Resa till Tanzania safari Mount Meru
Resa till Tanzania Kilimanjaro trekkingResa till Tanzania Kilimanjaro

Program: Mount Meru trekking, 4 dagar

Prisexempel: 9 900 kr

Meruturen är på 4 dagar/3 nätter samt 2 nätter i Arusha

Mount Meru är en av Afrikas vackraste vulkaner. Meru är Tanzanias näst högsta berg (4 566 m) och Afrikas femte högsta. Berget ligger i Arusha nationalpark, Tanzanias pärla, och det ger vandrare möjlighet att se några av de fåglar och vilda djur som lever i parken. Vägen upp till toppen är ganska brant och leden går över bäckar, genom parkområden, bergsskog, en enorm ljungzon och hedland. Man når toppen via en smal och kal bergskam varifrån man har en fantastisk utsikt över askkonen som ligger flera tusen fot nere i kratern. När vädret är klart kan man se Kilimanjaro i väster. Det finns två fjällstationer på berget för bergsklättrarna och här finns ved till uppvärmning. Bästa perioden att bestiga Meru är mellan oktober och februari, men det går även i perioden juni till september även om det då är kallare.

Artikelnr: TNZ7 Kategori: Etiketter: , ,

Mount Meru trekking

Detta ingår i trekkingen på Mount Meru

  • Transfer hotellet i Arusha – Momella Gate t/r.
  • Avgift för hyttorna på Mt Meru.
  • Parkavgifter.
  • Guider och bärare.
  • Boende och måltider enligt nedan.

Inkvartering och måltider under trekkingen

Dag 1: Miria Kamba Hut (2 514 m), helpension.

Dag 2: Saddle Hut (3 570 m), helpension.

Dag 3: Saddle Hut (3 570 m), helpension.

Dag 4: Hotell i Arusha, frukost.

Dagsprogram

Dag 1: Arusha – Miria Kamba Hut (2 514 m)
På morgonen åker vi från hotellet till Momellaporten (1 500 m ö.h.) i Arusha nationalpark. Efter att vi har ordnat inträdesformaliteterna börjar vi vår trekking under ledning av en parkvakt. Leden går genom gräsland där vi har möjlighet att sikta buffel, vårtsvin och andra betesdjur. Leden fortsätter sedan uppåt genom bergsskog. Vi äter lunch nära en gigantisk fikonträdsvalvbåge. Efter lunch fortsätter leden genom glesare skog där det finns stora mängder fåglar och även svarta och vita colobusapor.

Mitt på eftermiddagen kan vi se klippor som tornar upp sig och askkonen. Vi kommer fram till Miria Kamba Hut (2 514 m ö.h.) som ligger i en idyllisk gräsbevuxen glänta och kan njuta av resten av eftermiddagssolen och den vackra utsikten över de kringliggande slätterna mot Kilimanjaro.

Dagens etapp: 10 km, cirka 4–5 timmars vandring.

Dag 2: Miria Kamba Hut (2 514 m) – Saddle Hut (3 570 m)
Vandringen idag från Miria Kamba Hut till bergsryggen nedanför Little Meru är ganska kort men brant. Vi tar oss långsamt upp genom frodig bergsskog tills vi når Buffalo Swamp och sedan Elephant Ridge som ligger halvvägs. Härifrån har vi fantastiska vyer av bergskammen på toppen och över kraterbottnen. Stigen fortsätter genom ett gigantiskt ljungbälte och annan fascinerande hedlandsvegetation tills vi kommer till Saddle Hut (3 570 m) där det serveras lunch.

På eftermiddagen är ni lediga och kan koppla av och njuta av vyerna. Du som vill kan klättra upp till toppen av Little Meru (3 820 m) som ligger i närheten och njuta av den storslagna utsikten just före solnedgången.

Dagens etapp: 4 km, 3–4 timmars vandring.

Dag 3: Saddle Hut (3 570 m) – Mt Merus topp (4 566 m) – Saddle Hut
Vi börjar dagens vandring omkring kl. 02.00 på morgonen med en brant stigning upp till Rhino Point (3 800 m). Sen fortsätter vi längs en vågformig bergskam av aska och klippblock tills vi kommer till Cobra Point (4 350 m) vid soluppgången. Utsikten är fantastisk! Man ser kraterkanten, askkonen på kraterns botten, Kilimanjaro som svävar på morgonmolnen och i väster kan man se Rift Valley om det är klart väder. Det tar cirka en timme att nå toppen som heter Socialist Peak (4 506 m). Stigen är bra men brant.

Vägen tillbaka till Rhino Point i morgonljuset på en smal bergskam mellan kraterns sluttande ytterväggar och den lodräta innerväggen är en av Afrikas mest dramatiska och spännande vandringar. Vi övernattar på Saddle Hut.

Dagens etapp: 5 km, 4–5 timmars vandring.

Dag 4: Saddle Hut (3 570 m) – Momella Gate (1 500 m) – Arusha
Från Saddle Hut vandrar vi tillbaka till Maria Kamba Hut och genom skogen till Momellaporten. Leden går genom blandad skog och gräsland där vi har goda chanser att se vilda djur. Vi har också fina vyer tillbaka mot kratern och över nationalparkens slättmarker. Från Momellaporten åker vi till hotellet i Arusha.

Dagens etapp: 9 km, 3–5 timmars vandring.

Pris

Pris per person i dubbelrum: från 9 900 SEK.

Östra Afrika Flex

Detta program ingår i vårt unika Östra Afrika Flex-koncept. Med hjälp av det kan du sy ihop din egen drömresa med safari i Kenya, Tanzina och Uganda med avslutande stranddagar på Kenyas kust, Zanzibar och Seychellerna. Du väljer själv bland vårt stora utbud av safariprogram och boenden. På så sätt får du en resa som passar just dina önskemål. Så om du är ute efter att ha full flexibilitet när det gäller val av safari och boende i östra Afrika, så är Östra Afrika Flex något för dig.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Program: Mount Meru trekking, 4 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm