Resa till Nicaragua Léon
Resa till Nicaragua Granada kyrkaResa till Nicaragua Katedralen LéonResa till Nicaragua Granada IsletsResa till Nicaragua Ometepe IslandResa till Nicagarua Apoyo Lagoon

Nicaraguas höjdpunkter, 13 dagar

Prisexempel: 22 900 kr

Nicaragua erbjuder en vacker och omväxlande natur med vulkaner och regnskog, men också en rik kultur och ett gästvänligt folk. Under vår rundresa i Nicaragua besöker du några av landets pärlor. Ni startar i huvudstaden Managua och fortsätter till de vackra kolonialstäderna Léon och Granada. Ni får också många fina naturupplevelser, bland annat på vulkanön Ometepe och i naturreservatet Laguna de Apoyos vackra kratersjö. Resan avslutas i rofyllda Tola med sina orörda, vackra stränder vid Stilla havet.

Artikelnr: VAP2 Kategori: Etiketter: ,

Nicaraguas höjdpunkter

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program enligt dina önskemål.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Utflykterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Datum

Resan går varje måndag året runt.

Detta ingår i resan till Nicaragua

  • Flyg Skandinavien–Managua t/r.
  • Boende 12 nätter i dubbelrum inkl. frukost.
  • Flygskatter.
  • All transfer.
  • Stadsrundtur i Léon.
  • Båttur i Las Isletas skärgård.
  • Tur till Masaya inkl. lunch.
  • Vandring i Chaco Verde.
  • Engelsktalande lokala guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Managua
Vid ankomst får ni transfer från flygplatsen till hotellet i huvudstaden Managua. Staden har mycket att erbjuda av till exempel teatrar, restauranger, barer och köpcentrum. Du kan också besöka Roberto Huembes marknad, en autentisk nicaraguansk gatumarknad där du kan köpa souvenirer och hantverk.
Boende: Hotel Mansión Teodolinda 3*

Dag 2: Managua Léon
Kolonialstaden Léon är en kulturhistorisk sevärdhet med en autentisk atmosfär som gör det lätt för besökare att anknyta till lokalbefolkningen. Léon erbjuder en lugn, avslappnad och behaglig miljö. Stadskärnan med sina kolonialbyggnader, vackra kyrkor och katedralen som utsetts till kulturarv av UNESCO är bara några av Léons många sevärdheter. Man kan också vandra till någon av områdets många aktiva vulkaner. En av de mest populära aktiviteterna är att åka bräda nerför Cerro Negro. För naturälskare är naturreservatet Juan Venado Island ett måste.
Boende: Hotel Austria 3*

Dag 3: Stadsrundtur i León
Under dagens guidade rundtur till fots utforskar du den fängslande historien hos en av Nicaraguas äldsta och mest inflytelserika städer. Ni tittar på väggmålningar från revolutionen och besöker barock- och neoklassiska kyrkor och ett konstmuseum som visar verk av internationellt kända konstnärer. Turen fortsätter till den lokala marknaden och kolonialbyggnader, bland annat Nicaraguas första universitet. Dessutom får ni klättra upp på taket på Centralamerikas största katedral som utsetts till världsarv av UNESCO.
Boende: Hotel Austria 3*

Tillvalstur (inte inkluderad): vandring uppför Cerro Negro och vulkanboarding
Cerro Negro är en av de yngsta vulkanerna på den västra hemisfären. Trots att vulkanen bara är ungefär 712 m ö.h. kan klättringen upp vara svår på grund av dess steniga väg. Klättringen tar ungefär en timme till toppen, och väl där kan man njuta av en fantastisk 360 graders panoramautsikt. Du som vill kan avsluta utflykten med att åka bräda ner på vulkansanden.

Dag 4: Léon – Granada
Resan fortsätter i dag till Granada, en vacker kolonialstad nära den stora Nicaraguasjön. Granada grundades 1524 och tros vara den näst äldsta staden som de spanska erövrarna grundade på Latinamerikas fastland. Nuförtiden karaktäriseras Granada av färggrann spansk kolonial arkitektur vilket syns genom hela stadskärnan. Atmosfären är väldigt behaglig och det finns ett brett utbud av populära restauranger och barer, speciellt längs med avenyn från stadsparken till Nicaraguasjön. Under resan till Granada besöker ni också Masayavulkanen och Masayas kända hantverksmarknad.
Boende: Hotel El Almirante 3*

Inkluderad tur: Masayas höjdpunkter (Masayavulkanen – Hanverksmarknaden)
Titta in i en aktiv vulkan, utforska en färgglad marknad och ät lunch vid en kratersjö, allt på en dag! Turen börjar vid Masaya Volcano Nationalpark. Er förare tar er till toppen av vulkanen där ni kan kika in i en aktiv krater. Ert nästa stopp är Masayas hanverksmarknad där ni kan köpa fina nicaraguanska hantverk. Lunchen avnjuts med en fantastisk utsikt över Apoyolagunen innan ni fortsätter mot ert mål, Granada.

