Langkawi
Efter frukost checkar ni ut och åker vidare till någon av öarna Perhenthian, Redang eller Langkawi för avkoppling med sol, bad, snorkling och andra aktiviteter.
Boende: se nedan förslag.
Måltider: frukost.

Dag 8–13: Perhenthian, Redang eller Langkawi
Njut av sköna dagar vid stranden eller åk på någon utflykt i området (ingår ej).

Boende på Perhentian Island: Coral View Perhentian Island 3* (deluxerum med havsutsikt) alternativt BuBu Long Beach Resort 4* (deluxerum) eller likvärdigt.

Boende på Redang Island: Coral Redang Island 3* (superiorrum) alternativt Laguna Redang Resort 4* (deluxerum) eller likvärdigt.

Boende på Langkawi Island: Nadias Inn Langkawi 3* (deluxerum med havsutsikt) alternativt The Berjaya Langkawi 4* (rainforest chalet) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Malaysia Safari Langkawi

Dag 14: Hemresa
Utcheckning från hotellet och transfer till flygplatsen i god tid inför er hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen med hotell 3* i standard dubbelrum: 45 100 SEK.
Prisexempel per vuxen med hotell 4* i standard dubbelrum: 50 900 SEK.

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MALAY3

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.