KilimanjarotrekkingKilimanjaro

Program: Mount Meru trekking, 4 dagar

Prisexempel: 8 200 kr

Meruturen är på 4 dagar/3 nätter samt 2 nätter i Arusha

Mount Meru är en av Afrikas vackraste vulkaner. Meru är Tanzanias näst högsta berg (4 566 m) och Afrikas femte högsta. Berget ligger i Arusha nationalpark, Tanzanias pärla, och det ger vandrare möjlighet att se några av de fåglar och vilda djur som lever i parken. Vägen upp till toppen är ganska brant och leden går över bäckar, genom parkområden, bergsskog, en enorm ljungzon och hedland. Man når toppen via en smal och kal bergskam varifrån man har en fantastisk utsikt över askkonen som ligger flera tusen fot nere i kratern. När vädret är klart kan man se Kilimanjaro i väster. Det finns två fjällstationer på berget för bergsklättrarna och här finns ved till uppvärmning. Bästa perioden att bestiga Meru är mellan oktober och februari, men det går även i perioden juni till september även om det då är kallare.

Artikelnr: TNZ7 , ,

Mount Meru trekking

Inkvartering och måltider under trekkingen:

Dag 1: Miriakamba Hut (2 514 m), helpension.

Dag 2: Saddle Hut (3 570 m), helpension.

Dag 3: Miriakamba Hut (2 514 m), helpension.

Dag 4: Hotell i Arusha, frukost.

Dagsprogram

Dag 1: Arusha – Miriakamba Hut (2 514 m)
På morgonen startar vi från ert hotell mot Momella entrén (1 500 m o h) till Arusha nationalpark. Efter att vi har ordnat inträdesformaliteterna börjar vi vår trekking under ledning av en parkvakt. Leden går genom gräsland där vi har möjlighet att sikta buffel, vårtsvin och andra betesdjur. Leden fortsätter uppåt genom bergsskog. Vi äter lunch nära en gigantisk fikonträdsvalvbåge. Efter lunch fortsätter leden genom glesare skog där det finns stora mängder fåglar och även svarta och vita colobus apor.

Mitt på eftermiddagen kan vi se klippor som tornar upp sig och askkonen. Vi kommer fram till Miriakamba Hut (2 514 m) som ligger i en idyllisk gräsbevuxen glänta och kan njuta av resten av eftermiddagssolen och den vackra utsikten över de kringliggande slättorna mot Kilimanjaro. (4–6 timmars vandring).

Dag 2: Miriakamba Hut (2 514 m) – Saddle Hut (3 570 m)
Vandringen idag från Miriakamba Hut till bergsryggen nedanför Little Meru är ganska kort men brant. Vi tar oss långsamt upp genom frodig bergsskog tills vi når Elephant Ridge som ligger halvvägs. Härifrån har vi fantastiska vyer av bergskammen på toppen och över kraterbottnen. Stigen fortsätter genom ett gigantiskt ljungbälte och annan fascinerande hedlandsvegetation tills vi kommer till Saddle Hut (3 570 m) där det serveras lunch. På eftermiddagen är ni lediga och kan koppla av och njuta av vyerna. Du som vill kan klättra upp till toppen av Little Meru (3 820 m) som ligger i närheten och njuta av den storslagna utsikten just före solnedgången. (3–5 timmars vandring).

Dag 3: Saddle Hut (3 570 m) – Miriakamba (2 514 m)
Vi börjar dagens vandring mycket tidigt omkring kl. 02.00 på morgonen med en brant stigning upp till Rhino Point (3 800 m). Sen fortsätter vi längs en vågformig bergskam av aska och klippblock tills vi kommer till Cobra Point (4 350 m) vid soluppgången. Utsikten är fantastisk! Man ser kraterkanten, askkonen på kraterns botten, Kilimanjaro som svävar på morgonmolnen och i väster kan man se Rift Valley om det är klart väder. Det tar cirka en timme att nå toppen som heter Socialist Peak (4 506 m). Stigen är bra men brant. Vägen tillbaka till Rhino Point i morgonljuset på en smal bergskam mellan kraterns sluttande ytterväggar och den lodrätta innerväggen är en av Afrikas mest dramatiska och spännande vandringar. Vi tar en rast och äter brunch vid Saddle Hut innan vi fortsätter ned till Miriakamba Hut (2 514 m). (10–12 timmars vandring).

Dag 4: Miriakamba Hut (2 514 m) – Hotell i Arusha
Vi följer den korta rutten ned genom gräsland och blandad skog där vi har goda chanser att se vilda djur. På stigen har vi fina vyer tillbaka mot kratern och över nationalparkens slättmarker. Vi kommer fram till Momella Gate sent på förmiddagen (2–3 timmars vandring) och sen får ni transfer till hotellet.

Östra Afrika Flex

Detta program ingår i vårt unika Östra Afrika Flex-koncept. Med hjälp av det kan du sy ihop din egen drömresa med safari i Kenya, Tanzina och Uganda med avslutande stranddagar på Kenyas kust, Zanzibar och Seychellerna. Du väljer själv bland vårt stora utbud av safariprogram och boenden. På så sätt får du en resa som passar just dina önskemål. Så om du är ute efter att ha full flexibilitet när det gäller val av safari och boende i östra Afrika, så är Östra Afrika Flex något för dig.

 

Artikelnr: TNZ7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Mount Meru trekking, 4 dagar”