Dag 5: Båttur i Las Isletas skärgård
I dag utforskar ni Las Isletas vackra skärgård som ligger vid foten av Mombachovulkanen. Skärgården omfattar ungefär 360 små, skogsbeklädda öar som bildades för cirka 20 000 år sedan efter ett vulkanutbrott. Ni får transfer till hamnen där ni träffar kaptenen och kliver ombord på en motorbåt. Under turens gång kommer er guide att peka ut den exotiska floran och faunan. Ni stannar till på en ö där ni bjuds på en drink innan ni rör er tillbaka till Granada.
Boende: Hotel El Almirante 3*

Tillvalstur (inte inkluderad): Mombacho Volcano Crater Trail
Mombacho Volcanos naturreservat är en molnskog med ett rikt växt- och djurliv. Ni åker upp till toppen av vulkanen, och efter ett kort stopp på forskningsstationen får ni utforska den imponerande naturen under en guidad rundtur och får samtidigt beskåda den vackra utsikten över Granada, Las Isletas, Apoyolagunen och Masayavulkanen. Se till att hålla ett öga öppet efter vrålapor, kapucinapor, sengångare och den endemiska mombachosalamandern.

Tillvalstur (inte inkluderad): zipline genom trädtopparna
Njut av utsikten över Mombachovulkanen från en fågels perspektiv! Under turen åker ni zipline genom trädtopparna mellan de olika plattformarna som ligger mellan 3 och 30 meter ovanför marken. Denna trädtoppstur går genom en molnskog som ligger 18 km från Granada.

Dag 6: Granada – Isla de Ometepe
Transfer till San Jorge där ni tar färjan till Isla de Ometepe som består av två vulkaner. Ön ligger i Nicaraguasjön och har tjänat som hem till inhemska stammar och kulturer i många århundraden, något som förkolumbiska hällristningar tyst vittnar om. De två vulkanerna på ön, Concepcion och Maderas, erbjuder fantastiska vyer när man närmar sig Ometepe med båt från fastlandet. Båda vulkanerna har sina egna klimat och unika vegetation, och att vandra på dem är ett utmärkt sätt att uppleva de spektakulära utsikterna över omgivningen.
Boende: Hotel Charco Verde 3*

Inkluderad tur: vandring i Charco Verde
Naturreservatet Charco Verde är ett skyddat område beläget mellan Ometepes två vulkaner. Området innefattar en lagun, en strand och en skog. Reservatet fick namnet Charco Verde (Grön pöl) på grund av lagunens gröna färg. Många fåglar finner skydd på denna del av ön, så fågelentusiaster bör hålla utkik efter de olika arter som lever här.

Dag 7: Fri dag på Ometepe
I dag får ni på egen hand utforska områdets flora och fauna. Du som vill kan följa med på en guidad tillvalstur i reservatet (ingår ej).
Boende: Hotel Charco Verde 3*

Tillvalstur (inte inkuderad): naturtur i Ometepe
Denna äventyrliga tur till Ometepes naturliga skatter börjar vid reservatet Peña Inculta där man bland annat kan se kapucin- och vrålapor, olika sorters gnagare, ödlor och tropiska fåglar såsom praktfulla trogoner, gärdsmyg och papegojor. Efter reservatet besöker ni det historiska kaffegodset Finca Magdalena från 1888 där ni får en inblick i ekologisk kaffeodling. Lunch kan intas på en restaurang med utsikt över stranden (lunch ingår inte). Ni åker sedan vidare till den naturliga poolen Ojo de Agua där ni får tid att koppla av innan ni återvänder till hotellet.

Dag 8: Isla de Ometepe – Laguna de Apoyo
Transfer med färja till San Jorge där ni fortsätter till naturreservatet Laguna de Apoyo som ligger mellan Granada och Masaya. Lagunen bildades för tusentals år sedan och sägs ha det klaraste vattnet av alla sötvattensjöar i Nicaragua. Vid lagunen kan ni slappna av och ta en simtur, paddla kajak eller ståpaddla. Ni kan även vandra i omgivningen, och kanske stöter ni på apor, kolibrier, tukaner och quetzaler. Naturen i denna region är otroligt mångfaldig!
Boende: Ecolodge San Simián 3*

Dag 9: Laguna de Apoyo
På egen hand i Laguna de Apoyo.
Boende: Ecolodge San Simián 3*

Dag 10: Transfer till Tolastränderna
Efter en spännande rundresa fortsätter ni till ytterligare en av Nicaraguas höjdpunkter, Tolastränderna. Tolaregionen kallas ofta Nicaraguas riviera och är en idyllisk och lugn plats med isolerade stränder och dramatiska kustlinjer. Det är det perfekta resmålet for dem som i lugn och ro vill koppla av på en orörd strand. De olika stränderna som utgör den nästan 18 km långa stillahavskusten mellan Tola och El Astillero har alla sin egen unika karaktär. Vissa har gnistrande vit sand med branta klippformationer medan andra ligger i avsides vikar.
Boende: Machele’s Place 3*

Dag 11–12: Tolastränderna
På egen hand i Tola. 
Boende: Machele’s Place 3*

Dag 13: Hemresa
Transfer till Managuas internationella flygplats.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 22 900 SEK.

Prisexemplet avser lägsta flygpris och del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: VAP2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Nicaraguas höjdpunkter, 13 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm