Kenya
Start » Afrika » Kenya » Program: Masai Mara – den stora migrationen, 5 dagar

Program: Masai Mara – den stora migrationen, 5 dagar

Denna resa på 5 dagar (4 nätter) till Masai Mara rekommenderar vi främst under den stora migrationen som sker mellan juli och september. Det är då ni kan uppleva det stora skådespelet när cirka två miljoner gnuer och 200 000 antiloper och zebror förflyttar sig från Serengeti i Tanzania till södra Masai Mara i Kenya i jakt på föda och vatten. Boendestandarden under safarin väljer ni själva: antingen Basic som är 3* boenden, eller Comfort som är 4–5* boenden. Alla boenden är handplockade för att du ska få mest valuta för pengarna. Helpension ingår. Garanterad fönsterplats i minivan som tar 2–5 personer. Safarin passar dig som vill göra en safari under sommarmånaderna och uppleva den stora migrationen i Masai Mara. Denna safari går att ordna som delad eller privat safari för 2–5 personer.

Prisexempel

14,500 kr

Din Resekonsult till Afrika

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Ella så hjälper vi dig mer än gärna

Masai Mara safari

Detta ingår i safarin i Kenya

 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
 • 1 natt i Nairobi på ett mellanklasshotell inkl. frukost.
 • 4 dagar (3 nätter) safari i Masai Mara, inkl. helpension.
 • Alla parkavgifter.
 • 4×4 minivan med fönsterplats till alla. Varje minivan har plats för 2–5 personer. Tillägg för privat safari för 2 personer: 1 200 kr/person.
  Om ni är minst 4 personer som bokar, får ni en privat safari i egen minivan.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.

Detta ingår inte

 • Flyg.
 • Privata försäkringar.
 • Visumkostnader.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Nairobi
Ankomst till Nairobi där ni möts av vår representant, transfer och övernattning på Eka Hotel 3* eller likvärdigt hotell inklusive frukost.

Dag 2: Nairobi – Masai Mara
Efter frukost är det dags att ge er iväg till den berömda nationalparken Masai Mara, Kenyas mest kända naturreservat, dit ni anländer lagom till lunch. Ni hinner koppla av en stund innan ni fortsätter med safari på eftermiddagen.
Masai Mara utsågs 2007 till världens åttonde underverk, främst tack vare den stora migrationen. Denna migration sker normalt mellan juli och september, det är då cirka två miljoner gnuer och 200 000 antiloper och zebror förflyttar sig från Serengeti i Tanzania till södra Masai Mara i Kenya i jakt på föda och vatten.
I naturreservatet finns ett stort bestånd av lejon, ni kan även få se elefanter, gaseller, impalor, geparder, babianer och många andra djur.
Övernattning inklusive helpension på:

Basic: Ol Moran Tented Camp 3*

Comfort: Mara River Camp 4*

Dag 3: Masai Mara
Efter frukost bär det av till Marafloden där ni äter er medhavda lunch och ser på det mäktiga skådespelet när djuren korsar floden samtidigt som de håller ett öga på flodhästar och krokodiler. En unik händelse och ett minne för livet.
Tillval: Safari morgon eller kväll

Övernattning inklusive helpension på:

Basic: Ol Moran Tented Camp 3*

Comfort: Mara River Camp 4*

Dag 4: Masai Mara
Ni tillbringar ännu en fullspäckad dag på Masai Maras böljande grässlätter och njuter av er medhavda lunch under dagens safari. Om ni har valt att åka på en safari på morgonen eller kvällen så serveras alla måltider på lodgen. Denna extra dag i naturreservatet ger er möjlighet att leta efter och kanske få se de djur som ni inte har sett hittills.

Övernattning inklusive helpension på:

Basic: Ol Moran Tented Camp 3*

Comfort: Mara River Camp 4*

Dag 5: Masai Mara – Nairobi
Efter frukost återvänder ni till Nairobi. Det blir ett lunchstopp längs vägen och ni anländer Nairobi sent på eftermiddagen. Kombinera gärna safarin med sol och bad på Zanzibar.

Pris

Prisexempel per person: 14 500 SEK.
Barn upp till 11 år i extrabädd betalar 50 % av vuxenpriset på safarin.

Prisexemplet avser del i dubbelrum i boendestandard Basic. Tillägg för Comfort 7 800 SEK per person. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.