Resa till Malaysia Taman Negara
Resa till Malaysia Cameron HighlandsResa till Malaysia MalackaResa till Malaysia Kuala Lumpur

En resa genom Malaysia med sol och bad på exotisk ö, 15 dagar

Prisexempel: 42 900 kr

Denna tur tar dig med på en resa full av kultur, naturupplevelser och shopping för den som önskar. Här får du uppleva det moderna Kuala Lumpur med sin mix av olika kulturer, moderna city och prisvärda shopping. Du får se världsarvet Malacka med sitt speciella multikulturella arv från den europeiska ockupationen, och utforska världens äldsta regnskog i Taman Negara nationalpark. Du avslutar med en vecka på en exotisk ö för att njuta av sol, bad och snorkling.

Artikelnr: MALAY3 Kategori: Etiketter: , ,

En resa genom Malaysia

Detta ingår i resan till Malaysia

 • Flyg Skandinavien–Kuala Lumpur, Perhentian eller Redang t/r med Qatar Airways, Malaysian Airlines.
 • Alla flygskatter.
 • Nedan program med rundresa dag 1–7 och Perhentian eller Redang Island dag 7–15.
 • Boende 14 nätter i dubbelrum, inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Måltider enligt programmet.
 • All transfer.
 • Privat transfer och turer med engelsktalande chaufför/guide utom under de turer som går med buss.
 • Returtransfer med båt till och från Taman Negara, utan guide.
 • Buss på turen till Selangor med eldflugorna.
 • Turer i Taman Negara kommer att vara på privat med engelsk talande guide.

Detta ingår inte

 • Tidig incheckning och sen utcheckning som inte nämns i resplanen.
 • Dricks.
 • Utgifter av personlig karaktär.
 • Entréavgifter eller video-/kameraavgifter.

Dagsprogram

Dag 1: Kuala Lumpur – Malacka
När ni anländer till Kuala Lumpurs internationella flygplats väntar en privat transfer till Malacka där ni checkar in på ert hotell.
Boende: Hotel Equatorial 4* (superiorrum) eller Majestic Malacca 5* (deluxerum)
Måltider: –

Dag 2: Malacka
Efter frukost är det dags för en rundtur i Malacka. Staden har en historia som spänner över 580 år och är den äldsta hamnstaden i Malaysia som varit under portugisiskt, holländskt och engelskt styre. Malacka är också utsedd till världsarv av UNESCO för sitt speciella multikulturella arv. Under turen får ni se byggnader och kyrkor från 1500-talet och framåt. Lunchen som bjuds är en härlig blandning av de kinesiska och malajiska köken. Det blir också ett besök på Baba/Nonya Heritage Museum där man bland annat kan se imponerande kinesiska målningar, konst och antika möbler. Efter turen återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel Equatorial 4* (superiorrum) eller Majestic Malacca 5* (deluxerum)
Måltider: frukost, lunch.

Ubudiah Mosque, Kuala Lumpur

Dag 3: Malacka – Kuala Lumpur
Efter frukost checkar ni ut och börjar resan tillbaka till Kuala Lumpur. Där blir det en rundvandring i staden som är känd för sin charm och skönhet, från gammal charm till modern elegans. Här finns en blandning av orientaliska och koloniala landmärken. Turen tar er bland annat till kungens palats och National Monument vid Lake Gardens och den vackra National Mosque. Turen avslutas med ett stopp vid de ikoniska Petronas Twin Towers. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Furama Bukit Bintang Hotel 4* (superiorrum) eller The Ritz-Carlton 5* (deluxerum)
Måltider: frukost.

Dag 4: Kuala Lumpur och Kuala Selangor
Efter frukosten finns tid för egna strövtåg och shopping. Ni hämtas upp på hotellet kl. 16:00 för en timmes färd norrut till den lilla kuststaden Kuala Selangor. På vägen dit passerar ni små byar, och ni får se Bukit Melawati med historiska sevärdheter som Altingsburgfyren, det kungliga mausoleet, fortets ruiner och kanoner och de legendariska 100 trappstegen upp på Melawati Hill. På toppen av kullen har man en panoramavy över kusten och Klangdalen. I Kuala Selangor tar ni en båttur för att se en av världens största svärmar med eldflugor. Det är en fascinerande syn när flugorna blinkar synkroniserat i mörkret likt en julbelysning. Turen inkluderar också middag på en skaldjursrestaurang. Efter turen återvänder ni till hotellet i Kuala Lumpur.
Boende: Furama Bukit Bintang Hotel 4* (superiorrum) eller The Ritz-Carlton 5* (deluxerum)
Måltider: frukost, middag.

Dag 5: Kuala Lumpur – Taman Negara nationalpark
Idag fortsätter resan till Taman Negara, Malaysias största nationalpark. Ni hämtas på hotellet i Kuala Lumpur efter frukost och åker cirka fyra timmar genom den malaysiska landsbygden till piren i Kuala Tembeling. Där fortsätter ni med båt uppför floden cirka 2 ½ timmar till Mutiara Taman Negara Resort där ni checkar in. Ni spenderar tiden fram till middagen på egen hand.

Efter middagen har naturguiden en genomgång med presentation av nationalparken. Som avrundning på kvällen blir det en nattpromenad i djungeln för en försmak av vad nationalparken har att erbjuda. Regnskogen här är 130 miljoner år gammal och har en stor artrikedom med sällsynta växter och djur. Här lever bland annat malaysisk tiger, elefant, noshörning, leopard, apor, hjortar och många fågelarter.
Boende superior/deluxe: Mutiara Taman Negara Eco Park Resort 3* i Chalet.
Måltider: frukost, middag.

Dag 6: Taman Negara
Efter frukost på resorten går ni tillsammans med er naturguide ut på en djungelvandring till världens längsta hängbro. Bron är 530 meter lång och 50 meter hög och går genom djungelns trädtoppar. Här har man en fantastisk utsikt över den täta regnskogen med dess växter och djur. Ni går också till Teresek Hill där man har en fin utsikt över Mt Tahan. Ni återvänder sedan till resorten för lunch. På eftermiddagen tar ni en båttur till Lata Berkoh där ni kan bada i de svalkande naturliga poolerna och små vattenfallen. Ni stannar också till vid Kelah fiskuppfödningscenter där man forskar om och föder upp kelahfisken. Ni återvänder sedan till resorten där middagen serveras på kvällen.
Boende superior/deluxe: Mutiara Taman Negara Eco Park Resort 3*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Taman Negara – Perhenthian eller Redang 
Efter frukost checkar ni ut och åker vidare till någon av öarna Perhenthian och Redang för avkoppling med sol, bad, snorkling och andra aktiviteter.
Måltider: frukost.

Dag 8–15: Perhenthian eller Redang
Boende på Perhentian Island, standard: BuBu Long Beach Resort 3* eller likvärdigt inkl. frukost.
Boende på Redang Island, deluxe: The Taaras Beach & Spa Resort 5* inkl. frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i superior + standardboende: 42 900 SEK.
Prisexempel per vuxen i deluxeboende: 48 800 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MALAY3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”En resa genom Malaysia med sol och bad på exotisk ö, 15 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm